Stor kille förtjänar stor säng

Idag har Leo äntligen fått en ny säng. Vi har ju haft lite pyssel med läggningarna med båda barnen i huset till och från, så därför velat avvakta med en stor säng. Dels för att inte Leo ska springa in till Elias och väcka honom då det bara är en lite hall emellan dom. Och för att vi vill att läggningarna ska ha fungerat en längre tid då det är en omställning med annan säng.

Elias fick en stor säng tidigt då han försökte klättra ut spjälsängen men Leo har inte försökt med detta (vilket är helt otroligt för vår lille klätterapa).

Nu sover Leo gott och läggningen gick ikväll över förväntan!


Kalas

Idag har vi haft kalas för Leo! Han har fått så många fina presenter av alla och har nu massor av nytt att leka med och fina kläder att ha på sig.

Men det tar på krafterna att vara födelsedagsbarn så det blev en tre timmars lång vila för Leo idag. Efter han vaknat gick vi ut i flera timmar. Barnen fick varsina fyrhjulingar idag som de åker runt på. Jag passade på att rensa i rabatterna och gräva upp en hel rabatt som vi ska göra om, att jag inte har mer rivsår av alla taggar är ett under.

Nu har barnen precis somnat. De fick ju vara uppe extra länge idag. Elias som inte har vilat något har ändå varit på ett strålande humör!

Då T jobbar funderar jag på att faktiskt lägga mig och sova snart också.

Födelsedagsbarnet:


Förberedelser

Jobbat kortdag, hämtat barnen på dagis, hem och käka mellis, sen åkte vi till stan där vi även träffade mormor, morfar och syster med familj. Fika och lite shopping blev det under några timmar innan det var dags att bege sig hem mot fredagsmyset. Då T jobbar är det jag och godingarna som har haft det mys. Hemmagjord pizza, Amigo grande på tv:n och sen självklart deras fredagsgodis.

Sitter på mitt vanliga ställe i trappan nu och väntar på att Leo ska somna, Elias har redan slocknat :). Sen är det dags att använda dagens sista krafter för det ska plockas i ordning och bakas inför morgondagens kalas.

Snygging i sina nya solglasögon!


Fullt ös

Trots en vakennatt var jag jag väldigt pigg när klockan ringde 05.10. Lika bra att ha en bra inställning från början när man vet att en lång dag väntar.

Det är inte ofta barnen lämnas så tidigt så de äter frukost på dagis men det gjorde det idag. De sa hejdå sen tog de varandra i handen och fick in. Min hjärtan hade nog sett fram emot att få komma till dagis igen efter denna tiden hemma. Leo hade med sig glass och bjöd på idag och med sig hem hade han en present och en grattiskanin!

När jag sen hämtade dom åkte vi hem och lagom då kom även Tom hem. Vi bestämde för att vara ute en stund i det fina vädret och vi rensade klart mellan stenplattorna.

Sen in för lite kvällsmat och sen var det dags för barnen att sova. Elias som inte hade vilat på dagis trots sina förlorade timmar i natt somnade på två sekunder. Lillen däremot ville upp och mysa i soffan. Då T åkt för att storhandla fick Leo komma ner och sitta med när jag ringde lite jobbsamtal.

Nu har jag precis avslutat ett telefonmöte och nu är jag helt slut och kroppen skriker efter sömn. Så godnatt säger jag :)

Underbara älskade <3


Den värsta sjukveckan någonsin

Det här inlägget skriver jag mest för min egen skull för att komma ihåg denna veckan. För att glädjas åt det som kanske inte alltid är så jätte roligt men i jämförelse med dessa dagar ändå känns helt okej. För att uppskatta alla vardagliga små saker som går på rutin men ändå är så viktiga.
 
Leo: för exakt en vecka sen fick Leo maginfluensa. Han kräktes en gång och fick därefter diarreér. Vår glada, pigga, spralliga kille var nu en tyst liten kille som varken grät eller gnällde. Han bara satt hos mig i soffan, sov och satt. Feber hade han också. Minsta lilla sak i matväg han fick i sig så tog det ca. 2 minuter innan han bajsade. Han fick inte behålla något. De sista 2 dygnen gallskrek han vid varje diareé för att det gjorde så ont. Han ställde sig upp i vår sängen flera gånger varje natt och bara skrek. Och när vi skulle byta blöja vägrade han ligga ner för att det gjorde så ont. Det lättaste sättet var att ducha honom vid de tillfällena. Majsvällingen som de ska dricka vid dessa tillfällen totalvägrade han men rån och potatis gick ner. Tillslut började magen äntligen bli bättre och han fick behålla det han åt. Första gången efter dessa dagar han bajsade utan att gråta var det nästan så jag började göra det istället. Maginfluensan höll i sig i 5 dygn. I torsdags var det Leos födelsedag och vi firade den väldigt lugn här hemma. Tom tog med honom till affären där han fick välja en bakelse. Vår lille kille har blivit 2 år <3 Tanken vara att kalaset skulle varit i eftermiddags men vi har skjutit på det tills nästa helg.
 
