Visningsö

Idag åkte vi tillsammans med mamma, Dante, Ida och Nova till Gränna. Vi kikade när de tillverkade polkagrisar och självklart köpte barnen med sig några hem. Sen åkte vi båten över till Visingsö. Vad man uppskattar vattnet, båtarna, bryggorna när man inte själv har det i närheten.

Vi har åkt remmalag, ätit glass, god mat och barnen har lekt i den stora lekparken med elbilar, hoppborg, grävmaskin och karusell. En underbar dag med fint väder och mycket skratt.

Det var trötta barn som somnade i bilen när vi åkte hem ikväll. Speciellt Leo som endast sovit 10 minuter på hela dagen, man kan ju inte missa något :)

Häst och vagn var så mysigt och uppskattades av oss alla:


En "bara vara dag"

Ibland är det så skönt när det regnar. Man kan bara tända ljus och jag kröp utan dåligt samvete ner bredvid Leo och vilade en timme idag.

Ja för vi var de som startade en tidig morgon här hemma idag. Tända ljus, te och lite smörgås till bus, mysigt!

Halv nio stod jag redo på Form för ett CX-pass. Grymt svettigt och jag börjar känna av träningsvärken i magen nu, mer sånt!

Nu ska jag börja läsa Olga Rönnbergs bok som jag fick hem idag. Den kommer hjälpa mig mycket!


Bara du och jag

Idag har mormor och morfar varit här och varit barnvakt åt godingarna. Jag och Tom har tillbringat några timmar på A6. Bara gått och strosat i affärer, ätit god mat och bara varit lite. Underbart med dessa tillfällen då man får lite tid tillsammans utanför hemmet!

Nu ska jag strax sätta mig och boka in lite pass på gymmet inför kommande vecka, mycket nytt som ska provas på, spännande!

<3


Vår midsommar

På dagen firade vi midsommar på Tångavallen här i Kinnarp. Barnen åkte på kärra efter traktor vilket var väldigt spännande. Fika, kasta boll, fiskedamm, dans kring midsommarstången, ja det fanns mycket kul att hinna med på två timmar. Leo tyckte det räckte efter 1 1/2 timme och somnade gott på min axel <3

Hem och vila lite innan det var dags för kvällsfirandet. Vi var bjudna till våra grannar och det bjöds på grillat med massa tillbehör, jordgubbar, glass och grädde och en marängtårta. Barnen kämpade på bra mot tröttheten hela kvällen innan de somnade gott. Kvällen kunde inte blivit bättre och vi säger tusen tack till Elin och Peter för en riktigt mysig midsommar!

Finaste midsommarbarnen:


Sola och bada

Kan man annat än att älska att ha semester en sån här dag! I förmiddags kom Marie och grabbarna hit och det blev fika, lek och bad i poolen för barnen.

Eftersom vädret var strålande och väldigt varmt packade vi i eftermiddags med oss lite mellis och åkte till Flobybadet. Barnen badade konstant i två timmar innan det var dags att åka hem. Vi passade på att köpa med oss god mat från thaivagnen också, mums!

Nu har vi precis sett klart den nya Wallander filmen så nu är det dags att sova. Ser fram emot en underbar midsommar imorgon!


Mysiga regn

Imorse vaknade Leo som vanligt först av oss alla så vi tog på oss och gick en promenad till syster då jag ändå skulle lämna en sak.

När vi kom hem verkade Leo trött igen så vi la oss i sängen och stensomnade båda två, så mysigt!

Efter lunch hade jag ett möte på gymmet där jag vann träningskortet. Ska bli så kul att få träna där under hela sommaren!

I eftermiddags tog vi en cykel/inlinestur som slutade hos syster igen då T var kaffesugen. De följde sen med oss hem för fortsatt lek och lite middag till kidsen.

Nu väntar en lugn kväll och jag funderar starkt på att ta tag i den stora högen stryktvätt.


Lata dagar

Solat, badat, ätit sill och färsk potatis i pergolan, haft besök av föredetta arbetskompisar, gått promenader. Ja denna dagen har inte varit alls fel :)

Rutchbanorna var roliga på Borås djurpark:


Borås djurpark

Idag är det ju egentligen vår första dag på semestern. Sen att vi båda hade tur och slutade tidigt förra veckan är ju bara en bonus!

Idag har vi varit i Borås djurpark. Helt perfekt väder, det var lite kyligt i början men sen sprack det upp och blev sommarväder.

Vi har kikat på alla djur, barnen har ridit, provsuttit traktorn, grävt med grävmaskinerna och åkt bilar. Lite mat och fika på det så kan man summera denna dagen som den perfekta starten på semestern.

