Dags för dagis

Idag var det dags för barnen att komma tillbaka till dagis igen efter 6 härliga sommarlovs veckor. Det är fortfarande inte så många barn så de fick vara på en och samma avdelning, vilket jag tror lillebror uppskattade extra mycket.

Efter dagis hann vi precis hem innan det började spöregna. Vi gjorde i ordning glassmothies och satte oss i soffan och myste tills pappsen kom hem från jobbet.

Sen blev det en god middag innan barnen somnade gott. Dags för mig snart också att lägga sig då det är dags för jobb imorgon.

Lax i foliepaket och potatis:


Bad, besök och målarhjälp

Imorse var vi lite osäkra på vädret men barnen ville så gärna åka och bada så vi chansade. Lagom till vi skulle åka sprack det upp och solen visade sig. Vi var helt själva på badet så barnen hade poolen för sig själva.

I eftermiddags kom syster och barnen hit för lite poolbad, lek och glass i det underbara vädret.

Ikväll väntade vi på att brorsan skulle somna så att jag och Elias kunde gå ut och måla. Trötta killen vilade nämligen i 3 timmar idag så det stod egenmys med mamma på agendan :)


Sleep over

Igår jobbade både jag och Tom kväll så barnen skulle sova hos farmor och farfar. Extra spännande tyckte barnen det skulle bli då de skulle få sova i en husvagn. När jag kom hem från jobbet var det väldigt tomt här hemma, för att inte tala om när jag vaknade imorse. Jag saknade barnens spring och lek.

Sötaste barnen i sina Emilkepsar sitter och väntar på farmor och farfar <3


Astrid Lindgrens värld

Igår gjorde vi oss i ordning , åt frukost och sen styrde vi kosan mot Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Vilken underbar dag vi hade! Det var perfekt väder, lagom varmt med lite vindar. Väldigt mycket folk var det men det gissar jag på att det alltid är.

Vi gick in i alla små fina hus, vi såg en föreställning med Ronja Rövardotter, men helt klart bäst var föreställningen om när Emil fastnade med huvudet i soppskålen, musik och dans och barnen satt som två ljus i 40 minuter :) Fika, lättare mat, sitta på Lilla gubben, hoppa på Hoppetossa, åka rutchbana och lek på lekplatsen, listan kan göras lång. En riktigt lyckad dag!

Barnen var så duktiga både dit och hem i bilen trots lång resa. Vi trodde att vi kunde bära över dom till sängarna när vi kom hem men de vaknade. Men två timmar senare la vi oss allihop i vår säng och somnade gott.

Vi kommer definitivt åka dit nästa sommar igen!


Precis som en lördag ska vara

Vädret var lite mulet under morgonen så då passade jag och barnen på att greja och leka inne. När solen sen tittade fram tog vi en cykeltur först till Ida och sen till farmor och farfar.

Efter lunch packade vi oss i ordning och åkte till badet där vi mötte upp syster med familj. Även Tom kom dit när han slutat jobbet! När badet stängde åkte vi hem och grillade :)

Barnen stensomnade efter en hel dag ute och nästan ingen vila alls. Jag och hjärtat har suttit i några timmar på altanen nu och planerat målning, dränering, plattläggning och sånt där kul :)


Äntligen fredag

Då man börjat jobba igen känns fredagen återigen lite extra speciell. Slutade jobbet 13.30 idag och åkte hem för att säga puss och hejdå till Tom som åkte iväg till sitt.

Jag och barnen tog en cykeltur till affären och köpte fredagsgodis. Sen blev det bad och lek i trädgården innan det var dags för middag. Hemmagjorda hamburgare åt vi på altanen och sen mys framför barnprogrammen. Det tog inte ens 5 minuter innan Leo somnade i mitt knä <3

Älskade barn som varit på helt underbart och mysigt humör hela eftermiddagen och kvällen!


Så varmt!

Jag älskar värme och sol men just idag har det varit lite väl varmt. Igår hände nåt med min rygg och nacke och har haft lite svårt att röra mig sen dess så därför har det nog känts lite extra tufft idag, jag hoppas det släpper snart då två arbetsdagar väntar.

Barnen har i alla fall badat massor med start i förmiddags då Ida och barnen kom hit en sväng.

Ikväll har vi varit hos farmor och farfar och grillat, mums med hamburgare och massa gott tillbehör! Vi tog med lite saker och gjorde desserten.


Jag har det allt bra

Tisdag idag och denna vecka innebär det ledig dag på mitt schema och jag klagar inte.

I förmiddags åkte jag in till stan och shoppade lite till mig själv på Sani och Lindex samt en ny pool till barnen då den gamla börjar ge sig. Barnen och Tom tog en cykeltur och lekte på lekplatsen under tiden.

Leo ville inte vila idag vilket händer lite då och då nuförtiden så då blir det tidigt i säng på kvällen istället. Men har har klarat eftermiddagen hur bra som helst och nu sover båda barnen redan!

När Tom åkte till jobbet i eftermiddags fixade jag ihop poolen och fyllde med vatten. Helt plötsligt hade tre timmar redan gått och det var dags att gå in och äta kvällsmat.

