Konstig känsla

Vilket underbart väder det varit idag! Startade imorse med en PW och intervaller innan Tom skulle åka till jobbet. Sen satte jag och Leo oss på altanen och åt frukost. Då Elias vaknat gick vi ut. Jag hade lovat barnen att de skulle få bada om det var fint väder. Så jag blåste upp poolen och gick några vändor med hinkar och fyllde på varmt vatten. Att se deras glädje när de tog sats, sprang det snabbaste de kunde och bara slängde sig i poolen, om och om igen, det är oslagbart!

Innan det var dags för jobb körde jag barnen till farmor och farfar. T är på jobbfest och jag börjar jobba imorgon bitti igen så de sover där i natt. Känns så tomt här hemma, en konstig känsla.

Det kommer bli mycket bad i sommar <3


En för tidig present

Förra året fick Elias en springcykel och vi har verkligen varit nöjda med den och han har tränat upp sin balans riktigt bra.

Igår fick han prova grannens cykel, en vanlig med trampor utan stödhjul. Elias sätter sig på cykeln och bara cyklar iväg, det var riktigt häftigt att se!

Så idag när vi var hos mamma på morsdag firande, fick han sin present två veckor för tidigt av dom. Han blev så glad och är så stolt över sin cykel. Den är rätt hög så vi får hjälpa honom att hålla innan han trampar igång men snart har han säkert lärt sig det också.

Älskade, vad du blir stor fort <3


Härlig lördag

Dagen började kl. 04.20 idag då Elias kom ner och inte kunde somna om. Förmiddagen ägnade vi åt lite fix här hemma och en promenad. Sen blev det tidig lunch och sen la vi oss i sängen allihop och sov i över två timmar, lovely.

När T kom hem från jobbet åkte jag in och tränade sen tändes grillen och vi satt och åt ute på altanen. Nu har Leo precis somnat och Elias får fortsätta kvällen med oss <3

Mums med majs!


Tanken var en promenad

Efter Leos vila i eftermiddags ville barnen självklart gå ut och vi bestämde oss för en promenad. På vägen stannade vi till på jobbet och hälsade på, sen ville Leo säga hej till kusinen Nova så då gick vi dit och sist men inte minst så avslutade vi hos farmor och farfar där vi även blev bjudna på kvällsmat.

Sen var det dags att gå hem och ha fredagsmys. Sitter fortfarande och väntar på att Leo ska somna, Elias sover för länge sen :)

Idag gjorde Elias så fina armband till oss. Älskar denna bild som vi tog ikväll <3


Eftermiddag med kusinerna

I eftermiddags kom syster och barnen hit. Mellis, lek, bus ute och middag. Man hinner mycket på några timmar! Barnen är så goa mot varandra och idag tyckte en trött Leo extra mycket om att gosa med Kevin <3


Rasande fart

Här hemma rullar dagarna på i ett rasande tempo. Igår hade jag och Leo egentid under förmiddagen och åkte in till stan för att köpa presenter och handla.

På eftermiddagen kom grannarna hit på fika och barnen lekte sig svettiga :)

Idag har vi varit ute och grejat i trädgården. Ett break blev det för mig som skulle till tandis och laga ett hål. Sjukt bra bedövning son inte släppte förrän nu ikväll. Vid halv fyra var det dags att åka till jobbet och idag kände jag inte alls för det. Ville bara vara hemma och mysa, vissa dagar längtar man tillbaka mer till då man var mammaledig och alltid var hemma med barnen.

Spännande att titta på grävmaskinen:


En social dag

I förmiddags åkte vi till djurparken med Marie och Wille. Vi tittade på djuren, fikade och lekte på lekplatsen. En riktigt mysig förmiddag. I eftermiddags tog vi en promenad bort till Emma, Harry och William! Sen gick vi till syster där barnen fick lite mellis och lekte i sandlådan.

En härlig dag med skönt väder, nöjda barn och fina vänner!