Elias: fick maginfluensa i tisdags. Då jag ringde hem från jobbet på lunchen sa Tom att han hade kräkts 3 gånger. Jag slutade tidigt den dagen och åkte hem för att byta med Tom som skulle jobba kvällen. Elias fortsatte att kräkas hela kvällen. 10 minuter efter att jag lagt honom kräktes han igen och var förmodligen så trött att han inte orkade sätta sig upp utan låg på rygg så han fick direkt komma ner till mig och sova. Han fortsatte att kräkas konstant i 2 dygn och fick inte behålla något. Även han fick feber och sent i onsdagskväll visade tempen på 40,1. Vi hade tidigare pratat med 1177 och de hade sagt att han inte fick dricka vatten utan bara vätskeersättning. Vi kokade detta och sen fick han en matsked var 5:e minut i nästan 2 timmar. Men sen vägrade han dricka det mer. Då jag såg hans höga temp fanns det inget annat alternativ än att ge honom vatten. Han var så redig och tog bara 2 klunkar åt gången istället för att hetsdricka. På torsdag kväll försvann febern helt. I fredags (igår) hade det lugnat sig. Han försökte äta lite men det kom upp igen. Elias har alltid haft väldigt lätt för att kräkas. Hans första 8 månader kräktes han jämt och nu när han blev äldre räckte det med att han kände en äcklig lukt för att det skulle komma upp.
Självklart mår han fortfarande illa och att komma ut i köket och känna massa lukter blir för mycket för hans lilla mage. Även han har fått behålla lite då han ätit rån med smör och lite potatismos.I 4 dygn har han bara legat i soffan. Han har varit helt orkeslös och inte ens orkat sitta upp. De få tillfällen han har behövt kissa har vi fått bära ut honom till toaletten. Han är så blek och har blivit så himla liten. Armarna är som pinnar.
I dag började han äntligen gå lite och lekte faktiskt en stund och vi blev så glada. I eftermiddags då han hade vilat några timmar tog vi på honom och gick ut i trädgården en liten stund. Han satt på ett stol och fick känna solen i ansiktet lite. Så fort vi kom in kräktes han igen. Jag ringde 1177 och de sa att vi var tvungna att ge vätskeersättning i 3 timmar annars var vi tvungna att åka in till sjukhuset. Gick det inte var vi tvungna att tvinga honom.  Jag fick en klump i magen och kände bara att hur mycket ska han behöva gå igenom? Jag var så arg på hela denna veckan och så ledsen för allt barnen skulle behöva gå igenom men mamma som man är togs de sista krafterna fram och i 3 timmar satt jag och gav Elias 5 ml vätskeersättning var 5:e minut och han var så duktig även fast han grät varje gång han skulle ta det där äckliga och både hade ont i magen och var hungrig. 3 timmar senare ringde de upp oss och sa att får han behålla detta nu så kunde han få rån och lite vanligt vatten och så även imorgon.
 
Jag: ja så var det ju även jag då. Sista halvtimmen på jobbet i tisdags kände jag att jag började må illa. Det blev värre för varje timme som jag men jaga sköt undan det och tänkte att sånt har jag inte tid med nu då båda barnen har maginfluensa och Tom jobbar. Försökte inbilla mig att det var för att jag endast fått 2 timmars sömn under natten. Jag höll ut tills 5 minuter innan Tom kom hem, då fick jag maginfluensa. Om man jämför med barnen fick jag väldigt lindrigt. Men ändå mådde jag konstant väldigt illa i 2 dygn och har sen haft ont i magen. Har därför varit hemma från jobbet igårkväll och idag. Men imorgon är det dags för jobb och det känns inte så kul. Vill vara hemma med familjen och se till att Elias blir frisk nu. Men jag vet att han har det så bra det bara går tillsammans med Tom. Han har fått dra ett stort lass här hemma nu och springa emellan oss.
 
Denna veckan har varit sjukt tuff och barnen har varit riktigt sjuka. Våra busiga glada barn som istället har varit sjuka och som förbytta. Nu hoppas jag verkligen att Elias snart blir frisk så vi kan få börja komma in i vardagen igen. Jag saknar våra rutiner. Men mest saknar jag självklart full fart här hemma med barnens skratt, bråk och lek.

Fönstershopping

Ja så har det känts idag när vi inte har kunnat gå ut. Bara sitta och titta på människor son är ute och går i tunna jackor och grejar i trädgården.

T åkte till jobbet imorse och slutar först om en stund så det har varit jag med barnen idag. Leo har inte gått att känna igen, han har bara varit. Inte ett gråt, inte ett gnäll, bara sovit eller suttit i mitt knä. Älskade hjärtat, jag vill ha tillbaka den spralliga, glada och busiga Leo. Efter lite alvedon ikväll fick han ändå i sig lite mat.

