Nu kör vi!

Idag har jag och Ida varit och träffat en tjej som också är med i vårt team som vi ska börja samarbeta med. Blev några timmars planerande och det känns så kul! Hon har precis samma mål som vi och har och vi kom väldigt bra överrens. Så nu ska vi bara köra igång, vilket vi börjar med redan nästa vecka, det här kommer bli så kul!

Eftersom det är fredag blev de som vanligt extra mys ikväll med god mat och Elias fick popcorn och dricka. Elias har inte velat vila idag så han var väldigt trött efter att varit vaken i 11 timmar men har varit på mysigt humör hela dagen. Även Leo var trött efter att varit vaken flera timmar i sträck och ikväll fick han även lite feber. Undrar vad det beror på då han inte är sjuk för övrigt, hoppas den försvunnit tills imorgon.

Jag och älsklingen har precis sett klart på Pirates of the Carribean-i främmande farvatten, mycket bra tyckte vi.

Vill man inte bara pussa honom?




Tog saxen i egna händer

Det var inte längesen Elias var hos frissan och klippte sig men eftersom han har ärvt båda sina föräldrars hårväxt så växer det som ogräs. Bestämde mig därför igår att jag skulle klippa håret på sidorna lite kortare och jag blev nöjd!

                                                     Före                                            Efter


Idag känns det som fredag

Då vi lämnat Elias på dagis åkte jag och Leo in till Gula villan för lite sångstund och träff med de andra mammorna och barnen! Precis som förra gången älskade Leo sångstunden. När vi åkte hem ringde syster och frågade om vi inte kunde komma förbi en sväng. Hon fixade så jag äntligen fått en header, tack syster! Sen åkte vi hem för lunch innan det var dags att hämta Elias igen. Ikväll hade affärerna i Falköping kvällsöppet så jag åkte in till babyproffsen och köpte en ny bilstol till Leo. Det är inte riktigt dags för den än men just ikväll var den nedsatt med nästan 900 kr. Det blev en likadan som Elias har, en Brio men denna är röd, så himla fin och vi är jättenöjda. Köpte även en doppresent till söta Wille då vi ska på hans dop på lördag.

Både jag och Tom tycker det känns som fredag idag eftersom han slutade lite tidigare från jobbet och nu är ledig i 4 dagar, lovely!


Blev en härlig stund i trädgården efter dagis



Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: Äpple
Lunch: Bulgur, lax, kidneybönor
Mellanmål: Hot wings
Kvällsmat: En shake

Vatten: 5 glas

Promenad: -


Herbalife

Både jag och min syster har haft ett uppehåll med herbalifebusinessen med tanke på våra små men nu är vi mer taggade än någonsin! Igår hade vi samtal med vår sponsor och det kändes så bra. I eftermiddag satte sig jag och Ida på ett fik i stan för att göra vår 90-dagarsplan. Kan säga att det ser bra ut och inom det närmsta kommer vi starta en hälsogrupp och vi hoppas på att många kommer vilja vara med och kämpa tillsammans med oss!


Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Västerbottenpaj
Mellanmål: Banan
Kvällsmat: Knäckebröd

Vatten: 4 glas

Träning: 35 min
Promenad: 30 min

Tradera

Igårkväll satt jag på tradera och budade på en pop-windstopper overall till Leo. Den ena förlorade jag men sen hittade jag en till och den vann jag! Man blir verkligen helt inne i budgivningen om man blir helt uppspelt när det bara är några minuter kvar. Tom satt bara och tittade på mig och ruskade på huvudet. Men det är ju så himla kul när man vinner, speciellt när det är ett bra pris också =) Så nu väntar jag bara på att den ska skickas hem till oss. Fick även hem en åkpåse ifrån jollyroom till Leo idag som han får ifrån mormor, tack! Så nu kommer han ha det gosigt i vagnen när det blir lite kallare.

Idag gjorde vi västerbottenpaj till lunch, mums!



