Lekande bröder

Dagen har gått precis lika snabbt som alla andra dagar. Ett besök för mig hos frissan för att klippa luggen, vilket var väldigt behövligt. Eftermiddagen har jag ägnat åt att leka och mysa med barnen samt ringa några jobbsamtal.

Elias har verkligen visat vilken stor kille han blivit idag. Han ville att jag skulle sätta mig vid bordet, sen dukade han med bestick och tallrikar, ställde sig vid spisen med en kastrull på varje platta och lagade "kakka" och "muffis" till mig, söta unge. Sen visade han även idag vilken underbar storebror han är. Medan barnen lekte på övervåningen gick jag ner för att fixa lite i köket och eftersom de lekte så bra passade jag även på att koka jordgubbskräm till Elias. Fick hela tiden svaret att allt gick bra och när jag kommer upp möts jag av denna underbara syn: Elias har dragit ut sin låda under sängen och sen har båda satt sig där i och leker. Jag möts av två stora leenden :)


Söndag

Det är allt något speciellt med söndagar. I alla fall när hela familjen är hemma. Här hemma har dagen gått i ett lugnt tempo. Idag bjöd vi hit farmor och farfar på lunch, provade ett nytt recept som blev mycket gott. Lägger upp det någon dag! Vi har även hunnit med att städa i källaren, äntligen. Lite kvällsjobb hanns med innan barnen skulle sova och mera blir det lite senare, men först en löprunda :)

En puss till lillebror medan man sitter på hästen :)


Ändrade planer

Idag skulle mormor och morfar varit barnvakt och jag skulle överraskat älsklingen med en tripp till Skövde med shopping, god mat och bara några timmar av tid tillsammans, bara vi två. Men imorse ringde mamma och berättade att hon var tvungen att jobba hela helgen. Mina mungipor pekade nedåt ett tag men sen föreslog jag att hela familjen skulle åka till Skövde istället och så blev det! En dag full av shopping, supergod lunch, storhandling och fredagsmys! Dagen avslutades med varsitt glas vitt och nu väntar sängen! Jag älskar fredagar!


Världens bästa sambo

Tur att man har världens bästa sambo som åker runt och uträttar ärenden åt mig så jag och Leo kunde åka och träffa fina Marie och Wille istället. Hämtade ut mitt smink, köpte mina linser och levererade produkter till en kund!

Sen blev det lunch ihop innan det var dags att hämta storebror på dagis och efter det blev det en promenad innan älsklingen skulle åka till jobbet.

Ikväll kom syster och Nova hit en stund och det slutade med en mysig kusindusch! Våra små godingar (som inte är så små längre). Var en stolt moster som för första gången såg Novas små stapplande steg :)


Back in the old days

I eftermiddag åkte jag, Elias och Leo för att träffa mammagänget. Några av oss gick i samma föräldragrupp men alla fyra gick i samma babymassagegrupp. Vi träffades alltså när våra stora godingar bara va några månader gamla. Nu har tre av oss ytterliggare ett barn så nu är vi sammanlagt 4 mammor och sju barn. Var längesen vi träffades allihop så idag var det på tiden, tack Nina som tog tag i det :)

Både Elias och Leo hade jättekul! Leo såg jag knappt röken av under två timmar :) märks att han verkligen uppskattar att träffa andra barn nu och få leka!

Hann hem en stund innan det var dags för lite kvällsjobb och det finns bara två ord för denna kväll: Positiv energi!

På kortet ser ni Elias, Lisa och hennes lillasyster Mira


Förmiddagsmys

Imorse efter att Tom lämnat Elias på dagis gick vi bara runt här hemma, jag i morgonrocken, och bara myste. Tittade lite på tv, duschade, drack te och lekte med Leo. Så skönt med några lugna timmar ibland. Dagen har fortsatt i lugnets tecken och ikväll blir det mys framför en film.

Idag blev det biffgryta, potatis och kokta morötter till lunch, mumma!


Light

Ikväll kom våra grannar hit på lite fika och oj vad de stora barnen lekte och hade skoj! Får vi göra om snart igen!

