Hälsodagbok!

Frukost: Yoghurt och flingor
Mellanmål: Äpple
Lunch: Korv och potatissallad
Mellanmål: Fralla
Kvällsmat: En shake

Vatten: 7 glas

Promenad: 30 min


Ute hela dagen lång

Idag har vi spenderat i princip hela dagen utomhus, underbart! På förmiddagen blev det promenad och sen lek i trädgården med bl.a. poolbad! Även lunchen åt vi ute i vår pergola. Tom jobbar jour och jag kände för att hitta på något så ringde mamma och syster och bestämde träff uppe på sommarhemmet för lite fika och mys. Även Nova, Robin och Dante följde med. Så där tillbringade vi några timmar med glass, fika och lek. Då vi skulle åka hem fick Elias syn på en motorcykel och ville ju såklart sitta på den. Så vi bestämde att åka till mammas vän Tommy så att godingen äntligen kunde få sin premiärsittning. Först vågade han inte sitta på den men det gick bra när även jag satte mig. Men tillslut satt han på motorcykeln helt själv och tro mig, han ville aldrig åka därifrån. Hemma var vi inte förrän 19.30. Så det blev kvällsmat, dusch, lite sagostund sen somnade godingen gott. Trodde även Leo skulle somna för natten men nu sitter han här i mitt knä =) Får gå och mysa lite med honom och greja iordning i huset får jag göra...sen =)

 Slumrar i vagnen









Stolt kille


Uppdatering

Nu är det dags att uppdatera lite sen i fredags. Leo hade hög feber även i fredags så jag va nästan säker på att jag skulle få åka in med honom på lördagen för att titta vad febern kunde bero på. Men sen på natten kändes han inte alls lika varm och på lördagen så var febern borta, så skönt!

På fredagskväll hade jag och Leo lite mys då Tom jobbade jour och Elias sov över hos farmor och farfar! Där stannade han ända tills lördag eftermiddag och sen på kvällen kom Toms föräldrar då vi bestämt oss för att grilla. Det blev bl.a. kött, potatissallad, halloumi och majs, mumma! Man får ju passa på nu när det är så fina dagar =)

Packar ryggsäcken med leksaker


Light makeover

Före



Efter- mörkare hårfärg och lugg



Hälsodagbok!

Frukost: Gröt
Mellanmål: Fryst yoghurt
Lunch: Makaronpudding
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: En shake

Vatten: 5 glas

Promenad: -

Vikt: 67,7 kg

En sjuk Leo

Febern som Leo fick igår steg under natten och imorse hade han 39 grader. Vi ringde till sjukvårdsupplysningen och blev därefter hänvisade att ringa till KSS. De tyckte inte vi behövde komma in utan skulle avvakta. Har inte febern försvunnit om 3 dagar så ska vi åka in. Alla som har träffat Leo vet att han nästan alltid är glad och ler och gnäller gör han i princip bara när han är hungrig eller trött. Så idag har vi inte alls kännt igen vår lille goding när han har varit så ledsen. Och den här värmen underlättar ju inte för honom direkt. Innan han somnade nu för natten hade febern stigit yttligare till 39,2 men vi hoppas innerligt att han mår bättre imorgon och att den dumma febern försvinner!

Vår lille sjukling


Hälsodagbok!

Frukost: Gröt
Mellanmål: Smörgås
Lunch: En shake
Mellanmål: Fryst yoghurt
Middag: Korv med bröd och klyftpotatis

Vatten: 6 glas

Promenad: -

Besök hos mormor och morfar

Imorse åkte jag, Elias och Leo till mormor och morfar för att hälsa på en sväng. Morfar och Elias tog en promenad till Wrågården som ligger en bit bort för att titta på hästar och långhåriga kossor. På hemvägen hittade de även lite hallon och körsbär så godingen va nöjd =)

Har ju varit helt underbart väder idag så nu ikväll passade vi på och tände grillen och satt sen på altan och åt och myste. På dagen är det nästan för varmt att vara där men nu på kvällen är det hur skönt som helst.

Ikväll hade Leo lite feber...funderar på om de små kan få lite högre kroppstemperatur nu när det är så varmt eftersom de själva har svårt att reglera den? Hoppas det har gått över tills imorgon i alla fall då vi funderar på att åka till Borås  djurpark eller åka och bada i Lidköpng lite beroende på vad det är för väder. Vi får se =)

Morfar och Elias



Glad liten kille hos mormor


Hälsodagbok!

