Nybakat

I förmiddags var tanken några timmars barnvakt så vi kunde måla men sen började det spöregna så den planen fick vi ställa in. Istället fick vi spontanbesök av grannarna som tog med sig fika, vilken lyx! Eftermiddagen har ägnats åt grejande. Jag har gjort ett storstäd på kontoret så det ska vara ordning när jag ska börja jobba. Har även namnet alla barnens kläder inför dagisstarten! Våra killar har aldrig tyckt jätte mycket om smörgås men nu har de börjat mumsa i sig det rätt ofta så tänkte det vore kul att börja baka lite själv. Så ikväll blev det Leilas tekakor. Hoppas barnen tycker det blir gott till frukost imorgon :)


Motorcykelmuseet

Idag hämtade farmor och farfar Elias för att åka in till stan och kika på motorcykelmuseet. Elias var eld och lågor och tog på sig kepsen en timme innan han skulle hämtas. Var femte minut ville han att jag skulle berätta för Leo vart han skulle åka. Sen säger han: Du för liten att följa med Leo, imorgon kanske du är äldre! Söta unge! Nu blir det strax mys med älsklingen framför en film! En nöjd kille!


Oj vad tyst det är

Alla pojkar ligger och vilar, stora som små. Även jag har vilat en stund men kunde konstigt nog inte sova mer. Ska gå ut i trädgården och plocka lite vinbär så får det bli vinbärskaka när resten av familjen vaknar! En bild tagen för några dagar sen:


Söndag

Kvällen igår var supermysig! God mat, söta barn, roliga spel och trevligt sällskap! Det blev inte så många timmars sömn i natt då vi inte la oss förrän 1.30 och sen vaknade Leo vid 5. När han väl somnade om kunde inte jag sova. Men det tog vi igen efter lunch då vi somande hela familjen och sov i flera timmar!
 
I eftermiddags kom mormor och morfar hit och lekte med barnen så jag och Tom kunde måla lite, det är kul när det går framåt =)
 
Såna här bilder kommer jag plocka fram i vinter då det är som mörkast och bara minnas....
 
 

Ärenden på stan

Nu på förmiddagen har jag varit inne i stan och uträttat lite ärenden och storhandlat. Hann nästan hem innan himlen öppnade sig och det började regna. Strax ska vi börja förbereda lite inför kvällen då familjen Berglund/Hjort kommer hit! Grillat står på menyn även idag, mums! Dagens:


Villabadet

Idag har vi spenderat vår dag på en strand i Lidköping. Farmor och farfar följde med så barnen åkte med dom så tog jag och Tom vår lilla golf. Vi kom till en nästintill tom strand och några minuter senare sprack det upp och den underbara solen började lysa. Barnen har lekt vid vattnet och byggt sandslott och vi har fikat massor och bara njutit.
 
När vi kom hem blev det dusch för oss alla innan vi traskade bort till farmor och farfar för att bli bjudna på grillat!
 
Några bilder från vår dag:
 

Mysig hemmadag med gott avslut

Denna soliga dag har vi spenderat hemma då vår bil ej startar och efter några samtal kommer vi inte kunna få hjälp med den förrän på måndag pga semester. Men oj vad mysigt vi har haft det ändå! Promenad till affären för att köpa god lunch, fix i hemmet, bad i poolen för barnen och kvällen avslutades på topp. Mormor och morfar kom hem med kassar fulla av grilltillbehör. Även syster med familj kom hit. God middag avnjöts i trädgården och kvällen avslutade vi på altanen! Leo får smaka på mums-mums:


Dumma bil

Idag gav våra godingar oss en riktigt skön sovmorgon! Då jag och Elias vaknade lite tidigare passade vi på att ta en morgonpromenad medan Tom och Leo åt frukost. Sen bar det av till stan för några timmars sol och bad. Tyvärr började vår bil krångla idag och vill inte starta om man inte springer igång den, typiskt nu när man vill åka iväg och bada så vi får se hur vi gör imorgon? Igår var anticimex här och utrotade våra jordgetingar som vi häromdagen upptäckte vid garaget. Så nu behöver vi inte vara rädda att barnen ska bli stuckna och jag har kunnat stå och måla den sidan nu ikväll. Behöver jag säga att Leo sov gott i vagnen på badet idag :)