Nu har jag precis lagt barnen, det blev en sen kväll då Leo har sovit så mycket och Elias vill ju inte lägga sig före brorsan :)

Godingen:


Upp som en sol, ner som en pannkaka

Dagen började så bra, en mysig frukost sen satte jag och grabbarna igång med storstädning. Dammat, dammsugit, våttorkat golven, till och med städat bakom och under soffa och säng, tänk vad mycket leksaker man kan hitta där. Sen var det kliniskt rent här hemma! Det är ju roligare att ha städningen gjord tills Tom kommer hem så man kan ha en mysig lördag kväll. Tur jag har mina underbara barn som antingen hjälper till eller leker redigt medan jag röjer.
 
Dock har det märkts på Leo att han inte varit på topp idag, knappt ätit och varit väldigt trött. Efter att ha vilat i 2 1/2 timme kom både febern och maginfluensan. Fan säger jag bara. Nu hoppas vi att natten blir lugn och att det inte blir något mer.
 
Jag och hjärtat sitter och slötittar på tv:n, ja och datorn, och har babywatchern på max.
 
Till lunch gjorde vi en tomatsoppa toppat med bacon och fetaost. Bild lånad från http://www.femme.se/jennysmatblogg/
 

Glad i hjärtat

Igår kom en kund för att göra en slutscanning. Med sig hade hon en bukett tulpaner som tack för uppföljning osv. En jättegullig gest men det som gjorde mig ännu gladare var hennes resultat. Vilken skillnad! Många kilo hade försvunnit och jag blir så glad när man ser alla förbättrade värden.

Själv har jag precis varit iväg på ett svettigt zumbapass. När jag kom hem åkte T till gymmet och jag fick den mysigaste stunden med att lägga barnen <3 Strax blir det en dusch och efter det tv-kväll.


Tandis

Idag har jag varit på ett mindre roligt besök hos tandläkaren. Har alltid haft problem med att lätt få hål pga mitt saliv så mycket riktigt var det dags för en lagning nu igen. Men jag hade turen att få en riktigt duktig tandläkare och på 10 minuter var allt klart! Tyvärr har jag rätt ont nu och kan bara öppna munnen till hälften och bara tugga med en sida men jag hoppas det är bättre tills imorgon.

Dagen har även bestått av två PW i solen och eftermiddagshäng med syster och barnen :)


Söndag

Efter frukost åkte jag till gymmet, kändes extra bra idag och det är så skönt att träna på morgonen/förmiddagen. Under tiden kom farmor och farfar hit en sväng och lekte med barnen och Tom bar in alla våra säckar med pellets som levererades under veckan.

När jag lagade lunch satt Tom och barnen och myste framför tv:n och Leo somnade sittandes, trött kille! Så efter att vi andra ätit lunch la vi oss också. Två timmar senare vaknade vi utvilade! Resten av eftermiddagen tillbringade vi utomhus i det fina vädret, så idag har barnen fått många timmar med frisk luft.

Mina fina!


Leos lekland

I förmiddags åkte vi till Borås och Leos lekland tillsammans med Ida och Nova. Där spenderade vi några timmar med att åka rutchbanor, cykla, leka i bollhavet och äta gott. Kan säga att i vår bil var det bara Tom som var vaken på hemresan :)

Resten av dagen har vi bara njutit av ledigheten. Nu avnjuter vi varsitt glas vin/öl och fortsätter att njuta av denna lördagkväll!

Gårdagens:


Igår och idag

Igår hade vi en riktigt röjardag. Vi har ju sedan vi flyttade till huset använt bastun som en förråd (till Toms missnöje). Men igår fick vi ett ryck och gick igenom varenda flyttlåda och sopsäck så nu är det tomt i bastun. Istället hittade vi ett förvaringsutrymme som vi inte alls tänkt på innan. Sen stuvade Tom bilen full och åkte till tippen innan jobbet. Det är så skönt att rensa ut allt man inte använder!

Igår kväll jobbade vi båda två så mormor kom och var barnvakt till två mycket nöjda killar!

Just nu sitter jag och väntar på att få träffa min revisor. Dags att lämna in bokföringen för årsbokslutet. Sen blir det fortsatt jobb resten av dagen innan det är dags för fredagsmys med familjen <3


Work and after work

Jobb med Herbalife hela förmiddagen, sen möte på andra jobbet och efter det åkte vi till en restaurang i stan för några timmars after work. Maten var som vanligt så god!

Ibland visar det sig att man har utvecklats i sitt tänk med träning, ikväll var ett sånt tillfälle. I vanliga fall hade jag lagt mig i soffan när jag kom hem men istället blev det en PW på löpbandet, bra där Sandra!

Oxfilé på planka:


Äntligen lite ledig

Det var så skönt att sluta jobbet idag och få komma hem till mina hjärtan. Herregud vad man saknar dom när man jobbar, speciellt vid högtider, men det är nyttigt.

Idag har de spenderat dagen med farmor och farfar. Tom åkte till Tyskland i natt och kommer hem om bara en liten stund. Imorgon har vi äntligen en dag ledig tillsammans!


RSS 2.0