Frukost: Gröt
Mellanmål: Fryst yoghurt och äpple
Lunch: Hamburgare och potatismos
Mellanmål: 1 glas fruktsoppa och banan
Kvällsmat: En shake

Vatten: 7 glas

Promenad: 2x15 min

Efterkontroll

Tittade som tur va på almanackan igår och fick se att jag hade tid för efterkontroll imorses kl. 8. Rolig tid! Fick väcka Leo så han kunde äta lite innan jag åkte annars hade han vaknat när jag varit borta och då hade jag bara känt mig stressad. Skönt att ha varit där i alla fall. Gick b.la. igenom förlossningen och bad att få utskrivet förlossnings samt mödravårsdsjournalen på både Elias och Leo, det är kul att ha det sparat. Fick veta lite klockslag och så vilket är kul för när man väl ligger där har man verkligen noll koll på tiden.

När jag kommit hem åkte Tom och Elias in till stan en sväng medan jag och Leo passade på att gå till syster en sväng. Var dags för lite bokföring och mys med lilla kusinen!

Idag är det nog rekord för Elias. Han vaknade kl 06.30 imorse och har endast sovit 5 minuter på hela dagen. Undrade hur eftermiddagen skulle bli man han har varit på ett underbart humör min älskling. Men 18.20 så nattade jag honom och han somnade så gott.

I förrgår vände sig ju som jag tidigare skrivit Leo om från rygg till mage. Då tänkte vi att det dröjer säker tills nästa gång han gör det men vi fick inte vänta länge =) På morgonen då jag skulle ta upp honom låg han redan på magen och under dagen vände han sig 5 gånger till. I eftermiddags vände han sig 3 gånger på 5 minuter. Så nu tillbringar vi dagarna på en mysig filt på golvet =)

Kusinerna


Busar med moster

Lånar mammas ansiktsvatten, det ska börjas i tid =)





Hälsodagbok!

Frukost: Yoghurt med havregryn och russin
Mellanmål: Äpple
Lunch: Blue cheese pasta
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: En shake

Vatten: 9 glas

Promenad: 55 min

En tripp till stan

Idag åkte jag in till stan en sväng, helt sjäv =) Hämtade bl.a. ut mina linser och köpte hårfärg. Japp för nu i veckan ska jag båda byta frisyr och hårfärg! Jag håller tummarna att det kommer bli bra.

Till lunch idag lagade jag en ny maträtt som vi inte ätit tidagre och den fick helt klart godkänt! Här kommer receptet:

Blue cheese pasta:

ca 300 g pasta
ca 400 g broccoli (jag använde fryst)
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
2 msk margarin
ca 140 g blåmögelost
salt, peppar

Använd en stor gryta och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll i broccolin och koka med pastan de sista 3-4 minuterna.
Gör såsen. Vispa ut mjölet i ett par dl av mjölken i en kastrull. Häll sedan i resten av mjölken och häll i margarinet. Koka upp under vispning och sjud sedan på svag värme i 3-5 min. Vispa eller rör om då och då.
Smula ner osten i såsen, ta kastrullen från plattan och rör om tills osten smält. Smaka av med salt och peppar.
Häll av pastan och blanda i såsen. Färdigt att servera!


Hälsodagbok!

Frukost: Yoghurt och flingor
Mellanmål: -
Lunch: Pannkakor och korv
Mellanmål: Fika
Kvällsmat: En shake

Vatten: 9 glas

Promenad: -

Idag har jag ätit mer än vanligt. Har kännt mig väldigt yr den sista tiden och funderar på om det kan vara att jag dricker för lite eller äter för lite? Amningen tar ju rätt mycker energi från en så kanske för öka portionerna lite eller äta lite oftare. Får ju då även också ut och gå lite mer kanske =)

Lite smått och gott

Nu är det klart =) Vindskivor på båda husgavlarna är bytta. Istället för ruttna sitter där nu fina, nya och vitmålade. Även det nya altantaket är på plats! Igår när Tom och hans pappa hade fått bort det gamla taket och skulle lägga på det nya gick jag, Elias och Leo ut på en promenad. Vi hann 10 minuter innan himmlen öppnade sig och det började spöregna! Har aldrig fått på regnskydden så snabbt och som tur va hittade vi ett träd där vi kunde stå under. Tyvärr hade jag ju själv inget paraply så mina kläder kunde man vrida ur sen. När jag kikade in till Elias i vagnen tittade han på mig, klappade mig på kinden när han fick se alla regndroppar och sa: Oooj. Söta unge! När det lugnat sig lite var det bara att vända hemåt igen och som tur va hade Tom och Michael bara hunnit slänga på taket innan det regnat in allför mycket på altan.

