Planeringsdags

Ikväll har Ida och Johanna varit här och vi har planerat våra nya idéer gällande Herbalife. Vi är väldigt taggade alla tre och det ska bli så kul att starta!

Idag har båda godingarna varit riktigt mammiga (värre än vanligt). Elias har gått max en meter bakom mig hela dagen och då jag försvunnit en sekund ut deras synfält så har Leo blivit ledsen och Elias ropat mamma och sprungit efter, mina godingar. Så jag kan säga att vi inte gjort speciellt mycket idag utan all tid har ägnats till att leka och mysa.


STS

Oj, oj vilken bra dag! Jag och syster har varit på sts-möte i Göteborg hela dagen! Vi tog bilen ner imorse och sen har dagen varit fullspäckad av intressanta stories, produktpresentation, QP-skola också fick vi lyssna på vår underbara sponsor som var guest-speaker idag. En superkul och lärorik dag och nu brinner idéerna i huvudet och bara väntar på att få sättas i verk :) tack underbara Ida för ännu en superdag!

Här hemma har godingarna haft barnvakt av först farmor och farfar och sen mormor och morfar då Tom jobbat långpass idag. Allt hade gått superbra och jag vet att barnen inte kunde haft det bättre! Ett stort tack till er för att ni gjorde det möjligt för mig att åka idag!


Nonstop

Idag har allt gått i 110. Har grejat massor här hemma, lagat mat till Leo, varit i stan och promenerat och mycket mer. Ibland är det skönt med såna här dagar när man har massor att göra men ibland är det skönt att bara få ta det lugnt (speciellt när migränen gör sig påmind). Nu sitter jag och Tom och ser på idol och efter det ska han hjälpa mig att färga håret :)

Har nu haft en lugn och skön fredag?


Jobb och Skövde

Imorse kom farfar och hämtade Elias för en heldag med bad och massa lek =) Då passade jag och Ida på att jobba med Herbalife i några timmar. Sen åkte jag och mamma iväg till Skövde för lite shopping! Tänk att man mår så bra när man får shoppa lite. Blev bl.a. mössa, vantar, halsduk samt en tröja till mig och lite strumpor till Elias då alla han har nu börjar blir för små, för oj vad han växer just nu =)

Leo hade varit väldigt ledsen här hemma och Tom trodde han saknade mamma <3 Min lilla älskling, just nu är det en mammaperiod. Jag hann inte hem innan gossarna la sig så gud vad jag saknar dom nu! Längtar redan tills de vaknar imorgon!

Nu har jag och Tom haft lite mys framför veckan tv-höjdpunkter: Arga snickaren och Grey's Anatomy, så bra!

Farbror polisen

Idag när vi hämtat Elias från dagis stod två poliser på gatan mittemot vårt hus. Det var dags för lite hastighetskontroll. Elias tyckte det va väldigt spännande! Jag pratade lite med dom och sa att det är väldigt bra att dom står här eftersom de flesta kör alldeles för fort på den här sträckan. Den ena ursäktade sig lite och sa att det var ett tag sen de varit här nu men nu passade de på när många slutade sitt skift och oj vad bilar det körde förbi. Han sa att det här är bättre än fartkameror för de skäms riktigt mycket om de kört för fort. Bra! Förstår inte hur svårt det kan vara att hålla hastigheten?

I eftermiddags besökte vi våra vänner i Kättilstorp, första gången vi hälsade på nytillskottet Victor :)

Nu ska jag nana!


Lite shopping =)

Lite shopping till pojkarna:

Stövlarna vi köpte häromdagen till Elias

 

Till Elias:

 

Till Leo:

Köpte även en mörkblå mössa med vita ränder till Leo!

Krypställning

Idag ägnade vi förmiddagen till att göra iordning kontoret i källaren. Röjde ordentligt och satte upp hyllor så nu står pärmar, Herbalifematerial osv på plats. Det är så skönt när man har ordning på alla papper, pärmar och viktiga saker.

På eftermiddagen kom mamma hit för lite söndagsmys. Vi lagade tacos vilket var supergott, nöjdast var nog Elias som satt och åt i en timme =) Väldigt mysigt och jag hoppas vi gör om det snart igen!

