Framåt

Dagen har flytit på bra och imorgon börjar vi lägga takpannorna. De ligger redan på taket och väntar! Morbror var här i eftermiddags och hjälpte oss lyfta upp dom med lite maskinhjälp och ingen var lyckligare än Elias över det som fick provsitta både en och tio gånger. Barnen somnade gott ikväll, speciellt Elias som inte vilat idag och haft en vakennatt. Nu hoppas vi han slipper hostan i natt.

Och trots att jag inte varit på taket så är även jag slut ikväll. Förkylning, halsont och lite sömn gör sitt så nu blir det faktiskt sängen.


Tak

Idag har takbytet påbörjats! Dock började dagen inte så bra då det levererades fel färg på takpannorna, panik! Men vi tackar Optimera för väldigt bra kundservice så redan i eftermiddags fick vi levererat de rätta takpannorna. Även mamma, Ida och Nova har varit här en stund idag! Elias har i princip varit ute hela dagen, även vilade gjorde han gott i vagnen i trädgården.

Nu ska snart godingen sova efter lite fredagsmys och jag och älsklingen tillbringar nog resten av kvällen i soffan.

Leo äter jordgubbar :)


Bakdag

Japp det är vad jag har haft idag! Bullar, närmare bestämt 55 st blev det. Vaniljbullar med marsancreme, riktigt goda blev dom. Efter att Tom åkt till jobbet och jag och barnen vilat i några timmar, hur ofta händer det att alla vilar samtidigt, underbart, så bakade jag american cookies. Barnen lekte helt själva med varandra i en och en halv timme så jag fick verkligen egentid i köket. Så himla roligt att de leker så bra tillsammans och har så kul ihop, mina älskade hjärtan.

Idag vill jag även ge en extra puss till älsklingen som kom hem i förmiddags med en bukett rosor, från honom och barnen eftersom han tyckte jag behövde muntras upp då jag var på så dåligt humör. Kan man bli annat än glad då <3

Japp så nu är fikat bakat inför helgen för imorgon kör vi igång med taket! Ber till vädergudarna om uppehåll!


Fikamys och djurparksmys

I förmiddags åkte jag och Leo hem till Emma, Harry och William. Blev lek på lekplatsen, supergod fika och massa prat! Sen hem och hämta Elias på dagis. Då Leo sov i vagnen passade jag och Elias på att greja i trädgården. Leo sov så gott, närmare bestämt 3 1/2 timme och han hade garanterat sovit längre om jag inte satt in honom i bilen då vi skulle åka till djurparken på berget. Tom åkte dit direkt efter jobbet och vi träffade även syster med familj och hennes vänner och alla barn. En supermysig dag i det sköna vädret!

Frukostshake :)


Telefonsamtal

Idag har jag och Tom tillbringat mycket tid med att ringa. Jag här hemma och Tom på jobbet. Sen till varandra för att checka av. För till helgen ska vi nämligen byta tak på huset och det är mycket som ska fixas inför det. Ska bli så kul! Även om jag inte kommer vara så delaktig som jag kanske hade velat då jag tycker det är kul att lära sig. Men jag får ta hand om våra godingar och serva med fika och mat :)

Coola killen :)


Sunday

Idag har vi bara haft en mysdag! Haft faster, farmor och farfar här på besök, bakat hallonmuffins, haft besök av Ida, Robin och Nova, börjat riva i lekstugan, lekt på lekplatsen. Precis som en söndag ska vara!

En bild från i förrgår


Sova ute är bäst

Vilken underbar dag! Imorse lämnade jag barnen hos mormor och morfar för att åka in till klädbytardagen i Falköping. Första gången jag är där och jag hittade faktiskt riktigt fina kläder till barnen så jag blev väldigt nöjd. Sen blev det grillat till lunch hos mormor och morfar där vi spenderade hela dagen med god mat, lek och att sola! Barnen har varit på strålande humör och det märks verkligen att de älskar att vara utomhus.