Leo sitter och tittar på när pappa klipper gräset


Blingo

Detta damp ner i brevlådan från Blingo häromdagen:

Dessa fina kläder till Elias:







Och denna fina filten till Leo


Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Varm smörgåstårta
Mellanmål: Äpple
Kvällsmat: En shake

Vatten: 4 glas (illa)

Promenad: -

Söndag med besök

Idag har vi haft två besök här hemma. Till lunch hade vi bjudit hem Ida, Robin och Nova på varm smörgåstårta. De stannade ett tag tills det var dags för både Elias och Nova att vila, Leo-bus sov sig igenom hela lunchen =). Senare på eftermiddagen kom våra grannar Elin, Peter, Vidar och Stina hit på fika. Blev som vanligt massa prat och barnen lekte för fullt!

Så skönt nu när Leo har riktiga matrutiner. Han är lik sin storebror och äter väldigt bra. Man kan nästan aldrig ge honom gröten tillräckligt snabbt när han är hungrig så längtar faktiskt tills vi kan börja ge honom välling. Tycker det är väldigt smidigt och han kan äta i sin takt.

Leo´s otinade lunch


Gårdagens firande av svärmor

Igår kväll åkte jag, Elias och Leo för att fira svärmor som fyllde år. Tom skulle på inflyttningsfest. Det bjöds på supergod smörgåstårta och efter det kärleksmums och en superfin och god tårta som svägerskan hade gjort helt själv! Elias lekte från början till slut, speciellt med Toms kusin Daniel som är 10 år. Han har alltid varit så gullig mot Elias och tagit hand om honom så fort vi träffats och igår visade Elias verkligen att han tyckte om honom lika mycket tillbaka! Hela vägen hem i bilen sa han: Dann, mer =)

Kom fram till igår kväll att jag tycker om när det är fart och fläkt. När Tom är hemma och båda barnen är vakna och leker och busar för gud vad jag var uttråkad igår kväll. Tom var inte hemma, barnen sov, det fanns inget på tv och jag hade verkligen idétorka. Men det är nog bra att känna på att ha riktigt tråkigt ibland också =)


Daniel, katten Pikachu, Elias och farfar


Hälsodagbok

Frukost: Gröt och ägg
Mellanmål: -
Lunch: En shake
Mellanmål: Banan
Middag: Tacos
Fredagsmys: Ostbricka

Vatten: 4 glas

Promenad: 30 min

Vilken underbar fredag

Vaknade pigg lite efter 7 imorse trots lite springande inatt med tutte och mat. Tyckte det var lika bra att sätta igång så började städa. En stund senare vaknade även Elias och tog direkt en dammtrasa och började hjälpa mig, söta unge. Förmiddagen gick åt till att städa sen åkte jag in till stan för att bl.a. storhandla. 2 1/2 timme senare kom jag hem. Jag säger bara shit vad mycket folk det var överallt. När jag kom hem blev det en promenad och idag blev det premiär för Leo att prova sittdelen. Han har ju blivit så himla stor så fick nästan inte plats i liggdelen längre. Och oj vad mycket större han blev helt plötsligt! Tycker det är helt underbart ute nu när solen skiner och det är frisk luft och inte denna kvava sommarvärme, jag välkomnar hösten och allt mys som det innebär!

Sen var det dags för riktigt fredagsmys med tacos och Elias fick sin dricka och popcorn som han nu alltid får på fredagar. När barnen hade lagt sig hällde jag och Tom upp varsit glass rött och dukade fram en ostbricka. Var ca. 1 1/2 år sen jag ens smakade en klunk på vin så det kändes riktigt lyxigt.






Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: Banan
Lunch: Spaghetti och köttfärssås
Mellanmål: -
Kvällsmat: Baguette

Vatten: 6 glas

Promenad: -

Premiär för Leo

Imorse fick jag väcka Elias vid halv nio =) inte ofta det händer. Leo vaknade 10 minuter senare, inte ofta han sover så länge heller. Sen blev det full fart eftersom Elias skulle vara på dagis vid 9, men han är så redig på morgonen så det gick lätt som en plätt!