Tusen tack Michael för all hjälp!

Idag har vi haft en riktig mysdag! Vi har bara varit inne och grejat. Städat på altanen, putsat fönster och jag har sytt färdigt gardinerna. Så nu är de strukna och upphängda på altanen och jag är såå nöjd!

Måste berätta att nu ikväll vände sig Leo för första gången från rygg till mage. Och jag hann att spela in det. Våran lille goding har redan blivit så stor <3

Godingen somnade i babysittern, men han släppte inte taget om sin leksak =)


Hälsodagbok!

Frukost: 2 smörgåsar med ägg
Mellanmål: -
Lunch: Hamburgare och strips
Mellanmål: Banan
Kvällsmat: En shake

Vatten: 7 glas

Promenad: -

Grejardag

Idag har vi grejat massor här hemma. Tom och hans pappa har bytt vindskivor och ska fortsätta även imorgon. Det blir så stor skillnad! Är även tänkt att vi ska byta taket till altanen men vi får se hur vädret är. Toms mamma har underhållt Elias hela dagen utomhus! Och jag och Leo har mest varit inne och grejat. Han har inte sovit alls mycket idag så det har blivit mycket lek. Har äntligen börjat sy gardinerna till altanen så nu är jag på g =)

Leo <3


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Lax med ris och hollandaisesås
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: Smörgåstårta

Vatten: 6 glas (alldeles för lite)

Promenad: -

Kalasdax

Ikväll har vi varit på kalas hos Toms moster. Det bjöds på god smörgåstårta samt marängtårta och kakor efteråt. Tyckte jag var lite duktig som bara åt smörgåstårtan men jag kan säga att det var svårt att stå emot det söta. Elias trivdes som fisken i vattnet. Dels alla nya leksaker som han kunde leka med och för att inte tala om alla maskiner de hade på gården, som han äntligen fick sitta på =) Så fort vi är ute och går nämligen så ser han alltid massa motorcyklar och vespor och han vill ju så gärna sitta på dom. Försöker förklara att det inte är våran och då får man inte sitta på den men idag fick han då äntligen det!

Morgonmys i soffan


Stolt kille


Lagom storlek

Tittar på kaninen


Dagens frisyr


Jag och älsklingen


Hälsodagbok!

Frukost: Gröt
Mellanmål: Proteinbar
Lunch: Fish & Chips
Mellanmål: Glass
Middag: Pastasallad och kycklingspett

Extra: En shake

Vatten: 7 glas

Promenad: -

Vikt: 68,0

Ja det blir ju alltid lite extra gott när man är ute och åker och så även idag. Var ju heller inte tänkt att äta en middag men synd att slänga maten. Tog därför shaken lite senare för den vill jag inte missa =)

Borås djurpark

Idag har vi tillbringat dagen på Borås djurpark. Innan vi åkte var det strålande solsken här hemma och ju mer vi närmade oss Borås desto mörkare blev himlen. När vi parkerade bilden började regnet ösa ner. Men lagom till att Leo ätit färdigt sprack det upp och solen tittade fram. Kom endast en regnskur till på hela dagen så vi hade tur.

Var så mysigt att gå och titta på alla djur och Elias visste inte riktigt vart han skulle titta för det fanns så mycket att se. Vi köpte varsitt Lejonkort så det blir nog fler turer dit innan säsongen är över. Efter några timmar kände vi oss nöjda och begav oss hemåt, båda barnen somnade gott i bilen =)


Elias blev överlycklig när han fick sitta på traktorn



Satt som ett ljus på restaurangen och åt MASSOR


Leo sov gott i bärselen



Far och son tittar på savanndjuren


Mums med glass


Hälsodagbok!

