Utmaning

Jag har fått en utmaning av Emma - lilljantan.blogspot.se att skriva 8 sanningar om mig själv!

• Jag älskar att leta efter nya matrecept och varje vecka lagar jag något nytt.

• Jag är beroende av lypsyl.

• Det går inte en dag utan att jag läser och lär mig något nytt om träning och hälsa.

• Jag mår som bäst när allt i hemmet är i ordning och var sak står på sin plats.

• Jag känner mig väldigt lätt stressad.

• Jag älskar att läsa sminkbloggar.

• Jag gråter alltid när jag ser på Extreme home makeover.

• Jag ÄLSKAR vitt.


Vuxenpoäng

Dagen har bestått av lite fixande. Tom och farfar åkte in till tippen i förmiddags men all bråte som legat ett tag i källaren. Sen passade vi på att bjuda på lite middag. Sen var det dags för Leo att vila så då passade jag och Elias på att åka in till stan och handla.

Ikväll kom farmor och farfar hit för att leka med barnen då jag skulle på möte på dagis. Jag är med i Föräldrarådet och det var dags för första mötet. Kändes riktigt bra att få bolla lite idéer och bli mer insatt i verksamheten!

Imorgon är det fredag igen och jag känner på mig att den kommer bli riktigt, riktigt bra!

Barnen åkte "bilkarusell" förra veckan i affären:


Tankat energi

Började dagen med ett besök hos tandis för min del, mindre roligt men ändå nödvändigt. När jag kom hem tog vi på oss hela familjen och gick en promenad i solen, åh så skönt! Gick bort en sväng och sa hej till farfar och barnen hittade en snöhög att leka i.

Ikväll ska jag jobba och det kommer bli en solig promenad dit också. Denna bleka hy behöver alla solstrålar den kan få!


Ändrade planer

Idag hade vi lovat barnen att åka och bada! Vi tyckte alla det skulle bli riktigt roligt och efter frukost åkte vi in till badhuset. När vi kommer dit visar det sig att äventyrsbadet inte öppnar förrän kl. 15 och varmvattenbassängen var upptagen med babysim. Jag tyckte så synd om barnen och att se besvikelsen i deras ögon gjorde ont.

Som lite plåster på såren åkte vi istället och fikade. Barnen satt så otroligt lugnt och stilla och hade säkert kunnat suttit där hela förmiddagen. Det tråkiga var att helt plötsligt plockar Leo ut en tre centimeter lång plastbit ur sin kaka! Tack gode gud att han såg den och visade den för oss, otäckt!

Efter lunch och vila gick vi över till grannarna på lite fika och barnen fick leka av sig och somnade sen väldigt gott kan jag lova.


Mellomys

Igår bjöd vi hit grannarna på lite mat. Var vädigt roligt att träffas då det var ett tag sen p.g.a sjukdom och jobb. Men de som nog hade sett fram emot det mest var Elias och Vidar. De leker så bra ihop och Elias frågade en gång var tionde minut hela dagen: När kommer Vidar mamma?
 
Vi bjöd på krämig tacokryddad pastasallad med körsbärstomater, avocado, fetaost, nachochips och vitlöksbröd som tillbehör. Till efterrätt blev det hallonpannacotta med nutella.
 
Bilden är lånad av http://www.femme.se/jennysmatblogg/ där jag hittar måånga recept!
 

Mäta fossingar

Imorse mätte vi barnens fossingar men hade ingen mätsticka så satte fötterna på papper, ritade två streck och mätte sen med måttband. Fick lite smått panik då både Leos och Elias två par vinterskor visade sig vara för små. Men tyckte det var lite konstigt då vi räknat ut att de skulle kunna ha samma hela vintern.

Så det blev att åka bort till affären och mäta och som tur var visade det sig att jag mätt en centimeter fel på båda två!?

Mannen jobbar, barnen sover och jag slappar i soffan, skönt med fredag!

Älskade hjärtat:


Tripp till stan

Förmiddagen har jag och Elias spenderat inne i stan. Först blev det en storhandling och sen åkte vi vidare till centrum. Det blev massa nya kalsonger till Leo och en vårjacka till Elias. Hade egentligen tänkt köpa en fodrad regnjacka men då de varken hade någon eller kommer få in någon så kör vi istället lager på lager. Denna jacka är extremt vattenavvisande samtidigt som den andas så den blir nog riktigt bra! Bild kommer senare.