Sol

Idag har vi varit ute i över sju timmar i den underbara solen. Jag, Tom och farfar har målat medan farmor har lekt och gått promenader med barnen. Dessa underbart fina t-shirtar från Villervalla fick Elias och Leo av farmor och farfar efter dagens besök på presentshoppen:


Oj vilken sovmorgon

Vi är inte vana att få sova så länge här hemma. Oftast vaknar barnen mellan 6-6.30 på morgonen men vi tycker ändå det är helt okej tid! Igår somnade de en stund innan kl.19 och imorse (läs förmiddag) vaknade Elias vid 9 och Leo tjugo minuter senare. Jag kan säga att mamman och pappan var utvilade och väldigt överraskade!
 
Idag har jag fått en stunds egentid med båda barnen. Elias följde med mig in till stan i eftermiddags då jag skulle uträtta lite ärenden. Redigare kille i affärer får man leta efter!
 
Lite senare kom farfar hit för att hjälpa Tom måla sista lagret på husfasaden och sjävklrt ville även Elias hjälpa till. Då passade jag och Leo på att gå en promenad och hälsade även på en snabbis hos kusinen.
 
Oj vad klockan går, nu dags att ta på sig målarbyxorna och gå ut en sväng!
 

Bortskämda

Igår blev vi bjudna på lunch hos Louice och Ken och idag hos svärföräldrarna, gud vad vi blir bortskämda! Idag har barnen varit några timmar hos farmor och farfar då vi målade garaget. Barnen somnade för en stund sen och Tom är redan ute och målar så nu ska jag gå ut och göra honom sällskap! Godingen i arbetsbyxor och handskar:


Vår semester

Så då var jag tillbaka med bloggandet igen! Vi har varit på semester i Varberg och kom hem igår kväll. Så underbart har vi haft det. Toms föräldrar hyrde en stuga och bjöd dit vår lilla familj och Louice och Ken. Vädret har varit helt okej. Ingen strålande sommarvärme men heller inte regn. Glass i hamnen, strosande i Varberg, shopping i Ullared, bus på leklandet, kvällar med kortspel, grill, ja ni förstår hur bra vi har haft det!
 
Men ändå var det så skönt att komma hem igår till vårt hus. Tillbaka till vardagen igen med allt vad det innebär.
 
Kommer bli många bilder framöver från denna semestervecka....
 
Farfar, Elias och Tom
 

Twentyfive

Min födelsedag började redan igår då världens bästa älskling kom hem med två superfina presenter från honom och barnen. Ett jättefint silverarmband av märket SNÖ och en cerise vindjacka! Idag började dagen med massa mys sen var det dags för Tom stt åka till jobbet. Vid lunchtid åkte jag och barnen till Bredablick  stan där mamma och Dante bjöd oss på en god buffe! Efter det åktee vi hem till oss och sen kom även pappsen, och familjen Carlgren/Lindström. Fick massa fina presenter även från dom.
 
Kvällen avslutades framför tv:n med lite gott att äta. Är så nöjd med denna födelsedag och jag vill tacka alla fina som har grattat mig <3
 
Supersmarrig tårta från mössebergsbagaren bjöds det på idag (japp, tro det eller ej men idag hoppade jag över bakningen)
 

En fartfylld söndag

Detta har verkligen varit Elias dag, han började dagen med att åka och hjälpa farfar att gräva i trädgården. Sen åt han lunch där och åkte sen hem för att krypa ner i vår säng och vila några timmar. När han vaknade var mormor och morfar här och sen kom även moster och kusinen. Sen skjutsade jag honom till farmor och farfar igen då en grävmaskin var där och lyckan var total!
 
Då barnen somnat ägnade jag och Tom några timmar till målning, vi kom in för en liten stund sen, man får ju passa på när det helt plötsligt blev så fint väder!
 