Vi hade också en sån här när vi var små:


En riktigt bra semester

Då var detta årets semester över, min första semester på flera år eftersom jag varit mammaledig innan. Vi har haft fyra underbara veckor med sol, bad, god mat, dagsutflykter, träffat vänner och bara njutit av all tid tillsammans!

Nu kör jag och Tom igång med vardagen igen men barnen har två veckors sommarlov till eftersom dagis har stängt.

Det bästa av allt är att sommaren inte är slut än :)


En lyckad dag

Tanken var att vi skulle åkt till Astrid Lindgrens värld idag men Tom fick feber igår så tyvärr fick vi skjuta på det. Då han ändå mådde bättre idag åkte vi istället till badet där vi stannade i nästan 7 timmar. Helt underbart väder och barnen har badat massor, mest Elias som var en riktig fisk idag :)

Söta kusinerna <3


Happy birthday

Så då har man blivit 26! Haft en underbar dag som började med sång och presenter från mina killar. Efter en frukost på altanen åkte vi iväg och badade några timmar. På vägen hem köpte vi med oss taimat, mums! Sen slappade vi ute i några timmar innan det var dags för kalas.

Vi bjöd på nutella-semifreddo, så gott! Blev jätteglad över presenterna, tack så mycket :)

Efter barnen hade lagt sig åkte jag in till gymmet. Helt själv var jag (tydligen inte så många som tränar kl. 20 en fredag :) så på med hög musik och jag fick även inviga mina nya träningshandskar som var en utav presenterna från hjärtat.

Det har varit en helt perfekt dag och jag kommer somna gott ikväll!


Regnet var välkommet

Idag har det regnat till och från för att nu på kvällen spricka upp. Vi har varit inne nästan hela dagen med undantag för en cykeltur. Skönt att bara vara någon dag emellanåt också.

Har precis kommit hem efter ett CX-pass på form och en storhandling. Tur jag inte hann hoppa ur mina träningskläder för strax kommer Emma och vi ska gå en PW! Ja, man kan ju inte lata sig en hel dag :)

Bus på gungan i Lidköping:


Fjärde dagen i rad

Även idag vaknade vi upp med en strålande sol utanför fönstret. Så imorse packade vi kylbagen full och åkte till Lidköping och den härliga stranden. Det var vindstilla och verkligen varmt men barnen lekte mest i vattnet.

Måste ändå säga att det var skönt att komma hem och duscha av sig all sand och slänga i allt i tvätten! En underbar dag har vi haft som avslutades med middag på altanen!


Utgång

Igår åkte vi och badade några timmar på förmiddagen. Barnen älskar verkligen vatten och springer endast upp emellanåt för att fika lite eller värma sig. Roligast är ju absolut att ta på armpuffarna och vara med mamma och pappa i stora bassängen.

På eftermiddagen åkte jag till Emma för att göra mig i ordning inför kvällens utgång! Även Ida och Marie kom dit och vi käkade tacos, drack rose och gjorde oss redo för en kväll ute.

Vi åkte sen vidare till Martin för förfest, alltid lika roligt! Tåg till Skövde där vi dansade loss i några timmar innan vi åkte hem till Emma igen där vi skulle sova. Tack alla för en underbart rolig kväll med mycket skratt!

I eftermiddag blev det bad igen och sen blev vi bjudna på grillat hos farmor och farfar, så gott och det bästa avslutet på denna helgen!


Dags att hitta på något

Vi väntade länge idag på att solen skulle kika fram så vi kunde åka och bada men inte då. Så efter lunch och försök till att få Leo att vila (som misslyckades) kände vi att vi var tvungna att komma iväg någonstans idag.

Vi åkte först upp till Mössebergsgården och tog en glass innan vi åkte vidare till djurparken. Barnen matade getterna och lekte på lekplatserna. Och tänk, solen tittade faktiskt fram!

Efter middag i magarna sover redan barnen, och klockan är inte ens halv sju!


Lille kille

Leo har det senaste varit ganska grinig och vill väldigt gärna vara vääldigt nära, speciellt nära mamma. Men det är inte så konstigt när han under de 2 senaste veckorna har fått ALLA sina 4 kindtänder. Aj aj, lille godingen. Skönt att alla 20 tänder är uppe nu och att det dröjer länge tills de sista kommer.
 
 
 
 
 
 
 

Två liknande dagar

 
 
Igår längtade farmor och farfar efter barnen så vi åkte dit med dom så de skulle få leka några timmar. Vi åkte hem och passade på att fixa i trädgården, klippa häcken, gräset osv. Vädret blev så himla fint på kvällen så lagom till farmor och farfar kom med barnen så tände vi grillen och åt lite gott.
 
Vi har aldrig sett serien Vampire diaries men igår tänkte vi att vi skulle ge det ett försök och vi blev helt sålda. Kl.1 fick vi tvinga oss i säng =)
 
Idag har vi fortsatt med projekt trädgården och vi har kommit en bra bit på väg. Vi har varit ute hela dagen och barnen blev extra glada när vi tog en paus och spolade upp vatten i poolen så de fick bada!
 
Nu blir det soffmys och flera timmar av Vampire diaries!
 
 
 

RSS 2.0