Nu är det mys i soffan som gäller (Leo ligger och vilar bredvid mig) och lite senare är det jobb som gäller för min del. En härlig torsdag!

Dagens lunch: grekiska biffar med en god sallad.


Det blev en hemmadag

Jag är hemma med barnen idag också då de fortfarande inte är helt friska. De ska inte till dagis förrän om en vecka så nu har de tid att pigga på sig ordentligt!

Så idag tar vi det bara lugnt, ritar med tuschpennor, klistrar med klistermärken, lagar mat och bara är.

Såhär kom busarna ut förut. De hade varit och röjt i min underklädeslåda:


Kalsonger

Äntligen har jag jobbat klart min helg! Jag har knappt träffat familjen sen i torsdag så det var så mysigt att komma hem i eftermiddags och mysa. Barnen börjar krya på sig nu så de kanske kan gå på dagis på onsdag, eller så kanske det är för tidigt och då får de stanna hemma även denna veckan, vi får se hur de mår imorgon.

Nu har vi bestämt att busen ska bli blöjfri! Det känns verkligen som att han är redo för det och eftersom han kommer vara hemma hela eller nästan hela veckan så tyckte vi det passar perfekt att börja nu. Så i eftermiddags byttes blöjan ut mot kallingar istället <3


En dag med mamma

Idag har jag och mamma haft en dag tillsammans. Den spenderades i Skövde med att shoppa! Och oj vad vi har fyndat! En underbart mysig dag som jag kommer spara i hjärtat <3

Hemma är det fortfarande sjukstuga. T åkte med Elias till vårdcentralen idag då han fortfarande hade ont i ögonen. Svaret blev virus i ögon, öron och hals. Men det ska försvinna av sig självt... Något positivt i allt är att han var feberfri nu ikväll. Lillebrors feber är däremot fortfarande kvar.

Dessa pysselböcker fick barnen av oss i alla hjärtansdag-present. Dessa var de minst "tjejiga" jag hittade. Tydligen ska inte killar tycka det är roligt med klistermärken?


Valentine

Dagen har ägnats åt att städa och pyssla om sjuklingarna. Ja för nu har Leo också fått feber. Ringde 1177 i eftermiddags då Elias feber inatt gick upp och fortfarande är lite hög trots att det är 4:e dagen och den borde börja gå ner. Han har även haft ont i ögonen. Troligen är det influensa men den 5:e dagen (alltså imorgon) ska vara den magiska dagen då förkylningen börjar bli bättre och febern vänder. Så vi håller tummarna!

Vi äter aldrig middag efter barnen har lagt sig så idag tyckte vi det passade med lite extra mys. Så när barnen somnat lagade vi smördegsinbakad fläskfilé med gorgonzola och till det en god sallad. Vi åt framför tv:n i lugn och ro och det var så gott!


VAB

Egentligen skulle jag ha jobbat idag men då Elias fortfarande är sjuk blev det att vabba istället. Vi har haft en mysig dag här hemma, bakat kladdkakemuffins, gjort en myshörna i Elias rum, och alla vardagssaker som barnen älskar att göra. De viker inte från min sida på hela dagarna så ikväll innan de skulle lägga åkte jag in till stan och gymmet. Härligt att komma iväg lite och få köra slut på kroppen och ladda lite energi.

Imorgon är alla hjärtans dag, en dag jag tycker mycket om!

Trött bus vilar i soffan:


Semla och pannkaka

Idag ska man ju egentligen både äta pannkakor och semlor men här hemma har det inte blivit något av det. Pannkakor hade jag ingen aning om men som tur är blev det plättar till kvällsmat igår! Semlor känns lite väl lyxigt att unna sig :)

I eftermiddags var jag i stan en sväng och handlade inför hälsokvällen och lite gott inför torsdag. Sen blev det jobb ikväll och har precis avslutat ett telefonmöte. Så nu ska jag krypa ner i sängen och kika lite på tv:n.


And here we go again

Inatt har jag legat bredvid en hostig Elias och tempen visade feber då vi steg upp. Inställt dagis och dagens jobb får planeras om till i eftermiddag när T kommer hem.

