Dags för ommöblering

Efter dopet när vi kom hem bestämde vi oss för att ta tag i något som vi tänkt på ett tag. Vi flyttade ner vårt sovrum till kontoret och kontoret kommer så småningom finnas nere i hobbyrummet. Vårat gamla sovrum är numera barnens lekrum. Detta gjorde vi mycket på grund av att Leo ska kunna få mer ro på kvällarna, och att vi ska slippa springa upp och ner för trappan då vi kan störa Elias. Det blev så bra och vi är väldigt nöjda!

På grund av detta har vi kopplat ur datorn så jag kommer inte kunna blogga på ett par dagar. Vi måste borra hål ner till källaren där datorn ska stå först. Vi väntar på vår laptop som vi lämnade in idag för upplåsning (för längesen råkade Elias byta lösen så vi kom inte in).

Återkommer så fort jag kan :)

Dopdagen

Igår döptes vår älskade Leo. Under natten hade han blivit dunderförkyld vår lilla godingen men som tur var ingen feber. I kyrkan gick det jättebra. Han var supertrött redan innan vi gick in och var lite ledsen men när det väl startade gick det så bra men mot slutet var han allt trött. Vi hade valt de två fina psalmerna Min skatt och Tänd ett ljus. Toms syster Louice och Ken är nu faddrar.

Efteråt bjöd vi på smörgåstårta och dopstårta. Denna gång valde vi att bara bjuda de närmsta och några vänner. Tack till alla som var med och tack för alla superfina presenter. Det blev en jättemysig dag <3






Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Pastaskruvar och fiskpinnar
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: 2 majskolvar + äppelpaj med glass

Vatten: 6 glas

Promenad: -

Prästbesök

I förmiddags kom Marie med sin lilla Wille och hälsade på, mysigt! Tänk att han redan är 6 veckor, tiden går så fort. Senare på eftermiddagen kom prästen och vi gick igenom allt inför dopet på lördag. Det kommer bli så bra!

Förut satt jag nere och ammade Leo medans Elias var på övervåningen (vi ska försöka få honom att vila i sin säng på dagarna istället för i vagnen) så plötsligt hör jag att han är inne på toaletten. När jag kommer upp så har han tagit av sig kalsongerna och kissat på toaletten, min duktiga kille.

Elias vaknade imorse och var förkyld och kunde därför inte sova så länge på dagen så därför somnade han tidigt ikväll. När Tom skulle följa med upp och natta honom ikväll så vänder han plötsligt vid trappan och springer in till vardagsrummet och pussar först Leo flera gånger på huvudet och kinden för att sen säga: mamma och ge mig en stor puss på munnen. Kan bara säga att mitt hjärta smälter <3

Vill tacka min älskade syster som kom förbi med en supergod äppelpaj som hon bakat just till oss ikväll. (det är inte lätt att hålla dieten då) =).


Godingar



Hälsodagbok!

Frukost: Gröt
Mellanmål: -
Lunch: Hemmagjord pizza
Mellanmål: Banan
Kvällsmat: Yoghurt och cheerios

Vatten: 5 glas

Promenad: -

Skoshopping i Skövde

Ikväll har jag, syster och barnen varit i Skövde. Var dags att köpa nya skor till Elias då han har vuxit ur de andra och de han har nu har han fått lite skoskav av. Tiden gick hur fort som helst och ändå var vi bara inne i 3 affärer. Elias var nära att somna på vägen hem men klarade att hålla sig vaken. Men när vi kom hem var han så trött att han knappt orkade äta kvällsmat så han la sig nästan direkt. Det tar på godingen att leka på dagis och shoppa =) Hade inte med mig syskonvagnen för då hade inte Novas vagn fått plats i bilen så Elias gick hela tiden också vilket han inte brukar göra. Han var jätte redig men jag kan säga att när vi provat färdigt alla skor så var jag helt genomsvett =)

Detta köpte vi:

Till mig



Till Elias





Ett glädjande besked

Idag fick vi reda på att Elias kommer att få gå på dagis 5 timmar 3 dagar i veckan. Så skönt! Tidigare har han ju bara fått gå tre timmar varje dag. Dels hinner man aldrig göra något på de tre timmarna. Man hinner hem och greja, amma, laga mat sen är det dags att hämta snutten igen. Och ibland vill inte Elias följa med hem vilket är helt förståeligt eftersom de andra barnen får gå in och äta men han måste gå hem. Tror det kommer bli väldigt bra nu när de ändrar tillbaka systemet som det var innan. Han får vara längre på dagis, äta och sova där och de dagar han inte har dagis dag kan man ju hitta på något roligt istället =)

Idag när Elias kom hem från dagis skulle vi äta hemmagjord pizza. Godingen dekorerade med skinka, svamp, mozzarella, körsbärstomater och riven ost. Mums!







Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Makaroner och köttbullar
Mellanmål: Banan
Kvällsmat: Fil och cheerios

Vatten: 5 glas

Promenad: -

Superdammsugaren

Vi har lånat syster och Robins superdupermegabraiga dammsugare. Vi har dammsugit soffan, alla mattor och våran + barnens sängar. Det är helt sjukt vad mycket smuts den kan suga upp. För att inte tala om alla hårstrån, jag fäller ju verkligen hur mycket som helst! Så nu måste jag säga att det känns väldigt frächt här hemma.

I eftermiddags fick vi besök av Ulrika och Ella, som snart ska få en lillasyster eller lillebror =) 

Söta Ella



Elias va på myshumör






Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Potatisgratäng och köttbullar
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: Gröt och 2 ägg

Vatten: 7 glas

Promenad: 45 min

Förmiddagsmys hos mormor

Idag efter att jag och Leo lämnat Elias på dagis åkte vi en sväng till mamma så hon fick snusa lite på knorb =) Lånade hennes psalmbok för jag tänkte det är dags att hitta de psalmer vi ska sjunga på lördag då vi ska ha dop för vår Leo. Insåg snabbt att det finns alldeles för många för att man ska kunna bestämma sig. Letade därför istället på nätet och har valt ut ett par som det står emellan, vi får se vilka det blir.

Elias stortrivs på dagis och det funkar jättebra utan blöja även där. Han säger till så fort han behöver kissa och alla 5 ombyten jag brukar skicka med har aldrig behövts användas =) Nu vilar han även på dagen utan blöja så nästa steg är på natten. Blöjan har varit torr på natten i snart en vecka men vi väntar lite till, tycker synd om honom att han ska behöva vakna om det händer en liten olycka.

Ringde även till vårdcentralen idag eftersom läkaren fortfarande inte har ringt och bekräftat att de tvar en uvi som Elias hade. Sköterskan kollade i hans journal och sa att det hade skickats ett brev till oss. För det första har vi inte fått något brev och för det andra: vad är det för fel att ringa? Visade sig i alla fall att han inte har haft någon uvi och alltså ätit antibiotika i en vecka utan att han hade behövt det. Känns sådär. Är sur på läkaren då jag tycker det är hans skyldighet att informera om resultatet då han sätter in antibiotika utan att vara säker.

Men, men, huvudsaken är att vår älskling inte har ont längre.

En trött goding som snart är redo att sova


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch:
Västerbottenpaj
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: Fil och Cheerios

Vatten: 8 glas

Träning: 30 min
Promenad: 30 min

Kvällen har gått fort

När Tom åkte till jobbet gick vi ut på en promenad, gud vilket kvavt väder. Sen tog vi en sväng in till stan och hälsade på farmor. Hälsade även på faster Louice och Ken som precis har flyttat, jättefint hade dom fått det!
När vi kom hem var det dags för kvällsmat för båda barnen och sen lite mys framför Pingu i soffan. Nu sover de gott och själv ska jag röja upp lite här hemma innan det blir tv:n en stund.

Elias brukar vila i vagnen på dagen men idag när han vaknade till kröp han upp i soffan bredvid mig och somnade om. Finns det någor mysigare än att ligga sked och bara snusa i håret på sin älskade goding!

Våra trötta godingar




En dag på Borås djurpark

Igår tillbringade vi hela dagen på Boråsdjurpark. Jag, Elias, Leo, syster, Robin, Nova och barnens morfar. (Tom jobbade tyvärr hela dagen och kvällen). Vi hade det jättemysigt och hade även tur med vädret.

Bildregn
















Stars and red

Har helt plötsligt börjat älska allt som har med stjärnor att göra. Även färgerna rött och marinblått har blivit en favorit. Tycker det är kul att kunna använda en liten varmare färg till pojkarna och rött är ju jättefint till både pojkar och flickor. Blev därför jätteglad när Leo fick en jättefin body av farmor och farfar igår som båda var röd, marinblå och hade stjärnor! Eftersom jag tycker om dessa färger så mycket är det just de färgerna som kommer att finnas i Leos rum när han får ett eget, och självklart kommer även stjärnorna finnas med =)

De här kommer lätt att finnas snart i Leos höstgarderob



 

Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Fika
Lunch: Makaroner, falukorv och stekt ägg
Mellanmål: Äpple
Kvällsmat: Thaimat

Vatten: 6 glas

Promenad: -

Det blir aldrig som man tänkt sig...

