Söndag med sällskap

Idag hade vi en mysig förmiddag tillsammans med våra grannar. Lek för barnen, massa prat för oss och lite ananaspaj och vaniljglass på det!

På eftermiddagen åkte vi till mamma och Dante där vi blev bjudna på smörgåstårta! Härligt med såna här söndagar :)


This saturday

Idag har hjärtat jobbat i tretton timmar så jag och godingarna har fått mysa själva. Förmiddagen tog vi det lugnt och njöt av att gå inne och mysa med tända ljus medan regnet smattrade utanför. Efter lunch vilade vi i några timmar innan vi åkte hem till farmor och farfar.

Godingarna hjälper till att skära körsbärstomater till fiskgratängen!


Galon och fleece

Förmiddagen har vi spenderat inne i stan och i mataffären. Elias behövde ett par galonvantar till dagis också hittade vi en söt fleecemössa till Leo. Sen blev det storhandling på Pa:s. Som vanligt nu för tiden är Leo nöjd om jag bär honom och jag får max gå en meter ifrån honom. Han blir alltid lika lycklig när vi kommer hem igen =) Efter tacolunch stensomnade han och nu när vi smält maten lite är det dags för lite röjande här hemma!
 
 
 
 
 
 

Glad!

Ikväll var det dags för mig att jobba igen efter några dagar hemma med barnen. Samtal osv har jag ju ändå kunnat ringa så det är skönt. Hälsokväll stod på schemat och som alltid när jag haft en hälsokväll mår jag så bra! Super trevliga människor och personlig utveckling gör mig glad!

Idag har Leo varit feberfri så i eftermiddags tog vi en promenad och Leo ville stanna och leka på lekplatsen. Såhär glad är man när man kan vara ute och leka igen:


Sjukstuga

Imorse började Tom jobba redan kl. 05 då han varit på utbildning under hela dagen och kom hem först för en stund sen, hann hem lagom till att pussa godingarna godnatt :)

Så vi har försökt göra det bästa möjliga utav dagen. Barnen sov till halv tio till och börja med!!! Sen massa mys innan det redan va dags att laga lunch. Och vad passar inte bättre en grå dag som denna än att baka lite! När Leo vilade passade jag och Elias på att gå ut och fixa lite i trädgården, skönt med lite luft.

Leo har fortfarande feber så morgondagen kommer nog bli lika lugn, få se vad vi hittar på då.

Mums med lite fika:


När febern slår till

Efter att jag hämtat godingarna på dagis gick vi en promenad. Det slutade med att vi hamnade hos farmor och farfar. När vi va där började Leo kännas varm och man såg på ögonen att febern hade kommit. När vi kom hem visade tempen 39,6. Så efter den lilla middagen han orkade äta och en alvedon blev det tidigt i säng för bus. Nu håller jag tummarna att han är piggare imorgon <3

Laddar med lite saft på dagis innan vår promenad:


Favorit i repris

I förmiddags kom Emma och Harry hit och lekte lite. Mysigt som alltid! Efter lunch gick hela familjen och la oss och vilade. Det är bland det bästa jag vet, att lägga mig bredvid Elias, hålla om honom och få snusa i hans nacke. Efter några timmars sömn hade klockan helt plötsligt blivit fyra. Den sena vilan resulterade i att Elias fick vara uppe med oss ikväll. Massa mys i soffan innan vi provade med sängen men han hade väldigt svårt att somna ikväll så jag la mig hos honom igen och höll om honom tills han somnade, gud så mysigt!!

Strax sovtime för oss också, bara kika klart på Beck först!


Positiv energi

Idag var det riktigt kul att jobba. Har träffat många trevliga människor och även kunnat få möjligheten att bara stå och titta på alla människor som passerade förbi där utanför. Småbarnsföräldrar som gick med barnvagnar, par som höll varandra i handen, människor som inte setts på länge och kramades, en liten pojke som gav sin mamma en puss. För en gångs skull kunde jag bara få stå och iaktta och det jag såg gjorde mig glad!

Ikväll blev vi spontaninbjudna till familjen Jansson på lite kortspel. Så när barnen somnat kom mormor hit och vi gick iväg för att spela och prata i några timmar. En perfekt avslut på denna lördagen!

Dagens arbetsplats:


På språng

Nu är bilen parkerad och ska strax gå in på Hemtex, ställa upp min monter och hoppas på att träffa många trevliga människor under dagen! Efter jobbet blir det att åka direkt och fira svärmor som fyller 50, grattis!!!

Dagens:


Overallköp

Idag har vi varit i Skövde hela familjen. Med oss hem fick vi en Didriksson overall till Elias och en fleece tröja till honom som vi köpte på Stadium. God lunch åt vi på Gräddhyllan. Som vanligt går det jättebra att ha med Elias men Leo är inte riktigt lika nöjd som storebror att gå i affärer. Det enda som dög idag var att bli buren av mamsen genom alla affärer, puh!

