Grekisk kyckling

Idag lagade jag en väldigt god lunch enligt mitt tycke. Har lagat det en gång förut och kan lova att det kommer bli fler gånger. Tänkte därför dela med mig av receptet.

Grekisk kyckling (receptet har jag hittat på recepten.se men har ändrat det lite)

Kycklingfilé (jag brukar ta ca. 1 filé/person)

2 dl turkisk yoghurt
1 tsk spiskummin
2 klyftor vitlök
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk chilipeppar
1 tsk salt

Gör marinaden och lägg i kycklingfileérna. Låt stå i kylen minst en timme. Stek sedan i stekpanna.

Jag valde att servera med ris. Då jag tycker det skulle bli torrt utan någon sås gjorde jag en tzatsiki.

Tzatsiki

2 burkar creme fraiche
2 klyftor vitlök
Ca. en halv gurka
Salt

Skala gurkan och använd sen potatisskalaren att hyvla ner gurkan i creme fraichen. Tillsät vitlök och salt. (man kan självklart göra en tzatsiki på många olika sätt).

Servera och njut!



Nu har vi startat

Häromdagen röjde jag och Elias ut alla leksaker i lekrummet (Leos blivande rum) och idag har vi börjat spackla. Tom är ledig imorgon så hela dagen och kvällen kommer läggas på att spackla, slipa och måla, det kommer bli så fint! (Kommer nog alltså hem till dig snart mamma och börjat sy Leos gardiner).

I eftermiddag var det tänkt att vi skulle ha lite fikabesök här hemma men tyvärr blev det inställt. Men varför gå miste om fika? Jag, Elias och Leo mumsade ändå :)


Gårdagens fest

Igår var det premiär! Första gången jag festat sen innan jag blev gravid med Leo. På eftermiddagen åkte jag och syster till mamma för att göra oss i ordning i lugn och ro och sen bar det av till förfest hos Bonnie! Som alltid så har vi så himla roligt! Sen åkte vi vidare till Bogrens i Skövde. Övernattning hos mamma och Dante och sen komma hem till sin underbara familj idag! En mycket lyckad kväll helt enkelt! I eftermiddag ska jag på ljusparty hos Ida och kan men all säkerhet säga att det kommer bli lite shoppat =)

Systrarna


Fredagsmys då det är som bäst

Idag har vi hunnit med mycket! Lång mysmorgon då Elias inte skulle till dagis. Efter lunch blev det en promenad till Ida och Nova sen hem en snabbis för att sen åka och hälsa på Emma, Rickard, Harry och William.

Kvällen avslutades på bästa sätt då jag lagt Elias och kommer ner så har älsklingen stängt av tv:n, tänt massa ljus och öppnat en flaska vin. Mycket prat om framtidsplaner och man inser att man borde ta sig mer tid att bara släppa allt runt omkring ibland och bara ägna sig åt varandra.

Godingarna har krupit in i skafferiet!


Tandsprickning

Leos tredje bissing ploppade upp idag. Vet precis när den bröt igenom då Leo var superledsen och när jag två minuter senare kollade i munnen syntes det mycket riktigt en liten tand i överkäken.

I eftermiddag blev det en skön promenad i det fina vädret med Ida och Novisen och sen följde de med hem för lite lek och vi passade på att bjuda på sockerkakan som jag och godingarna slängde ihop idag (ja Leo satt och hejade på).

Ikväll var jag nog tröttare än Elias då det tog 1 1/2 timme innan han somnade. Mestadels låg han i sin säng medans mamman fick mycket motion, godingen då som har svårt att komma till ro. Men snart ska vi försöka underlätta barnens sovrutiner hoppas vi!


Shopping

Även idag har jag fått några timmars lyxig egentid. Medan Elias var på dagis åkte Tom med Leo till bvc för hans 10-månaders kontroll. Och jag, jag åkte till Skövde och strosade runt i affärer! Så nu är mina batterier påfyllda vilket känns väldigt skönt då en liten Leo-bus fortfarande är väldigt mammig.

Ikväll hade jag och Ida hälsokväll men idag hann jag hem så jag fick pussa mina godingar godnatt! Imorgon är en ny dag med nya möjligheter, så dags att sova snart så man är riktigt pigg!

Elias målar på Gula villan:


Familjetid och egentid

Ja idag har jag fått båda delar! En super mysig eftermiddag tillbringade jag, Elias och Leo på Gula villan - unga föräldrar. Sång, fika, målning och massa lek gjorde att barnen stortrivdes. Det gjorde även mamman som fick prata massor med de andra mammorna. Fler måndagar kommer att tillbringas där kan jag lova!

