Nöjd

Efter en dag på jobbet var det underbart att få komma hem och pussa på godingarna. Mumsig middag hade vi klar när T kom hem från jobbet. God sallad, klyftpotatis, grillad kyckling och tzatziki.

Trots en tuff jobbvecka som inte riktigt är slut än har jag lyckats få ihop 5 träningstillfällen och det är jag riktigt nöjd med! Imorgon och på måndag jobbar jag både dag och kväll så då blir det två vilodagar sen blir det träning resten av veckan!

Denna hittade jag i brevlådan idag så var ju självklart tvungen att prova den ikväll, grymt bra!


A long time ago

Ikväll har jag jobbat och oj vad längesen det var jag jobbade en fredagkväll. Första gången på ca. två år som jag missar fredagsmyset med mina hjärtan. Skönt att jag bara har ett sånt här pass var sjätte vecka. Resterande helgen blir det jobb både för mig och Tom. Så barnen kommer få en extra rolig helg då mormor och morfar ska vara barnvakt imorgon och farmor och farfar på söndag!

Våra älskade godingar, lika som bär:


Gott mellis

Efter en lång arbetsdag har jag nu landat i soffan. Avslutade med ett pass på gymmet innan jag åkte hem, skönt!

Har knappt träffat barnen på två dagar så imorgon är det bara mys som gäller innan jag ska jobba kvällen.

Nya favorit mellisen är kvarg med hallon och mango:


Vitt och solsken

Vilken fin dag det har varit idag. Alla träd har varit helt vita och i kombination med att solen lyser blir det väldigt vackert. Dock lite väl kallt med -15 och jag har fryst största delen av dagen.

Barnen har varit på dagis för första gången på länge efter deras sjukdomar och det hade gått så bra. Så nu hoppas vi det kan rulla på så de får vara där och leka några dagar i veckan.

Lång arbetsdag som avslutades ikväll med handling, PW på löpbandet och en varm dusch!


Vilken skillnad

Nästan varje gång jag jobbat dag inom vården så har barnen haft en vaken natt och jag har försökt att inte tänka på den trötta bubblan man befinner sig i utan jobbat på ändå. I natt var Elias vaken men Tom var hemma så han tog de timmarna så idag har jag varit pigg på jobbet!

I eftermiddag har syster med familj och mormor varit här och myst. Elias säger att han också vill ha en liten bebis, mmm, vad säger man? Så mysigt att kunna träffas igen nu när barnen är friska!

Ne, nu ska jag byta om och hoppa upp på löpbandet. Perfekt när man kan se på tv:n samtidigt!


Laddar

Idag har vi haft Emma, Harry och William här på besök, så underbart att äntligen kunna börja träffa vänner igen efter alla veckors sjukdomar. När pappsen kom hemifrån jobbet blev det en PW i den kalla luften.

Klistra med klistermärken och målat med tuschpennor har vi också grejat med under eftermiddagen. Vi har helt enkelt laddat inför kommande vecka som innebär helt sjukt mycket jobb. Många av dagarna jobbar jag dubbla pass så veckan efter det kommer jag vara anträffbar igen :)

Liten och stor:


Korvgrillning

När T åkte till jobbet i eftermiddag åkte vi till mormor och morfar för några timmars mys. Vi fick ett mumsigt mellanmål då det blev korvgrillning. Sen gick vi in i värmen där brasan tändes, så mysigt. Det är verkligen något jag kan sakna hemma hos oss.


Gymmet

Lite jobb under förmiddagen och sen blev det gymmet. Underbart härligt att äntligen kommit dit, tanken är att träna där 2 gånger i veckan och resten hemma.

Hem en sväng och sen åkte jag och Elias in till stan igen för storhandling. Det är så underbart att ha med honom i affärer! Vi gick och strosade i lugn och ro.

Efter en kall promenad, som jag tror vi alla fyra njöt av då vi äntligen kunde gå ut tillsammans, och tacomys sover barnen nu gott.

Och jag hördes ryktas om att jag strax ska få massage, underbara sambo :)


Hej då älskling

Denna vecka jobbar jag och T som sagt helt tvärt emot varandra, vi säger hej och hej då till varandra i dörren. Därför kändes det extra mysigt när jag åkte hem från hälsokvällen i Skövde ikväll för imorgon är vi båda lediga. Förmiddagen kommer ägnas åt lite jobb och träning för min del med sen blir det fredagsmys på hög nivå!