På kvällen kom mormor och morfar direkt från flygplatsen då de varit utomlands en vecka. Vi blev alla glada att ses igen och barnen somnade på en minut efter de åkt.


Recept

Jag tycker som jag sagt tidigare att det är väldigt roligt att laga mat och letar ofta efter nya recpet att prova på. Så när jag slutade jobba ikväll så satte jag mig framför datorn för att planera nästa veckas meny då det vankas storhandling imorgon. Försöker fördela så man får med lite av det mesta men denna gången blir det ingen kyckling och ingen pasta.
 
Vilken dag vi äter vad får vi ta allt eftersom och se vad vi är sugna på just då.
 
  • Köttfärslimpa med potatismos
  • Salamipaj med brieost
  • Ugnspotatis med rosmarin, lax och kall romsås
  • Kotletter i god sås i ugn, ris
  • Lax i ugn med krämig sås, potatis
  • Biffgryta, ris

 

Mums säger jag, vad tycker ni?


Work

En skön förmiddag hemma, tanken var att vi skull ta en promenad men regnet gjorde att det blev en halvtimme på gåbandet med intervaller istället. Sen blev det lite lunch innan det var dags för mig att åka. Först besiktiga bilen innan jag åkte till Skövde för jobb hela kvällen. Precis haft möte med Hemtex inför helgens jobb och nu är det hög tid att åka till Tina för kvällens samarbete! Har jag sagt att jag älskar mig arbete :)


Fotografering

En dag med massa arbete gjorde att denna dagen gick fort. Då Tom kom hem från jobbet gick vi och hämtade godingarna tillsammans! Idag var det dags för fotografering på dagis jag längtar tills jag får se bilderna!

En glad Elias förändrades snart till en ledsen kille. Vaknade halv fem i morse och inte sovit på dagis så då får man vara trött :) men efter lite saft och mys i soffan framför Lotta på Bråkmakargatan kom det glada humöret tillbaka igen!

Dagens lunch, snabbt och lätt när man bara ska laga till sig själv:


Söndag

I flera dagar har jag legat en dag före så idag känns det alltså för mig som måndag. Men skönt att det fortfarande är helg och man bara kan vara hemma och mysa! Just nu är det väldigt tyst här hemma då Tom jobbar, Elias är hos farfar och hjälper honom att gräva och Leo vilar.

Morgonmys:


Promenad

Åh vad skönt det är med lördag! Vi har ätit lunch för en stund sen, fiskgratäng med potatismos, mums när de vanliga potatisarna har kommit tillbaka igen. Nu sover den yngste och den äldste så jag och Elias tänkte gå ut på en promenad!


Trötta killar

En lugn förmiddag hade jag och pojkarna idag. Passade på att gå ut i trädgården och njuta av den underbara solen innan lunch. Då Leo somnade efter lunch la jag och Elias oss i vår säng. Tänkte mig några timmars vila bredvid godingen men helt plötsligt säger han: Så, du kan gå ut nu mamma. Jaha :) Men efter ett tag vaknade ändå Leo men somnade som tur va om i soffan. Så mysigt att bara kunna sitta och titta på dom när som sover. Kärlek <3


Glädje

Inställda dagistimmar idag också då febern har hängt i hos godingarna. Det blev flera timmars välbehövlig sömn för dom på dagen så det var skönt. Idag har de varit inne hela dagen vilket inte har hänt på, ja, jag vet inte när. Men Elias har inte ens nämnt att han velat ut och cykla så då passade vi på att ha en innedag.

Då jag va inne i stan på lite jobbärenden passade jag på att köpa en liten present till Elias som vi kan pyssla med imorgon då Leo vilar. Han har länge önskat sig en egen liten sax och blev såå lycklig när det låg en i paketet!


Åka båt

I förmiddags kom Emma och Harry hit. Barnen lekte och vi fick prata lite :) Leo har varit förkyld i några dagar nu och igår kväll blev Elias också förkyld. Vid lunchtid tog jag deras temp och det visade sig att de båda hade lite feber. Så två timmars dagistid i eftermiddags blev inställt, Tom kompade hem lite tidigare och jag började jobba lite senare så löste sig allt till det bästa!

Harry och Elias:


GreenGate

En dag med jobb, hämta barnen på dagis, promenad till affären, hem och laga middag, natta barnen, plocka i ordning i huset, jobba undan det sista för idag, sätta igång diskmaskinen, slänga i en tvätt, förbereda fikat för morgondagens gäster. Inte så konstigt att man tycker dagarna går fort :) Jag hade tänkt lägga mig innan kl. 22 idag för en gångs skull, men inte då! Men nu är naglarna målade så bäst att krypa till kojs snart. Måste ju bara berätta att presentshoppen fått in produkter från GreenGate och jag är i himmelriket <3


Ett fall...