Häromdagen ställde sig Leo i krypställning och varja gång man lägger ner honom på golvet nu står han i krypposition. Lite sur blir han allt då han inte kommer framåt + att det säkert är väldigt jobbigt. Så jag väntar spänt på fortsättningen nu. Elias började krypa på sin 8-månadersdag så vi får se om Leo börjar tidigare eller om detta bara är kul just nu =)

 

Idag var det premiär för majskrokar, vilket uppskattades mycket!





Visitday

Idag började vi morgonen med en powerwalk. Nästan inga bilar, mötte knappt en människa, man såg att folk hade börjat tända upp i husen och vissa satt och åt frukost med tända ljus. Underbar start på dagen. Sen kom syster och Nova hit och stannade nästan hela dagen, supermysigt! Efter det kom farmor och farfar hit och Elias hjälpte till att sätta på deras vinterdäck, så duktig hjälpreda =) Det hanns även med en snabb cykeltur innan det var dags för båda barnen att äta kvällsmat och sen var det läggdags. Såna här dagar tycker jag om!

Matar dockan

Sen måste ju dockan rapas






Reunion

Idag kom mormor och morfar hit på förmiddagen och hjälpte oss sätta upp ett element i tvättstugan. Sen bjöd vi på lunch innan det var dags att åka och träffa gänget från gymnasietiden. Vi var 4 tjejer som höll ihop och Marie och jag har träffats mycket efter studenten men två av tjejerna har jag inte träffat på 5 år. Vi har nu alla barn men mina är lite äldre :) Trevligt att träffas igen, önskade bara jag sluppit min sprängande huvudvärk som följt mig lite för många dagar den senaste veckan.

Sen var det dags att åka hem för fredagsmys <3 Nu har vi tittat på idol och nu känns sängen väldigt inbjudande!


Full fart

Idag har vi inte varit hemma så mycket. På förmiddgen åkte vi in till stan och storhandlade sen hem, packa upp och laga mat sen styrde vi kosan mot Skövde. Dags att handla lite vinterskor till Elias men han var inte alls sugen på det, men efter en bra stund gick han med på att mäta fossingarna så vi kunde köpa två fina skor till honom, puh! Elias har inte varit riktigt på humör idag, alla har vi dåliga dagar, kanske beror det på hans 3 nya tänder som håller på att spricka upp. Fick se det imorse och blev helt paff då han precis fått två nya.

 

 




Regn och rusk

Oj vad det har regnat idag. Här hemma har vi haft lampor och ljus tända hela dagen. Det har varit en riktig mysdag och det har varit så skönt att ha Elias hemma från dagis. När Tom kom hem från jobbet åkte vi till Kinnarpshallen då det var dags för barngympa. Elias tyckte det var superkul som vanligt och stod inte still många minuter under den timman. Leo var lite trött men även han sprang runt i sin gåstol, och fort gick det vill jag lova. Sen åkte vi hem och lagade middag och strax efter det var det dags för webinar med vår sponsor, oj så mycket inspiration!

Elias ville inte vila idag men 14.40 somnade han sittande i soffan så jag la honom bara ner och oj vad gottt han sov sen =)


Hipp hurra för Leo-bus

Idag är vår älskling redan 6 månader. Tiden har gått så fort och jag tycker inte det var längesen vi kom hem ifrån BB. Tänk att man kunde få yttligare en underbar son. En liten goding som alltid ler och är glad. Vi är så lyckliga över att just du ville komma till oss och förgylla vår vardag, varje dag. Vi älskar dig Leo-bus.


Mysdag inomhus

Idag har vi tillbringat hela dagen inomhus, ja vi har inte gått utanför dörren. Elias fick feber igår kväll och den har hängt i hela dagen. Det var först framåt kvällen som han blev feberfri man han får ändå vara hemma från dagis imorgon. Kommer febern inte tillbaka går vi nog på barngympan imorgon eftermiddag. Han har även drömt två kvällar i rad nu, vaknat upp och varit jätteledsen men somnat om så fort man tröstat och kramat honom, mitt älskade hjärta! Nu ska jag sova (tidigt för att vara mig) så jag är pigg imorgon!


