Underbara sol

Idag har vi mest varit ute och bara njutit av det fina vädret. Började dagen med en långpromenad, sen träffade vi Ida och Nova på lekparken och efter det blev det lite kaffe hemma hos dom. I eftermiddags blev vi bjudna på fika hos finaste grannarna. Blev både fika och lek utomhus, precis som det ska vara! Idag fick även barnen inviga sina solhattar och endst en tröja på i eftermiddags, nu fattas det bara en grillning snart.





Just you and me

Jag och Tom har haft en underbar dag tillsammans bara vi två! Shopping på Ikea och A6 medan mormor och morfar var här hemma och tog hand om godingarna. Vi hittade så mycket fint så det blev många kassar att bära på :)

God mat, hålla handen, allsång och dans i bilen på väg hem, ja många saker har gjort denna dagen till just det vi önskade!


We are going to paint

Ja nu planerar vi alltså nästa stora projekt här hemma-måla! Huset, altanen, garaget, fönster, trapp, pergola osv, allt ska få ny fin färg! Så idag har Toms farbror varit här och räknat och mätt. I veckan som kommer ska vi tvätta huset, det ska sen torka och efter det kör vi igång! Det kommer bli mycket jobb men oj så fint det kommer bli :)

Nu blir det snart sova och längta tills det blir morgon, ja för morgondagen kommer bli speciell, det kan jag lova!


Fredagsmys

Denna dagen har gått i ett. I morse åkte Tom och Elias i väg till ögonläkare för kontroll. Jag och Leo passade på att sova lite till då det varit lite vaket i natt. Sen lagade vi en supergod lunch: wokade grönsaker, nudlar och kyckling i en sås med b.la. jordnötssmör och kokosmjölk, mumma! Efter det cyklade jag och Elias bort till Presentshoppen där han fick köpa sitt fredagsgodis.

Sen var det äntligen dags för mig att besöka frissan! Var lääänge sen jag klippte mig nu så det blev allt några centimetrar som klipptes bort men nu känns det mycket fräschare. Färgen kommer även bli lite mörkare men det ska jag fixa imorgon.

Sen var det dags för Elias att ge sig ut på äventyr med farfar och farmor, han skulle äntligen få sitta i en brandbil! Behöver jag säga att han var förväntansfull. Under tiden åkte vi till mormor och morfar då Tom skulle hjälpa Dante en stund.

Dagen avslutades med massa mys i soffan och sen kom världens bästa syster förbi med langos!


Play-doh

Igår gjorde jag och Elias play-doh lera. Supersmidigt och det gick snabbt att göra! Tycker det är mycket smidigare att ha en stor lera i samma färg än lera i olika färger i massa små burkar, färgerna blandas ju rätt snabbt :)

Så detta kommer vi göra snart igen, kanske blir det rosa då?

I förmiddags satt hela familjen och bakade:


Lovely

Idag gjorde älsklingen sitt sista arbetspass på ett tag, närmare bestämt på 6 veckor! Det ska bli så underbart att ha honom hemma. Jag ser fram emot alla mysiga stunder och alla saker vi ska hitta på och även att bara, ja att bara kunna vara tillsammans. Alla är olika men vi mår som bäst då vi får spendera mycket tid tillsammans!

Igår var jag och såg på modevisning på Presentshoppen! De har så himla fina kläder och älskar ju villervalla kläderna till barnen! Så en del shopping blev det allt.

En supergullig blommig blus till mig, en vit scarf med fina detaljer, strumpor till Leo, tre par shorts till Elias och varsin solhatt till barnen.