Frukost: Gröt
Mellanmål: Proteinbar
Lunch: Pastasallad och kycklingspett
Mellanmål: 1 riskaka och ett glas fruktsoppa
Kvällsmat: En shake

Vatten: 9 glas

Promenad: 1 h

3 månader

Idag blir vår älskade Leo-bus 3 månader. Gud vad tiden går fort. Tyckte inte det var längesen vi kom hem ifrån BB. Har varit på BVC besök idag. Vägning, mätning och vaccination. Är så hemskt när de sticker in sprutan i hans goa lilla lår och inte nog med att det ska behöva göra ont en gång, det är två sprutor och den andra gör ännu ondare. Men allt gick jättebra och Leo blev inte så ledsen som jag hade trott. Nu väger han 6775 g och är 63cm lång, kurvorna pekar bara uppåt och vi är så stolta över vår lille goding =)



Tycker det är riktigt mysigt att vakna upp och höra regnet smattra mot rutorna. Jag och Elias hade en extra mysig frukost imorse med tända ljus.



Blev ett stopp på lekplatsen under promenaden



Visste inte säkert om det var kanel det berodde på sist men nu är det bevisat att Elias inte tål det




Hälsodagbok!

Frukost: Gröt
Mellanmål: Lite hallonpaj med vaniljsås
Lunch: Spenatpaj med soltorkade tomater och fetaost
Mellanmål: -
Kvällsmat: En shake

Vatten: 10 glas

Promenad: 45 min

Grannfika

Idag var vi bjudna på fika hos våra kära grannar Elin, Peter Vidar och Stina. Elias och Vidar som är nästan lika gamla leker väldigt bra tillsammans. Godingen va väldigt trött när vi va där vilket är förståligt med tanke på att han vaknade kl. 05 imorse. Börjar se ett mönster, han brukar vakna väldigt tidigt på söndagar. Så när de flesta andra familjer kanske har sovmorgon på söndagar så kan jag garantera att familjen Carlgren/Svensson är uppe för länge sen =) Han va till och med så trött att han tackade nej till fika, vilket aldrig någonsin har hänt förut. Så medans vi fikade var han i rummet bredvid och lekte!

Efter vi varit ute och gått ikväll och Elias skulle äta började han skruva på sig, ta sig för magen och säga ajaj. Han var ledsen en stund men det blev bättre efter lite massage och en dusch men då jag skulle klä på honom började han skrika och ta sig för magen igen. Men då han fått på sig pyjamasen gick han ut till köket och åt upp det sista utav maten som han inte kunnat förut, sen har det inte varit något mer. Hoppas att det bara var något tillfälligt magont. Min lilla godingen, det skär i hjärtat när man ser att sitt barn har ont.

Bjuder på lite bilder som togs innan min studentbal 06, tänk att det var så längesen....









Hälsodagbok!

Frukost: Fil och flingor
Mellanmål: Proteinbar
Lunch: Ris, kyckling och sås
Mellanmål: Banan
Kvällsmat: En shake

Vatten: 8 glas

Promenad: 30 min

Lek och mys

Idag har Tom jobbat en röd dag vilket innebär 12 1/2 timme. Tänkte att det skulle bli en lång dag hemma med barnen men det har verkligen gått hur bra som helst! Elias har varit på myshumör i princip hela dagen och bara gått och grejat och lekt. Båda pojkarna brukar vara väldigt synkade i sin sovning och så även idag. Elias sov 2 1/2 timme och Leo 3 timmar vilket resulterade i att även jag fick sova en bra stund, underbart! På eftermiddagen gick vi en promenad och hamnade hos syster en snabbis. Sen fick vi bråttom hem för farmor och farfar skulle komma på besök. När vi kom hem slängde Elias av sig tofflorna och hoppade i poolen, sen tog vi av kläderna =) Underbart när det är sol och skönt väder så man kan vara ute.

Borde verkligen sätta mig och börja sy gardinerna till altanen nu men drar mig lite för det. Lockar mer att krypa ner i soffan bredvid älsklingen.

Idag gick Elias iväg och efter en stund hittade jag honom vid köksbordet. Han hade burit dit sitt pussel och satt och pusslade. (lärde sig pussla alldeles själv igår) Söta unge!



