Harmoni

Pepparkaksbak med Elias som visade sig vara en riktig hejare på att baka pepparkakor, massa lek med barnen, en snabbvisit hos älskade mamma som fyller år idag, lite jobb med resultat i en stor förbättring och slutligen mys i soffan med älsklingen framför Arga snickaren och Grey's som ju va så sjukt bra idag, tyvärr får vi vänta till nästa år innan vi får se fortsättningen. En harmonisk dag!


Massa mys

Idag bestämde vi att Elias fick vara hemma från dagis då det fortfarande går maginfluensa. Även imorgon får han vara hemma och mysa med mig och Leo istället. På förmiddagen åkte jag en snabbis till Intersport i Skövde för att köpa en vinterjacka jag hittade i Stockholm men där hade de inte min storlek och inte heller i Falköping men i Skövde fanns den! Precis en sån som jag länge velat ha!

Eftermiddagen ägnades åt massa lek och sen bestämde jag och Elias oss för att baka lite. Leo som inte ville sova trots att han varit vaken i fyra timmar satt i sin stol och tittade glatt på!

Då Elias inte vilat idag och Leo sovit väldigt lite somnade båda barnen gott redan innan kl. halv sju. Nu ska jag göra en kopp te, ringa några samtal och ikväll är det webinar med vårt team!


Framåt för Leo-bus

Igår hände det äntligen. Leo började ta sig framåt! Nej inte krypa, inte riktigt än. Men han har börjat dra sig framåt och skjuta ifrån med foten och jag kan säga att både han och jag är mycket nöjda med det nya framsteget. Idag medan jag och Elias lagade mat OCH åt lekte han nöjt på golvet i vardagsrummet med sina leksaker. Även våra trösklar tar han sig över. Måste även säga att han haft en väldigt bra natt, sov från 18.40-8.00 utan att vakna en enda gång, lyx!


Maginfluensa

Jag ska aldrig mer tro att man går säker och kan pusta ut när Elias har klarat av dagisveckan utan att bli smittat, för igår kväll var det hans tur. Halv elva började godingen gallskrika i sin säng och sen var det igång. Men det blev trots allt en relativt lugn natt. Och sovmorgon fick vi allihop då Elias inte vaknade förrän halv nio och Leo sov till nästan halv tio!

Tanken var att vi skulle baka pepparkakor och lussekatter idag men det får bli någon annan dag. Istället har vi haft en mycket lugn dag med massa tända ljus (och massa, massa tvätt).

Nu har jag och älsklingen druckit lite glögg och nu väntar sängen på mig känner jag.


Stockholm

Nu har jag spenderat två underbara dagar i huvudstaden. Massa god mat och dryck och för att inte tala om all shopping! Hittat så mycket fint till både mig och barnen :) Så nu är mina batterier fulladdade igen och om en stund är tåget framme i lilla Falköping och jag får snart pussa på mina tre godingar igen <3


Adventsfint

Ja det är vad det är hemma hos oss! Alla fönster är putsade vilket var välbehövligt och nu hänger eller står det även en stjärna i varje fönster. Och överallt står röda fina ljus. Elias tyckte det va så kul att vara med och plocka fram alltihop och ordet stjärna har sagts säkert hundra gånger idag :) Nu är det dags att krypa till kojs för kl. 04.15 ringer klockan imorgon (läs inatt). Jag, mamma och syster ska åka till Stockholm och stanna tills på lördag. Det ska bli helt underbart och jag ska verkligen passa på att ladda upp batterierna!


Presentshoppen-again

Idag efter att jag och Leo hämtat Elias på dagis var det tänkt att vi skulle ta en powerwalk, men det blev visst några stopp på vägen! Först ville Elias åka rutchbana så vi stannade till en stund vid lekplatsen. Leo som var vaken och pigg hade premiär i gungan och ääälskade det.Elias vägrar fortfarande att gunga. Varför vet jag inte? Han gungade när han var mindre och han har inte varit med och något läskigt vad jag vet. Sen kunde vi ju inte bara gå förbi presentshoppen så vi gick in och tittade på alla fina villevalla kläder och Elias pekade på det han ville ha =) Sen luktade vi på alla underbara doftljus med massa olika juldofter. Det fanns en hund och tomtar som sjöng julmusik när man tryckte på dom, både Elias och Leo såg lika förvånade ut. Har inte haft så mycket julkänslor än men idag kände jag dom!

