Julen 2014

Vilken underbar jul vi har haft! Barnen har fått så himla mycket fina julklappar och kunde inte varit mer nöjda. Massa god mat, familj, släkt, tomten och allt som hör julen till.

På julaftons morgon hittade barnen några julklappar som tomten lämnat under natten.


Tomten var väldigt efterlängtad i år och fick en riktig bamsekram av barnen.




Egna traditioner

Jag tycker det är så roligt nu när man har en alldeles egen liten familj att tillsammans få skapa nya traditioner och göra saker och ting som passar oss bäst. Man lär sig för varje år hur man vill ha det och vad barnen uppskattar bäst. Denna december månad har varit den bästa sen barnen kom. Kanske för att de nu är äldre och kan vara delaktiga på ett helt annat sätt. Otroligt mysigt är det i alla fall och imorgon är det äntligen julafton!

Det var en tidig morgon här hemma då Elias vaknade 03.30 och inte kunde somna om. Sen kom lillebror tassandes vid 04.30. Så vid 11 la vi oss hela familjen och sov några timmar, gott! Kvällen spenderades hos farmor och farfar där vi blev bjudna på gröt och skinksmörgås. Sen åkte vi hem för en uppesittarkväll. Barnen somnade förväntansfulla några timmar innan det var slut.

Faster, Ken och kusinen träffade vi också ikväll och då får man passa på att mysa:




Tomtegröt

Min sista dag är gjord och nu äntligen är jag ledig! Imorgon ska det sista fixas, handla lite, lägga in sill, baka det sista julgodiset, sista julklappen ska köpas m.m. Men ingen stress här inte, har faktiskt inte kännt mig något stressad inför jul. Varför ska man göra det?

Barnen längtar så mycket efter tomten nu och att få alla sina julklappar :)

Väntar just nu på att gröten ska koka klart, lovade barnen tomtegröt till frukost imorgon.

Ikväll fick Elias tända sina ljus i fönstret. Alla fina lyktor som han gjort <3




Bortskämd

Då var jobbhelgen gjord och endast en dag kvar innan jag får lite ledigt också. Jag vet ju att jag har världens bästa sambo men när jag blir hämtad på jobbet och får komma hem till ett nystädat hus och en nykokt och griljerad skinka, då får jag allt nypa mig i armen!

Bröderna bus som hade en mysig förmiddag hos farmor och farfar med att klä deras gran och göra julgodis!




Jullov

Idag möttes jag och Tom upp på förskolan efter jobbet. Det sista pysslet skulle med hem, alla ytterkläder och extrakläder. För nu har barnen gått på jullov! Tre veckors ledighet med massa mys! Tom jobbar sista dagen imorgon sen är även han ledig i nästan tre veckor. Jag jobbar några dagar till sen gör jag familjen sällskap och har ledigt i två veckor! Så underbart ska det bli att ha dessa veckor tillsammans <3




Pepparkaksbak

I eftermiddag åkte vi till Yvonne där barnen skulle få baka pepparkakor. Då hon varit så snäll och fixat degen så stannade vi till på Presentshoppen och köpte med en liten present. Barnen köpte med polkagrisar till de andra grabbarna.

Med sex barn runt bordet gick det undan att baka. Hur mysigt som helst och vi har helt klart infört en tradition!




En eftermiddag i stan

Imorse åkte barnen till farmor och farfar för att leka där. Jag och Tom hämtade upp syrran och åkte till gymmet!

Efter lunch kom godingarna hem igen och då åkte vi in till stan. Köpte lite julklappar och barnen fick rida på varsin ponny. Sen åkte vi till Falbygdens ost, skrev en önskelista till tomten, köpte lite god ost och tog en fika. Det är ju så mysigt att sitta där.

Hur sött?!


En koncentrerad Elias skriver till tomten:




Elias luciafirande

Imorse var det dags för Elias att få ta på sig tomtedräkten och göra mamma, pappa och lillebror så stolta. Äntligen var det dags för hans luciafirande och äntligen fick vi göra alla fina sånger. 

Även idag körde vi Tom till jobbet och sen hem för att landa en stund i soffan innan vi begav oss igen mot förskolan och jag mot jobbet, härligt med en halv arbetsdag en fredag!

Det var två trötta barn som la sig ikväll. Luciakläderna hade jag som jag lovat tvättat och tumlat direkt efter firandet så de kunde använda dem som pyjamas i natt, mycket viktigt.






Luciatåg med Leo

Kvart över sju imorse var vi på plats på förskolan för att se Leo som pepparkaksgubbe i luciatåget. Älskade underbara unge. Sjöng med i varje låt och tittade blygt upp under pepparkakshatten. Efter lite lussefika skjutsade vi pappsen till jobbet och åkte till fiket för att käka frukost tillsammans med morfar. 

Efter handling var det skönt att få kura inomhus, tända stjärnor och ljusstakar medan det snöade/regnade ute.

Elias valde en söt snögubbe till fikat:





Mat och bakdag

Idag började vi dagen med en mysfrukost. Åt nybakat bröd från gårdagskvällen och tände andra adventsljuset.

Sen åkte barnen en sväng till farmor och farfar och lekte en stund. Dagens lunch blev köttgryta som fått koka i 2 1/2 timme, mums!

I eftermiddag blev det andra omgången av lussekatter, med saffran i som vi tycker är godast.

Nu är kvällsmaten äten, barnen är duschade och tänkte att jag passar väl på att baka lite mer bröd så nu står det i ugnen. Hela dagen i köket känns det som men en väldigt mysig andra advent!




RSS 2.0