Det blev ingen mysig 3-dagarsledighet ihop då Tom fick hoppa in extra och jobba kväll och jour, jaja, han kommer i alla fall hem imorgonbitti och då ska vi se till att ha extra fredagsmys!

Idag provade Leo bumbon som vi fått låna av Harry. Han satt som en prins och trivdes väldigt bra!


Mums med palsternacka



En passande haklapp som har texten: milk built this body




Elias slår numret till farfar



Så att Leo sen kan få prata =)


Hälsodagbok!

Frukost: 1 smörgås + 2 ägg
Mellanmål: -
Lunch: Pastagratäng
Mellanmål: Fika
Kvällsmat: Thaimat

Vatten: 6 glas

Promenad: -

Dagisstart och fikamys

Idag var det dags för godingen att börja på dagis igen efter att ha varit hemma en månad. Det första han gjorde var att springa fram till favoritfröken och ge henne en puss och en kram. Och när jag hämtade honom och vi skulle gå hem ville han då verkligen inte följa med =)

Medan Elias var på dagis passade Tom på att fortsätta måla staketet och jag och Leo gick till presentshoppen en sväng med syster och lilla Nova.

På eftermiddagen åkte vi till fina vännen Anna med familj. Bjöds på jättegod jordgubbspaj. Elias höll skenet uppe trots att han inte sovit på hela dagen och Leo har också varit vaken väldigt mycket idag. Kan säga att båda godingarna somnade gott sen!

Nu är min älskade sambo tredagars ledig och det är så mysigt. Speciellt med tanke på att han har jobbat hela sommaren. Så fram till lördag nu blir det massa grejande här hemma och självklart massa familjemys!

Hann även med en sväng på stan idag för att köpa mer kallingar till vår stora kille. Hittade många fina bl.a. dessa:




Hälsodagbok!

Frukost: Filmjölk med jordgubbssylt+2 ägg
Mellanmål: -
Lunch: Fläskpannkaka och lingonsylt
Mellanmål: Äpple
Kvällsmat: En shake
Senare: Smörgås

Vatten: 5 glas

Promenad: 30 min

Pee on the potty

För några veckor sen började vi sakta men säkert att träna så att Elias fick vara utan blöja. I början kanske en timme på eftermiddagen då vi var hemma och så fortsatte vi ett tag. Sen började vi fråga om han behövde kissa och att han då fick sätta sig på pottan. Helt plötsligt sa han till själv då han va kissnödig och sprang och satte sig på pottan och kissade. Nu har han endast blöja på sig då han vilar på dagen och på natten. Vi behöver inte längre fråga utan han säger till själv. När vi är ute säger han: kissa, så får vi hjälpa honom med byxor och kalsonger sen kissar han i det fria =) Känns som ett stort framsteg och vi tycker alla det är väldigt kul!




Till Våc igen

I förmiddags åkte vi in till vårdcentralen igen då jag pratat med sjukvårdsupplysningen igår och de anade att han kan ha fått en urinvägsinfektion nu. Vet ännu inte om han har det då  läkaren skulle ringa. Men fick ändå utskrivet antibiotika som han börjat äta nu eftersom han har så pass ont. Hoppas att det snart blir bra nu då det knappt blivit något bättre sen i fredags. Blir troligtvis att vara hemma från dagis hela veckan då de ändå har stängt på fredag.

Nu ska barnen snart sova och de vuxna i familjen ska ha måndagsmys framför tv:n och kanske något gott att äta!

Outfit från i fredags


Hälsodagbok!

Frukost: Gröt+1 ägg
Mellanmål: Banan
Lunch: Grillskivor och wok
Mellanmål: Äpple
Kvällsmat: En shake

Vatten: 10 glas

Träning: 40 min

Finns det något underbarare...

än ett par bebisfötter?


