I väntan

Sitter och väntar på att mina godingar ska vakna för om en stund att det dags för jobb och de ska till dagis en sväng innan pappsen hämtar dom.

Idag blåser det verkligen storm ute så gissar på att det kommer bli en eftermiddag med lek inomhus.

När Leo vaknade somnade han direkt om på mig i soffan så nu ligger han här bredvid mig och snosar så gott!


Ont om tid eller bara ointresserad?

Idag var tanken att jag skulle ha en "inför-farsdag" eftermiddag med öppet hus här hemma. Bjuda på shakes, bars och de som kom fick titta på de yttre näringsprodukterna, gärna prova dom och även lukta på de goda parfymerna. Fixat barnvakt, dukat upp och förberett och....ingen kommer! Då ställer jag mig frågan: Är folk så upptagna så man inte ens hinner avvara en kvart för att träffas lite en söndag eftermiddag över en kopp kaffe och prata lite? Eller är det ointresse det handlar om?

Tur är att några av mina distributörer kom i alla fall. Så härligt att bolla idéer och prata med människor som är seriösa.

Så, dagens diss: ointresserade människor. Dagens hiss: människor som ger en positiv energi och som är engagerade!

Dessa godingarna ger mig alltid positiv energi! En bild från gårdagens tidiga morgonmys i soffan:


Vila

Idag började vi dagen tidigt här hemma! Kl 05 kanske är lite väl tidigt för min smak men :)

Det blev ett besök hos farmor och farfar på förmiddagen och jag gick bort till presentshoppen en sväng och köpte vintermössa, extravantar och fuskpolo till barnen, det kan man aldrig få för mycket av.

Efter lunch passade vi på att vila i flera timmar, gud så skönt!

Sen kom syster med familj hit på lite mellis/fika. Sen kom pappsen hem från jobbet och resten av lördagen har bestått av mys och god mat!

En trött Elias <3


Egentid i vardagen

Eftersom Leo har haft feber fick han vara hemma för en feberfri dag idag medan storebror fick gå några timmar på dagis. Så då tänkte jag att jag och hjärtat kunde få lite mysig egentid vid lunchen då han jobbar nu ikväll. Då Leo vilade passade vi därför på att äta lite god mat och bara njuta av att kunna sitta och prata, äta långsamt och bara vara en stund. Tänk att så lite kan göra så mycket <3

Fylld baconlindad kycklingfilé, hasselbackspotatis och en god sås blev vår myslunch:


Busens två ting

Leo slutar ju aldrig att förvåna oss. Utvecklingen sker med stormsteg nu och bara under den senaste veckan har han börjat göra sig mer förstådd och kan förklara saker och vad han vill på hans eget lilla sätt.

De senaste dagarna har han börjat med två nya saker som självklart går i busets tecken. Så fort han får chansen hoppar han upp i handfatet på toaletten och tvättar HELA sig. Sen hoppar han emellan soffan och väggen i vardagsrummet, och ja, där fastnar han.

Busunge <3


I vänners sällskap

Igår hade vi en riktigt trevlig kväll hos våra grannar! Efter att de minsta somnat åt vi en supergod middag och efterrätt som Elin lagat. De stora grabbarna höll de små ögonen öppna till 23 sen somnade även de gott. Efter halv tre var det dags att gå runt häcken och hem till oss. Tyvärr vaknade både Elias och Leo när vi gick hem och somnade inte om förrän vid 05. Elias kändes varm och helt plötsligt hade han fått hög feber.

En lugn dag hemma hade stått högst upp på önskelistan idag men Tom har redan varit och tränat barnen på förmiddagen och strax ska jag åka till Lidköping för en hälsokväll. Men ikväll, då ska jag lägga mig tidigt :)

Tusen tack Peter och Elin för en riktigt mysig lördag!


Höstsoppa

Började dagen med ett träningspass sen blev det frukost, dusch och bad för hela familjen.

Ikväll är vi bortbjudna till våra grannar så vi bestämde oss för att äta en lite lättare lunch idag. Köttfärssoppa med vitlöks creme fraiche blev det och det var riktigt gott! Och väldigt enkelt att göra. Elias sa att det här får vi göra mer gånger mamma! Härligt när det uppskattas :)


Vårat fredagsmys

En skön dag hemma som började med en sovmorgon till efter nio. När jag och Elias vaknade var Ida och Nova här redan då Tom och Leo vaknade några timmar tidigare. Efter lite kusinlek åkte jag och Elias för att storhandla och shoppa vinterskor till båda barnen.

Vår fredagskväll har innehållit god mat i form av egengjord pizza och efter det självklart lite godis för barnen. Nu är de på väg att somna så nu blir det lite mys för de vuxna med ett glas vin, lite godis och X-factor.


Längtan efter helg

Imorgon är både jag och Tom lediga, så skönt. Självklart blir det fredagsmys för hela slanten!

Nu kommer snart hjärtat hem från jobbet och då blir det en kopp te i soffan framför Fråga Olle.

Efter dagis i eftermiddag kom Nova och mormor som var barnvakt hit och käkade middag. Tog detta supermysiga kort:


Bad day

Jag tycker jag försöker vara positiv och se ljusglimtarna i vardagen men inte idag. Denna tisdagen har varit dålig i princip från början till slut. Ibland kan det komma såna dagar och det hjälper ju inte när känslorna dessutom suttit utanpå min kropp idag. Den avslutades i alla fall med en hälsokväll med härliga damer som gjorde mig på bättre humör. Nu hoppas jag på en mycket bättre onsdag och förutsättningarna ser goda ut!


