Upp som en sol, ner som en pannkaka

I förmiddags åkte vi till Malin och köpte fina mössor till barnen, två var blev det och jag fick nästan bestämma vilka, men fick tillslut ge med mig då Elias verkligen ville ha godismössan.




I eftermiddags kom Nathalie och hennes  lilla hund hit. Med sig hade hon både fika, kantareller och barnen fick varsin godispåse! Barnen blev helt kära i lilla Hedda och tyckte det va så kul att få gå runt med henne i kopplet.




Sen kom mormor hit för lite mys med barnen medan vi lyxade till det båda två och gick på föräldramöte.

Dagens tuffaste var när jag upptäckte att halva baksidan av trädgården stod i vatten och insåg att ett vattenrör läckte. Farfar kom, Tom åkte hem från jobbet, kommungubbar kom hit. Fakta just nu är att vi får gräva upp baksidan, lekstugan får flyttas/slängas, nya rör får läggas och vi får så om. Vattnet är avstängt och vi vet inte när vi får tillbaka det... Försöker se något positivt i detta att det är tur det hände nu och inte i vinter och att det inte läckte närmare huset än det gjorde. Men just nu är jag bara ledsen och arg!



Den där fredagskänslan

När man vaknar och har den där fredagskänslan i kroppen. De spelar ingen roll att jag har jobbat idag, eller att jag ska jobba hela helgen. Men vetskapen att jag ska hämta barnen på dagis, hem och laga god mat och få mysa i soffan med nöjda barn som fått sitt fredagsgodis. Den känslan är härlig.

Kycklinggryta med mango chutney och tagliatelle blev veckans fredagsmiddag och det blev en riktig höjdare! Mys framför Vi på Saltkråkan och säsongsstart av Amigo grande med tända ljus på bordet och i fönstret. Precis som en fredagkväll ska vara.




En dag av ärenden

Idag hade Elias ett planerat besök hos vårdcentralen. Satte nästan gröten i halsen när jag kikade i almanackan och fick se att vi skulle vara där 9.30 och inte 14.30 som jag trott.

Det konstaterades att han inte har någon astma och han har fått ta ytterligare en blodprov för att se hur det ligger till med hundallergin. Fick för första gången ta venprov och han var så duktig! Lillebror stod bredvid och stöttade.

Hämta ut paket, hämta papper, skatteverket, lärcenter, tur jag har rediga barn som tyckte det var mysigt att åka runt i bilen när det regnade så.

Idag ville Elias för första gången verkligen åka till en kompis själv och leka. Så en timme var han och lekte med kompisen Molvig medan lillebror bjöd hem kusinerna istället. Det är speciellt vid dessa tillfällen man känner hur stora de faktiskt är.



6 arbetspass senare

Swish sa det så var denna veckan över. Det har gått superbra att jobba och dagarna har gått så fort. 

Barnen har myst med både mormor och morfar, och farmor och farfar i helgen. Elias har även varit på sitt första barnkalas hos kompisen Vidar!

Imorgon skulle jag egentligen jobbat också men har tagit lite ledigt eftersom dagis är stängt, så skönt ska det bli!

Kalasfin:


Busfrö:




Första dagen

Imorse vaknade båda barnen upp med ett solskenshumör. Inte ett gnäll utan en lugn skön stund innan det var dags för mig att cykla till jobbet. (Tom lämnar dem alltid på morgonen då han börjar en halvtimme senare än mig). 

Efter jobbet va det väldigt spännande att hämta barnen och få höra hur de haft det den första dagen. Både hade haft det jättebra och Elias hade spenderat nästan hela dagen i ateljén, pysselkillen nummer ett!

Efter middag avslutades kvällen men massage här hemma <3




Vänner, familj och förberedelser

De sista dagarna på semestern har vi träffat vänner, fikat och pratat ikapp och barnen har lekt. Imorgon drar jobb och förskola igång igen. Båda barnen börjar på varsin ny avdelning och ser fram emot att få komma dit och leka igen.

Igår var vi och hälsade på lite på förskolan, lämnade ombyten, hängde dit regnkläder och allt som behövs. Alla deras kläder är namnade, dagisscheman inskickade. 

Denna sommaren summerar vi som den bästa någonsin! Underbart väder, underbara ställen har vi varit på, god mat, massa glass och massa bad!

Nu drar vardagen igång igen och jag ser fram emot en mysig och spännande höst!



Fredag och lördag

Igår var tanken att vi skulle åkt till Astrid Lindgrens värld men se våra barn ville hellre åka till Borås djurpark, haha! Vi var inte jätteledsna för det kan jag säga. Så efter att pratat ordentligt om detta för att garantera att de inte skulle ångra sig senare så blev det några mysiga timmar i Borås istället.

På kvällen cyklade jag till syster för fredagsmys och gott vin. Tanka energi och bara få prata av sig.


I eftermiddag var det premiär för barnen att få gå på cirkus. Förväntansfulla killar innan och nöjda killar efter. De tyckte clownerna var roliga och älskade att se hundarna och hästarna. Men både dom och vi hade önskat lite mer djur. 




Stockholm

04.20 ringde klockan imorse och kl. 06 avgick tåget mot Stockholm. Tuggade tuggummi mot åksjuka så resan gick rätt skapligt.

Kan beskriva dagen som svinvarm, väldigt rediga barn, en dag på Skansen, urgod pizza och en otroligt skön känsla att ikväll slänga sig på hotellsängen med värkande fötter.

Nu har alla tre grabbarna somnat runt mig här i sängen och jag kommer nog strax göra dem sällskap. Imorgon startar vi dagen med hotellfrukost!













Dop, kalas och minisemester

Igår var det dop för världens sötaste Hannes. Vi har fått äran att vara hans faddrar <3 Fin kyrka, den bästa prästen jag träffat, en mysig plats att fira på efteråt och självklart en glad liten kille!

Efteråt åkte vi vidare för att fira Toms moster och mormor. God mat och tårta bjöds vi på och barnen lekte tills sängdags var passerat för längesen.

Idag har vi mest förberett inför morgondagen då det bär av till Stockholm med mamma, Dante och syster med familj, ska bli så mysigt! Elias har bara åkt tåg en gång innan och för Leo är det premiär. Spännande tycker de det ska bli att sova på hotell också.

Nu är det verkligen dags att sova med tanke på att tåget går om 6 timmar!!!




RSS 2.0