 

 

 


En önskan uppfylld

I augusti är det dags för Leo att börja sin inskolning. Efter det är det dags för mig att börja jobba. Och som de flesta säkert vet har ju mina planer varit att byta yrkesbana. Jag har jobbat i vården sen första sommarlovet i åttan och känner verkligen att det är dags att prova något nytt och att utvecklas. Så idag fick jag reda på att jag får beviljat tjänstledigt efter sommaren! 1 6 månader kommer jag kunna satsa på det jag verkligen har som dröm att arbeta med: Herbalife. Jag ser fram emot det och vet att jag kommer tycka det är roligt att jobba. Det innebär så många fördelar för oss som familj så detta är inget jag tvekar på. Detta kommer bli så bra =)

Fler av dessa dagar

Idag har det varit en perfekt dag. Inte massa tråkiga vardagssysslor som behövts göras (eller ja, vi har i alla fall inte gjort dom). I förmiddags åkte vi in hela familjen till öppna förskolan. Bäst att passa på när vi äntligen är något så när friska! Efter lunchen myste vi med barnen och sen tog vi en långpromenad, äntligen! Min första på TRE veckor! Så nu kommer det bli mycket utevistelse vill jag lova.

En sväng till farmor och farfar hanns även med innan det blev kvällsmys och barnen skulle sova. Älskar dessa dagar utan massa stress och måsten. Även om de är sällsynta. Viktigt att stanna upp och ta tillvara på det som verkligen betyder något. Det får nog bli min läxa, att lära mig prioritera det man faktiskt mår bäst av!

Leo på ÖF och Tom som leker med lera tillsammans med Elias och Nova


Kalas nr 2

Idag hade Leo sitt andra kalas och fick självklart även idag massa fina presenter! Båda godingarna var riktigt trötta ikväll och somnade gott!

Ikväll har vi tittat på två avsnitt av Alcatraz som vi hade spelat in och oj vad spännande de var!

Imorgon har vi lyxen att ha pappsen hemma. Inte ofta han är ledig måndagar så imorgon njuter vi lite extra!

Leo, mormor och Nova


Födelsedagskalas

Idag har Leo haft sitt första kalas! En trött goding som bara sovit en halvtimme under hela dagen och med lite feber välkomnade han sina gäster i eftermiddags. Men humöret var ändå på topp! Det roligast med paketerna var såklart presentsnörena så mamma fick öppna de mesta presenterna. Vi tackar så jättemycket för allt fint han fick! Idag var det ju också först gången godingen fick smaka sin första tårtbit!

Bildregn från födelsedagskalaset







Two big things-check

Idag har jag lämnat in min bokföring hos revisorn för årsbokslut. Detta har hängt över mig väldigt länge så det känns så skönt att kunna släppa det nu! Sen har vi taket- nu är det färdigt! Endast plåt runt fönstret kvar och det är plåtslagarens jobb. Men allt vi ska göra är gjort! Tusen till till Michael som hjälpt oss så himla mycket i både solsken, spöregn och snöfall fast jag vet att ni själva har haft mycket att göra!

Huvudet visade verkligen inte sin bästa sida idag så efter en stressig förmiddag med en snabbsväng på stan, möte hos revisorn och en storhandling tog jag plats på golvet med barnen då Tom åkte till jobbet och där tillbringade jag timmarna fram tills godingarna skulle lägga sig och sova :)


1177

Idag ledsnade jag så ringde sjukvårdsupplysningar då jag är säker på att jag har bihåleinflammation. Svaret blev att använda kortisonspray och fortsätta knapra massa alvedon och ibumetin som jag redan har gjort ett tag. Men på måndag är det jag som sakta men säkert börjar promenera igen för nu får jag snart panik på att bara vara inne eller gå ut en sväng i trädgården.