Elias somnade gott i mitt knä i solstolen sen fick han sova ute på en filt, han var trött godingen :)


Skoshopping

Efter lunch åkte vi hela familjen till Skövde för att shoppa lite skor. Och vi hittade massor! Vi fick skor allihop och vi är såå nöjda (ja vi är nöjda åt barnens vägnar också =). Barnen var superduktiga, Leo var nöjd i vagnen vilket han aldrig brukar var då vi går i affärer endast när vi går promenader. Och Elias sprang runt och var på ett riktigt solskenshumör trots att han inte vilat. En mycket lyckad shoppingrunda med andra ord!

Tom köpte ett par blå tygskor och jag köpte ett par svarta ballerina, tan-färgade sandaler med kilklack (hittade tyvärr inga bilder) och ett par vita tygskor.

Alla skor till barnen är köpa på Dinsko!


Till Elias:











Till Leo:





Vita tygskor till mig:




Trotsar natten

Natten bestod av att ge välling till Leo + nappen några gånger och efter det ligga vaken med Elias i hans säng i jag vet inte hur många timmar. Men då vi vaknade (blev väckt då Tom skulle åka till jobbet, då var det dags att gå upp och ta hand om Leo-bus) sken ju solen så då blev man ju lite piggare.

Efter vi lämnat Elias på dagis funderade jag på om jag skulle vila med Leo men nej, jag motade bort latmasken, tog på mig gåskorna och gick en runda på 8 km istället medan Leo sov gott i vagnen! Kan lova att jag blev piggare av lite frisk luft och sol istället!

Ikväll har jag varit och scannat en kund och på två månader har hon fått så grymt bra resultat! Har jag sagt att jag älskar det här jobbet!?

Min lunch idag: svampomelett med tomat och stekt spenat, mumma!


Lekstuga

För någon vecka sen flyttade vi fram vår lekstuga till mitten av gräsmattan då den tidigare stått bakom "pergolan". Blev mycket bättre då vi nu kommer kunna se barnen hela tiden när de leker. Tyvärr var den i sämre skick än vad vi trott. Och självklart börjar tankarna snurra direkt, rusta upp den, köpa en begagnad eller köpa en ny? Då älsklingen kom hem från jobbet åkte vi i alla fall in till stan och kikade lite på lekstugor så nu vet vi storlekar och priser. Men vi får se hur det blir! Vet bara att jag vill ha en fin och fräsch lekstuga där barnen kan ägna många timmar av lek den kommande tiden!

Leo fick åka kundkorg i affären idag :)


Klätterapa

Leo-bus är verkligen ett passande smeknamn på vår lille goding. Han är inte det minsta rädd för utmaningar utan tror han klarar allt. Det resulterar tyvärr i att han slår sig ganska ofta. Men skam den som ger sig :) Klättrar han inte i soffan så hänger han i handfatet utan några fötter i marken. Ser han saccosäcken går han snabbt fram och slänger sig handlöst i den. Mina nerver? Dom är av stål :)


Våfflor

En mycket mysig söndag har det varit idag! Har stått mycket i köket och både lagat mat till oss och flera storkok till Leo. Vi var även ute hela familjen i trädgården och grejade en stund. Leo kröp och gick runt överallt och tyckte det va så skoj, för nu är det inte alls lika kul att bara sitta och titta på i vagnen. Vädret har ju varit underbart så vi får hoppas det håller i sig.

I eftermiddags åkte vi till mamma och Dante där vi blev bjudna på våfflor, mumma!!

Nu sover barnen snart och jag ska köra ett träningspass (kan ju inte ligga på latsidan när älsklingen är och spelar innebandy i två timmar :)


Hockey

Sambon var idag medbjuden av Dante att se hockey i Göteborg! Trodde först att vi skulle få tillbringa dagen själva hemma jag och pojkarna men först var vi hos farmor och farfar och hälsade på och sen kom även mormor hem och myste lite! Godingarna somnade gott innan kl. 19 så efter ett träningspass och lite plock har jag nu satt mig i soffan för att ta det lite lugnt och invänta älsklingen.

