Dag och natt

Ikväll har jag haft smyckesparty här hemma! Jättefina smycken från Dag och natt och priserna tyckte vi nog om allihopa :) Resten av familjen gick till grannarna och lekte under tiden!

Det blev en hel del shoppat och jag längtar tills smyckena kommer hem.

Ikväll bjöd jag på morotskaka i cupcake variant!


Målning

Idag har jag ägnat 5 timmar åt att måla lekstugan. Så nu är allt det vita målat en gång, bara en gång kvar :)

Ikväll har vi varit på Elias dagis och haft lite avslutning inför sommaren. Tipspromenad, fika på en filt i gräset och barnens sånguppvisning! Jag kan säga att det stod två oerhört stolta föräldrar och lyssnade när vår älskade goding sjöng <3


Lekstugepyssel

Idag har jag skrapat bort all flagnad färg från lekstugan så imorgon kan jag äntligen börja måla det vita!

Kvällen har jag ägnat åt att slipa golvet i lekstugan då vi under två slitna lager plastmattor upptäckte ett obehandlat trägolv. Så har försökt få bort allt gammalt färgspill och sen strykt på med träolja.

Idag hade jag och Ida ordnat med ett Team-möte på sommarhemmet i stan. Åkte därifrån fylld av energi och med ett humör som var på topp :)


Stor kille

Leo blir bara större och större och lär sig nya saker för varje dag som går. Han är inte rädd för någonting utan kastar sig in i nya situationer (till mammas och pappas fasa ibland). Envis till tusen och ger sig inte förrän han har lyckats. Det han tycker om mest just nu är att prova skor! Det första han gör på morgonen är att gå ut i hallen och hämta en sko, Elias foppa toffel är poppis, sen klättrar han upp i sängen och sätter sig mellan oss och börjar prova :)

Häromdagen lärde han sig åka rutchbana själv. Klättrar upp, sätter sig på rumpan och åker ner med världens fart!


Grillfest

Vilken underbar kväll vi hade igår! Fint väder, god mat, gott att dricka, roliga lekar, massa skratt och självklart alla fina vänner som gjorde kvällen till en riktigt lyckad grillfest!

Idag fick vi sovmorgon sen blev det till att städa innan vi hämtade våra godingar som sovit hos farmor och farfar! Tänk att man kan längta så mycket <3

Det blev mycket sallad över så jag vet vad jag kommer äta imorgon!


Ärenden på stan

I förmiddags var vi i stan och uträttade massa ärenden inför morgondagen. Då blir det grillfest hemma hos oss! 15 personer som alla har fixat barnvakt och bara ska äta, dricka gott och umgås. Det ska bli riktigt roligt!

I eftermiddags fick jag besök av en kund som skulle startas igång och sen blev det på med bikinin och ut i trädgården till resten av familjen för sol och bad.

Fredagsmyset blev grillad korv med bröd. Enkelt och gott och underbart att kunna sitta ute och äta!

Finaste Elias på väg till kalas igår:


Pool

Idag tyckte vi det var dags för barnen att få en pool när det varit så varmt. Perfekt för dom att både kunna leka och svalka sig i. Så pappsen åkte till leksaksaffären och köpte en. Det blev en pool med både rutchbana och en drake som sprutar vatten.

När Elias kom hem från dagis stod den uppblåst och redo att fyllas med vatten. Idag har han haft det extra roligt på dagis då det var Förskolans dag! Fiskdamm, glass, påhälsning av en nallebjörn och ansiktsmålning berättade en glad Elias om.

Barnens reaktion på poolbadet är oslagbart. De bara slängde sig i vattnet och skrek av glädje. Där kommer de spendera många timmar i sommar :)


Sol

Klockan var åtta när vi gick ut i trädgården i morse och vi gick inte in förrän sen eftermiddag, äntligen är det sommar! Promenad, träff med mammorna och alla barn vid lekparken, hemmagjord pizza och möte i kvällssolen. Låter för mig som en väldigt bra dag :)

Morgonpromenad:


Svårt att somna, tidig morgon

Igårkväll hade Elias jättesvårt att somna. Det tog närmare bestämt 2 1/2 timme. Varav den sista timmen la jag mig bredvid honom då jag tänkte att hann skulle komma till ro. Resulterade självklart i att jag också somnade :) Vaknade upp lite efter 23, gick yrvaket ner, tog en snabbdusch och somnade sen om.

Man kanske kunde tro att Elias skulle ta sig en rejäl sovmorgon idag då men nej, kl. 05 kom han ner till oss och var hur pigg som helst! Så nu kör vi igång den här dagen!