Sen kom Tom direkt från jobbet och åkte hem med barnen medan jag åkte upp till stan för att kika lite i affärer och även handla mat. Skönt med egentid men konstigt nog skyndar jag mig alltid ändå? Men det tänker jag inte göra imorgon...:)

Tulpaner fick älsklingen av mig idag (jag tror han anande att jag köpte dom för egen vinning, men ibland får man vara smart)


Meandi-party

I eftermiddag har jag varit på meandi-party hos Emma. Det bjöds på mumsig fika och en hel kollektion av superfina kläder. Jag fick precis som jag väntat mig stor beslutsångest men tillslut fick det bli dessa underbara plagg:

Till Elias:





Till Leo:








En mycket bra dag

Startade dagen med en jättemysig morgon innan Elias skulle till dagis! Sen fortsatte jag och Leo med ytterliggare några mysiga timmar. Då vi hämtat Elias gick vi hem och packade ryggsäckarna och gjorde varm choklad. Vi hade nämligen bestämt med Ida, Roin och Nova att träffas uppe på Mösseberg för att grilla korv i det fina vädret. Väl däruppe mötte även älsklingen upp oss som kom direkt från jobbet. Tänk att man kan må så bra över att få känna solens strålar!



Små stapplande steg

Ikväll stod jag och vek tvätt och la in i garderoben medan barnen lekte runt mina ben och helt plötsligt ser jag att Leo tar sina första stapplande steg! Älskade godingen, 3 steg! Detta är ett stort ögonblick som förälder och känslig som jag är blev ögonen tårfyllda av stolthet! En stund senare prövade jag att sätta mig framför Leo och då gick han 4 steg till mig! Ska bli spännande att se om han fortsätter pröva sig fram imorgon =)

Tänk vad tiden går fort!


A lovely day

Denna dagen har varit underbar! Imorse gjorde vi oss i ordning för att åka till Stor och Liten här i Kinnarp men då vi kom dit visade det sig att det var stängt idag. Men då Elias var sugen på både sångstund och fika så åkte vi istället till Stor och Liten i Floby vilket var uppskattat!

Hem för lite lunch och familjemys innan det var dags att dela ut hälsopåsar följt av hälsokväll!

Dagen har nu avslutats av en underbar kväll med älsklingen och nu väntar sängen.

En trött Leo häromdagen som sover på mormor:


Valentine

Första dagen för Elias på dagis efter influensan och det startades med att måla snö! Blev en tur på snowracern hem vilket alltid uppskattas.

Leo har varit dålig i magen idag och när jag tittade i munnen ser jag båda framtänderna i överkäken vara på väg fram!

Nu sitter vi i lekrummet och barnen leker för fullt medan vi väntar på att pappsen ska komma hem så vi kan fortsätta denna mysiga Alla hjärtans dag tillsammans.

Dagen outfit:


Underbara sol

Jaha texten verkade inte vilja följa med från mobilen så här kommer den i efterhand: Idag äntligen gick vi hela familjen på en promenad. Leo har inte varit ute på länge då Elias blev sjuk först och sen var det ju Leos tur. Men den som njöt mest var nog jag! Jag är van att promenera flera gånger i veckan och man saknar det verkligen då man inte har möjlighet att göra det! Men nu är det bara att köra på och jag hoppas solen lyser mycket framöver så man kan fortsätta att njuta!

Igår hämtade Elias mitt läppglans i väskan, smetade på massor på läpparna och sa att han skulle åka och jobba =) Söta unge! (se bilden nedan).



Underbara sol


Planering

I förmiddags kom mormor, morfar, moster, Robin och kusinen Nova hit. Morfar och Elias passade på och tog en promenad i det fina vädret till affären och köpte lite fika. På eftermiddagen blev det jobb för min och Idas del, bl.a. planering för våra nya idéer! Kommer att bli så bra om det är genomförbart!

Dagens lunch: Rotfrukter i ugn, stekt lax och sallad


Loppis och second hand

Jag har varit i second hand butiker ett fåtal gånger och nästan aldrig varit på loppis, men idag har jag varit på båda två! Jag tog med min kära mor och besökte ett loppis i Falköping och även en second hand butik som jag har tänkt gå till så många gånger men som aldrig blivit av. Och jag blev så himla glatt överraskad! Hittade massor som föll mig i smaken perfekt (fick till och med godkänt utav sambon). Så jag lovar att detta var inte sista gången :)

När jag kom hem åt vi lunch och mitt i maten säger Elias att han är mätt, går och lägger sig på soffan och somnar <3
Eftersom Leo också sov la sig jag och älsklingen bredvid varandra i soffan också och somnade!

Äta en hel lunch utan avbrott och sen få vila efter, det är lyx det :)

Dagens Sandra:


Några timmar hos mor

I morse åkte älsklingen till KSS för ett återbesök och nu hade ögat läkt! Tänk att det kan gå så fort! Vid lunchtid åkte jag till momi för att spendera några timmar där, utan både barn och sambo. Provade hennes gåband och det är något jag verkligen skulle vilja ha här hemma! Tycker ju bäst om att gå ute i friska luften med barnen men som denna veckan då de varit sjuka eller det är för dåligt väder så är ju gåband perfekt! Får kanske börja kika runt lite...