Idag har Elias varit piggare och vi har alla fått sova massa timmar i natt vilket behövdes efter de senaste nätterna. Så skönt att känna sig utvilad när man vaknar.

Kan ni hitta Bus? Leo hade gömt sig imorse och jag hittade honom ihopkrupen i en tom tvättkorg :)


Sömn

Efter denna nattens sömn på EN timme + jobb hela dagen är jag helt slut. Har precis nattat barnen och tänker faktiskt natta mig själv snart också.

Elias hjärtat har fortsatt med 40-graders feber och den fruktansvärda hostan. Ikväll var tempen inte riktigt lika hög så snälla, låt honom bli frisk nu så de kan få gå till dagis, så vi kan få träffa våra vänner och få spendera lite tid utomhus!


Snart dags för jobb

I natt har jag har en liten värmespis bredvid mig hela natten som upprepat två saker: Vatten och håll om mig mamma. Tidig morgon startade vi denna tisdag. Efter lite lunch i magarna la vi oss i sängen och somnade alla tre en liten stund. Men Elias hostade massor så vi har smugit upp till soffan istället medan Leo vilar vidare.

Om ett tag väntar vi hem pappsen och vi säger hej till varandra sen är det dags för mig att åka och jobba.

Tänk att en sån liten ska behöva stå ut med en sådan hosta:


Träning

Då var det Elias tur att bli sjuk, hosta och feber. Så för att samla lite kraft passade jag på en gå en PW i den underbara solen innan Tom åkte till jobbet. Vi jobbar tvärtemot varandra fram till fredag nu och med sjuka barn blir det inte mycket utevistelse.

I eftermiddag när vi var uppe och lekte passade jag på att träna lite också. Har börjat göra det när T jobbar och barnen är så rediga. De leker lite och är med och tränar emellanåt också :). Då jag inte hade några vikter vid en övning kom Leo väl till pass, haha, och 13 kilo är ett rätt bra extravikt och det kändes sen i benen kan jag säga.

Nu var det din tur att bli sjuk mitt stora hjärta:


Fingerfärg

En mysig lördag har vi haft med besök av mormor och morfar på förmiddagen, städningen på eftermiddagen, det är ju dock inte så kul men väldigt skönt när det är klart. Innan det var dags att hoppa in i duschen för barnen tog vi fram fingerfärgen som Leo fick i julklapp, det var poppis.

Vår bus har varit hängig idag och febern är tillbaka igen, hostar gör han massor och har därför knappt kunnat vila idag så efter middagen somnade han i mitt knä redan innan klockan blivit 18. Resten av kvällen har han fått hostattacker minst en gång i kvarten. Så nu ligger han bredvid mig i sängen, känns bättre så då man kan ge honom vatten och sätta honom upp när det blir som värst.


Kusinmys

Idag var tanken att syster med familj skulle komma hit men då Leo blivit lite hostig så åkte han och pappsen in och handlade istället så gick jag och Elias dit. Fick hålla Kevin för första gången och oj så liten och så go!

När vi kom hem hade Leo blivit jätteförkyld, hes och mer hostig. Stackars älsklingen, hur mycket ska han behöva ta på bara en vecka?

Igår röjde jag och barnen järnet här hemma innan jag åkte till jobbet, bl.a. blev köksskåp och lådor rena och i ordning. Idag har vi städat bort julen och dansat runt granen, självklart till Mössens julafton :)

Så nu är allt på sin plats och det känns ljust och fräscht igen. Ska bara stryka och hänga upp de sista gardinerna sen blir det mys framför tv:n med ett glas vitt fredagen till ära!

Kevins present från oss: supermjuk body och byxor från Name it:


Roligt paket

Idag kom paketet med all vårnytt jag har beställt till hemmet! Så kul! Vi har väntat med att plocka bort julsakerna så vi kan sätta upp de nya gardiner direkt. Så på fredag när vi båda är lediga ska vi ha en riktig röjardag här hemma. Är så less på allt rött och alla tomtar nu så det ska bli så skönt att få det ljust och fräscht igen.