Sen åkte jag och Leo vidare mot Falköping och Gula villan för lite sång och träff med andra föräldrar och barn. Leo älskade precis som jag väntat sångstunden! Det enda jag såg på honom var ett stort leende.

Elias hade inte sovit på dagis idag så det blev en tidig säng ikväll för båda godingarna.

Ser fram emot de 4 närmsta dagarna då Tom är ledig, så mysigt!

Innan barnen skulle sova kom farmor hit för lite kvällsmys, Leo tyckte hon smakade mumma =)



Elias skriver upp kaka på inköpslistan =)


Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Spaghetti och köttfärssås
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: 1 pannkaka och fryst yoghurt

Vatten: 5 glas

Promenad: 50 min

Stor och liten

Idag var vi för första gången på stor och liten här i Kinnarp. Var massa barn med sina föräldrar och det var fullt ös från början till slut. Väldigt mysigt och Elias tyckte det var superkul och ville absolut inte följa med när vi skulle åka hem =)

Leo var vaken 3 timmar i sträck vilket jag tror att han nästan aldrig har varit! Men det tog han igen genom att sova 3 timmar efter det istället =)

Kvällen har spenderats i lugnt tempo här hemma (förutom promenaden) och vi har bara myst jag och pojkarna då Tom jobbar kväll. Som vanligt så har timmarna bara flygit iväg.


Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: Banan
Lunch: Pannkakor
Mellanmål: Knäckebröd med ost
Kvällsmat: En shake

Vatten: 5 glas

Promenad: 30 min

Shoppingkväll i Skövde

Ikväll har jag och min kära mor spenderat kvällen på Elins esplanad i Skövde. Var i akut behov av att köpa bh:ar. Finns det något tråkigar än att prova bh:ar? Vet att jag inte är den smalaste i världen men jag tycker att alla sitter tight. Hur är det då med dom som är bredare än mig? Vad köper dom för storlekar? Jaja, hittade i alla fall två stycken efter att ha sprungit runt i alla affärer som jag blev väldigt nöjd med. Köpte även ett par kängor. Jag har aldrig varit ett stort fan av kängor men när jag fick syn på dessa och provade dom fanns det ingen tvekan till att jag skulle köpa dom. Vi passade även på att dricka en Chi latte på Waynes coffehouse, mumma.

Här hemma hade allting gått jättebra (första kvällen Tom är sjäv med godingarna). Jag ville ju att de skulle ha det så bra som möjligt ikväll så jag hade fixat lite innan jag åkte. Plockat iordning och grejat här hemma, stekt pannkakor samt bakat lite gott som Tom kunde äta framför tv:n när barnen lagt sig =) Inte för att Tom inte fixar det men jag tycker det är roligt!

Dessa snyggingar fick följa med hem



Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Lasagne
Mellanmål: Äpple
Middag: Lasagne

Vatten: 9 glas

Träning: 45 minuter

Måndag igen

Även denna dag har gått superfort som jag tycker alla dagar gör nu för tiden. Senare på eftermiddagen kom Jennina och Tim och hälsade på. Blev massa prat som vanligt och grabbarna leker bra ihop. Nästa år kommer även Leo kunna vara med och busa =)

Godingarna somnade innan sju båda två så kvällen ägnas åt att greja här hemma och se på Ensam mamma söker och Svenska hollywoodfruar!

Mina älskade pojkar


Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: Äpple
Lunch: Smörgåstårta
Mellanmål: -
Kvällsmat: En shake

Vatten: 4 glas

Promenad: -

Kalasdax

I eftermiddag var det dags för kalas igen, min halvlillebror blir 14 år. Det bjöds på smarrig smörgåstårta och vanlig tårta efteråt som jag faktiskt var duktig och hoppade över. Nu är det dags att skärpa till sig yttligare lite till om jag ska fixa de sista kilona. - 22 kilo nu och ska kämpa med 7 kilo till, sen är jag nöjd! Men det är ju dessa sista kilon som är svårast att gå ner så nu när jag blivit friskt igen är det dags att köra på ordentligt med både promenader och träning! Om ca. 3 veckor tänker jag även ge mig ut och börja springa. Har alltid sagt att jag aldrig kommer börja springa men vad gör man inte =) Kommer säkert vara pest och pina men jag tänker i alla fall försöka!