Nu är i princip taket klart men allt vad papp, pannor, inplåtning, stuprör och hängrännor heter. Ska bli väldigt skönt att snart få röja upp i trädgården så barnen kan vara ute och leka ordentligt. Börjar snart bli dags att
planera för nästa projekt =)

Godingen har lånat farfars hörselskydd



Leos dag

Leo började sin födelsdag med att ta en sovmorgon ända till kl. 9, det tyckte han att han var värd =) Sen gick vi allihop upp med ett tänt ljus och sjöng för honom. Elias gav honom en present som han självklart fick hjälpa brorsan att öppna! Efter lite frukost så packade vi barnens ryggsäckar och åkte in till djurparken en sväng. Tyvärr var det väääldigt kallt så efter ett tag begav vi oss hemåt för att laga lite god mat och värma oss. Leo passade på att vila i bilen på väg hem. En stund efter lunch tyckte godingen det var dags att sova igen och nanade några timmar till =)
Dagen avslutades med en skönt bad och mys med mamma och pappa då brorsan redan somnat.

Det har varit en trött goding idag men anar att han vilar upp sig inför de blivande kalasen i helgen =)

Present från Elias



Leo älskade getterna



Kaninbebisarna var söta



Fiskarna var väldigt spännande



Lek



Min älskade fina Tom <3


Stora killen!

Idag fyller vår älskade Leo 1 år <3




One shoe

Leo är en liten busunge! En våghalsig liten busunge! Igår slarvade han bort sin ena sko som vi idag efter flera timmars letande äntligen hittade längst ner i tvättkorgen!

Något som är väldigt roligt just nu är att springa i soffan, vilket är livsfarligt. Ikväll tippade han över ryggstödet och hamnade mellan soffan och väggen. Moster var närmast så hon kunde snabbt dra upp honom. Kan säga att mitt hjärta var i halsgropen! Och lite senare gjorde han en liten lätt volt och ramlade ut soffan och ner på mattan. Vårat lilla yrväder! Som firar sin första födelsedag imorgon <3


Frisk luft

Idag har vi i alla fall tagit oss ut en liten stund för att få lite frisk luft vilket uppskattades av alla! Tyvärr blev det inte så länge som vi hoppats då det började regna och hagla.

Imorgon ska äntligen godingen få gå till dagis igen och älsklingen har tagit semester så han kommer hem imorgon bitti!

En liten killes stora intresse


Äntligen i mål

Ja precis så känner jag just nu. Tom har ju som sagt jobbat sedan åtta imorse och kommer inte hem förrän närmare 22 ikväll så jag visste att det bara måste gå runt idag, trots att jag mått piss. Och det där med att jag skulle vila upp mig i natt, haha, 3 timmars sömn, vet inte om man kan pricka in det bättre (läs sämre). Men har i alla fall fått två avbrott, i förmiddags kom farmor och farfar hit en sväng och Elias fick gå ut och leka lite och se på grävmaskinen, uppskattas väldigt mycket då man själv inte har möjligheten. Och i eftermiddags kom mormor hit en snabbis innan barnen skulle sova. Kl. 18 låg vi i sängarna, ja jag kröp faktiskt ner bredvid Elias för att sova där några timmar =) Men kunde jag somna - nej! Så nu sitter jag här och slöar lite framför tv:n men ska nog snart försöka sova ändå.

Barnen har i alla fall varit väldigt nöjda idag med att mamsen bara suttit med dom hela dagen utan att göra något annat =)

Roligast är det att leka i köket


Gör att dagen går runt

Då var det min tur att få denna hemska hostan. Tur att alvedon och hostmedicin finns så man orkar vara stående. Nu är jag så less på dessa veckor vi varit sjuka, det går ju bara runt, runt och verkar aldrig ta slut. Allt jag längatr efter just nu är att kunna få gå ut och ta en långpromenad med barnen, men snart så, hoppas jag!

Idag har Tom varit ledig och oftast när han är det brukar det vara rätt fullspäckat på schemat. Och viljan fanns även idag, men inte orken. Så idag har vi verkligen bara slappat här hemma. Elias har sovit TVÅ gånger idag, varav en gång somnade han i mitt knä <3

Leo har inte direkt varit på något solskenshumör men i eftermiddags fick vi se en bissing som ploppat upp. Jag brukar titta efter tänder med några dagars mellanrum men inte sett något så den här tanden var snabb, skönt då de andra varit så himla långdragna.