Igår kom Emma, Harry och William hit och hälsade på. Jag och Elias hjälptes åt att göra chokladbollar med färgat pärlsocker.


Tandisbesök

Ännu en underbar dag ute i trädgården. Ännu mer fix med lekstugan och lek med barnen! I eftermiddags följde jag med Elias till tandis, det var dags för 3-års kontrollen. Var lite nervös för hur det skulle gå då han klargjort väldigt tydligt att tandläkaren inte skulle få titta i hans mun :) men en snabb kik blev det och hon hann räkna alla hans 20 tänder. När vi gick ut därifrån skrattade han och sa stolt: Elias inte va ledsen <3

Nu väntar jag på att Tom ska komma hem så vi kan gå ut och fortsätta i lekstugan nu när barnen sover gott!

Efter besöket fick Elias välja vilken glass han ville för att han varit så duktig!


Öroninflammation

Leo har under några dagar tagit sig för örat och gnidit örat mot axeln. Även varit grinig och velat vara nära oss hela tiden. Febern har även varit och hälsat på även om den inte varit hög. Så igår ringde jag sjukvårdsupplysningen då jag anade öronimflammation och vi fick en tid på jouren idag och japp, öroninflammation it is! Så nu är det pencillin som gäller i 5 dagar. Känns väldigt skönt att kunna åtgärda det som godingen har ont av.

Annars har vi spenderat dagen utomhus i det underbara vädret. Taket på lekstugan är klart, bara vindskivorna som ska målas och sättas upp. Så imorgon börjar vi invändigt! I eftermiddags kom grannarna hit på lite fika. Så underbart att kunna sitta ute och barnen kan springa omkring och leka!

Roligt att springa runt i väntrummet

Sitter och väntar på apoteket


Kvällsmys

I förmiddags mötte jag upp Ida och Novisen då jag ville ha lite smakråd, skulle hitta något fint till nästa helg!

Sen åkte jag ut till mamma och Dante där resten av familjen redan var på plats. Där blev vi bjudna på underbart grillat. Vi hann även med en storhandling innan vi kom hem. Medan jag packade upp varorna gick Elias in till soffan och stensomnade :) Så ikväll har han fått vara uppe länge med oss, så mysigt!

Så nu är kärran fullpackad inför tippen imorgon, vi har tittat i massa kokböcker (ja, även Elias är väldigt intresserad av mat och bak), ätit god mat framför Let's dance och bara myst.

En nyvaken goding i pappas famn:


Tidig morgon

Just nu ligger Leo och sover i mitt knä och Elias sover i vagnen på altanen. Våra godingar är trötta vilket inte är så konstigt när de vaknade kl. 05 i morse!

Tom och farfar är ute och har snart skruvat upp båda markiserna! Blir så bra och skönt med skydd nu när det ska bli varmt i helgen.

Strax åker Tom in till stan för att köpa råspont och panel då tanken är att vi ska börja renovera lekstugan imorgon!

Mums med vattenmelon till mellis!


Tråkigt men nödvändigt

Idag har jag ägnat många timmar nere i källaren och altanförrådet. Gått igenom varenda flyttlåda och alla påsar, sorterat och slängt. Så tråkigt men oh vilken känsla när man är färdig. På lördag blir det nämligen att åka till tippen och slänga allt som bara ligger och skräpar. Självklart har min bäste medhjälpare Elias varit med också!

Hann precis klart innan det var dags att åka in till stan och köra ett pass zumba, shit va kul det är! Synd bara att det är en gång kvar innan sommaruppehållet.

Moster är allt lite tokig som satt Leo i en hink :)


Face the fact

Vid lunchtid idag kom Ida och Nova hit på lite mat och lek. De stannade tills Elias kom hem från dagis så han också fick mysa lite med kusinen!


Det är bara att inse fakta. Man måste köpa skor med bra kvalité när barn är i Elias ålder. Var ju inte alls länge sen vi var i Skövde och handlade skor till barnen och då köpte vi bl.a. ett par gympaskor till Elias på Din sko. Tråkigt nog är de redan väldigt slitna i fram och det är snart ett hål rätt igenom!? Så i eftermiddags tog jag med godingen och åkte bort till skoaffären här i Kinnarp. Och oj vilken skillnad. Det blev ett par gympaskor från Viking samt ett par sandaler som även täcker tårna (perfekt inför sommaren cykling). Även Leo fick ett par då jag äntligen hittade ett par foppatofflor i hans storlek.