Det nya

Barn får ju alltid massa nya idéer på både gott och ont. Leo har de senaste dagarna fått för sig att det är så mycket roligare att äta alla måltider när man får sitta bredvid storebror, på samma stol! Och snälla Elias säger självklart att han får det <3


Stöttande sambo

Jag har världens bästa sambo! Så är det bara. T är alltid stöttande och försöker alltid se till att pussla ihop vår vardag så den blir så bra den bara kan. Sen jag bestämde mig för att ta tjänstledigt för att jobba med Herbalife har T bara varit positiv och sagt att detta fixar vi. Det gör det så mycket lättare.

När han kom hem ikväll efter hockeymötet satt Elias i soffan och målade och jag stod som en mupp framför en träningsvideo på tv:n men det första han säger är: Guud vad söt du är! Som sagt, alldeles underbar <3


Minimässa

Idag var det dags för minimässa i Vartofta. Där stod jag och Ida med vår monter och delade ut hälsopåsar. En riktigt lyckad dag och så många trevliga människor vi träffat!


En liten spark

Idag fick jag känna Idas och Robins lille bebis sparka på min hand, gud så mysig den känslan är!

Här hemma är som sagt barnen friska så imorgon blir det dagis igen. Lagom med en dag innan det är dags för helg. Barnen somnade väldigt tidigt ikväll så jag och Tom körde igång och städade så nu är det fräscht inför helgen och det luktar så gott!

Ja Leo somnade riktigt tidigt ikväll, närmare bestämt kl. 17.20. På mattan :)


Denna onsdagkväll

Precis varit och storhandlat och nu ska jag och hjärtat ha myskväll. Greys anatomy och senaste Johan Falk filmen blir det ikväll!

Feberfri Elias idag så i eftermiddags tog vi en promenad med syskonvagnen. Va flera månader sen promenerade med den för annars brukar ju Elias alltid cykla. Jag frågade Leo om han tyckte det va mysigt att brorsan satt bredvid och svaret ser ni på bilden: <3


40,3

Igår kväll vid halv tio vaknade Elias och hade hög feber. Så vi bäddade ner honom mellan oss. Strax därefter vaknade Leo så då la sig han och jag i Elias säng istället. Sådana tillfällen är det skönt när Tom är hemma och inte jobbar jour.

Dagen har bestått av att mysa och tvätta. Nu har jag fixat i ordning mig för snart byter jag och Tom så snart är det dags för mig att jobba.

Smoothie blev barnens mellis idag:


Vem försöker jag lura?

Oj, oj! Denna "dag" började redan 03.20 då Elias vaknade och inte kunde somna om. Två timmar senare gjorde lillebror oss sällskap sen lång vi och myste i sängen en timme till innan det var dags att gå upp. Idag lämnade jag barnen lite tidigare på dagis, lagom till frukosten, då jag hade ett möte i Skövde.

Trots att barnen sovit på dagis efter lunch var i alla fall Elias långt ifrån färdigsoven (inte så konstigt). Så det enda som hjälpte mot tårarna var att baka tillsammans när vi kom hem! Idag blev det en sockerkaka ned russin.

Jag själv har gått över till stadiet övertrött efter att endast sovit tre timmar i natt men ska i alla fall försöka lägga mig efter Ensam mamma söker.


Lång sovmorgon

Idag tog Elias en lång sovmorgon, närmare bestämt till kl. 10.40! Så länge har han aldrig sovit förut. Så nu har vi en utvilad kille här hemma.

Pappsen är och tränar de yngsta barnen i hockey. Prova på dag idag sen kör det igång! När han kommer hem blir det att laga lunch, fylld köttfärslimpa och potatismos står på menyn idag.

För några dagar sen köpte vi en ny hjälm till Elias då den andra var för liten då mössan ska under nu också:


Riktigt bra torsdag

Idag började jag och Elias dagen med att hälsa på Marie och grabbarna. Brukar ju alltid åka med båda barnen men idag fick Leo vara hemma med pappsen. De passade istället på att ta en cykeltur och hälsa på farmor. Träffa Marie mår jag alltid lika bra av att göra, nu får vi se till att det blir lite oftare :)

Ikväll har jag jobbat och är så grymt nöjd efter denna kväll! Lycka och ett stort steg framåt får summera den!

Efter lunch blev det lövkrattning och Elias var inte sen att kasta upp löven när jag bad honom för att få en mysig bild:


Modevisning

Igår var det dags för modevisning på Presentshoppen i Kinnarp igen. Det är tredje gången jag är där och tycker det är mysigt att gå där i lugn och ro och samtidigt få lite inspiration. Jag köpte en par svarta leggings, en ljusrosa tunika och ett par höga vinterstövlar!


Potträning

Då Leo har visat tydligt att han inte tycker blöja är så roligt längre så har vi börjat lite smått med potträning. Och det går så himla bra. Vi har börjat lite försiktigt så han sitter på pottan några gånger per dag och kissar i den minst en gång per dag. Någon gång har han till och med gått in på toaletten själv, tagit av sig byxor och blöja och satt sig på pottan och kissat! Vår rediga kille!

Elias är en peppande storebror och står bredvid Leo varje gång och berömmer honom och klappar händerna.


RSS 2.0