Leo, Wille och Elias:


Sol, grill och lek

Eftermiddagen och kvällen har vi tillbringat tillsammans med mormor och morfar. Vi blev bjudna på grillat, mums! Barnen har klappat katten, grävt i gruset, tvättat sig i fontänen och blivit skitiga, precis som det ska vara!

Innan vi åkte hem stannade vi till för att köpa barnens fredagsgodis. De var så mätta sen maten så efter några godisbitar valde de att spara resten tills imorgon.

Efter en dag på dagis och fortsatt lek till kvällen i det fina vädret har de somnat gott nu. Jag ska sätta mig en stund framför tv:n och invänta Tom som ville köra på altanmys efter jobbet, så härligt att bara sitta och prata i lugn och ro.

Våra fina, fina barn <3


Motorcykel

Våra barn älskar verkligen att vara ute och idag har de lekt ute i nästan 8 timmar! Tidigt imorse åkte T och tränade sen byttes vi av och jag åkte till gymmet. Under förmiddagen fick vi ett överraskningsbesök av Emma och barnen :)

På eftermiddagen kom Toms arbetskompis förbi med sin motorcykel. Förstår ni vilken lycka det var för barnen, eller, mest för Elias för Leo är inne i en period då han är rädd för ljud och tyckte först den var otäck men sen vågade även han provsitta.

Äkta glädje:


Grillväder?

Idag när vi var och handlade blev Tom sugen på grillat. Så vi köpte med oss lite hem och vem säger att det inte går att grilla när det spöregnar? Tom stod under taket bakom garaget och skötte grillningen, barnen lekte i regnet och vattenpölarna och jag var inte och förberedde potatisgratängen och dukade.

Blev väldigt trött efter lunchen men efter ett kvart på soffan fick jag sakta men säkert tillbaka energi och sent i eftermiddag bestämde jag mig för att börja städa!? Enligt vädret ska det visst bli fint i helgen så lika bra att få det gjort nu för något säger mig att vi inte kommer vara inomhus många timmar då!

Dags att fixa det sista innan hjärtat väntas hem från jobbet!


Mysdag med pappa

Så då var denna jobbhelgen gjord och barnen har haft det urmysigt med pappsen. Idag har de tvättat bilen, åkt till djurparken, varit och köpt glass och sen kom kusinerna hit och lekte. Dom lär ju inte hinna sakna mig i alla fall :)

Direkt efter jobbet åkte jag till gymmet och tränade ben och mage. Tre nya maskiner hade kommit och kettlebells så nu blir det att plugga på tekniken på dom!

Så här låg Tom och Leo när jag gick upp tidigt imorse <3


Dagismys och ponnyridning

Idag var det väldigt lite barn på dagis då det är klämdag och många föräldrar är lediga. Barnen lekte därför ihop hela dagen med ett annat syskonpar. Vid vilan hade alla lagt sig i ett litet rum och somnat allihop. Elias hade dock inte sovit så länge så båda två har redan somnat här hemma. Jag ska ta tag i köket innan jag väntar hem mannen som är på gymmet.

När T slutat jobbet möttes vi upp i stan för att kika en sväng på Kappahl. De hade 25% idag och Elias behöver nya t-shirtar. Vi hittade 2 tröjor och 5 t-shirtar för under 400 kr! Vi hade helt missat att det var "Fest i stad" i Falköping men förstod det ganska snabbt då vi fick se ponnyridningen. Båda barnen ville rida, detta var Elias andra gång då han red en gång i somras på Borås djurpark och för Leo var det första gången. De satt som två ljus hela vägeb och Leo bröt ihop när han lyftes av och förstod att han inte fick rida mer <3

Till middag åt vi laxgryta och barnen har mumsat i sig det efterlängtade fredagsgodiset :)

Idag jobbade jag ute på altanen och det var riktigt härligt kan jag lova!


Ledig dag?

När båda arbetar inom vården har man inte lyxen att vara ledig röda dagar och klämdagar. Dagis var stängt idag så det blev att sluta lite tidigare, säga hej till Tom i dörren som i sin tur åkte iväg för att jobba.