Dagens outfit


Hälsodagbok 110917

Frukost: En shake
Mellanmål: Keso och äpple
Lunch: -
Mellanmål: Banan
Middag: Potatisgratäng, fläskfilé, rödvinssås

Vatten: 5 glas

Promenad: -

50-års kalas

Igår på förmiddagen åkte jag coh Elias till stan. Var så längesen bara jag och han åkte iväg själva men nu när även Tom kan mata Leo så får man ju passa på! Vi köpte ett par galonvantar till Elias och letade även efter en morgonrock till honom men det skulle dom inte få in förrän senare i höst? Han ville även ha korv med bröd som de sålde på torget så det fick det bli =)

På kvällen var vi bjudna på 50-års fest på ett ställe utanför Falköping som heter Wrågården då min morbror fyllde år. Var jätte mysigt coh mycket god mat. Vi trodde vi inte skulle stanna så länge då det inte började förrän kl. 18 men Elias kämpade emot tröttheten så inte förrän kl. 21.30 styrde vi kosan hemåt. Var en hellyckad kväll!

Min älskade syster och mamma <3



Stora killen

Leo växer och man kan inte säga annat än att tiden går så himla fort. Nu har vi fått in en bra rutin efter att jag slutat amma som funkar jätte bra. Han äter gröt två gånger/dag, ersättning två gånger/dag samt lunch. Han är en matglad kille som alltid ler och är glad. Älskar när man sjunger för honom och älskar att ha storebror i närheten. Något som är populärt just nu är när Elias åker runt på sin bil här hemma och Leo går efter i gåstolen, vart Elias än är, där vill Leo vara!

Vi älskar dig


Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Mexikansk tacopaj
Mellanmål: -
Kvällsmat: En shake

Vatten: 4 glas

Promenad: 40 min

Marie och Wille mys

Imorses hade Elias feber försvunnit så lite innan nio begav vi oss mot dagis. Från och med idag går han 3 dagar i veckan mellan kl. 9-14, alltså har tiden blivit förskjuten en halvtimme så att de inte ska behöva väcka honom när jag kommer utan han får sova lite längre. Kl.10 kom fina vännen Marie med sin Willegoding och hälsad på. Blev några timmar av massa prat, promenad, presentshoppenbesök och kaffedrickande, lika mysigt som vanligt!

Ikväll har vi haft fredagsmys, tidig fredags mys då Tom åkte iväg för att fira sin arbetskamrat och båda älsklingarna somnade innan kl. 19. Och jag då, jag sitter framför tv:n, bloggar och dricker Chai Green Tea.

Dagens outfit


Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Makaroner med tonfiskröra
Mellanmål: Äpple
Kvällsmat: En shake

Vatten: 5 glas

Promenad: -

Sjuklingar

I förmiddags hade vi det bara mysigt här hemma, lekte och busade. På eftermiddagen var det tänkt att vi skulle åka till Anna med familj men under dagen kändes Leo varm och mycket riktigt visade det sig att han hade lite feber (från vaccinationen igår). Så tråkigt då jag sett fram emot att träffa dom men vi hoppas på en date nästa vecka istället! Elias passade istället på att sova, närmare bestämt 3 1/2 timme, det behövde han.

Men på kvällen blev det bytesdags. Lagom till Leos feber sjönk så fick Elias feber istället. Mina stackars godingar. Hoppas att dom mår bättre imorgon. Innan barnen skulle lägga sig kom mormor och morfar hit och sa hej. De kom direkt ifrån Landvetter efter att varit på Kreta en vecka. Blev massa pussar och kramar.

