Spontantripp

Idag hade jag hoppats på ännu en solig dag men så blev det inte. Då vi ändå behövde köpa mer färg till huset blev det en tripp till Skövde. En sväng utan stress, glada barn och underbart god mat! Det tycker vi om! 
Nu är tre av husets sidor färdigmålade och OJ vilken skillnad det blir. Nu är det baksidan kvar sen blir det att börja med fönstren.
 
Mannen i huset fick hoppa in och jobba lite extra så min kväll har bestått av träning och nu målning av naglarna. Strax väntar sängen så jag säger godnatt och hoppas ni får en mysig helg!
 

Bullbak

Ja varför inte fortsätta när vi ändå är inne i en bakperiod! Så idag blev det massa bullar! Idag har jag verkligen fått mycket egentid trots att Tom har jobbat. Fått duscha helt själv i 10 minuter t.ex., det är lyx det! Jag och Elias hann baka färdigt alla bullar medan Leo sov gott, mysigt med lite tid tillsmmans med Elias, det blir så mycket lugnare då =)
 
Eftermiddagen spenderade vi med grannarna på lekplatsen och ikväll har vi målat. Det gäller att ta till vara på de dagar då solen visar sig. Då är det bara att släppa det man hade tänkt göra och gå ut och njuta!

Busungar

Ja den här dagen har gått lika fort som de flesta andra dagar gör trots tidig morgon. På förmiddagen åkte jag och Elias in till stan för att uträtta lite ärenden. På eftermiddagen kom Anna, Lisa och Mira hit. Det blev några timmar med massa lek ute i det fina vädret! Var väldigt kul att ses då det var länge sen vi träffades nu, får vi göra om snart igen =)
 
Nu börjar ögonlocken bli tunga så nu säger jag godnatt <3

Cookies

I förmiddags åkte vi till Sommarhemmet i stan där vi blev bjudna på fika av mamma och Dante. Fikan varade i ca. 5 min och sen var det dags att börja springa efter Leo. Jag behöver inte säga att vi sällan fikar ute va =)
 
När pappsen åkte till jobbet bestämde jag mig för att följa förmiddagens tema så det blev massa bak! Kokostoscakakor, kolakakor och kärleksmums! Sen bjöd vi hit farmor och farfar på söndagsfika. Elias var väldigt nöjd över denna kakdagen =)
 
Tyvärrr så krånglar det med att lägga in bilder både från mobilen och datorn men hoppas det fungerar snart igen...

Midsommar

Vi har firat en underbar midsommar. Först firande på Tångavallen med dans runt midsommarstången, fika, fiskedamm och Elias fick åka trakor och vagn! Sen fortsatte firandet hemma hos oss med mormor, morfar, Ida, Robin och Nova. Massa god mat och efterätt och självklart massa bus och lek.
 
Leo la sig tidigt ikväll så jag och Elias hade några timmar ensamma tillsammans. Inte så ofta det händer och det är så mysigt!

Vattenkrig

Denna morgon startade vi med hög musik och massa dans hela familjen. Elias hoppade runt och sjöng: Dansa, Pausa =) Älsklingen har målat hela dagen lång och efter jobbet kom även farfar och hjälpte till, så nu är båda kortsidorna klara!! Jag och barnen har gått promenad, varit inne och trängts i mataffären, lekt i trädgården och de har badat i poolen. Eller, det ha jag ju också fått göra idag. Japp, det började med lite vattenskvätt och sen urartade sig det hela till ett stort vattenkrig. Jag och Tom sprang runt och hällde hinkar med vatten på varandra, Elias sprang efter och tjöt av skratt och mittemellan alla sprang Leo. Det hela slutade med att jag blev islängd i poolen. Familjekärlek när den är som bäst <3

Underbar intensiv dag

Sovmorgon till sju och sen morgonmys. Efter det blev det lek i trädgården, en promenad bort till syster, Elias cyklade hela vägen fram och tillbaka men sen va han trött godingen. Efter lunch åkte vi till våra vänner Ulrika, Ella och Victor där det blev några timmars lek.

När vi kom hem höll Tom och farfar på att måla för fullt så nu är båda kortsidorna klara med första lagret vit färg och det blir så snyggt!

Våran underbara söting <3


Lekparkshäng och poolparty

Förmiddagen spenderade vi några timmar med lek, prat och fika i lekparken. På eftermiddagen blev det ju helt underbart väder så då åkte poolen fram och vi bjöd hit mormor, Ida och Nova på ett litet poolparty. Behöver jag säga att barnen älskade att bada!

Nu har jag precis varit ute och målat i några timmar och känner att jag kommer somna gott nu!

Det är kul att prova att åka i liften med pappa:


Föräldramöte

Denna dagen började med mys i sängen med Leo i två timmar, så gosigt! Efter frukost åkte vi in till öppna förskolan då det va sista gången innan sommaruppehållet. Barnen fick busa runt lite och Elias ville bara att det skulle bli sångstund :)

I eftermiddags var jag på föräldramöte inför Leos dagisstart efter sommaren, det kommer blir så bra! Han kommer att börja på samma avdelning som Elias har gått på nu och jag vet att han kommer stortrivas!