Häromdagen bestämde vi att sluta ge Leo välling på natten. Han äter jättebra så det är bara en vana att han ska ha en flaska välling på natten. Beror även på att vi tillslut går upp och gör i ordning välling om han börjar vakna till. Var egentligen tänkt att vi skulle börja i natt men Leo har sovit igenom två nätter i rad nu utan välling så nu kör vi bara på!

Dessa fina ljusstakar hittade jag häromdagen i butiken Önska:


Snowracer och pulka

Idag hade vi lite lunchgäster här hemma: Toms föräldrar, Ida, Robin och Nova, mysigt! Sen passade vi på nu när snön äntligen har kommit igen att gå en promenad så barnen fick åka lite snowracer och pulka. På vägen träffade vi Jonas, Jenny, Lucas och Molly och gick till en backe för att åka lite :) Skrattade åt Tom när han ramlade sen sa det bara smack så låg jag själv i snön, haha :)

Nu myser jag och Elias framför tv:n. Han är uppe lite längre ikväll då han somnade i soffan kl. 17, ingen bra tid :)


Fredagsmys på stan

Vilken underbar dag! Precis såhär borde alla dagar vara. Vi har tillbringat några timmar på stan, fikat, gått i affärer och storhandlat. Vi gick in på leksaksaffären Mys-Pys där Elias fick välja en leksak som present för att han varit så duktig med att sluta med tutten och snutten på dagen. Han valde en stor bil med tillhörande husvagn och vår älskling var så glad och stolt när han gick och bar på den stora kassen. När vi kom hem satt han länge och bara lekte med sin present och självklart skulle den med upp på rummet när han skulle sova.

Sen åkte vi hem och lagade god mat och efter det massa mys och lek med barnen som har varit glada och nöjda hela dagen. Trötta killar somnade innan kl. 19 och nu sitter jag och väntar på älsklingen som är iväg och spelar fotboll. Kanske blir det en bra film ikväll?


A call

I förmiddags åkte jag och Leo in till Gula villan för lite sångstund och lek medan Tom och Elias stannade hemma och myste.

I eftermiddags hade jag ett samtal som gav mig både glädje, hopp och motivation. Såna samtal tycker vi om :)

Nu blir det en stund framför tv:n och sen väntar sängen!


9 månader

Är vår Leo idag :) stora killen som utvecklas för varje dag som går. Idag ställde han sig upp helt själv mitt på golvet och stod där i några sekunder och pratade! Roligast tycker han det är han leka med Elias. Han älskar när Elias busar med honom och skrattar högt när han krypandes jagar Elias genom alla rum :)

Ikväll har vi haft hälsokväll och träffat underbart trevliga människor. Detta är ett jobb som jag älskar!

Här ser man verkligen den bruna färgen i Leos ögon:


Busunge

Förmiddagen tillbrngade jag och Leo tillsammans då Tom jobbade och Elias äntligen fick gå till dagis igen efter virusdagarna. Idag verkar det även som Leo blivit fri från det, skönt! Så i eftermiddag blev det änligen en powerwalk och gud vad underbar det var. Skinande sol, vindstilla, två glada barn, lovely!

Kvällen har ägnas åt at hämta ut produkter samt jobbsamtal. Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem från gymmet så vi kan träffas åtminstone en liten stund idag =)

En busig liten goding


Sovrutiner

Ja då har vi tagit tag i Elias sovrutiner igen. I fredags efter av vi gjort i ordning hans rum fick han återigen sova i sin egen säng. Vi ha tänt en lampa i rummet bredvid och sitter på en stol utanför hans rum med dörren öppen. När han sen somnat släcker vi och går ner. Så gjorde vi förra gången då han skulle lära sig att somna själv och även denna gången går det jättebra! Då Tom jobbar och Leo skriker efter nappen vet Elias att jag springer ner och ger Leo nappen och kommer sen direkt upp och sätter mig på stolen igen.