Mysdag med syster med familj

Idag har vi tillbringat en stor del av dagen med Ida, Ribin och Nova. Vi började dagen med en långpromenad. Underbar start på en söndag, nästan folktomt och underbart väder. Sen följde de med hem till oss för lite lek och Robin hjälpte oss omformatera vår laptop, tusen tack! Supermysiga timmar som vi snart gör om igen!

Sen i förrgår har Leo börjat sitta riktigt bra. Han älskar ju sin gåstol men jag och Tom bestämde för att ta bort den några dagar och sitta med honom på golvet för vi vet att han är stark och visste att bara han får lite övning så sitter han snart, och mycket riktigt. Ikväll var första gången han fick välling vilket han tyckte var mumma!

Kusinerna



Bus med Novisen



Puss på dig moster


Tidig morgon

Kl. 04 vaknade Elias imorse (läs natt). Vi tror att han drömt något för han brukar aldrig vakna så tidigt annars. La mig i hans säng en halvtimme men han ville inte somna om så vi gick ner, satte på tv:n och la oss i soffan och myste. Där låg vi i 3 timmar till resten av familjen vaknade. Blev alltså en väldigt mysig morgon ändå :)

Under förmiddagen kom farmor och farfar och hälsade på och resten av dagen har gått i ett lugnt tempo.

Nu blir det en dusch och lite hemmaspa :)


Lite bilder från idag

Elias har tagit på sig pappas mössa och skor



Hjälper pappa att byta däck



När jag kom in till köket hade Leo hittat Elias tutte och stoppat in den helt själv i munnen






Tvättmaskin och torktumlare

Den tvättmaskin som fanns i huset då vi köpte det sjöng på sista versen redan då. Varje gång en tvätt var klar var man tvungen att vrida på centrifugeringen då den aldrig startade automatiskt. Torktumlare fanns inte. Så nu ett år senare tyckte vi det var dags för lite nytt. Med två barn så blir det mycket tvätt och eftersom man tvättar dagligen vill man att det ska gå smidigt och lätt.

Så i tisdags fick vi hemlevererat och installerat vår nya tvättmaskin och torktumlare. Vi är supernöjda och har pluggat bruksanvisnigarna massor, finns ju så mycket olika program och funktioner. Nu går det snabbt och enkelt óch jag vet inte hur många tvättar vi har tvättat de senaste dagarna! Bara att kunna slänga upp sängkläderna i tumlaren och sen är det torrt är ju så underbart!


Mysfika på stan

I förmiddags åkte jag och kikade in en snabbis på mitt jobb och sedan vidare mot stan för en fika med Marie och Wille. Var ju inte längesen jag träffade dom men oj vad han hade växt! Stod i sin mammas knä och log och pratade för fullt, goding!

Några timmar i eftermiddag tillbringades hemma hos min mamma. Elias passade på att både diska och dammsuga =)

Imorgon går Tom på sin tredagars ledighet och som vanligt tycker jag det ska bli helt underbart! Inga direkta planer i helgen utan vi får se vad vi hittar på, så skönt!

Godingarna tar en kvällsdusch




Hälsodagbok

Frukost: Shake
Mellanmål: -
Lunch: Pasta Carbonara
Mellanmål: Gröt
Kvällsmat: Shake

Vatten: 6 glas

Promenad: 1 h

Saved by the bell

Idag startade vi dagen med att åka till "Stor och liten" i Kinnarps församlingshem. Massa barn, massa föräldrar, superkul! Vi gjorde även avtryck av Leo's hand och fot, det blev jättefint, som vi ska rama in om två veckor då det är stängt nästa vecka.

Sen åkte vi hem och lagade mat, dammsög, tvättade, renbäddade osv. Sen var det dags för mig och pojkarna att bege oss till Falköping för en promenad med Ida och Novisen, vi passade på att dela ut flyers för vår Hälsogrupp! Då vi skulle åka hemifrån och jag precis skulle stänga bildörren frågade Tom om jag hade med mig kökortet, vilket jag inte hade då jag bara packat med mig lite ombyten, blöjor, osv. i Elias dagisryggsäck. Så Tom sprang in och hämtade min plånbok och jag säger bara vilken tur! För tre hus längre bort stod farbror polien för blåskontroll och självklart ville de även se mitt körkort, puh =)