Vi köpte Lejonkortet vilket innebär att man går in gratis resten av säsongen så det kommer bli många fler turer till Borås.

Leo tycker det är så kul att rida:


Ikea och ryggskott

Igår åkte vi till Ikea för att bl.a. köpa nya matstolar till barnen. Vi hittade även lite annat smått och gott som man alltid gör när man är där.

På eftermiddagen var det dags för ett bodpump pass. Form i Falköping har prova på vecka denna veckan så då passar man självklart på att prova något roligt pass! Tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkt mig då det redan efter 5 minuter smällde till i ländryggen. Men jag tänkte att jag kan ju inte sluta efter 5 minuter så kämpade väl på passet igenom. Visade sig vara ryggskott så nu blir det lugnt i några dagar och sen är det dags att köra ordentlig grundträning så ryggen blir starkare efter graviditeterna då jag fortfarande är väldigt svag i just ländryggen.

Det positiva är att jag vann ett träningskort som de lottar ut varje dag! Riktigt kul då jag aldrig brukar vinna :)

Gårdagens middag: Lchf- tacopaj!


Sommarlov

Det var så mysigt att hämta barnen på dagis idag, packa ner alla deras ombyten, regnkläder och stövlar och veta att de kommer ha sommarlov i sex veckor!!

Självklart blev det lite fika på altanen när vi kom hem. Nu håller T på att skruva upp mörkläggningsgardiner på altanen och jag gör ett andra försök att få Leobus att somna. Han försökte länge ikväll men var jättepigg så fick komma upp en stund till. Storebror somnade däremot på en minut!

Vilken underbar sommar vi ska ha våra älskade godingar <3


Semester

Ikväll jobbade jag mitt sista arbetspass inom vården och imorgon jobbar jag min sista dag med Herbalife och sen är det semester som gäller! Lite mer än fyra veckor har vi tillsammans och det ska bli helt underbart! Åh vilken känsla!


Äntligen!

Har ju varit förkyld och haft ont i halsen så har inte kunnat träna på över en vecka men idag blev det äntligen en sväng till gymmet och det känns alltid lika bra efteråt!

Annars har jag och barnen haft en lugn dag här hemma, en riktig söndag.

Såhär kan en söt pirat se ut:


Kalas för Elias

I eftermiddag var det äntligen dags för det efterlängtade kalaset. Elias hade sedan länge bestämt att han ville ha grodcupcakes istället för tårta, så det hjälptes vi åt att baka :)

Fint väder var det då vi grillade lite korv, barnen sprang runt och lekte och badade i poolen och det var bara lyckat helt enkelt!

Barnen fick vara uppe länge ikväll och leka med alla fina presenter och motorcykeln fick följa med till sängen när Elias skulle sova.

En mycket nöjd kille <3


4 år

För fyra år sen föddes du till denna värld. Du var det finaste vi sett. Idag fyra år senare har du vuxit och blivit en stor kille. Du har utvecklat en personlighet med så många fina sidor. Du är envis och viljestark, du är givmild och ödmjuk, du är hjälpsam och hjälper gärna både oss och andra, du är tacksam, du är insiktsfull och som så många beskriver dig, så snäll!

Du vårt älskade hjärta som har tusen frågor varje dag om allt och ingenting. Du vill veta allt och vill lära dig så mycket. Jag är så tacksam varje dag för att vi får ha dig hos oss och för att du gör varje dag magisk för att just du finns. Vi lovar att försöka allt vi kan för att du ska få de bästa förutsättningarna att bli den du vill och göra det du drömmer om.

Grattis på födelsedagen älskling! Mamma och pappa älskar dig <3


En fullspäckad dag

Dagen började med att godingarna tog sovmorgon till nästan nio, helt underbart. Sen att jag vaknade sju är ju lite synd men jag fick mycket gjort på dom timmarna.

Sen lyxade vi till det med plättfrukost innan vi satte oss i bilen på väg till Lager 157 i Gällstad för att kika lite på kläder. Vi gjorde ett stopp på Basta Kvarn där vi mumsade mjukglass.

Vi hann bara hem och vända innan det var dags att åka och hämta sten till landen dom vi gjort om. Före och efterbilder kommer!

Klockan gick fort och helt plötsligt var den halv åtta och det var dags för barnen hoppa in i duschen. Nu sover de gott och jag och Tom ska fortsätta att greja ute. Känner på mig att jag kommer somna ganska fort sen :)


RSS 2.0