Titta vad jag kan


Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: Banan
Lunch: Ost och skinkpaj
Mellanmål: Keso och äpple
Kvällsmat: En shake

Vatten: 6 glas

Promenad: -

Bvc besök

Imorse efter vi lämnat Elias på dagis styrde vi bilen mot Falköping för att åka till Bvc. Vägning, mätning och vaccination stod på schemat för Leo. Allt såg så bra ut och även sprutorna gick förvånansvärt bra =) Idag sprack två av Elias fyra vattenflåsor så båda godingarna hade två plåster var idag.

Nu ska jag duscha sen mysa lite framför tv:n innan sängen. Det tar allt på en att inte vara riktigt kry =)

En trött goding i väntrummet på Bvc


Vitlök - here I come

En positiv sak med att Leo inte vill ammas längre är att jag nu äntligen kan få äta vitlök och lök i alla dess former igen. Idag har jag infört det med råge. Till frukost innan Elias skulle till dagis hade vill lite extra mysigt i detta höstrusket och tände ljus och gjorde vitlöksbaguetter i ugnen och drack te.

Till middag lagade vi en maträtt som jag längtat efter att få äta igen: fylld kycklingfilé. Vi proppade den full med mozzarella, vitlök ock rödlök (man kan även ha soltorkade tomater i och linda bacon runt men det struntade vi i idag). Till det gjorde vi klyftpotatis och värmde creme bonjour med smak av vitlök och örter, jag säger bara mumma! Så nu luktar det gott av vitlök i hela huset.

Hälsodagbok

Frukost: Baugette med smör och ost
Mellanmål: Banan
Lunch: En shake
Mellanmål: Keso och äpple
Middag: Klyftpotatis, fylld kyckling och creme bonjour

Vatten: 5 glas

Promenad: -

En tom dag blev fullspäckad

Idag hade jag bara tänkt vara inne och greja och städa lite men det hann att ändras redan innan kl. 10. Leo har sen ca en vecka tillbaka haft en röd liten knöl i rumpan och idag tyckte Tom det var dags att ringa vårdcentralen för att få det undersökt. Han ringde kvart i tio och halv elva fick vi tid på vårdcentralen i Falköping, snabba ryck, det uppskattas. Läkaren konstaterade att det var en blodkärl som var svullet. Man kunde likna det vid ett "smultronmärke" och att den kanske alltid hade varit där men inte synts så mycket. Kunde fortsätta växa lite och stanna kvar i max några år för att sedan bli mindre och försvinna. Skönt att få klarhet i det! Sen passade vi på att handla när vi ändå var i stan.

Senare på eftermiddagen åkte vi bort till barngympan, den här gången tog vi med gåstolen till Leo och han var helt underbart söt när han gick runt där i salen. Roligast tyckte han det var att gå efter alla bollar. Elias sprang runt och lekte och hade som vanligt kul. 

Nu har jag precis varit hos syster en sväng och fått lite kläder då hon hade rensat i sin garderob, tack så mycket <3 Har även varit hos mamma och Dante och släppt in deras kissar då de är på Kreta (inget avundsjuk).

Denna underbart fina vällinglåda fick följa med hem från presentshoppen idag! Just för tillfället fylls den av Leos ersättning.




Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: Keso och äpple
Lunch: Ris, lax och dillsås
Mellanmål: Äpple
Kvällsmat: Korv med bröd

Vatten: 5 glas

Promenad: 30 min

Inte Elias eftermiddag

Imorse när Leo tog sin morgonnap passade jag och Elias på att gå ut i trädgården och greja. Vi hann vara ute i några timmar och det var så skönt för man piggnar verkligen till när det är så tidigt på morgonen. Sen är det ju alltid kul att kunna överraska Tom när han kommer hem =)

Senare på eftermiddagen gick vi en promenad bort till lekplatsen så Elias fick åka lite rutchbana vilket alltid är uppskattat!