Min stackars älskade Elias

Så nu var det dags för lite uppdatering. Elias har inte alls mått bra de senaste dagarna. Det började i fredags, när han skulle kissa så började han gallskrika. Han har varit lite röd i flera veckor men då vi pratat med både Bvc och vårdcentralen har de sagt att vi bara ska tvätta med olja och vatten. Han har inte haft ont av det förrän nu. Vi fick en tid på vårdcentralen på fredag eftermiddag tack vare att Tom sa ifrån då de egentligen ville ge oss en tid på tisdag. Ibland förstår man inte hur de tänker. Efter spolning och smörja fick vi åka hem. Blev ordinerade att spola med vatten samt spruta in smörja 3 ggr/dag tills det blivit bättre. Godingen har haft väldigt ont och bara gallskriket och vridit sig så fort han har behövt kissa, har aldrig sett honom ha så ont. Som mamma är de det värsta som finns när ens barn har ont och man inte kan göra nånting mer än att trösta och lova att det kommer bli bättre.

Nu är det två dagar sen det startade och det börjar sakta men säkert bli bättre. Han avskyr när vi ska spola och spruta in smörjan vilket man förstår. Både mamma och syster har kommit och hjälpt till då man måste vara två för att det ska gå att genomföra då Tom har jobbat hela helgen. Jag hoppas snart att det släpper helt så han inte behöver ha så ont min älskling och att det aldrig någonsin kommer tillbaka.


Elias är hos farmor och farfar och kör deras nya katt i dockvagnen


Hälsodagbok!

Frukost: Gröt+2 ägg
Mellanmål: Keso
Lunch: Tacogratäng
Mellanmål: En shake
Kvällsmat: Smörgås med smör och medwurst

Vatten: 7 glas

Träning: 40 min

Full fart

Idag har vi fått massor med saker gjorda. Jag och Leo har varit på Bvc och sen handlat. Vi har klippt gräset, städat huset, städat i källaren, slängt sopsorteringen, hämtat ut kläder, tvättat. Ja, dagen har gått i ett men det är så skönt när det är färdigt! Snart ska Tom åka och träna och jag ska mysa en stund till med barnen innan det är läggdags. Sen när Tom kommer hem är det min tur att träna. Sen kan jag säga att det efter duschen blir soffläge med ett nytt te jag köpte idag: Chai Green The, låter gott!

Som tack för att vi beställde från Lindex fick vi lite extra saker, det tycker vi om!



Så go


Hälsodagbok!

Frukost: Gröt + 1 ägg
Mellanmål: Banan
Lunch: Pastaskruvar med skinksås
Mellanmål: Äpple+fryst yoghurt
Kvällsmat: En shake

Vatten: 5 glas

Promenad: -


Lite nytt i garderoben

Idag åkte jag, syster och lilla Nova in till stan en sväng. Bestämde mig ju igår för att unna mig något nytt då jag gått ner mina graviditetskilon. Detta blev det:

Ett par jeansleggings med hög midja och dragkedja i bak och en blus



Blev även denna fina överdel med fickor i skinnimitation



I eftermiddag hade vi en lekparksdejt med Hanna, Liam och Ludvig. Liam går på samma avdelning som Elias och Ludvig är nästan lika gammal som Leo. Var första gången vi träffades och det var väldigt trevligt. Men vad kallt det har blivit. Jag frös super mycket när vi gick hem och för första gången på väldigt länge tyckte jag det var skönt att komma in i värmen.

Snart kommer älsklingen hem och då blir det lite mys framför tv:n sen blir det nog att lägga sig då vi båda endast sovit en halvtimme sen kl. 3 i natt. Vad ska man säga, blir så ibland när man har två godingar, men de sover så jättebra i vanliga fall så jag klagar inte =)


Hälsodagbok!

Frukost: Gröt
Mellanmål: -
Lunch: Ris och korvstroganoff
Mellanmål: Fika
Kvällsmat: En shake

Vatten: 7 glas

Träning: 40 min

Vikt: 66,8 kg

Nu har jag äntligen gått ner alla mina graviditetskilon (20 kg). Så imorgon tänker jag fira med att köpa något klädesplagg, sen tänker jag fortsätta att kämpa!

Massa fina kläder

Nu har vi beställt massa kläder från Lindex till våra godingar. Jättefina och färgglada, det tycker vi om!