Lite dumt blev det idag då Elias var trött och skulle kunna lagt sig redan kl. 18 men eftersom jag inte kan sitta hos honom när Leo är vaken fick han vänta till kl 19.Vi hade precis gått upp då Leo började gråta och jag fick gå ner. Tog en stund då han inte ville sova och när Elias inte ropade på mig väntade jag en stund innan jag gick upp och mycket riktigt så hade älskade godingen somnat <3

Nu ska jag bara ta det lugnt, dricka te och kanske se en film!

Here we go again

En lugn dag hemma med barnen då Leo fortfarande inte är helt frisk och under dagen kom febern. Mormor och morfar var här och hälsade på och Leo fann snabbt sin favoritplats vilandes på mormors axel. Elias fick god fika och även en dusch ihop med morfar som sprungit hit (hurtbulle). Leo har inte känts så varm ikväll så hoppas febern försvunnit tills imorgon!


Tapetsering och vattenläcka

Idag har vi haft en riktigt lång mysdag! Både jag och Tom har tränat, vi har lagat mat, grejat, lekt med barnen, inte stressat utan bara tagit det lugnt.

På kvällen kom farfar hit och hjälpte oss tapetsera fondväggen i Elias rum och det blev SÅ bra! Tusen tack för hjälpen Michael! Tyvärr upptäckte vi att Elias tak var fuktigt och att det läckt in vatten. Troligtvis läcker det in runt skorstenen och som tur är kommer sotaren imorgon så vi får se om han kan se något. Förhoppningsvis går det åtgärda utan större problem, vi hoppas!

Ikväll var barnen uppe till nästan tio vilket nästan aldrig hänt förut, Elias var vaken 13 timmar i sträck vilket definitivt aldrig hänt. Pigga barn vi har :)

Elias försökte få Leo att somna, höll om honom, vaggade försiktigt och upprepade: så, så :)


Jaha

Då var det dags för maginfluensa igen. Båda godingarna har fått det. Leo rätt lindrigt och Elias ännu lindrigare men han har istället närmare 39 graders feber. Vi hoppas det försvinner snart.

Imorgon är Tom ledig så det blir bara mys hela dagen. Skulle haft hälsokväll men självklart flyttade vi den till nästa vecka istället.

Leo-bus sover gott på pappsen!


Snow

Äntligen har det kommit lite snö som tyvärr redan verkar vara på väg bort. Eftersom jag lovat Elias att så fort det blir snö ska han få provåka sin snowracer så bestämde jag att han skulle få åka den till dagis idag. Så jag satt och skruvade ihop den igår kväll till kl 23 och jag kan säga att några svordomar kom det allt.

Trodde i min fantasi att jag kunde dra Elias på snowracern och Leo i pulkan men visade sig i morse att det inte fungerade lika bra i praktiken :) så Leo fick åka vagnen.

Ikväll har jag varit speaker på vårt webinar och nu känns det skönt att det är klart! Nu mot nästa mål :)

En bild från gårdagens stund på lekplatsen:


Hälsokväll

Imorse målade jag Elias rum medan Tom och Leo hade lite morgonmys. Efter lunch hämtade vi godingen hos farmor och farfar och det var en trött kille vi mötte =) Det tog 1 minut innan han somnade i bilen på väg hem. Han somnade i soffan för en stund sen. Tyvärr somnar han senare nu då han inte somnar själv men det får vara så i några dagar. I natt får han sova mellan oss eftersom Tom målar sista lagret i hans rum just nu. Sen är det tapetsering av en fondvägg kvar och sen är det klart.

Ikväll hjälpte jag och syster min distributör med hennes första hälsokväll. En superbra kväll med trevliga människor som alla blev kunder! Nu kör vi hårt i januari!

Två utav mina tre älsklingar




Farmor och farfar

Idag har vi äntligen börjat med Elias rum! Slipat, spacklat och målat första lagret med grundfärg. Det kommer bli så fint! I natt sover Elias hos farmor och farfar pga färgen. De andra lagren ska vi måla imorgon bitti och på måndag morgon. Kändes väldigt konstigt att komma hem med bara Leo, för att inte prata om hur konstigt det kommer kännas imorgon bitti, men jag vet en som njuter för fullt över att vara med två utav sina favoritpersoner :)

Dagens mellanmål: Herbalifes örtdryck med smak av citron och en proteinbar, mums!