 Under eftermiddagen har Elias haft otur. Han har klämmt sitt lår med en tång så nu sitter det ett litet nasseplåster på benet. När Tom vände ryggen till hann Elias hoppa upp på en stol och ställa sig vid spisen, han slant på stolen och la fingrarna på den varma plattan och en stund efter det så fick han utslag runt munnen när han åt bostongurka. Vår älskade goding, mycket ska han vara med om.

Elias tycker det är gott med varm choklad och vill alltid hälla i chokladen själv och så även idag. Precis när han skulle göra det vaknade Leo så jag gick iväg i någon minut och när jag kommer tillbaka hade han hällt i halva chokladburken i koppen och utbrister: Mmm när jag kommer in i köket, busunge!



Puss på dig storebror


Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: Fryst yoghurt
Lunch: Pyttipanna och stekt ägg
Mellanmål: Keso och äpple
Middag: Grekisk timjankyckling

Vatten: 6 glas

Promenad: 50 min

Lite krassliga

Elias är förkyld och hostig och jag har ont i halsen och känner mig allmänt hängig, känns att det är något i kroppen. Så i helgen har vi tagit det rätt lugnt. Tom har jobbat hela helgen så jag och barnen har varit hemma och myst!

Lite bilder från denna söndag:

Första gången pappa matar <3



Roligt att sitta på pappas axlar



Skoj på lekplatsen





Pojkarna tittar på Pingu


Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: Smörgås
Lunch: Smörgås
Mellanmål: -
Middag: Grekisk timjankyckling och ris

Vatten: 5 glas

Promenad: -

Jobbigt...

Sen några dagar tillbaka har Leo inte velat äta så mycket. Så fort det har varit amningsdags och jag har satt mig med honom i soffan och ska lägga honom ner så har han börjat gråta och spänt sig som en pilbåge. Jag har nästan varje gång fått lugna honom med tutten och sen fort gett honom bröstet så han inte börjar gråta igen. Men i förrgår visade han bestämt att han inte ville. Igår fick han ersättning två gånger och resten bröstmjölk,vissa gånger som jag pumpat ur. Men till och med inatt vägrade han bröstet och då förstod jag. Imorse var sista gången jag ammade. Tog några kort för att alltid kunna komma ihåg denna mysiga tid som det faktiskt är att amma. Som mamma är detta en stor grej att sluta med, speciellt när man inte är alls förberedd på det. Men jag har ammat Leo i nästan 5 månader och det är jag jättenöjd med! Han skulle troligtvis velat sluta med det om några veckor ändå, det blev bara ca en månad tidigare. Och det är Leo som har bestämt detta själv så då känns det ju också bättre. Huvudsaken är att han är nöjd. Han vill helt enkelt inte ha boob längre, han är stor kille nu =)




Hälsodagbok

Frukost: Smörgås
Mellanmål: Banan och keso
Lunch: Köttfärstortillas
Mellanmål: Smörgås
Kvällsmat: En shake

Vatten: 7 glas

Promenad: 50 min

Frissabesök för Elias

Idag var det dags för Elias att klippa sig igen, hans andra besök hos frisören. Han var så redig och satt helt stilla i Toms knä hela tiden. Frisören fick till och med använda trimmern runt öronen. Han blev så fin och det var värt varenda krona!

Före:





Efter:








Blingoparty

Ikväll har vi haft blingoparty här hemma hos oss. Blev lite fina kläder till Elias och en filt till Leo (tack farmor och farfar). Vi bjöd på bl.a. dumlecupcakes vilket uppskattades och jag lovade därför lägga ut receptet så här kommer det: 


Hittade receptet på veronica-bakar.blogspot.com  

Dumle cupcakes

Muffins:

75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
12 dumlekolor

Smält smöret och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner det i äggsmeten.
Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl.
Lägg lite smet i botten på alla 12 muffinsformarna. Använd muffinsplåt för bästa resultat.
Lägg sedan ner en dumlekola i varje form.
Fyll sedan på med resten av smeten.
Grädda i ca 11 min på 200 grader.