                                        Leo tycker Långa farbrons hand är mumma att äta på



Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Päron
Lunch: Lite spaghetti med ketchup och 2 smörgåsar
Mellanmål: Proteinbar
Middag: Ris, kyckling och sås

Vatten: 8 glas

Promenad: 50 min

Back on track

Idag har Elias mått mycket bättre. Det har varit två dagar av nästan 40 graders feber men imorses var den äntligen försvunnen. Jag har sovit båda nätterna i godingen säng och tycker ju det är såå mysigt. Igår morse hade han knappt någon feber så då fick vi besök av min vän Anna med familj. De har också två barn. Lisa som är 4 dagar äldre än Elias och Mira som är 13 dagar äldre än Leo =) Elias gick mest med sin tutte och snutte och då vi tog tempen igen hade han 39,6. Nu är dagis stängt i 2 veckor så då kanske han kan få vara frisk ett litet tag i alla fall.

Igår kom äntligen mina gardiner som jag beställde för 1 1/2 månad sen. Tänk att det ska ta så lång tid för att få hem lite tyg. Ja för färdigsydda är dom inte. Så idag har mamma varit här och hjälp mig att mäta och klippa så nu är det bara det roliga kvar. Får nog bli att börja sy imorgon.

Jag och Tom har kommit fram till att vi skulle vilja köpa en hushållsassistent. Vet att det finns väldigt dyra sådana men vi hade nog kanske tänkt oss en liten billigare variant. Får nog ta och kika runt lite.


Skulle ju inte tacka nej till denna snygga från KitchenAid

Artisan Köksmaskin Röd, NU! Inkl. Glasskål


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Glass
Lunch: Spaghetti och köttfärssås
Mellanmål: Glass
Kvällsmat: Fetaostdipp och baugette

Vatten: 5 glas (inte bra)

Promenad: -

Vikt: 68,8

Inställda planer...

Idag va det tänkt att vi skulle åkt till Borås djurpark. Men imorses kändes Elias väldigt varm och javisst, 38,7 i temp så det blev till att stanna hemma. Senare under förmiddagen så steg tempen till 39,3. Elias har varit hur go som helst och gått här hemma och lekt, det märks ju nästan aldrig på honom när han är sjuk. Vi tyckte båda det var bäst med en "innedag" för honom. Men han är ju van att vara ute varje förmiddag på dagis och varje eftermiddag med oss så visst tyckte han det var tråkigt.

Måste ju bara berätta att två nätter i rad nu har Leo sovit hur bra som helst (inte för att han inte gjort det innan). Natten till igår sov han mellan 20.30-06.30 och inatt mellan 20.00-06.30. Finns bara ett ord: Lovely!

Idag måste jag erkänna att jag har syndat. Har både blivit lite glass och godis men någon dag måste man få fuska lite och ikväll har jag och Tom myst till det lite med fetaostdipp, oliver och baugette. Nya tag imorgon igen =)

Nu väntar lite minispa med dusch, hårinpackning, ansiktsmask, måla naglarna och sen har älsklingen lovat mig en timmes massage, jag tackar och tar emot =)

Denna glassen från SIA var helt sjukt god!


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Proteinbar
Lunch: Lax, ris och hollandaisesås
Mellanmål: Proteinbar
Kvällsmat: Yoghurt med müsli och två ägg

Vatten: 6 glas

Promenad: 50 min
Cykling: 10 min

Vad är det för en dag?

Jo för idag fyller jag 24! Kom på mig själv med att sakna känslan då man var mindre och fyllde år. Förväntningarna och pirret i magen. Nu är det precis som vilken dag som helst. Men det blir väl så när man blir äldre. Får njuta av att se barnens förväntan och glädje inför deras kommande födelsedagar istället =) Har i alla fall haft en lugn och skön dag här hemma!

Lite bilder från igår:

Leo-bus läser sin mjukisbok






Vinbärskakan


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Proteinbar
Lunch: Gemelli och falukorv
Mellanmål: Proteinbar
Kvällsmat: Yoghurt med müsli och två ägg

Vatten: 8 glas

Promenad: 30 min
                  50 min

Shopping och bakning

När Tom kom hem från jobbet idag gick vi en promenad till presentshoppen. Köpte en fin mjölkkanna och en krona som jag ska sätta ett blockljus i.

Fick se att nästan alla våra röda vinbär är mogna så när Tom badade Leo så gick jag och Elias ut i trädgården och plockade en liten burk och bakade sen en vinbärskaka. Den fick godkänt av både Elias och Tom! Själv nöjde jag mig med att bara titta på den...suck!