Nu vet jag förresten varför Leo var så ledsen igår, TVÅ kindtänder har ploppat upp, älskade lille godingen.

Jag är glad mamma

Det går vår Elias goding och säger här hemma flera gånger varje dag! Behöver jag säga att man blir lycklig då!
 
I förmiddags åkte vi hela familjen och plockade jordgubbar. Barnen åt massor, tyvärr fanns det inte så mycket som vi hoppats på men det räckte till oss. Sen åkte vi hem för att äta lunch, idag blev det kotletter och mumsig potatisgratäng och till efterrätt lyxade vi självklart till det med jordgubbar, vaniljglass och grädde.
 
Sen blev det flera timmars sömn för mig och barnen medan Tom åkte till jobbet. Ibland är det verklgen lyx att vara hemma! Sen bjöd vi hit farmor och farfar på lite jordgubbar. Barnen har skrattat så dom kiknade, farfar är bra rolig han =)
 
Ikväll var barnen uppe länge eftersom de vaknade sent från vilan. Leo var så ledsen och bara skrek och skrek då han skulle sova, kanske kan det vara för mycket jordgubbar? Tillslut somnade han efter alvedon, lite välling och i mammas trygga famn i vår säng. Så nu ska jag bara göra mig i ordning lite och sen krypa ner bredvid godingen <3
 
Elias fina cykel han fick av mormor och morfar i födelsedagspresent!
 

Konstig känsla

Jag brukar oftast vara pigg och greja för fullt från morgon till kväll, men idag har jag varit så trött. Vi startade vår utedag kl. 8 imorse och vi gick inte in förrän efter kl. 16. Solat, gått promenader, fikat på en filt i skuggan, barnen har badat, klippt häcken, målat fönster....och varit väldigt trött. Så efter barnen somnade ikväll tvingade jag mig själv att sätta mig i soffan...och sitta kvar! Ja så ikväll har det inte blivit mycket gjort här hemma men ibland är det viktigt att lyssna på kroppen! Nu blir det en snabbduch innan sängen väntar så hoppas jag på att vakna utvilad och pigg imorgon!
 
En Leo-goding för flera veckor sedan!
 

Underbara vatten

Idag har jag, syster och mamma tillbringat dagen tillsammans. En dag för bara oss tre med massa skratt. Vi började dagen med att åka till Spiken. Där satte vi oss intill vattnet i strålande solsken och jag beställde en smörgås med potatissallad och rökt sik till frukost, mumma!
 
Sen åkte vi vidare till en hantverksby där vi kikade runt. Jag köpte ett jättefint förkläde till Elias. Dagen avslutade vi på Kinnekullegården där vi åt lunchbuffe och dagen till ära tog jag ett glas vin, lyx!
 
Tack till världens bästa mamma som kom med denna iden och som skämt bort oss rikigt ordentligt idag <3
 

That what´s friends are for

I förmiddags lämnade jag barnen hemma med pappsen och åkte till vännen Marie. Fick träffa nytillskottet Rasmus och självklart storebror WIlle som hade växt massor! Några timmars mys i soffan med massa prat gjorde gott! Ibland är det skönt att bara åka iväg själv en stund, kunna sitta och prata i lugn och ro utan att bli avbruten, även om samtalen mest handlar om våra älskade barn =)
 
Lite senare på eftermiddagen kom Emma och pojkarna hit. Elias och Leo var överallt och ingenstans så de tyckte också det var roligt med besök!
 

Lek hos F&F

Mysig dag med lite handling, god lunch, trötta killar som sov många timmar under dagen. När Elias vaknat efter några timmar åkte vi till farmor och farfar. Då vi skulle åka hem ville Elias stanna kvar och eftersom han skulle vara uppe längre ikväll så fick han självklart det. Jag och Leo åkte hem och åt lite kvällsmat innan han somnade gott. Sen körde jag järnet här hemma och röjde så när godingen blivit hemskjutsad av farfar så kröp vi upp i soffan under en filt och bara myste. Nu sover även Elias gott och jag ska också krypa till kojs!
 

RSS 2.0