Elias tyckte de var jättesköna och Leo har inte gjort annat än att prova sina tofflor så nu är mamman nöjd =)







Myshumör

Efter att vi hämtat Elias på dagis idag åkte jag och barnen till gula villan. Både tyckte det va jätte roligt med alla leksaker, sångstunden och oj vad de mumsade smörgåsar när det va fikadags :)

Leo har varit på riktigt goshumör idag och brorsan har fått mycket kärlek <3


Rensning

Oj vilken dag vi haft! Vi har varit ute precis hela dagen och fått så mycket gjort. När vi väl vara klara utomhus fortsatte vi här inne. Halv nio parkerade jag rumpan i soffan och är väldigt nöjd med dagen, så skönt när man får så mycket gjort och man verkligen är på humör för det, hela familjen!

Det är så roligt när Elias är med. Han älskar verkligen att vara ute! Det bevisade han verkligen idag när han hjälpte mig att rensa landen i 3 TIMMAR! Bättre hjälpreda finns inte, samtidigt som man får le åt alla hans underbara kommentarer <3

Kvällens shake: chokladsmak mixat med banan


Dags för dop

Snart är det dags att bege sig till kyrkan för idag döps William. Känns skönt att ha det avklarat måste jag säga men nu blir utmaningen istället att försöka roa barnen i kyrkbänken. Den lilla grävmaskinen och rån är redan nedpackde =) I eftermiddag kommer vi hålla till i garaget för att äntligen börja måla byrån och skostället.

Dagens detaljer


Göra slag i saken

Imorse ställde jag mig framför tv och körde igenom träningsdvdn. Hade även två åskådare i soffan-både Tom och Elias tyckte jag var väldigt underhållande! Sen hjälpte Tom mig med en del övningar efter så imorgon lär jag väl inte kunna gå :)

Ikväll var jag både rastlös och pigg ( och uttråkad då det var hockey på tv:n) så det blev en powerwalk i blåsten, mycket skönt!

Underbart när det är så här ljust efter kl. 21!


Lite kvällsjobb

Idag har vi mest varit inne och myst. Med undantag från då jag äntligen börjat på makeovern av vår byrå som vi köpt från blocket. Så en stund i garaget med slipmaskinen är den nu redo för vit färg!

Ikväll har jag varit iväg i några timmar och scannat några kunder. Sen var det mysigt att komma hem och krypa upp i soffan och se på Let's dance som älsklingen spelat in till mig.

Såhär söt kan man vara när man ätit hallon:


Fortsatt innedag

Inte ens i eftermiddags ville regnet ge med sig så dagen har spenderats inomhus. Kändes lite konstigt att plocka fram alla sommarkläder när regnet öser ner, men snart hoppas vi att värmen kommer!

Elias har tittat mycket på Leila bakar idag och blev själv sugen på att baka och självklart ska godingen få göra det. Resultatet blev en drömrulle och till det åt vi hallon.


Premiärtur

Våra planer på fix i trädgården ställde vi snabbt in när vi tittade ut genom fönstret idag. Så istället blir det mys inomhus, inte mig emot. Just nu är Tom hos sjukgymnasten, Leo vilar och jag och Elias sitter och myser i soffan! Om en stund ska vi mumsa tacos!

Häromdagen hade Leo sin premiärtur på cykeln. Han fick följa med pappsen bort till affären och han tyckte det va väldigt kul!


Mys med momi

I morse kom syster och Novisen hit på lite lek, mysigt att äntligen träffas igen då Nova varit sjuk ett tag men äntligen blivit frisk!

Efter jag hämtat Elias gick vi som vanligt och kollade på grävmaskinen, sen blev det en extra runda för att kolla på kossorna och plocka blommor. Sen gick hela familjen ut i trädgården så äntligen blev de flesta land rensade men vi kommer fortsätta i morgon.

Ikväll åkte jag in till stan för att möta upp mamma på restaurang Gondolino. Där spenderade vi några timmar med prat och god mat, tusen tack mamma <3


Kusinerna <3



Cooling


Sällskap

Som ni vet är Leo expert på att klättra så varför skulle toalettstolen vara ett hinder? Råkar man glömma stänga toalettdörren så hittar man honom garanterat såhär:


Härligt att träffa vänner

Ikväll har jag varit på Livingandroom-party hos Jenny. Jättetrevligt och mycket prat blev det :) Klockan gick fort och var närmare halv tio när alla åkte hem.

Sen blev det en mysig pratstund vid köksbordet med älsklingen (ja självklart efter hockeyn va slut :) och nu är det dags att nana!