Mormor hade med sig jordgubbar och Leo tyckte den var lite sur :)


Full fart

Idag åkte jag hemifrån vid halv elva och var inte hemma förrän efter halv fem. Först åkte jag och Leo in till stan för att möta upp mamma och Dante. Köpte en skinnjacka till Elias samt ett par skalbyxor. Sen fick han massa fina kläder av mormor och morfar! Sen blev jag bjuden på lunch, lyx!

Efter att vi hämtat Elias på dagis åkte vi in till stan igen på en mamma och barn träff som arrangerats för barn födda 2011 (även syskon fick följa med). Jättemysigt med både sångstund, fika och MASSA lek!

Ikväll satte vi äntligen upp Leos gardin och det blev så fint! Även en gardin i vårt sovrum är nu upphängd.

En bild på barnen imorse. Sitter och myser framför Pippi och Leo borstar tänderna.


Long time ago

Då Elias vaknade vid 04 i natt och Leo innan sex, precis då Elias somnat om bestämde jag mig för att vila på förmiddagen. Jag och Leo låg sked i vår säng och sov i nästan två timmar, underbart! Det vet jag inte när jag gjorde senast. Men ibland måste man få släppa allt annat och bara unna sig lite vila.

I eftermiddags kom Marie och Wille hit på lite fika och lek :) Så fort våra godingar växer!

Snart blir det att mysa ner sig i soffan med älsklingen och se på Biggest loser Sverige.

Dagens mellis för Leo-grötpure med björnbär!


Vagnsovning

Imorse vaknade Elias tidigt men vad gör det när han vill ligga och mysa i sängen i 1 1/2 timme! Sen gjorde vi oss iordning hela familjen och gick bort till Stor och Liten, väldigt mysigt! Sång, lek, fika och Elias gjorde en gräsgubbe som nu står i köket :) På väg hem somnade båda barnen gott i vagnen och sov gott i två timmar ute i det fina vädret!

I eftermiddag ska jag och Ida ha möte på Falbygdens ost. Planering och ostbuffe till kl. 21 ikväll, lovely!

Klappade hästen på vägen hem


Busungar

Imorse gick jag in till vardagsrummet och fick se både Elias OCH Leo sitta i soffan! Hjärtat hoppade upp i halsgropen kan jag säga. Frågade om Elias hade hjälpt honom och han svarade att han hjälpt att knuffa honom i rumpan. När jag några minuter senare kommer in i vardagsrummet sitter Leo i soffan igen! Mina busungar! Tur att han lärde sig igår att vända sig och backa ner från soffan med rumpan först :)


Sunshine

Började dagen med att röja lite i garderober och byråer här hemma, så skönt när det blir lite ordning!

Sen tog vi en promenaden som slutade på lekplatsen. Ringde våra grannar då Elias va leksugen :) Då Leo vaknade ville självklart han också vara med och leka!

Hem för lite lunch på altanen och sen åkte vi vidare till Toms moster. Elias skulle nämligen få titta på deras traktorer och grävmaskiner. Vi bjöds även på supergod fika så det var en lycklig Elias som satt i bilen hem. Tyvärr var inte Leo lika glad. Varit ledsen och gnällig hela eftermiddagen så han fick en alvedon när vi kom hem, dumma, dumma tänder.


Badhuset

I förmiddags åkte hela familjen in till badhuset för att plaska lite. Barnen ääälskade det så nu har vi bestämt oss för att försöka åka in till badhuset åtminstone en gång i månaden!

Ikväll har farmor och farfar varit här på lite mys. Det blev tacos, chokladfudgekladdkaka med hallon och grädde och självklart melodifestivalen! Och ja, rätt låt vann!