Fungerar ej att ladda upp bilder så det får bli imorgon =)

Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Örtkryddad kyckling med ris och currysås
Mellanmål: Tårta
Kvällsmat: Riskakor med smör och ost

Vatten: 10 glas

Promenad: 1 h
Löpning:10 min

Kalas

Idag har vi haft lite kalas eftersom jag fyller år på tisdag. Fick jättefina presenter: presentkort på vero moda, en väska, ett namnhalsband i silver, blommor och två presentkort på presentshoppen. En affär som ligger här i Kinnarp som har både kläder och inredning. Så kan nog säga med säkerhet att det blir en promenad dit imorgon och köpa något fint till hemmet. Jag älskar verkligen den affären! Blev lite fika inomhus sen gick vi ut i det sköna vädret. Smågodingarna satt i varsin famn i skuggan coh Elias gick runt och åt vinbär och körsbär och självklart blev det även bad i poolen. Tack för en mysig eftermiddag och för de fina presenterna!

Är precis hemkommen efter en kvällspromenad med syster. Denna gången gick vi själva utan barn. Kändes väldigt konstigt måste jag säga. Vet inte när jag var ute och gick själv sist. Ingen vagn att köra, ingen att titta på och helt plötsligt kunna röra armarna helt fritt =) Ida lurade på mig att vi skulle köra lite intervallträning också =) Blev i alla fall några sekunders löpning men då det var dags att gå vägen hem från Ida så tänkte jag att ähh, jag försöker väl. Så sprang från henne och hela vägen hem. Var i och för sig bara 10 minuter men då jag inte sprungit på väääldigt länge så känner jag mig stolt!



Bjöd på marängtårta med chokladkräm, grädde,
krossad daim och jordgubbar



Elias tyckte tårtan va mumma =)


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Fruktsallad med hallonkesella
Lunch: Grekisk sallad
Mellanmål: 2 dl fryst yoghurt
Kvällsmat: Yoghurt och müsli

Vatten: 7 glas

Promenad: 35 min

Lägga golv

Idag har vi spenderat dagen på lite olika håll men ändå nära varandra. Tom och hans pappa har lagt golv i köket, jag har mest varit med Leo och Toms mamma och Elias har varit ute och lekt. Nu är golvet klart och alla saker är på plats igen, bara gardinerna som ska hängas upp. Tusen tack Anneli och Michael för all hjälp <3

Senare under eftermiddagen kom Toms moster med familj! Vi fick en inflyttningspresent då de aldrig varit här, Elias fick en traktor och en lastmaskin och Leo fick en mjukisbok och en mobil till babyskyddet. Tack för de fina presenterna!

Nu blir det en välbehövlig dusch och sen mys i soffan.

Igår skulle Elias ha mössa både till dagis och hemma. Så här söt är han när han satt på den själv!



Kusinen Nova och Leo



Igår greppade Leo denna mjukis helt själv



Leo tyckte presentsnöret va roligast







Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Proteinbar
Lunch: Yoghurt och müsli (ja vad ska man göra när man ska äta gott på kvällen)
Mellanmål: -
Middag: Tacos

Vatten: 7 glas

Promenad: 30 min

Fredagsmys

Jag älskar verkligen fredagar när man är mammaledig. De känns bara lite mer speciella än veckans andra dagar. När jag jobbade så var det värsta jag visste att åka och jobba en fredagkväll. Lämna Elias i 2 timmar på dagis tills Tom slutade och möta alla bilar på väg till jobbet och veta att många kanske slutade lite tidigare från jobbet, var på väg att handla lite gott inför kvällen för att sen åka hem och mysa med sin familj. Mest tycker jag självklart om när Tom också är ledig, som ikväll! Så denna fredag blev det tacomys och Elias åt som aldrig förr. Allt starkt tycker han om, både lök och tacosås är mumma.

Lite senare blev det en promenad och massa prat med vännen Jennina =) Synd bara att det började regna.

Nu har Tom precis målat färdigt i köket så snart blir det att inta soffan med en kopp te och bara mysa och prata.


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Proteinbar
Lunch: Lasagne
Mellanmål: Fryst yoghurt
Middag: Spaghetti med baconröra

Vatten: 10 glas

Promenad: 50 min

Rask takt

Idag har det gått i ett trots att jag ändå inte tycker jag gjort så mycket. När Elias va på dagis passade Tom på att måla klart det första lagret i köket så nu ska vi bara måla en gång till imorgon. Jag gjorde lite annat som att dammsuga, tvätta plocka iordning osv. Tiden gick fort och sen va det dags att hämta snutten och jag kunde inte göra annat än att le när jag kom till dagis. Han va blågrå över hela sig. Hela händerna, hela t-shirten som idag självklart var vit =) De hade satt upp ett stort collage ute på staketet och barnen hade fått måla med vattenfärg. Man såg precis vart Elias hade målat då det gick en bred blågrå rand från början till slutet av pappret =)

I eftermiddag när Tom åkt till jobbet gick vi en promenad med syster, Robin och Nova. Självklart sken solen som mest när vi var ute och man får allt gå på om man ska hänga med Robins älgkliv =) Svettig efter promenaden-check!