Fina i randigt <3


Väldigt konstigt väder

Idag har Tom målat takfoten en sista gång och jag och barnen har varit i trädgården och lekt. Efter lunch gick jag och Elias på en PW och han somnade gott i vagnen. Sen ledsnade jag och Tom på att bara gå och vänta på att börja måla så vi gjorde en chansning och började med valvet som binder samman garaget och huset. Och oj vad det går undan när man har tidspress av regn i luften och barn som strax kommer vakna! Men vilket konstigt väder det har varit idag, jag har haft på mig allt från regnjacka till bikini!

Nu sitter jag och Elias i soffan och myser och väntar på att Leo ska vakna,
han har sovit i över 3 timmar nu, för då ska vi åka till syster en sväng och leka lite.

Frukostmys:


Denna lördag

Tidig morgon, flera timmars mys i sängen medan regnet smattrade utanför. Sen tog vi en morgondusch, gjorde oss i ordning och åkte till vännerna Emma, Harry och William.

Eftermiddagen har gått i lugn takt då huvudvärken aldrig släppte idag så när pappsen kom hem från jobbet blev det en stunds vila och det gjorde susen. Sen gjorde jag och Elias en rabarberpaj, smulpajsrecept från Leilas kokbok, och sen åkte hela familjen bort till farmor pch farfar för att bjuda på lite kvällsfika! Efter massa bus och lek somnade pojkarna gott när vi kom hem!

Harry och bröderna bus


Tacomys

Idag vaknade barnen alldeles för tidigt så efter några timmar tog vi en lång powerwalk så de fick sova lite. Sen blev ju vädret helt underbart så vi spenderade några timmar i trädgården innan det var dags för pappsen att åka och jobba. Då kom Ida, Nova, mormor och morfar hit för lite tacomys! Fredag då den är som bäst!


Sommarlov!

Idag var det Elias sista dag på stjärnan och nu har han sommarlov! Hans sommarlov kommer innehålla massa lek med kompisar, massa sol och bad (det har vi bestämt), semester i Varberg, massa glass och grill. Vi ska se till att denna sommaren blir super!

Nu sover barnen så jag ska gå ut till hjärtat för nu händer det, vi ska börja måla huset!

Köpte bl.a. detta superfina armband från Dag och Natt:


Feberfri

Igår kväll blev Leo feberfri så imorse blev det en promenad i den underbara solen. Elias ville gå och titta på grävmaskinen som gräver borta vid affären. Och mannen i grävmaskinen körde fram till oss och frågade om Elias ville sitta i den. Han hoppade ur lika snabbt som han hoppade i men oj vad lycklig han var! Sen blev det träff på lekplatsen med alla mammor och barn!

Sen kom Angelika och levererade mina fina smycken jag köpte från Dag och Natt när jag hade smyckesparty.

Efter det somnade jag och barnen gott i några timmar, så skönt när de synkar med vilan!

Nu är ett träningspass avklarat och jag ska hoppa in i duschen sen är det nana som gäller.


Glädje för andras lycka

Idag gläds vi med några av våra vänner. Två par vi känner som varit med om två olika saker men båda så speciella! Så ett stort grattis till er <3

Ikväll var Elias riktigt trött och vid kvart i sex gav jag upp att försöka hålla honom uppe och han somnade direkt, trötta killen! Blev inte bättre direkt av att han dunkade huvudet i fönsterbrädan och fick ett jack.

Inget ovanligt alls. Leo har stängt om sig ute på altanen och står och filurar! Ikväll när jag gick ut i köket satt han i sin matstol som han klättrat upp i alldeles själv och lekte med vatten :) Det är inte mycket som förvånar oss längre :)


För fort

Jag säger bara oj! Vart har de sista sex veckorna tagit vägen? Nu var det slut på älsklingens semester och han började sitt första pass i eftermiddags. MEN om fem veckor är han ju pappaledig och vi får ha honom hemma i ytterliggare fem veckor, så jag klagar inte :)

Jag och barnen precis bakat bullar och nu vi är på deras rum och leker. Om en stund blir det middag och sen är det tidig läggdags som gäller för båda barnen.

Nu luktar det så gott i hela huset!


Buss till stan

Idag har Elias åkt buss med dagis in till musikskolan i stan. Där fick de titta på en liten teater. Godingen var överlycklig som både fick åka buss för andra gången och sitta bredvid sin tjej :)

Andra godingen har varit närmare 40 grader idag men bara gått med ett stort leende hela dagen ändå, lilla älsklingen. Är inte febern borta imorgon får vi ringa och få en tid.

När jag hämtat Elias från dagis åkte vi in till stan för att handla lite. Skönt att bara kunna gå i lugn och ro utan att ha bråttom. Sen att man har världens redigaste kille gör ju saken ännu bättre!

Vi tyckte Leo behövde lite uppmuntran så vi köpte med oss lite gott mellis, bl.a. denna smoothien och honungsmelon!