Leo för några veckor sen, jag la honom i storarummet, gick för att göra iordning hans mat och när jag kom tillbaka hade godingen somnat =)



Hälsodagbok

Frukost: Shake
Mellanmål: -
Lunch: Panerad fisk, ris och remouladsås
Mellanmål: Smörgås
Kvällsmat: Shake

Vatten: 6 glas

Löpning: 3,9 km

Headset

Efter att jag lämnat Elias på dagis fick jag massor gjort här hemma då Leo tog en långnap på 3 timmar. Strax efter vi hämtat Elias åkte vi in till stan för att träffa Anna, Lisa och Mira. En vän åt oss alla tre =) Det blev några timmar med fika, lek och prat och när det var dags att åka hem ville Elias inte alls följa med =)

Idag har jag använt mitt trådlösa headset till mobilen som jag köpte på Ullared. Och jag säger bara GUD så bra! Alla timmar man pratat i telefon, hållt den mellan huvudet och axeln samtidigt som man har matat, bytt blöja, lekt, hängt upp tvätt, diskat osv. Nu har jag båda händerna fria och man slipper få nackspärr. Varför har jag inte köpt det tidigare? Jag är supernöjd!

Min underbara söta sköldpadda =)

 

Lek och mys



Hälsodagbok

Frukost: Shake
Mellanmål: -
Lunch: Varm smörgåstårta+fika
Mellanmål: -
Kvällsmat: Ris och grekisk timjankyckling

Vatten: 3 glas (måste skärpa mig nu)

Promenad: 40 min

Kalasande

Idag fyller min systers Robin år så idag har vi varit hos dom på kalas. Vi bjöds på jättegod mat och fika, vilket jag unnade mig =) Eftermiddagen har varit lugn här hemma, efter att Tom åkt till jobbet tog jag och pojkarna en powerwalk. Gud vad skönt det är att komma ut och få lite frisk luft. Båda godingarna somnade innan kl. 19 så nu är det egentid=rastlös. Blir nog att lägga sig ganska tidigt ikväll, men först lite tv-tittande.


Morgonmys



Här hittade jag Elias idag, han hade hoppat upp i Leos stol och satt och åt äpple =)



Hälsodagbok

Frukost: Shake
Mellanmål: -
Lunch: Potatismos och köttfärslimpa
Mellanmål: -
Kvällsmat: Vitlöksbröd och tzatziki

Vatten: 4 glas

Promenad: 1 h

Full fart

Idag började vi dagen med att ta en promenad med Ida, Robin och Nova (Tom jobbar långpass och slutar inte förrän senare ikväll). Det var dags att börja dela ut våra flyers!. Tycker det är skönt när det är lite kyligare och idag fick man verkligen pälsa på godingarna.

Lite senare kom mormor och morfar och hälsade på och efter det kom även farmor och farfar. Så idag har det varit full rulle och dagen har gått så fort!

Lika som bär


Hälsodagbok

Frukost: Shake
Mellanmål: -
Lunch: Grekisk timjankyckling
Mellanmål: Äpple och keso
Kvällsmat: Vitlöksbröd och tzatziki

Vatten: 4 glas

Cykling: 25 min

Fika på stan

Idag frågade Ida om vi ville träffa henne och Nova på stan så hela familjen packade in sig i bilen för ett stadsbesök. Vi kikade runt lite i affärer och tog en fika på Kaffekoppen. Riktigt kyligt idag faktiskt så imorgon får Elias ta på sig en extra tröja och Leo får inviga sin höstoverall.

I eftermiddag var det dags att åka till stan igen. Jag och Ida mötte upp Johanna som vi kommer jobba med framöver, vid affärstryckeriet för att hämta ut våra flyers, de blev så bra!

Ikväll tog jag och Elias en cykeltur till Vårkumla sen var det dags för det underbara fredagsmyset <3


Redo för en cykeltur



Hälsodagbok!

Frukost: Shake
Mellanmål: -
Lunch: Ris och korvstroganoff
Mellanmål: Äpple och keso
Kvällsmat: Shake

Vatten: 6 glas

Löpning: 3,4 km

Mys i regnrusket

Ïdag har vi inte gjort många knop här hemma mer än alla vardagliga sysslor. Vi tog oss ut i spöregnet imorse för att lämna Elias på dagis sen har vi bara haft det lugnt här hemma. Tycker faktiskt det är väldigt mysigt när det regnar och man bara kan kura ihop sig inomhus.