Till Leo:























Till Elias:














Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Baconinlindad fisk med broccolimos
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: Gröt +2 smörgåsar med smör

Vatten: Oj, alldeles för lite

Promenad: 30 min

Familjemys

Idag ringde jag till Bvc för att fråga lite om amningen. Leo har ju som sagt ätit väldigt ofta nu i några dagar, ca 1 gång i timmen, fast han sover fortfarande hela nätter. Har funderat på om han är i någon tillväxtperiod eller kanske inte får i sig tillräckligt och om det kan ha något att göra med att jag försöker tänka på vad jag äter osv. Hon trodde att det mycket väl kunde vara en tillväxtperiod och att det inte spelar någon roll vad jag äter utan han tar det han behöver. Hon tyckte att jag kunde börja med smakportioner till honom redan nu om jag ville. Han blir ju 4 månader om en vecka. Sen ska vi dit på torsdag för att väga honom bara och se så han går upp i vikt som han ska. Men idag har han ätit precis som han brukar igen och varit på strålande humör så jag behöver nog inte oroa mig =)

Så idag fick han sin första smakis - potatis



Elias kör Leo i gåvagnen (första gången han sitter i den)




I eftermiddags kom syster, Nova och min mamma hit. Spenderades några timmar med prat och bebisgos.

Myshörnan- Nova och Elias myser hos mormor medan Ida leker med Leo


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Pannkakor
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: Gröt+2 smörgåsar

Vatten: 7 glas

Promenad: 30 min
Träning: 35 min

Hälsodagbok!

Frukost: Gröt
Mellanmål: Äpple
Lunch: Lasagne
Mellanmål: Äpple
Middag: Kycklingspett, jordnötssås, sallad, bröd, kex och ost

Vatten: 8 glas

Träning: 45 min

Träning

Nu känner jag att det inte räcker med bara promenader utan har bestämt mig för att börja träna lite. Så igår hjälpte Tom mig att göra upp ett träningsschema. Det blir inte något avancerat utan jag kommer att använda mig av hantlar och min egen kroppsvikt. Kommer att träna i källaren i lugn och ro några gånger i veckan. Ska träna axlar, biceps, triceps, rygg, mage, rumpa och lår. Gör så många repitioner jag orkar x2. Har ju inte möjligheten att åka in till gymet nu när jag ammar utan då får man göra det bästa av situationen. Speciellt nu när Leo är inne i någon tillväxtperiod då han äter ca. en gång i timmen, puh!

Körde första träningspasset idag och kom på mig själv med att börja skratta. Jaja, det är väl bara att inse att man inte har så mycket muskler kvar efter två graviditeter. Men det ska vi ändra på!

Kalas för kusinen

Ikväll har vi varit på kalas då min kusin fyller 25. Blev massa god mat med bla. kycklingspett och goda såser. Kalaset började inte förrän kl 18 så vi hade tänkt att bara stanna en stund då Elias lägger sig senast kl 20 men ikväll fick det bli lite senare =) Han höll sig pigg hela kvällen och i bilen hem läste vi så det va inga problem att hålla sig vaken.

Idag kom morfar hit med en pickup så att Elias skulle få sitta i den. Behöver jag säga att han stortrivdes.



Elias hittade bokstavligt talat ett smultronställe








Hälsodagbok!

Frukost: Yoghurt och flingor+2 ägg
Mellanmål: -
Lunch: Lasagne
Mellanmål: 1 glas nyponsoppa+banan
Kvällsmat: En shake

Vatten: 6 glas

Promenad: 30 min

Underbara regn

Jag måste säga att regnet var väldigt välkommet idag! Skönt att kunna gå inne och mysa utan att få dåligt samvete. Har bl.a. röjt i min klädgarderob idag. Slängt det jag inte använder och ner i källaren med en del. Sen har jag flyttat ner nästan hela garderoben till ett rum på nerevåningen. Så mycket smidigare än att behöva gå upp med båda barnen så fort man ska hämta något.

Idag satt Leo för första gången i sin stol vid bordet och han stortrivdes!




Denna bodyn fick Elias i julklapp av farmor och farfar när han var 6 månader





Hälsodagbok!

Frukost: Yoghurt och flingor
Mellanmål: En shake
Lunch: Italienska färsbiffar i tomatsås och makaroner
Mellanmål: Fryst yoghurt
Kvällsmat: Glass (nyttigt)

Vatten: 5 glas

Promenad: - (hoppas på lite svalare väder då jag är alldeles för trött att ut och gå när barnen lagt sig)

Fikabesök

I eftermiddags överraskade Tom mig och kom hem några timmar tidigare från jobbet, jättemysigt! Lite senare kom Jennina och Tim och hälsade på, alltid lika mysigt att träffas! Pojkarna badade i poolen och sparkade boll med Tom =)


Mys i vagnen hos en nyvaken storebror



Lek och bus







Puss på dig pappa


Hälsodagbok!