Sann glädje







H24

Ikväll har jag och Ida varit på en föreläsning om Herbalifes nya sportprodukter på Arena i Skövde. Detta sändes direkt ifrån Café Opera i Stockholm där mannen bakom produkterna fanns på plats. Superintressant och väldigt givande. Dessa produkter är något som Tom kommer börja använda inom kort och vi tror på fin-fina produktresultat =)

Vi lämnade Tom hemma med alla tre barnen och det hade gått jättebra! Fast jag tror att han tycker det är lite lagom med två stycken i dom här åldrarna =)

Pusskalas

I förmiddags kom Emma och Harry hit för lite fika och lek! Sen blev det lite lunch och en promenad i duggregnet. På eftermiddagen åkte jag och barnen till syster och Nova. Jag kan bara beskriva Nova som en pussgurka idag, så mysigt. Hon bokstavligt talat attackerade mig med pussar och allra roligast varatt bita mig i läppen =) Tur att hon inte fått några tänder än!

Mosters älskling




Breaking dawn

Har planerat den här kvällen sen 2 veckor tillbaka och den blev så bra! Kl 18 kom farmor och farfar hit för att vara barnvakt men självklart sa de att de bara ville hälsa på lite. Jag frågade Tom om vi inte kunde gå en promenad och prata lite, få lite egentid. Jag förstår att han tyckte det var lite konstigt men han sa att självklart kan vi göra det. Istället tog vi bilen in till Falköping och när vi närmade oss bion såg jag bara ett stort leende från Tom =) Han har sagt flera gånger att han vill se denna filmen eftersom vi sett de 3 tidigare.
Tråkigt bara att de inte tar kort på boigrafen? Var det 2011 nu elle? Så vi fick åka upp till centrum och tillbaka för att ställa oss i världens kö, kan bara tillägga att filmen började en halvtimme senare än bestämd tid.

Men VILKEN FILM! Den var så sjukt bra. Man lever sig verkligen in i den och ja, jag hittar inte ord. Jag säger bara: se den!





Welcome

Denna fina ljuslykta fick följa med hem igår. Placerade den på trappen och mysfaktorn steg massor.


Ljus i vårt hus

Idag va det dags för ett besök hos tandis för min del och allt såg bra ut, inte ett endaste hål :) Resten av familjen åkte till mormor och morfar så länge och sen blev det en storhandling innan vi åkte hem igen.

På eftermiddagen gick jag och Tom och la oss med var sin goding och sov en stund, såå mysigt.

Vi har haft en supermysig kväll och som vanligt älskar jag att tända ljus, morgon och kväll, denna årstiden ska det vara massa ljus!

En bild från igår när Elias grejar med lera och självklart vill Leo också vara med :)


Nyttig

Idag har jag verkligen inte legat på latsidan utan fått massor av saker gjorda. På förmiddagen grejade jag och Tom i trädgården, vi grävde igen ett land, krattade upp de sista löven och skruvade ner våra fula markiser, blev så mycket bättre! Även idag har vi hållit i en hälsokväll hos vännen Ulrika :) Och kvällen avslutades med ett webinar med vårt team, en mycket lyckad dag alltså!

Leo tittar på pappa när han skruvar ner markiserna :)


Babyrytmik

Imorse efter att vi lämnat Elias på dagis åkte jag och Leo-bus på babyrytmik. Godingen tog en snabnap i bilen på vägen dit i 2 minuter. Det var mysigt och lugnt då vi inte var så många. När vi åkte hem somnande Leo igen och sov sen gott i 2 1/2 timme.

När Tom kom hem från jobbet var det dags för mig att åka. Vår första hälsokväll av tre denna vecka, så kul! Och så fort jag kom hem var det dags för Tom att åka och träna. Men snart kommer han hem och då ska vi bara sätta oss under en filt i soffan och dricka en kopp te och prata lite innean det är dags att sova <3

Farsdag

Idag vaknade Elias först av oss alla vilket var tur då vi kunde göra lite mysigt, tände massa ljus och Tom fick kaffe på sängen! Presenter fick han självklart av pojkarna också :) Sen åkte vi till farfar för lite firande och sen hem till morfar där vi blev bjudna på god lunch! Sen åkte Tom till jobbet och jag och godingarna åkte hem för fortsatt söndagsmys!

Presenter som var väldigt uppskattade :)


Bättre än förväntat

Inatt vaknade Elias 02.45 då det hänt en liten olycka i sängen, så det blev lite ombyte, provisorisk bäddning och sen krypa ner i sängen hos honom. Tog flera timmar innan han somnade och lite efter sju va det dags att gå upp då Tom skulle åka och jobba 13 1/2 timme och barnen tyckte det va dags att gå upp :) Kan säga att tanken om hur den här dagen skulle gå dök upp en eller två gånger. Men efter lite frukost och dusch åkte vi in till farmor och farfar i några timmar. När vi kom hem och jag parkerat i garaget visar det sig att båda barnen somnat så det va bara att sätta sig i bilen igen och så blev det en liten tripp på en halvtimme så godingarna fick sova lite till :)

Längtar massor efter min älskling men nu kommer han snart hem!