Det tog ett tag innan vi kom iväg från dagis när det var dags att gå hem eftersom godingen bestämt skulle hjälpa ena fröken att plocka in alla madrasser, filtar och kuddar efter vilan. Sen var en tjej lite ledsen, då gick Elias och hämtade hennes napp och filt och gav henne. Sen slutligen innan det var dags att klä på sig gick han till 3 utav barnen och gav dem en stor puss (har förstått att han fått vissa favoriter) Så söt min älskade goding!


Hälsodagbok 111005

Frukost: Shake
Mellanmål: Äpple
Lunch: Spaghetti och tomatsås
Mellanmål: Yoghurt
Kvällsmat: Jordgubbskräm och smörgås

Vatten: 6 glas

Löpning: 3,1 km

Modevisning

Igår frågade grannen Elin om jag ville följa med på modevisning på Presentshoppen i Kinnarp. Fanns hur mycket fina kläder som helst, både till mig och barnen. Älskar Villervalla! Men helt otroligt nog köpte jag inget. Känner att jag får vänta lite efter Ullaredsresan, men nästa månad kommer jag definitivt åka dit och shoppa lite!







Bilder från Ullared

Här kommer lite bilder på lite av de kläder som köptes till Elias och Leo. Köpte även tossor, vantar och fuskpolo tillLeo. Lite kläder och saker kommer barnen få i julklapp från mormor och morfar. Köpte mycket mer men allt är inte roligt att lägga upp på bild =) Är så nöjd med det jag hittade!

Till Leo




Till Elias








Hälsodagbok

Frukost: Shake
Mellanmål: Knäckebröd
Lunch: Shake
Mellanmål: Äpple
Middag: Spaghetti med tomatsås

Vatten: 5 glas


Ullared

Vilken dag vi hade igår! Jag säger bara: 10 timmars shopping, helt underbart. Det fanns så mycket fint och jag kan säga att det var många kassar som bars in från bilen igår kväll. Tusen pussar och kramar till mamma och Dante då de köpte massor med fint till barnen. Hittade massor av fina kläder till dom så nu är både höst och vintergarderoben påfylld. Det enda jag köpte till mig själv i klädväg var träningskläder så imorgon är det premiär. Då ska Sandra ge sig ut och springa! Nu ska resten av kilona bort, jag tänker inte ge mig!

Bilder från det jag köpte kommer!

Idag var jag och Ida på affärstryckeritet i stan för att göra flyers. Just nu håller de på att tryckas så håll utkik på alla anslagstavlor i och runt Falköping om ni är sugna på att gå med i vår Hälsogrupp!

Leo-bus


Leaves

Idag var farmor och farfar här under förmiddagen. Barnen tycker alltid det är lika roligt när de kommer och hälsar på! Efter vi ätit lunch tog vi en promenad och efter en stund stendäckade två trötta godingar i vagnen =) Sena eftermiddagen ägnades sen åt att kratta lite löv, känns lite som att det är ogjort då det faller löv hela tiden men skönt att underhålla det lite. Sen tog jag äntligen tag i kontoret som vi flyttat ner i källaren. Då jag förhoppningsvis kommer spendera mycket tid där framöver är det skönt att ha ordning. Det är inte färdigt än på långa vägar men det duger.

Imorgon kommer jag ej att blogga då jag, syster och mamma kommer spendera hela dagen i ULLARED! Grabbarna får vara hemma och mysa istället =) Uppstigning kl. 05 så nu är det snart dags att nana.






Dop för Wille

Idag har vi varit på dop i Vilske-Kleva då det var dags för Marie och Robbans Wille att döpas. Det var jättefint i kyrkan och supergod mat och tårta efter. Vi var de första gästerna som begav oss hemåt då båda pojkarna trots glatt humör var väldigt trötta så det tog inte många minuter i bilen innan de somnade. När vi kom hem tänkte vi kratta lite löv och bara njuta av det underbara vädret men då frågade våra grannar om vi ville komma över till lekplatsen så barnen kunde få leka av sig lite. Valet var inte så svårt =)


Dagens bilder




RSS 2.0