I natt hoppas jag kunna ladda upp batterierna då Tom jobbar nästan 14 timmar imorgon...


Vårdcentralen gånger 2

Imorse kom Tom hem från jobbet för att vara med Leo medan jag och Elias åkte in till vårdcentralen. Efter en timmes väntan kom vi in men fick endast svaret att vi skulle få vänta minst en timme till eller så fick vi komma tillbaka vid en bokad till kl. 16. Vi valde det senare alternativet. Så i eftermiddags var vi återigen tillbaka. Elias blev väldigt rädd förra gången doktorn skulle lyssna på hjärta och lungor då han inte informerade eller nånting, en del läkare kan verkligen inte handskas med barn. Så innan vi åkte fick Elias titta på Pippi när hon gick till doktorn för att visa att det inte var något farligt och det inte gjord ont. Och väl hos doktorn tog jag tag i taktpinnen och förklarade att Elias fick känna på stetoskopet och vi provade på handen och huvudet osv och sen gick det så bra. Sen vidare ner till labb för ett stick i fingret och godingen sa inte ett ljud. Sen var det dags för ett halsprov, good luck tänkte jag. Men efter varsin muta från mig och sjuksköterskan, en kaka i väntrummet och ett bamseklistermärke så gapade han tillräckligt stort för att provet blev godkänt. Visade sig inte vara något utan vi fick utskrivet hostmedicin så efter ett besök på apoteket så var det skönt att komma hem efter nästan 3 timmar.

Nästa gång tänker jag boka en tid direkt för att sitta på drop in är verkligen ingen höjdare. Som tur är har Elias varit världens redigaste kille idag och lyssnat på allt jag sagt, tålmodigt väntat och charmat sin mamma tusen gånger <3

Godingen i väntrummet


Bit ihop mamsen

Igår va Elias feberfri och hostan har redan blivit mycket bättre. Så i förmiddags ringde vi till dagis och sa att han kommer imorgon. Några timmar senare fick vi ringa och sjukanmäla honom igen. Återigen feber. Sen fick Leo feber. PUH! Tom jobbar tills imorgon eftermiddag och jag kände mig inte alls fräsch tidigare idag men nej, bit ihop, du har två sjuka barn att ta hand om!

Morgondagen ser än så länge ut som följer: inställt tandisbesök för Leo, pappsen kommer hem på morgonen en stund så jag kan åka in med Elias till vårdcentralen efter inrådan från sjukvårdsupplysningen.

Våra hjärtan


Vår lilla groda

Igår kom febern återigen och bosatte sig i Elias lilla kropp. Och i natt kom även hostan. Hostattacker var 10:e minut gjorde att ingen av oss sovit speciellt mycket då jag och Elias delade kudde. Men det tog vi igen i eftermiddags då båda barnen både somnade och vaknade samtidigt, 2 1/2 timme, det behövdes.

I eftermiddag har jag och Ida suttit med bokförigen. Min andra hälft efter Tom då det klart. Det är inte ofta vi har det tråkigt ihop så till och med bokföringen blev rolig tillsammans med dig syster, love you!

Nu börjar visst Top model igen, finalen ikväll ju!!!

Gårdagens


Bortbjudna

Idag kör vi en riktig mysmorgon här hemma. Just nu sitter jag och Elias och myser i soffan, fortfarande i pyjamasarna och Leo tröttis tar redan en nap! Lite senare ska vi gå till syster där vi är bjudna på lunch! Blir även en sväng bort till presentshoppen där jag ska kolla ut lite presenter till Leo, älskar villervallas kläder!!!


Påskafton

Denna mysiga påskafton har vi spenderat här hemma med mormor på besök. God mat och massa mys har gjort våran dag! Fick även vila i över en timme, DET är lyx på hög nivå. Barnen fick även varsin påskpåse med massa bra och goda saker i. En lugn och skön påskafton helt i min stil, tack mamma!