Frukost: Yoghurt och flingor
Mellanmål: -
Lunch: Makaroner och köttbullar
Mellanmål: Banan+fika
Kvällsmat: En shake

Vatten: 7 glas

Promenad: -

Vikt: 67,6 kg

Vart tog denna dagen vägen?

Jag tycker att de flesta dagar går väldigt snabbt och så har även denna gjort. På förmiddagen lämnade jag av barnen hos farmor och farfar för att sen åka upp till stan. Skulle köpa en present till våra vänners nyfödda Wille =) Och tyvärr så kommer man ju inte så långt med syskonvagnen, man kommer in i affärerna men sen så är det stopp, väldigt tråkigt. Kollade även runt lite på doppresenter som vi kan önska oss till Leo. När Tom kom hem åkte vi och hälsade på Marie, Robban och Wille som va en riktig liten goding! Var stor skillnad på honom och Leo, tänk vad de växer på bara tre månader! Tack för att vi fick komma och hälsa på.

När barnen hade somnat nu ikväll hade jag tänkt gå en promenad. Går ju inte på dagarna när det är såhär varmt så man får vänta till kvällen men Tom fick ett samtal från jobbet så han fick rycka ut några timmar så det blir inget idag heller då...

Inatt sov godingen 13 timmar

I matchande T-shirt och body

Dagens outfit


5 år tillsammans

Idag firar jag och älsklingen våran 5-årsdag.  Räknade ut att det i princip är 1/5 av mitt liv. Det bästa delen av mitt liv. Har hänt mycket under dessa år men självklart är det bästa av vi fått två underbart fina barn. Kommer alltid komma ihåg då jag såg dig första gången på jobbet, första gången vi pratade med varandra, första gången jag var hemma hos dig, första filmen vi såg ihop. Dessa år har varit helt underbara, fyllda med kärlek, skratt och glädje. Och självklart lite tjafs ibland =) Vill att du ska veta att du och barnen är det bästa och finaste i mitt liv och jag skulle göra allt för er. Vet att du är den rätta för mig och vet att vi kommer att fira många år framöver tillsammans.

Jag älskar dig Tom <3


Underbara väder

Idag har vi spenderat hela dagen på Villabadet i Lidköping. Det har varit helt underbart! Även farmor och farfar följde med. Har ätit gott och myst både i skuggan och i solen. Inte så ofta som både jag och Tom kan ligga en stund i solen tillsammans. 

Nyvaken och fikasugen



Mys hos farfar






Hälsodagbok!

Frukost: Yoghurt och flingor
Mellanmål: Fryst yoghurt
Lunch: Potatis, sill och gräddfil
Mellanmål: 2 ägg
Kvällsmat: En shake

Vatten: 7 glas

Cykling: 10 min

Dagisstart...trodde vi ja...

Idag va det dags för dagis igen efter att de haft 2 veckors sommarstängt. Det gick jätte bra att lämna Elias trots att det inte var de ordinarie fröknarna och att de flesta barn var större. Men när jag och Leo hämtade Elias förklarade de att Elias inte egentligen får börja på dagis förrän v. 33, alltså om 2 veckor. Detta pga. att han tillhör de barnen som går 3h/dag. Jag säger bara en sak: tack så jätte mycket för den informationen! Mig spelar det absolut ingen roll, jättemysigt att ha godingen hemma i 2 veckor till, tyckte faktiskt det kändes lite vemodigt att gå med honom till dagis imorse men jag tänker på Elias. Varje gång vi gått förbi nu i dessa veckor har han pekat och velat gå dit och jag förklarat att det är stängt och att det varken är barn eller fröknar där nu men snart får han komma dit igen. Och nu när han äntligen tror att han ska få komma dit varje dag och leka, nej då får han inte det. Jaja, kan räkna med att det blir en fråga att ta upp när hans ordinarie fröknar kommer tillbaka.

Det har ju varit helt otroligt varmt idag så eftermiddagen har jag och Leo spenderat i skuggan medan Elias har badat i poolen. Elias har varit vaken hela dagen. Brukar ju annars sova i 2 1/2 timme men idag var han riktigt piggelin =) Resulterade dock i att han stensomnade kl. 18.

När Tom kom hem tog jag och Elias en cykeltur bort till presentshoppen. Kollade lite på kläder och Elias fick en glass, mysigt!

Nu är Tom ute och målar staketet, grundade ju det då vi byggde det när vi flyttade in men nu är det dags att måla färdigt det. Man får ju passa på nu när det är fint väder. Jag ska greja lite sen bänkar vi oss framför tv:n kl 20 då det är "Arga snickaren".

RSS 2.0