Raketerna har förstört

Elias har sen långt tillbaka somnat alldeles själv i sin säng. Har bara varit att gå upp med honom, pussa godnatt och sen har han somnat. Men sen de förbannade raketerna som skrämde honom på nyårsafton så är han nu jätterädd för att somna själv. Han vill ha tänt och dörren öppen och även fast han får ha det så bara han gråter och klamrar sig fast vid en när man ska gå. Ikväll efter många försök var mina tårar inte långt ifrån då jag tyckte så synd om honom så jag valde att lyssna på mammahjärtat. Han fick ligga i soffan medan Tom kollade på tv och jag satt med datorn i knät och jobbade. Dumt eller inte? Jag tänker inte låta honom somna rädd! Hur vi ska göra framöver får vi se. Nu har Tom precis burit upp honom då han somnade gott här i soffan för en stund sen.

Leo hittade ett äpple igår som Elias lagt på golvet och tyckte det va mumma!


Ett roligt erbjudande

Igår fick jag frågan av min sponsor om jag ville vara speakers tillsammans med henne på årets första Fokus webinar-samtal på tisdag. Självklart vill jag det! Känns lite pirrigt men så himla kul. Det är Herbalifes inre näringsprodukter vi ska berätta om. Så ikväll har vi gått igenom och delat upp vilka produkter vi ska berätta om (ja över telefon alltså eftersom hon bor i Spanien). Men exakt vad jag vill berätta får jag själv bestämma. Så det kommer bli några timmars klurande och skrivande i helgen kan jag lova =)

Så duktig

Det har gått så bra idag med Elias tutte och snutte. Det känns som att han redan börjat acceptera att han bara får ha dom när han sover. Men jag kan säga att oj vad glad han blev när han hade badat och tagit på pyjamasen och jag gav honom snutten och tutten. Hela ansiktet sprack upp i ett stort leende. Även idag har har han varit på dagis och under eftermiddagen och kvällen har jag försökt hitta på mycket att göra så han ska slippa tänka så mycket på det. Han har bl.a. målat med vattenfärg, lekt med lera, dammsugit och lekt massor med mig och Leo.

Leo står och tittar på Pingu:


Tutte och snutte

Från och med idag bestämde vi att Elias bara ska få ha sin tutte och snutte en liten stund på morgonen, när han vilar på dagen, en timme innan han ska lägga sig då han myser i soffan och på natten när han sover. Vi har skjutit upp denna dagen länge då Elias verkligen älskar båda sakerna. Men det har ändå gått förvånansvärt bra. Visst har det varit stunder då han varit ledsen men mycket mindre än vi trott. Om några dagar när han vant sig ska vi ge honom en liten present för att han varit så duktig!

Även Leo har nu lärt sig sätta på och stänga av lekdammsugaren :)


Städat ut julen

Då älsklingen har jobbat hela dagen och kvällen så har jag och godingarna plocka bort alla tomtar, allt glitter, bytt ut filtar och tagit ner julgardinerna och satt upp nya. Ja till och med granen plockade vi bort. Så nu känns det så ljust och fräscht här hemma.En tomte fick vara kvar i Elias fönster då han hade lite svårt all skiljas från tomtarna =) Igår hade Elias inte hunnit somna när de började smälla de första raketerna på kvällen så han kom upp och var väldigt ledsen, slutade med att jag fick ligga i hans säng tills han somnade. Ikväll kom han upp efter 5 minuter gråtandes och till slut kom det fram att han var rädd för raketerna. Min älskade goding. Då han varit med om åska en gång den dagen Leo döptes och är rädd för den förknippar han säkert raketerna med den. Jag hoppas det blir bättre imorgon kväll. Nu väntar sängen...

RSS 2.0