Leo vill gärna hjälpa pappa klippa gräset


Fix

Idag har vi hunnit med massor här hemma. Bl.a. har vi grejat en del på Leos rum och ikväll skruvade vi ihop en byrå som ska stå i hans rum. Elias var med och hjälpte till och både jag och Tom var eniga om att han alltid ska vara med när vi skruvar ihop saker. Han var på världens bästa humör, hade världens bästa tålamod, fick oss att skratta när ritningen var som klurigast och sa de mest underbara saker till oss, bl.a. när jag fick i en skruv utbrister han: BRA mamma! och ler med hela ansiktet, älskade unge!

Idag åt vi något som var riktigt gott: potatis, morötter och rödlök i ugn med olivolja och timjan, stekt kyckling samt crème fraîche med smak av rostad vitlök och timjan. Det fick mycket väl godkänt av barnen också!


Minimässa

Igår hade vi tillsammans med 14 andra företagare ett bord på en minimässa. Där dukade vi upp lite av Herbalifes produkter, lite smakprover och erbjöd även gratis kroppsscanning. Många var nyfikna och vi scannade för fullt och fick även in några bokningar av hälsokvällar. Detta var ett väldigt roligt sätt att jobba på och jag och Ida hade så kul under hela tiden!


Skön fredag

Halv fem slog Elias upp sina blå imorse och var inte riktigt sugen på att gå till dagis då han va trött. Så idag bestämde vi att han fick vara hemma då det ju är fredag och han hade vaknat så tidigt. Så efter frukost åkte vi en sväng till Skövde och köpte sommarskor till barnen. Sen åkte vi hem och lagade lunch innan det var dags för mig att åka till stan och uträtta lite ärenden.

Innan barnen skulle sova kom mormor och hälsade på en stund vilket var bra annars hade barnen lagt sig kl 18 ikväll, tröttisarna :)

Timmarna efter barnen har somnat har ägnats åt att förbereda inför morgondagens minimässa, det ska bli väldigt roligt, berättar mer om det imorgon!

Idag fick Elias sina första pilotbågar :)


Stanna upp...

Igår läste jag något som berörde mig starkt och det tog en timme innan jag slutade gråta. Som förälder är mardrömmen att det skulle hända ens barn något. Och ibland kommer verkligheten ikapp en om hur skört livet kan vara. Man ska uppskatta allt fint i livet och njuta av varje stund, glädjas åt framsteg och se motgångar som en lärdom och utveckling. Jag kommer fortsätta att varje dag uppskatta och visa kärlek till min familj och de som betyder mest i mitt liv. Jag kommer alltid visa mina barn hur oerhört mycket jag älskar dom <3


Samtal

Halv sex fick Leo välling imorse och somande sen om. Men inte jag, nopp, idag var jag väldigt pigg så gick istället upp och började torka golven! Man får passa på när man känner sig städsugen och dessutom var det rätt mysigt att gå och greja medans mina härtan låg och sov.

Imorse då jag lämnat Elias på dagis var det dags att ha samtal med en av hans fröknar, ett slags utvecklingssmtal. Och jag kan bara säga att det var en stolt mamma som gick därifrån! Vår underbara älskade, duktiga Elias <3

Dagen har förövigt bestått mysigt besök av Marie och Wille, planering inför minimässan på lördag, inlämining av bilen (så nu är ac:n lagad, skönt) solning och lekparkhäng med grannarna.

En väldigt bra dag med andra ord!


Tandis

Idag har Leo varit på sitt första tandläkarbesök. Han fick en söt liten tandborste och vi fick lite information om vad man ska tänka på. Och oj vad han charmade tandläkaren. Det allra senaste är att han lägger huvudet bakåt och bländar av världens sötaste leende samtidigt som han skrattar lite, vår söta unge!

Leker i väntrummet


UTE

Åh vilket underbart väder det har varit idag! Och ute har vi varit, sedan 9 imorse =) Farmor och farfar har varit här och lekt med barnen och hjälpt till med huset. Japp för idag har vi skrapat bort allt som satt kvar från klängväxterna på fasaden. Jag, Tom och Michael var ett bra team! Sen har vi tvättat hela huset och även pergolan. Nu ska vi bara vänta några veckor innan vi kan börja måla.

När det var klart blev det en 8 kilometers promenad och sen lagades det god middag. Nu sover våra små troll och vi tänkte lyxa till det lite idag så nu tar vi varsin likör 43 och sätter oss en stund på verandan och myser <3

RSS 2.0