Nu har Leo somnat och om en stund ska även Elias lägga sig. Kvällen kommer spenderas framför Biggest loser Sverige bredvid älsklingen i soffan =)


Leos första skor som jag köpte för några veckor sen från Tradera


Elias önskan

På en vecka har Elias endast varit utanför dörren en gång och det var när vi hade tid på vårdcentralen. Så idag tyckte vi det var dags att han fick göra något han verkligen ville då tempen inte är lika hög längre och han är lite piggare. Och gullungens högsta önskan var att få åka till farmor och farfar och städa :) Så nu har han varit där i några timmar och kommer snart hem!

Leo är det lite sämre med. Dunderförkyld och i natt va tempen uppe i 40,5.

Inte lätt att hålla dig vaken när man har feber <3


YES!

För några veckor frågade vår sponsor om vi kunde hålla i ett Webinar, helt själva. Både jag och Ida såg det som en utmaning och ett steg i rätt riktnng, så självklart! Så ikväll var det dags och det gick sååå bra! Vi är båda väldigt nöjda och samtalet vi fick efter Webinaret från vår sponsor gjorde mig bara så glad! Så trots både sjuk sambo och sjuka barn så lägger jag mig ikväll med ett leende på läpparna!

Idag hände något mysigt. Båda barnen somnade på mig och Tom exakt samtidigt och vi sov allihop i en timme då de även vaknade samtidigt, underbart!

Två av mina älskade hjärtan <3 (jag håller samtidigt en sovande Leo)


Vårdcentralen gånger 2

Igår var det en hektisk dag. Dagen började med att Elias satt i Toms knä och åt frukost. Helt plötsligt tappar han balansen och slänger sin arm bakåt vilket resulterar i att Tom får gaffeln i ögat. Fick åka in till vårdcentralen där de konstaterar att en stor bit av hornhinnan är borta. Lapp för ögat och salva gånger flera under dagen. Imorse var det dags för återbesök för att se om hornhinnan börjat läka vilket den ej gjort så han fick åka vidare till KSS. Som TUR är så är inte synen skadad och han ska fortsätta med lapp och salva till återbesöket på torsdag då det ska börjat läka. Då han ansträngt vänsterögat mycket nu så har han svårt att titta på det också, min stackars älskling.

Åter till gårdagen. På eftermiddagen åkte jag in med Elias till vårdcentralem då jag tjatat till mig en tid. Helt otroligt att man ska behöva göra det då han haft hög feber i 5 dagar och hostar så han spyr. Konstaterades i alla fall att det var virus och inget bakteriellt och vi fick utskrivet Bricanyl. Så i natt har han bara hostat en timma och äntligen fått ta igen lite sömn.

Jag hann sen hem i 5 minuter för sen var det dags att åka iväg för att hålla i en hälsokväll. Kändes sådär bra att lämna 3 sjuklingar hemma men vad ska man göra?

Idag har Elias feber sjunkt men då har Leos istället ökat. Så det är väl bara inse att båda barnen fått influensa och kämpa vidare och hoppas att de snart är friska mina älsklingar, alla tre!

Dubbelt upp

I natt kom febern även och besökte Leo. Närmare 40 grader då kl va halv ett samt dunderförkyld. Det enda sättet han kunnat sova på i natt är när han legat med huvudet på min arm och vi har legat sked= inte så mycket sömn för min del. Elias temp steg även i natt över 40 grader. Kändes lite hopplöst imorse när Tom åkte till jobbet och man vet att han ska jobba i 14 timmar, speciellt när man själv inte är på topp. Men förmiddagen har gått förvånansvärt bra så jag hoppas eftermiddagen blir likadan.

En febrig Elias igår:


41 grader

Elias fick feber igår kväll och sen dess har den bara stigit. I eftermiddag var den uppe i nästan 41 grader. Den har inte varit mycket med godingen idag, största delen har han tillbringat i soffan eller i mitt knä, varm som ett eldklot. Lite vätska och lite mat har han ändå fått i sig så det är skönt. Han har sovit två halvtimmar under dagen och ville själv gå och lägga sig vid 19.20 ikväll.

Själv kommer jag nog inte vara uppe så länge heller ikväll då Tom jobbar jour och man vet aldrig hur natten blir. Bäst att få sova några timmar ifall det blir en vakennatt!

Trevlig fredagkväll önskar jag er i alla fall =)

Lek och fläng

Även idag har jag och Leo tillbringat förmiddagen borta. Idag åkte vi till Babycafet på Gula villan där vi tillbringade några timmar. Men jag kan säga att efter att ha klätt på Leo ytterkläder (vilket inte är alls populärt) flera gånger under loppet av några timmar va Leo väldigt nöjd över att få komma hem då vi hämtat Elias på dagis.

Så nu leker godingarna för fullt här hemma medan vi väntar på att pappsen ska komma hem från jobbet!

Denna minen har Leo haft mycket idag (också ser ni självklart en strumpa i handen).


Stor och Liten

Idag gick jag och Leo bort till "stor och liten" så han skulle få leka lite! Massa föräldrar och barn som alltid och jag tycker det är väldigt mysigt!

Om en stund kommer min syster hit och då ska vi förbereda våra hälsopåsar som vi sen ska dela ut ikväll!

En Leo-bus på Stor och Liten:


RSS 2.0