Kvällen har mest tillbringats i soffan med bokläsning och mys <3





Hälsodagbok!

Frukost: Scones
Mellanmål: -
Lunch: Spaghetti med baconröra
Mellanmål: Glass
Kvällsmat: Knäckebröd och yoghurt

Vatten: 8 glas

Promenad: -

Vikt: 69,4 kg

Sconesfrukost

Imorse innan Elias skulle till dagis bakade vi scones. Mumma med smör, ost, marmelad och självklart te att dricka. Elias hjälper gärna till när vi ska baka, speciellt när det vankas något sött. Det brukar räcka att man frågar honom så utbrister han glatt: KAKA!

I eftermiddags hälsade vi på min kära vän Marie och hennes Robban. De bjöd på glass och jordgubbar vilket uppskattades speciellt från Elias som åt hur mycket som helst. De hade även en åkgräsklippare stående i trädgården så jag behöver nog inte berätta vart godingen satt mestadels av tiden. Så mysigt att träffas och vi hoppas att det blir snart igen. De väntar en liten bebis om två veckor och vi önskar er all lycka <3

Ikväll började Tom måla i köket. Han hann en vägg sen sa det slurp och 2 1/2 liter färg var plötsligt slut. Sög åt sig som bara den så det blir till att vänta tills imorgon och köpa mer färg, mycker mer färg.

En nyvaken goding



Fick även provköra med pappas hjälp


Mina älskade ungar

Igår somnade Leo vid 18 och tänkte att hans sover säkert inte så länge eftersom han inte ätit alls mycket. Halv tolv vaknade godingen, åt lite för att sen somna om till halv sex!

Igår kväll satte vi upp väven på väggen i köket och hörde att Elias gnällde till lite, var beredd att gå upp och stoppa om honom igen men han lät inget mer så tänkte attt det va nog inget. Då jag skulle gå upp och hämta lite kläder gick jag in och tittade till honom, då ligger han på mattan mitt i rummet och sover och tutten och snutten har han fått med sig. Älskade godingen!

Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Proteinbar
Lunch: Gnocci och köttbullar
Mellanmål: 1 dl fryst yoghurt och keso
Kvällsmat: En shake och godis (mkt onödigt, men men, gjort är gjort)

Vatten: 7 glas

Promenad: -

Ögonläkaren

Idag har jag varit med Elias hos ögonläkaren. Han brukar få kallelse dit en gång i halvåret eftersom han skelar lite på vänster öga ibland om han är okoncentrerad eller trött.  Allt såg okej ut och godingen var så duktig! Han fick bl.a. träna djupseendet och svara på vad läkaren pekade på och vad hon visade för bilder. Han kunde bl.a. säga, hus, hjärta, båt och anka, de två sistnämnda hade inte ens jag hört honom säga innan =). Som en liten present för att han varit så duktig valde han en suddigummi som såg ut som en basketboll. Även mormor va med för att passa Leo under tiden vi va inne hos läkaren, så efteråt åkte vi hem till henne en sväng. Där fick vi en påse med lite smått och gott till barnen från Ullared, tack mormor!

Roligt med såpbubblor





På kvällen blev det lite bad i poolen



Leo fick också åka rutchbana




Myskille

Igår blev det helt plötsligt väldigt tyst och ni som har barn vet att då börjar man ana oråd. Gick därför för att leta efter Elias och hittade honom såhär:



Han hade gått in på kontoret och lagt sig i Leos insats <3



För att sen flytta den och lägga sig bredvid brorsan
 och klappa honom


Bilder från söndagens promenad













Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Proteinbar
Lunch: Ost och skinkpaj
Mellanmål: Keso
Kvällsmat: Yoghurt och müsli

Vatten: 8 glas

Promenad: 30 min

Köksrenovering påbörjad

Idag åkte vi och inhandlade lite saker till köket bl.a. färg, spackel, rollers m.m. för nu sätter vi igång och fräschar upp köket. Tapeter och lister är borta, vi har spacklat och slipat och ikväll ska vi måla på ett lager med vävlim.