Hälsokväll

Idag började vi dagen med en långpromenad tillsammans med Jonas och lilla Molly, 8 km närmare bestämt, underbar start på dagen! Sen har jag ägnat mig åt att förbereda inför ikväll då det var dags för vår första hälsokväll. Det gick så bra, vi är så nöjda och så taggade inför nästa hälsokväll på måndag!

Vår hälsopåse!


Matlagning

Förmiddagen ägnades liksom en stund utav gårdagen till att laga massa mat till Leo, så nu är frysen fylld igen! När vi hämtat Elias på dagis blev det en powerwalk och en stund senare var det dags för barngympan.

Under kvällen har jag ringt lite samtal och haft webinar med vårt team!

Stannade en liten stund på lekplatsen på vägen hem!


Förmiddagsfika och jobbeftermiddag

I förmiddags kom Jonas, Jenny, Lukas och Molly hit på lite fika och lek! Efter det träffade jag Ida och Johanna för massa planering. Sen åkte vi och delade ut våra hälsopåsar. Superkul med respons :)

Leo godingen i pyjamas :)


Åh vilken bra lördag!

I förmiddags åkte vi till Stellas lekland i Skövde tillsammans med våra grannar Elin, Peter, Vidar och Stina. Där tillbringade vi några timmar med massa lek, fika och lunch! Superroligt och vi bestämde att åka dit igen!

Sen hann vi knappt komma hem förrän det va dags att åka på kalas, Toms kusin blir 10 år på onsdag. Där bjöds vi på god mat och tårta.

Nu sitter jag och Tom i soffan och är helt slut. Först hade vi tänkt se en film men nu lutar det nog åt att vi lägger oss tidigt ikväll, kommer vara fullt ös även imorgon :)


Underbara fredag

Vilken underbar dag! Imorse när vi lämnade Elias på dagis hade de öppnat upp mellan alla avdelningar så barnen fick springa runt och leka vart de ville och Elias tyckte det va väldigt roligt! Sen åkte jag och Leo vidare till syster där vi spenderade några timmar.

När Tom kom hem från jobbet gick vi en promenad bort till affären för att köpa dricka till kvällens fredagsmys. Kvällens mys innehöll även en fotbollsmatch! Tom och Leo mot mig och Elias. Vi hade väldigt kul och Elias ville aldrig sluta springa :)

Nu ser vi på idol och har nyss fått massage av älsklingen, som sagt, underbara fredag!


Onsdag

Började dagen 06.10 då Leo vaknade. Men jag kände mig riktigt utvilad då han sovit hela natten. Sen blev vi väldigt glada då Elias vaknade utan feber. Så på förmiddagen gick vi en promenad, skönt att det inte är så kallt, brukar det vara så många plusgrader i november?

Efter lunch åkte jag in till till stan för att beställa tapeter till barnens rum. Vi ska måla och tapetsera en fondvägg i Elias rum och Leo´s blivande rum. Tapeten till Leo är beställd och jag ska hämta den imorgon men Elias tapet hittade jag inte. Personalen letade i princip alla pärmar men nej. Vet ni vart man hittar en grön tapet med vita prickar?

Sen åkte jag till Falbygdens ost för att träffa Marie. Blev några timmars strosande bland alla fina julsaker, goda ostar och massa prat i det mysiga fiket. Tack Marie, det behövde jag!

En bild från vår promenad




Tyckte det blev väldigt tyst i köket igår och mycket riktigt, Leo hade
rivit ut hela sopsorteringen och tyckte det va väldigt roligt



Sjukling

I eftermiddag när jag hämtade Elias så fick jag veta att han hade 39,2 i temp. Han satt hopkurad i frökens knä med en handduk om sig och frös. Mammas älskling! När vi kom hem var det som att Leo forstod att Elias va sjuk för han gick snällt i sin gåstol och hämtade leksaker och drog i gardinerna så jag kunde trösta Elias som var väldigt ledsen då febern steg. Men efter alvedon och glass mådde han bättre igen.

Tom skulle slutat kl 16 idag men fick jobba över och är på väg hem nu, saknar honom massor! Eftersom det inte blir något dagis imorgon för Elias och Tom är ledig så ska vi se till att ha en riktig mysdag!

Strax samtal med Ida och efter de webinar-samtal med vårt team!

RSS 2.0