Duplo och lego älskar Leo att leka med, ser ni den söta lilla tungan som sticker ut när han koncentrerar sig <3


Nu så

Nu tror vi att Leo är frisk och att vi kan återgå till den lite mer normala vardagen. Han var feberfri under dagen igår men fick lite feber igen på kvällen men har idag mått bra.

Efter frukosten bestämde jag mig för att göra slag i saken och börja lite försiktigt med intervaller. Shit vad jobbigt det var men det är ju det som är tanken! Vet ju att det är bra träning så kommer fortsätta med det!


Sjukling

Denna dagen har vi spenderat i soffan. Leo har suttit i knät största delen av dagen och inte varit alls pigg, inte konstigt då man har närmare 40 graders feber. Efter lite alvedon piggade han på sig så ikväll har barnen kunnat leka till Elias glädje som har varit hur redig som helst idag och suttit bredvid oss i soffan och lekt.

Imorgon är det dags för byte här hemma då jag åker och jobbar och pappsen är hemma med barnen. När jag slutar har jag och Elias bestämt att gå en långpromenad! Nu väntar jag T som strax kommer hem, sen blir det nog lite film innan läggdags.


Vår stackars bus

Mitt i fredagsmyset igår fick Leo maginfluensa. 10 gånger på 1 1/2 timme, lilla hjärtat. Elias var till så stor hjälp vilket verkligen uppskattades då Tom jobbade. Han hämtade hink, nya nappar, papper, la Leo i soffan och sa: lägg dig här Leo så ska jag stoppa om dig och klappa dig på magen <3 Han tog sin roll på fullaste allvar.

Leo fick sova på en madrass på golvet där jag sen tillbringade natten till fyra då båda barnen vaknade. Efter tidig frukost så la vi oss efter några timmar igen och fick sova en stund till.

Nu ikväll fick godingen feber istället, en bit över 39...


Kärlek

Igår fick jag ett besked som ledde till tårar, glädjetårar! Syster och Robin fick en liten Kevin och allt gick bra. Nova har blivit storasyster och nu börjar deras liv som tvåbarnsföräldrar och som en familj på fyra. Finns det något underbarare? Ikväll när jag gick en promenad gick jag förbi dom och kikade på den lille godingen genom fönstret, kan ju tyvärr inte träffa dom än, anledningen kommer i nästa inlägg. Så liten och så perfekt <3 Ett stort grattis till er igen och jag jag vet två stycken killar här hemma som längtar efter att få träffa deras nya kusin.
 
 
 
 

Möjligt?

Inatt har jag fått sova ännu mindre än förra natten. Elias var vaken flera timmar för att sen igen vakna 4.30. Jag vet inte vad vi ska göra? Tycker så synd om honom som ligger där helt klarvaken men inte kan somna om (okej, jag tycker rätt synd om mig själv också som ligger vaken bredvid och kan inte somna om förrän han gjort det). Det har varit såhär till och från, oftast några nätter i veckan i två år nu...

Efter en hel jobbdag och så även en hel dag på dagis gick vi hem och lagade en god kycklinggryta innan barnen snabbt somnade i sina sängar. Och jag ska bara ta en dusch sen är det sova som gäller!

En trött bus häromdagen:


Lång dag

Efter en natt med lite sömn, tidig uppstigning, första dagen på jobbet, träffa Emma med familj som var jättemysigt då vi inte setts på länge nu, laga middag, lägga trötta barn, fortsätta jobba med Herbalife så säger jag nu godnatt :)

Mina älskade <3


Sista dagen

Idag var det min sista dag på "jullovet". Barnen har ytterligare en dag då T är ledig imorgon. Det har varit två riktigt mysiga veckor men nu längtar jag verkligen efter att få komma igång och jobba! Trodde inte jag skulle säga det då jag älskar att gå hemma med barnen men nu känns det faktiskt skönt. Jag kommer jobba 58% inom vården och resten kommer jag jobba med Herbalife. Två helt olika arbeten men som båda innefattar att arbeta med människor.

Ikväll har jag suttit och pusslat med våra scheman, Toms, mina två och barnens dagis så nu har vi lagt fram till vecka 10, skönt tycker planeringsmänniskan i mig!

Det är väldigt roligt att kolla när snöplogen kör förbi:


RSS 2.0