Den stora rensardagen

Imorse åkte jag och barnen in till stan tillsammans med syster. Massa fynd på Netto hittade vi och åkte nöjda hem igen. Sen satte jag och barnen igång att röja. Förrådet under altanen rensades ut och sen var det lika bra att ta köket också. Varenda låda och skåp plockades ur, städades och omorganiserades. 6 timmar senare var allt klart, phu! 

Efter en god middag åkte jag in till gymmet för en date med Marie! Sen blev det myskväll med hjärtat med lite gott och film.

Jag smälter varje gång du ser på mig <3






Leos lekland

En underbar dag har vi haft på Leos lekland i Borås! Det är tredje gången vi är där och det är så roligt att se barnens utveckling. Nu sprang de runt själva, åkte rutchbanan de inte vågade förra gången och lekte tills de var svettiga. Barnen gav det högsta betyg så då är mamma och pappa väldigt nöjda.











Fredagsmys

Imorse kom syster och barnen hit på frukost/mellis/fika. 

Efter lunch bestämde jag och barnen oss för att baka. Perfekt när det regnar ute. När solen sken passade vi på att cykla till affären och köpa fredagsgott. Vi hann precis hem innan himlen öppnade sig. Sen kom mormor och morfar och fikade på kärleksmums och bullar.

Trötta barn somnade tidigt. Varsin mardröm men som vanligt somnar de om snabbt om man sitter och tröstar. Och för första gången så gick Elias i sömnen, mötte honom halvvägs i trappan, hoppas inte det blir fler gånger.

Kusinmatchning på kläderna idag :)




6 dagar

Idag var det dags för Leo att göra ett besök hos tandis. Han var en kopia av sin bror vid hans 3-års kontroll och kröp ihop i min famn och kurade in sig mot min hals och vägrade gapa. Tillslut fick tandläkaren räkna tänderna men inget mer. 

Innan vi åkte stekte jag pannkakor och packade i smyg ner allt som behövdes för en liten överraskning till barnen. 

Det var så underbart att se barnens glädje när vi parkerade bilen och jag sa att vi skulle bada. De har längtat så efter det och jag hade lovat att vi skulle åka nästa gång det var fint väder. Idag fick duga med tanke på att väderprognosen bara visar regn resten av veckan.

Ikväll har jag jobbat och är nu ledig i hela 6 dagar. Helt underbart ska det bli, som en liten minisemester!




Vår midsommar

Tyvärr jobbade jag på dagen och kunde inte vara med på midsommarfirandet på Tångavallen. Men Tom och barnen var där, åkte lövad vagn efter traktorn, fikade och andra roliga aktiviteter.

Efter jobbet förbereddes maten inför kvällen och kl. 17 kom Elin, Peter, Vidar och Stina. Det mysigaste midsommaren hittills! Barnen lekte tills det var dags att runda av framåt 00.30. Det blev en härlig sovmorgon dagen efter!

Midsommarbarn <3




Vänner, bad och kossor

Efter frukost, packning och pannkaksstekning åkte vi för att spendera dagen med Yvonne och barnen. Barnen badade massor, gungade och fikade minst lika mycket. Trots lite kalla vindar hade vi det väldigt mysigt! 




Sen åkte vi vidare till ladugården där vi klappade alla söta kalvar. Även en stund i traktorn hanns med innan det var dags att åka hem.



När vi kom hem fixade skulle jag fixa mellis till barnen och då ingen kom när jag ropade gick jag till vardagsrummet och fick se denna underbara syn. Mina trötta älskade pojkar <3




Ledig måndag

Efter att ha jobbat sex arbetspass i rad var det en underbar känsla att imorse vakna upp och veta att man är ledig i två dagar!

Mulet och regn gjorde att vi myste runt här hemma i några timmar under morgonen. Sen åkte vi in till stan och uträttade lite ärenden.

Hem och lagade lunch som vi åt på altanen. Svägerskan och söta Hannes kom förbi och sa hej.

Sen la vi oss för att vila. Även Elias somnade då han varit väldigt trött hela dagen. Anade först feber men visade sig bara vara tröttis.

Sen åkte vi till syster för lek och där vi även blev bjudna på mellis.

Kvällen har bestått av träning, bakning och mys med barnen. 




En härlig dag på jobbet

Idag åkte vi hela avdelningen till Wrågården där vi åkte på safari och fick se alla grymt stora bisonoxar på väldigt nära håll samt träffa älgen Oskar. En supergod lunch med dessert och sköna stunder i solen gjorde detta till ett av de bättre arbetspassen.

Underbart att kunna hämta barnen 1 1/2 timme tidigare än beräknat på dagis också. 

Barnen sover så nu ska jag fortsätta att plöja igenom några avsnitt av den svensk/danska serien Bron.





Värme kräver bad

I förmiddags skulle Elias på utflykt på dagis. Jag och Leo myste runt här hemma i några timmar innan det va dags att hämta hem brorsan.

Efter lunch hade jag lovat barnen att vi skulle åka och bada. Tyvärr har inte Flobybadet som vi tänkt åka till öppnat än så vi åkte istället upp till Pankasjön på Mösseberg. Lyckliga barn fick bada och leka i sanden.

Sen hämtade vi pappsen och åkte och handlade lite gott till kvällen. Grillad kyckling och sallad till middag. Jordgubbar, vaniljglass och grädde till dessert, mums!

Några bilder från dagen:









5 år

Imorse hörde vi smygande steg på övervåning och vi rusade upp för att sjunga för vår 5-åring! Ett skrivbord, en skrivbordsstol, badbyxor och fotbollsstrumpor blev Elias morgonpresenter från oss. 

På förmiddagen var det dags att cykla till Tångavallen där han skulle få vara med om sitt livs första fotbollsträning med pappsen som tränare. Stoltare mamma får man nog leta efter när han sprang omkring med bollen.

Efter lunch och bakning kom gästerna för att fira. Elias fick så mycket paket så det är helt sanslöst. Efter han öppnat sista paketet sa han att nu räcker det. Haha, då är man nöjd! Ett supermysigt kalas blev det och innan kl. 19 sov barnen nöjda i sina sängar.

Nu sitter jag på altanen och väntar hem mannen som är och köper thaimat, mums!

Stora killen <3






Kursavslutning

Idag har det varit avslutning på den 12 veckor långa demensutbildningen jag gått genom jobbet. Sista inlämningen skickades in igår och idag var det dags för redovisning. Det är så skönt att det är klart nu! För att fira blev det självklart Gondolino.

Efter dagis hämtning åkte vi hem och körde ett röjande i källaren. Sen åkte jag in till stan igen för att träffa Marie. En PW i det härliga vädret och massa prat var som balsam för själen och precis vad jag behövde!

Nu tar hela familjen ledigt i dagarna tre och oj vad vi ska njuta!




RSS 2.0