Leo

Sen några nätter sover nu alltså Leo i sitt eget rum på övervåningen. Han har från början alltid sovit i sin egen säng men sen en tid tillbaka har vi alltid flyttat över honom till oss på natten då det varit dags för välling. Men en vecka innan han fick sitt rum var det dags att ändra på det!

Första natten efter att han fått sin välling gick jag upp 23 gånger på raken för att ge honom tutten och sen lägga honom ner i sängen, puh! Men efter det har han sovit hela nätterna i sin säng igen :)

Leo älskar att vara på övervåning och leka i både sitt eget och Elias rum. Han sover lika bra på nätterna i sitt rum men det tar lite längre tid på kvällarna att somna. Han ligger och tittar sig omkring i rummet och tycker säkert det känns lite konstigt. Och det kan jag säga att mamma och pappa tycker också :)

Inte så lätt att gå när man har trasslat in sig i presentsnören :)


Mumma

Denna dagen började på bästa sätt då älsklingen kom hem med en bukett röda rosor till mig! Sen har vi grejat lite och myst innan det var dags för Tom att åka till jobbet igen.

I eftermiddags kom Ida och Nova hit. Pannkakor stod på schemat! Elias åt massor och Leo fick smaka för första gången och jag kan säga att han tyckte det var helt godkänt :)

En mycket mysig dag och nu väntar kudden. Måste börja inse att lägga sig mellan 23-24 på kvällen inte är det mest optimala som tvåbarnsförälder :)


Blingoparty

Ikväll har vi haft Blingoparty här hemma hos oss. Fanns så mycket fina kläder och det blev shoppat till båda pojkarna.

Nu har jag haft Webinar med vårt team, mycket inspirerande! Blir så taggad men ska försöka varva ner lite nu så jag kan sova snart.

Åh, måste ju också berätta att i natt sover Leo första natten i sitt rum!!!

På Blingopartyt bjöd jag på dessa godingar!


Måndag fast söndag

Idag tycker jag det känns som att det är måndag, varför vet jag inte riktigt? Känns ju aldrig riktigt som helg när Tom jobbar. Tycker utan tvekan bäst om de helger han är ledig och man kan hitta på saker tillsammans hela familjen!

Förmiddagen har ägnats åt att måla färdigt Leos rum, klippa Elias och en skön powerwalk! Nu har Tom åkt till jobbet, Elias sover i vagnen på altanen och Leo busar runt med en stor pusselbit i munnen :) ikväll ska vi bara mysa och ta det lugnt, säger jag nu i alla fall :)


Kalas

Idag har vi varit på kalas för moster älskling. Nova är redan ett år, herregud vad tiden går fort och om 6 veckor är det dags för vår Leo-bus att fira sin ettårs-dag. Snart dags att börja planera inför kalas osv. Även dags att börja fundera lite på vad godingen kan tänkas önska sig, lutar åt lite saker till hans rum som vi för övrigt kommer måla sista lagret med färg imorgon och på måndag är det dags att tapetsera fondväggen och sen kommer det roligaste: att ställa iordning allt!

Leo somnade gott i vagnen efter promenaden hem från Ida i eftermiddags så då passade jag och Elias på att spendera några timmar ute i trädgården. Fick massor gjort och vad man mår bra när man både kan greja och få njuta av solen samtidigt!

Denna fina jackan köpte jag till båda gossarna igår




Mysigt med hjälp

Idag skulle jag leverera produkter till några kunder och då Tom jobbar ikväll fick barnen följa med mig. Så mycket till hjälp vet jag i och för sig inte om de var då båda somnade i bilen efter några minuter, mina godingar. Då vi kom hem la sig Elias i soffan och fortsatte sova och halv sex fick jag tillslut upp ögonen på honom. Så ikväll var han uppe länge, mysigt med sällskap tycker jag!

Nu ska jag bara vänta på att tvätten ska bli klar så jag kan hänga upp den och sen är det dags att sova!

Leo sover gott i bilen, har tagit av sig både sin strumpa och sko :)


RSS 2.0