I förmiddags tog Tom med barnen på koutsläpp. Barnen fick fika, se kossorna springa runt och provsitta traktorer, lycka!

Älskade Leo som har blivit så stor!


Sommarvärme

Vilken dag! Vilket väder! Vi har varit ute sammanlagt 8 timmar i det fina vädret, och man mår ju så bra av det.

I förmiddags var vi på utvecklingssamtal för Elias och jag säger återigen att världens stoltaste föräldrar satt där och bara sög åt sig allt beröm vår stora kille fick <3

I eftermiddag blev det lekparkshäng med grannarna och sen kom faster Louice och Ken och hälsade på. Efter lite kvällsmat och dusch nu ikväll var barnen helt slut och somnade gott!

Vidar, Stina, Elias och Leo:


Äntligen träning på schemat

Eftersom jag och barnen varit sjuka de senaste tre veckorna har jag fått avstå från all träning. Och då har även kosten blivit lidande. Varför är det så? När man inte kan träna ska man väl vara ännu hårdare med kosten? Men idag är det bara lite förkylning kvar så nu äntligen har jag kört igång!

Åkte till gymmet imorse och körde igenom nästan hela kroppen, så skönt! Och ikväll blev det en PW med barnen.

Dagens kost:

Frukost: Shake
Mellis: 1 ägg
Lunch: Lax, sallad och kall sås
Mellis: Keso
Middag: Shake

Precis såhär ska dagarna se ut så nu är det bara att köra på!

Underbart väder har vi ju haft idag så många timmar har spenderats utomhus. Passade på att sitta och sola lite medan barnen körde jord i landet med sina grävmaskiner:


Sköna söndag

Gårdagens kväll var perfekt! Vi grillade, lekte massa lekar, drack, pratade, och framförallt skrattade massor. Tack igen alla våra vänner som gjorde även årets majfest så kul!

Idag vaknade vi ändå tidigt och gick upp och städade järnet här hemma innan farfar kom hem med barnen som hade haft det så bra.

Medan Leo vilade passade jag på att klippa Elias sen när Leo vaknat gick vi ut en sväng och spelade fotboll.

Ikväll åkte jag och syster in för att hämta det vi tjänat samt kläderna som inte blivit sålda från bytesmarknaden. En handling blev det också innan vi åkte hemåt igen för att pussa våra barn godnatt.

Tänk att det är så underbart när barnen kommer hem då man haft barnvakt. Det är så tyst och tomt utan dom.

Nu väntar nog en söndagsfilm här hemma :)


Yes

Jag är på bättringsvägen! Jag fortsätter att boosta kroppen så är jag förhoppningsvis ännu bättre tills imorgon! Nu har barnen somnat och jag och hjärtat ska röja lite här hemma, Tom ska ut och rengöra grillarna inför imorgon, sen ska vi bestämma ordningen på lekarna osv.

Vår enda gemensamma helg på sex veckor och vi kunde inte fira den bättre :)

Så fort Leo hittar några slags ytterkläder så ska de på, även om det är för litet <3


Operation boosta kroppen

Jag är så less på att vara sjuk nu. 2 1/2 vecka, maginfluensa, förkylning, ont i halsen och allmänt kass. Och alltid ska det bli vid fel tidpunkt. I helgen ska vi ha Majfesten här hemma hos oss och det är lite förberedelser också ska vi sälja massor av kläder på bytesmarknaden som också är i helgen så det är mycket som ska märkas upp och sättas pris på.

Barnen är ju också tokförkylda så medans pappan jobbar kämpar vi oss igenom vardagen här hemma. Idag startade jag operation boosta kroppen. Jag har ätit massa vitaminer. Speciellt extra C-vitaminer, druckit massa vatten (mest levt på te de senaste dagarna) och bara försökt att dra ner på tempot lite. För på lördag tänker jag nämligen känna mig pigg och jag tänker se till att det blir en helt underbar kväll tillsammans med våra vänner!

Vattenmelon blev det till eftermiddagens mellis:


RSS 2.0