Lite bilder från idag

God efterrätt


Elias målade fina ägg igår


















 

 


En mammas intuition

Mina tummar var inte mycket att förlita sig på. De höll varken snön eller febern borta. Kl 23 igår vaknade Elias och hade feber och idag har den legat närmare 40 grader hela dagen.

På förmiddagen var farmor och farfar här. Farfar grejade på taket och medan farmor lekte med barnen passade jag på att åka in till stan och handla. Självklart skulle Elias få ett påskägg, sen blev det även lite fika, saft och glass. Är man sjuk så är man!

Snart ska även jag och älsklingen ha lite påskmys då han jobbar hela helgen. Vitlöksbröd, jordnötsbågar och lösgodis blir vårt fredagsmys, mumma!

 


Dags att kvickna till

I eftermiddags blev jag så otroligt trött. Jag som oftast går och grejar och har svårt att sitta en längre stund kände inte för att göra nåt. Men nej, den trötta Sandra tycker jag inte om så istället bakade jag och Elias en tigerkaka, sen packade vi ihop våra saker, tog med kakan och åkte bort till Ida och Novisen för lite kvällsmys!

Nu håller jag tummarna för att Elias är feberfri imorgon. Han frös massor innan han gick och la sig och kändes varm. Han har även ätit väldigt dåligt hela eftermiddagen och kvällen och då visar det sig oftast att han är på väg att bli sjuk.

Håller även tummarna för att väderprognosen med 1 dm snö imorgon inte stämmer för vi har tänkt att lägga färdigt takpannorna på andra halvan taket då!

Idag fick Leo prova att mumsa på maten själv :)


Skärtorsdag

Underbar morgon har vi haft och nu sitter jag och Leo och myser, Elias är en sväng på dagis och Tom utbildar under förmiddagen. Än vet jag inte vad vi ska hitta på idag, vi får se :)

Morgonens klättring!

 


Mina trötta killar

Eller ja, då Leo varit vaken i 6 timmar kom han äntligen till ro och somnade gott till ljudet av hamrande på taket där det idag satts upp ny papp och läkt. Då Leo somnat la jag Elias i vår säng och sa att han kunde ligga där och mysa medan jag tog hand om disken. Några minuter senare då jag tittar in har han SOMNAT! Vet inte när han somnade här hemma, helt själv, redan kl. 13 på dagen. Sen sov båda godingarna till närmare halv fyra!

Efter det kom Ida och Novisen hit en sväng och sen blev det en kort promenad och lite lek i trädgården innan det var dags att för Leo att få välling och sova.

Nu ska vi lägga Elias och sen blir det Arga snickaren och Grey's!

Det blev lite väl mycket hamrande så Leo fick ligga bredvid mig i soffan och vila medan jag satt med bokföringen, mys!

 


Påskkärring

Idag var det påskfest på dagis och barnen fick klä ut sig om de ville. Så igår sa jag till Elias att han skulle få sminka sig då han skulle till dagis idag. Jag fick ett glatt JAA till svar! Så man tager vad man haver, röd ögonskugga blev rosiga kinder, eyeliner blev små söta fräknar och min scarf blev huckle :)

Så här underbart söt var godingen när han skulle till dagis imorse!

 


Evigt tacksam

Såg reprisen av Sofias änglar precis och jag vet inte vad jag ska säga. Tårarna sprutade, för när det handlar om barn då blir jag så ledsen. Allt jag hade tänkt skriva här ikväll kändes helt plötsligt så oviktigt. Jag vill istället skriva att jag är så otroligt tacksam för mina två älskade barn! Det går inte en timme utan att jag ger dom en puss, det går inte en timme utan att de gör något som får mig att le. Det går inte en kväll utan att jag och Tom sitter och pratar om dagen och alltid är det något som de har gjort eller sagt som får oss att skratta och känna en sån enorm kärlek!

En gammal bild på våra hjärtan, ni gör oss hela <3


RSS 2.0