Dagen har vi till största delen spenderat utomhus i det underbara vädret. Ett besök hos farmor och farfar blev det på förmiddagen och jag passade på att gå bort till presentshoppen en sväng. Var sina fingervantar blev det till barnen och jag hittade ett par stövlar. På eftermiddagen när vi var ute stod Leo vid källartrappen och vi skulle precis gå fram till honom då han var på väg att ta ett steg sen sa det bara pang. Mitt hjärta stannade och jag höll andan. Han gjorde en kullerbytta nerför trappan och Tom sprang ner i trappan för att stanna honom. Men som tur va gick det bra. Han fick inte en skråma och skrek inte ens. Men det var nära att jag gjorde det när jag tänkte på vad som kunde hänt...


En vecka har redan gått

Ja herregud vad en vecka går fort. Jag tyckte tiden gick fort när man var föräldraledig men nu när man jobbar så säger det ju bara poff så är det fredag igen. Efter hämtning på dagis blev det att åka en sväng till affären och köpa lite tacos och fredagsgodis till Elias. Bad, tacos och mys i soffan innan barnen somnade gott. Nu är alla ljus tända här hemma och strax ska vi se på en film. Beck blir det när älsklingen får bestämma! Behöver jag säga att hjälmen är det första som åker på när Elias vaknar :)


New makeup

Efter att jag hade jobbat klart idag längtade jag extra mycket efter att hämta godingarna. En supermysig kväll har vi haft med tända ljus, matlagning och lite fix här i huset. Barnen turades om att dammsuga och plocka i ordning medan jag tog hand om tvätten, mina små hjälpredor :) Efter att godingarna somnat har jag fortsatt att greja här hemma, skönt när det är fräscht inför helgen! Igår innan jag började jobba åkte jag och köpte lite nytt smink, lycka mina vänner!


Samarbete

Idag startade mitt samarbete med Tina i Skövde som har sin salong Rena kropp & själ. Så bland tända ljus och doftande oljor har jag spenderat min kväll. Förutom hälsoträffar och planering inför höstens samarbete fick jag prova hennes bastu med infravärme. Jag gjorde en kroppsscanning innan och en efter för att se skillnaden och jag säger bara oj vilka resultat! Nu är det dags att få lite sömn innan klockan ringer imorgon :)


Dammråttor

Igår när vi letade efter alla borttappade nappar här hemma fick Tom syn på allt damm under sängen (för lågt för att komma åt med dammsugaren). Så idag ställde han upp sängarna och dammsög och torkade och satte på våra madrassöverdrag som aldrig blivit av att vi gjort. Ibland är det skönt att ha en sambo som är nästan lika pedant som mig själv :) Barnen tyckte det va väldigt roligt att passa på och hoppa på madrassen:


Dessa idéer

Barn är för söta med alla deras idéer men ibland kan det vara lite frustrerande också. Elias nya "grej" de senaste dagarna är att han helst inte vill ha byxor med snören på och allra helst vill han ha jeans. Sen vill han inte ha t-shirtar eller tröjor med knappat på.

Leos nya grej är att han inte alls vill somna så lätt på kvällarna. Ca. 15 ggr/kväll springer vi upp och ger honom napparna. Ja för snutte har han aldrig velat ha utan en napp i munnen och en i varje hand är det som gäller :) Man kan i alla fall säga att man får vardagsmotion när man går upp och ner i trappan :)


Vad händer

Flera veckor av lite vaket på nätterna plus några nätter då jag ej kunnat somna har börjat sätta sina spår. Jag är van att vara pigg från morgon till kväll och tycker inte alls om denna trötthet jag har känt de senaste dagarna. Jag har till och med tagit en kopp kaffe emellanåt, haha, det vill inte säga att jag är lite trött då. Jag måste försöka lägga mig i tid men inte lätt då tankarna bara snurrar. Ett måste är att vara ute i alla fall, få frisk luft piggar ju upp, så idag blev det en promenad till lekplatsen:


Uppskattas redan mer

Jag har jobbat en vecka och helgen uppskattas redan mer. Speciellt idag då Tom jobbade båda dagen och kvällen igår. Så denna förmiddagen har ägnats åt massa mys men vi hann även med ett röj nere i källaren. Då Tom åkt till jobbet gick vi ut i trädgården men hann inte vara ute länge innan Elias ramlade med cykeln och skrapade upp handen. För att få honom på gladare tankar bakade vi ett gäng chokladbollar. Sen kom farmor och farfar hit på lite fika och sen fortsatte leken ute. Då passade jag på att städa huset, skönt när det är gjort inför kommande vecka.

När jag och Elias bakade hade Leo tagit en stol, öppnat skafferiet och hämtat ner havrekuddarna. När jag tittade dit satt han såhär och mumsade på dom på golvet :)


Lördag

Efter en natt med två små vakna godingar så var det skönt att de bestämde sig för att ta sovmorgon. Dagen har varit lugn med ett förmiddags besök hos farmor och farfar. Sen hem och äta lunch och medan Leo vilade låg jag och Elias bara och myste! Så skönt då piggheten och huvudet inte riktigt varit på topp idag. Sen blev det knäckebrödsbak innan hela min underbara familj kom hit med kassar fulla av tacostillbehör, mums! En bild från gårdagens fredagsmys:


RSS 2.0