Dumle fluff:

3 dl vispgrädde
180 g dumlekolor

Värm grädden och rör i dumlekolorna så att dom smälter.
OBS: Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.
Sen sätter du in dumle grädden i kylskåpet.
När blandningen har blivit kall är det bara att vispa upp.
Låt helst grädden stå i kylskåpet under natten.
Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen.



Även denna bild har jag lånat av veronica-bakar.blogspot.com

Dagiskort och barngympa

Idag var det dags för fotografering på dagis. Ska bli så kul att få sätta upp ännu ett kort på Elias vägg med hans dagiskompisar och fröknar. 

Senare på eftermiddagen startades barngympan i Kinnarpshallen. Då Elias bara sovit en halvtimme på dagis var han mer än trött när han sprungit och lekt i en timme. Men roligt hade han =)

Även Leo har sovit väldigt lite idag så både pojkarna sov gott innan kl. 19.





Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: Fryst yoghurt
Lunch: Gratinerad köttfärsgratäng
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: Italienska köttfärsbiffar och bulgur

Vatten: 10 glas

Träning: 30 min

Lite nya kläder

Häromdagen shoppade jag lite nya kläder till pojkarna!

Dess godingar blev det till Elias, älskar när det är mönster och färgglatt:



Ytterkläder till Leo:



Min fina Elias innan dagis imorse:






Hälsodagbok

Frukost: Omelett
Mellanmål: Keso och äpple
Lunch: Kyckling, klyftpotatis och kantarellsås
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: Gröt och smörgås

Vatten: 10 glas

Promenad: 25 min
                 55min

Bissingar

Vi har tyckt att Elias har varit lite grinig den senaste tiden och vid några tillfällen har han bara börjat gråta och nästa varit otröstlig. Men idag hittade jag anledningen, två tänder, en i överkäken på höger sida och en i nerekäken på höger sida. Klart att godingen känt av dom, speciellt de som är så stora eftersom de sitter långt bak, men nu har de i alla fall spruckit fram!



Elias blev så glad idag när han fick hålla kopplet till grannarnas hund


Hälsodagbok

Frukost: En shake
Mellanmål: Fryst yoghurt
Lunch: Gratinerad köttfärspasta
Mellanmål: Keso och äpple
Kvällsmat:Gröt+fryst yoghurt

Vatten: 9 glas

Träning: 30 min

Hel dag utan pappa

Idag har Tom jobbat en så kallad röd dag som han gör emellanåt, vilket innebär 8-21.30. Så idag har det varit mys hemma med grabbarna. På eftermiddagen kom farfar och hämtade Elias för lite fotbollstittande =)

Elias har fått jättelångt hår nu men på torsdag ska han till frissan. Passade på att sätta upp en liten tofs idag när inte Tom var hemma ;)



Dags för gräsklippning



Vår solstråle



I´m back

Nu har vi äntligen fått tillbaka vår laptop. Tur att man har iphonen så man inte har varit helt utan internet. Denna dagen har gått i full fart! Vi har grejat ute nästan hela dagen och det känns så skönt att i alla fall ha kommit halvvägs. Jag har bl.a. rensat ogräs mellan stenplattorna. Hur lång tid det tog? Kan säga att jag slutade räkna efter några timmar =) Men shit vilken skillnaden det blev!

Ikväll innan barnen la sig hade vi lite fredagsmys. Myste framför tv:n och Elias åt popcorn för första gången vilket var väldigt uppskattat. Perfekt tycker vi eftersom det inte är så onyttigt. Vi bestämde idag att vi ska ha en speciell dag i veckan, fredag eller lördag, då Elias ska få äta något extra gott. Det har det senaste blivit lite väl mycket fika och han är ju precis som sina föräldrar ett kakmonster =) Men det är ju upp till oss att ändra på detta så nu kör vi på en dag i veckan (om man inte blir bjuden på fika hos någon givetvis).

Kvällen fortsätter nu med mera mys då jag har blivit lovad massage av älsklingen!

Hoppas ni också haft en mysig fredag!

Morgonmys





RSS 2.0