Liten blir stor



Idag har det varit en stor dag för Leo. I förmiddags åkte vi upp till djurparken för att lämna hans nappar till kaninbebisarna. Vi har pratat om det ett tag nu och förra veckan bestämde vi denna dagen och han har varit helt med på detta. Inga tårar, inget gnäll och somnade gott ikväll trots att han varken hade napp i munnen eller en i varje hand <3

Efter lunch åkte vi till Karolina och barnen och hade en jättemysig eftermiddag. Fika och några timmars prat vid köksbordet medan barnen lekte. Extra roligt tyckte barnen det var då det fanns 4 stycken kattungar som endast var några veckor gamla.

Vardag som avslutas med lyx


 
En ledig dag som har inneburit innemys.   Lite av det vanliga har gjorts, 5 maskiner tvätt, en snabbhandling, lagat köttbullar och potatismos, gjort playdo-deg till barnen, bakat äppelkaka, myst i soffan framför Madicken.

Ikväll åkte jag till Falbygdens ost för att träffa Marie. Vi kikade först i butiken och herregud vad mycket fint det fanns i år. Sen var det dags för en underbar ostbuffe som vi gjort till vår tradition varje höst. Tack för mysiga timmar som gick alldeles för fort <3

Att få se deras lycka



Efter lunch hade jag tröttnat på att gå inne och greja och ta hand om all tvätt så vi gick ut en sväng. Efter en stund kom min kusin för att fortsätta att dra upp granrötter för att sen fylla igen med jord osv. 

Barnen hade i fredags blivit lovade att få åka med i grävmaskinen och det har de pratat om hela helgen. Först ville Elias åka med. Lyckan i hans ansikte när han själv fick styra, lasta på jord och sen tömma den i en hög är oslagbar. Likaså när Leo fick göra samma sak. En sån här liten sak som är så stor för dom och betyder så mycket. Tack Sebastian för att du tog dig tid och förgyllde deras dag. På bilden sitter de och käkar mellis, man kan ju inte missa något.

Helt plötsligt hade vi varit ute i nästan 3 timmar och det var dags att skynda till dagis och jag vidare till jobbet. 

Fredagskväll med vänner



Igår fick vi lite besök i trädgården till barnens lycka! Tillslut kom äntligen eftermiddagen och mormor och morfar kom och hämtade barnen för övernattning, som de väntat.

Sen kom Kristoffer och Karolina hit för fredagsmys. Matlagning, gott att dricka och spel, det blev en av de roligaste kvällarna på länge. Klockan hann bli 03 innan vi sa hejdå.

Idag har vi grejat i trädgården, gått en promenad, lekt på lekplatsen och bara haft det skönt.

Full fart även denna dag



I förmiddags delade vi upp oss lite. Jag åkte till bytesmarknaden, Leo åkte till farmor och farfar och Elias och Tom åkte till dansen. Med hem följde Elias kompis med så det blev lite lek även idag.

I eftermiddags åkte vi till Mössebergsgården för att träffa mormor  och morfar. 

Hade faktiskt tänkt att ta det lugnt när vi kom hem men tydligen fanns det lite energi kvar så passade på att plantera blommor, röja iordning barnens skor och ytterkläder. Sen blev det mys med barnen i soffan. När de somnat undvek jag soffan och fortsatte röja ut alla badrumsskåp och få ordning på allt smink, smycken osv. Två kassar med saker slängdes. Så skönt när sånt blir gjort som man bara skjutit på.

Nu blir det att lägga sig tidigt :)

Fotbollsavslutning och vänfika



I förmiddags var det avslutning för Elias på fotbollen. Frukt, fika och ett diplom fick de efter träningen. Nu blir det ett uppehåll och det startar igen nästa år.

Efter lunch åkte jag in till stan med massa barnkläder då det är bytesmarknad imorgon och jag är med och säljer. Sen kom barnens kompisar Anton och Hugo och även deras föräldrar för några timmars lek. Trötta och nöjda barn hoppade sen in i duschen medan jag och Tom fixade tacos som barnen beställt.

Då det ju är Kanelbullens dag idag passade jag på att baka igårkväll. Perfekt till dagens fika!

RSS 2.0