Lager 157

Igår bestämde vi att vi idag skulle ta en tripp till lager 157. Jag och Tom har endast varit där en gång, tror vi glömmer bort att det finns. Tyvärr fick Leo feber igår kväll men farmor och farfar kom hit och var lite barnvakt. Han tycker ändå inte det är så roligt att sitta i vagnen och gå i affärer så han har det bättre hemma. Istället fick vi lite egentid med Elias vilket inte hör till vanligheterna. Efter besöket var vi väldigt överrens om att börja åka dit oftare! Både jag och Tom hittade mycket fint och dessa underbara kläder hittade vi till barnen:


Lekstugan före och efter

Tänkte bjuda på lite bilder från vår renovering av lekstugan. Vad tycker ni? En stor uppfräschning blev det och nu kan barnen leka hur mycket de vill i den!

Före: (endast bilder från utsidan då insidan var möglig, fuktig och totalt kaos)







Efter: insidan




Efter: utsidan




Grillat

I förmiddags gick vi en liten sväng, Elias ville inviga sin springcykel han fick igår (förutom all cykling i trädgården). När han cyklade förbi dagis ropade han på sin tjej (japp, det har han redan, och de är såå söta ihop) så hon fick titta på hans fina cykel.

Sen kom faster och Ken på lite fika och Elias fick ännu mer presenter! Efter det kom syster och Nova och då passade vi på att tända grillen. Finns det något godare än grillat? Mums!


3-åringen <3

Dagen började med att vi gjorde i ordning en frukostbricka till Elias och väckte honom med frukost på sängen, tända ljus och paket.

Efter några timmars mys gick vi ut till lekstugan för att inreda den lite med bl.a. leksaksköket. Efter några timmar med lek i trädgården åt vi lunch på altanen och lyssnade på regnet utanför.

Sen somnade barnen gott i sina sängar och var utvilade när kalaset började.
Elias har fått så många fina presenter som jag visar bilder på en annan dag.

Kvällen avslutades med bad, lek med brorsan, läsa böcker, tända ljus och mys i soffan! Jag vet att Elias är riktigt nöjd med sin dag :)

Godistårta!


Stor dag imorgon

Om några timmar fyller vår goding 3 år! Världens underbaraste treåring <3 Paketen är inslagna och frukostbrickan är framställd. Jag frågade vad han ville ha till frukost imorgon, att han fick välja precis vad han ville och svaret blev godis :) så förutom smörgås och juice ska han även få en chokladbit. För har godingen önskat det på sin födelsedag så får han det!

Förutom de inslagna paketen står även lekstugan färdig! Så efter frukost går vi ut och inreder den med lite av vad vi har för tillfället. När Elias igår gick in i lekstugan och säger: Jättefint mamma! Då är det värt varenda timme man lagt ner på att göra iordning den. Extra roligt är det ju självklart när det är till barnen <3


Gummistövlar

Snart fyller våran goding redan 3 år så idag hade han med dig glass till dagis och bjöd på. Med sig fick han tre ballonger och en elefant i papper som det står hans namn och födelsedatum på. Det var en riktigt stolt kille som visade detta för pappa och brorsan när vi kom hem :)

Efter målning av lekstugan, som jag som tur var hann måla innan det började spöregna, så ville Elias gå och gunga på lekplatsen. Så på med regnkläder på barnen sen blev det gungning och lek i sanden. På plats bestämde jag mig för att nu var det verkligen dags att Leo fick sina första gummistövlar. Så jag och pojkarna åkte bort till skoaffären i Kinnarp och hittade dessa sötingar till Leo:


Måndag

Även idag startade vi dagen tidigt så vi har får massor gjort! Vi var bl.a. inne i stan och köpte lister till lekstugan så nu är allt uppsatt och klart innuti. Så imorgon hoppas jag på att kunna måla det gråa om vädret tillåter!

I eftermiddags blev det en lekstund med grannarna, sen kom familjen Carlgren/Lindström och sen kom en vän som jag inte träffat på länge och då blev det även lite jobb :) fullt ös!

Dagens lunch: stekt kyckling med en mumsig sallad!


Färg

Idag har vi haft en lugn dag här hemma! Myst, lagat mat, gått en långpromenad med barnen och farmor och kvällen avslutades i soffan med laptopen i knät.

Nu har vi all färg hemma! Till huset, altanen, garaget, staketet, pergolan, fönstren, you name it! Nu hoppas vi bara på uppehåll i veckan så vi kan börja måla.

Elias är så duktig på att såga :)


Sunday

Tanken var att blogga igår när vi lagt oss men då vaknade en liten goding som ville sova mellan mamma och pappa, mysigt!

Denna dag startade kl. 04.20 då Elias vaknade. Har nog aldrig hänt att han vaknat så tidigt! Som tur är han inte den som vill upp och leka så det blev några timmars mys i sängen och i soffan framför tv:n innan pappsen och brorsan vaknade. Då fick jag gå och sova några timmar till!

Lite tråkigt väder idag så vi har inte bestämt vad vi ska hitta på än, får se vad dagen har att erbjuda!

Igår åkte vi för att fira morfar som fyllt år. Vi bakade Leilas mazarintårta då han älskar mazariner. Barnen hade även ritat varsin teckning och gav i present :)


RSS 2.0