Passade även på att storhandla när vi ändå va i stan. Tycker inte det är det roligaste men det är skönt när skafferi, kyl och frys är fulla av massa goda saker, ja, nyttiga saker alltså =) Är så sjukt godissugen hela tiden men vad gör man? Vill man vara fin får man lida pin heter det väl!

Tyvärr fungerar det fortfarande inte att ladda upp bilder så hoppas på ett bildregn imorgon!


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Pasta Carbonara
Mellanmål: Banan
Middag: Kassler och potatisgratäng

Vatten: 11 glas

Promenad: 50 min

En vaken natt...

Ja vad ska man säga =) Kl. 03 började Leo vakna till men väntade till 03.30 med att vilja komma upp då det var dags för mat. Direkt när han hade somnat hörde jag små trippande steg på övervåningen. (Då jag ammat på natten/morgonen brukar Leo alltid få sova i vagnen och jag lägger mig på soffan. Mest för att det är smidigast och för att inte väcka Elias) Kl. var då 04. Jag gick upp till Elias och vi la oss i hans säng. Ca. två timmar senare somnade han om och då började Leo göra säg hörd på nerevåningen. Så snabbt upp så att inte Elias skulle vakna till igen. Leo somnade om bredvid mig i soffan efter ett tag och vaknade sen 07.45, Elias vaknade en halvtimme senare. Puh! Sova är överskattat, eller vad säger ni =) Efter frukost och morgonbestyr blev det att ge sig ut på en promenad i den friska (läs kvava) luften för att inte somna.

Lite senare kom Dante/morfar och hjälpte oss ta bort elementet i köket. Då Tom endast jobbar tre pass nästa vecka tänkte vi köra igång med vår lightrenovering av köket. Måla väggar och lister, byta golv och måla kakel. Ska bli skönt att fräscha upp det lite även fast det är helt okej nu.

När Tom kom hem från jobbet gick vi ut i trädgården och grejade lite, skönt när det blir lite svalare ute!

Nu hoppas vi på lite bättre sömn inatt för oss alla =)

(bilder kommer imorgon då det inte fungerar att ladda upp ikväll)

Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Banan
Lunch: Kotlett, ris och sås
Mellanmål: Knäckebröd med skinkost
Kvällsmat: Yoghurt och müsli

Vatten: 12 glas

Promenad: 35 min

Dockvagn

Idag kom farmor och farfar förbi med lite saker de köpt till oss på ullared. Bl.a. fick Elias en dockvagn. Vi har pratat ett tag om att vi skulle köpa en till honom för han leker ofta med det på dagis och kommer han till en kompis som har dockvagn är den det första han går fram till. Fanns som vi anat inga "killfärger" men själv tycker jag bara det är kul med lite rosa i familjen =) Hämtade upp två dockor från källaren som jag hade när jag var liten. Det dög inte med hunden eller elefanten utan det skulle vara en "ocka".

Har även varit en snabbsväng hos syster och hjälpt dem när de skulle skruva upp köksfläkten. Äntligen fick jag pussa på lilla Nova för nu har jag äntligen förklarat mig själv som frisk från alla baciller =)

Nu sover mina pojkar gott och Tom är på jobbet. Alltså är det väldigt tyst och lugnt här hemma. Blir snart en dusch sen kanske kolla runt lite efter saker att skriva på min önskelista =)

Tack farmor och farfar


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Sill, potatis och gräddfil
Mellanmål: Äpple
Middag: Thaimat

Vatten: 9 glas

Promenad: 35 min

Mysfredag

Skönt med lite svalare väder idag, trots att det ändå har varit rätt kvavt. Har varit en lugn fredag med mycket mys och vila, det tycker vi om. När Tom kom hem från jobbet gick vi en promenad sen var det dags för lite gräsklippning. Efter att Tom lagt Elias åkte han till thaivagnen i Floby och köpte mat, det är ju verkligen supergott där. Måste ju unna sig lite när det är fredag! Så nu är vi båda mätta och belåtna. Nu väntar en dusch och lite filmmys i soffan.

Måste ju lyssna på musik när man hjälper pappa att klippa gräset



En trött goding



RSS 2.0