Vi har precis legat i sängen och vilat alla tre men nu har jag och Elias smugit upp och satt oss framför tv:n.

En kort tagit för några veckor sen på världens finaste storebror:


Lördagen

Under förmiddagen hann vi med mycket fix här hemma. Innan lunch blev gick vi äntligen ut och skottade bort snön sen blev det en liten promenad med vagn och snowracer också.

Lagom till mellis fick vi besök av mormor och morfar, mys!

Busen har inte velat vila idag så efter tappra 11 timmar somnade han gott. Då åkte papper, kritor och sax fram till Elias och jag slängde på mig träningskläderna och körde ett svettigt pass i vardagsrummet, spännande att se hur benen mår imorgon!

Nu är mellon på och sen blir det självklart QX-galan!


En variant av tacos

Underbart var det att hämta barnen på dagis idag och veta att jag är ledig hela helgen! När vi kom hem kom även Tom och vi åkte in mot stan för en storhandling! Fortfarande ingen hit att ha med Leo, hjälp vilken stämma den lille godingen har!

Väl hemma började vi med maten som idag blev en variant av tacos. Receptet hittade jag på locket till philadelphia osten. En slags tacogratäng och till det nachos, salsa och guacamole.

Nu har jag blivit lovad en timmes massage av älsklingen då ryggen inte är som den ska, underbara fredagkväll!


Besök

Imorse åkte hjärtat till jobbet och kommer inte hem förrän imorgon eftermiddag. Så därför bjöd jag och barnen hem lite nära och kära. Imorse kom Ida, Nova och Kevin hit. Lek, prat och lunch hanns med innan de åkte hemåt. Mys i soffan och vila för Leo sen innan Marie och barnen kom hit! Elias och Leo tycker det är så kul med de små och Elias har sagt många gånger idag att han vill ha en lillebror, en liten Kevin eller en Rasmus. Sen kom även den söta frågan hur man får barn, haha, goding!

Mums med frukt:


Jobb, jobb och jobb

Herbalife på dagen, vården på kvällen. Hann pussa barnen en liten stund i alla fall! Tog en PW efter jobbet ikväll, så skönt! Imorgon är jag helt ledig, Tom jobbar extra men jag har sett till att jag och barnen kommer vara sysselsatta :)

Dagens lunch: falsk fläskfilé i mumsig sås och stuvad brysselkål:


Energi

Efter en innedag med massa vardagssysslor tyckte jag att pojkarna behövde komma ut och leka av sig lite. En promenad bort till lekplatsen där det gungades och åkte rutchbana. Underbart med frisk luft och barnens skratt som gav både energi och vårkänslor. (Välbehövligt då det snöar massor utanför fönstret nu).


Eftermiddag med pappa

Idag åkte jag till jobbet några timmar tidigare då vi hade Apt. Kändes helt okej då vi gått hemma och myst hela dagen. Barnen fick en mysig eftermiddag med Tom då han bestämde sig för att de skulle åka in till stan och fika. Elias fick bestämma vilket fik så det blev Nya konditoriet också valde han varsin prinsessbakelse till sig själv och Leo. Mystid med pappsen när den är som bäst!

Cool i pappas keps:


Rockfest

Dagen igår tillbringade vi hos mamma och Dante tillsammans med syster och hennes familj. Vi grillade korv och pinnbröd och bara njöt ute i solen! När Leo blev trött somnade han på mig när jag bar honom, allt går :)

Sen åkte vi hemåt för att göra oss i ordning och packa till barnen som i natt har sovit hos farmor och farfar. Vi var bjudna på rockfest nämligen!

Tyvärr fick jag åka hem tidigare då jag mått lite dåligt i några dagar så jag hoppas att det snart släpper. Jätte rolig fest annars och så kul att komma ut och träffa vänner!

Rocktema:


Helg!

Åh vad skönt det var att ta helg redan tidigt i eftermiddags! Hämta barnen på dagis, hem och äta mellis, mysa, sen lagade vi köttförspaj innan det var dags för barnens fredagsmys. Känner på mig att detta kommer bli en riktigt bra helg!

Förut försvann Leo in till sovrummet och efter en stund kom han ut såhär: han hade tagit av sig strumpor, byxor och blöjan och satt på sig Toms kalsonger och fotbollsstrumpor, haha, hjärtat <3


RSS 2.0