Familjedag

En lördag för mig och barnen då Tom jobbat i natt och sovit gott under dagen. På förmiddagen åkte vi upp till djurparken och njöt av det fina vädret! Lekte på lekplatserna och kikade på alla djuren. Sen åkte vi vidare hem till mormor och morfar där även syster med familj var. Korv och hamburgare grillades och vi åkte inte hem förrän det var dags att väcka Tom.

En härlig dag ute och jag gissar att morgondagen kommer se ungefär likadan ut!




Våffeldagen

Idag började jag inte jobbet förrän vid lunch så imorse hade jag bestämt mig för att barnen skulle få varsin överraskning. Så efter frukost åkte vi in mot stan och hur många gånger Elias än försökte få mig att försäga mig så fick de hållas på sträckbänken lite. När vi svängde in på Maxiparkeringen utbrister han: Ska jag få min orm mamma!? Jajamen, en lång gosedjursorm i varsin färg som de velat ha länge nu fick bli en glad överraskning i vardagen.

Efter jobbet kom farfar hit och hjälpte oss tapetsera vår fondvägg i hallen och herregud vad bra det blev. Bild kommer senare. Vi ringde även hit farmor och så blev det våffelkalas!




Äntligen på benen igen

Haha vi trodde vi hade klarat oss ifrån maginfluensan men inte då. I fredags kom den som en blixt och slog ner både mig och Leo. I lördags fick Elias det. Jag har aldrig mått så dåligt som denna gången och nästan hela helgen har jag tillbringat i sängen. Barnen piggade som tur va på sig väldigt snabbt, det är huvudsaken. Stor puss till Tom som har skött tvätt, disk, plock och även hunnit måla klart hall, trappa, hall!

I eftermiddag kände jag att det var dags att ta sig ut för att få lite luft. Medan Tom var inne och grundande golvet och trappen så hade jag och barnen några sköna timmar ute i solen. Lek i jordhögen, kurragömma och självklart massa bus på lekplatsen.




Välkommen du vita färg

ÄNTLIGEN har vi slipat färdigt. Väggarna är klara och den hemska trappen är klar. Limmet efter heltäckningsmattan har tagit måånga timmar att slipa bort. Men vi har inte stressat utan slipat när vi haft möjlighet. När båda jobbar som vi gör räcker tiden inte alltid till. Men nu ikväll blev vi äntligen klara och Tom har nu målat taket. Nu kör vi!






Blåsten hindrar inte oss

Efter en lugn morgon här hemma som startade väääldigt tidigt imorse så var det dags för en promenad. Tanken var att båda barnen skulle cykla men väl ute  ville båda åka vagn. Tänkte jag skulle slippa dra på syskonvagnen då det börjar bli rätt tungt när man ska gå en längre bit.

Men Leo sprang och hämtade ståbrädan också hade vi löst det! En skön promenad blev det trots att vi nästan blåste bort och även ett stopp på lekplatsen blev det så barnen fick leka av sig lite.

Varför cykla när någon kan köra en :)






Hjärtat svämmar över

I förmiddags kom mormor hit då jag och Tom skulle på utvecklingssamtal för Elias. Åh herregud vad mycket beröm vår älskade goding fick. Allt hon berättade stämde in så bra och man kommer på sig själv med att bara sitta och le av stolthet!

Ikväll har vi haft ett riktigt fredagsmys hemma hos oss. Syster, kusinerna och mormor och morfar har varit här och käkat tacos, godis och det har varit precis så som en fredagkväll ska vara!

<3




Sol, trädgård och slipning

Imorse skulle jag fått en efterlängtad sovmorgon till 9 men självklart var jag klarvaken redan 8.15. Kom upp till nybryggt kaffe och en stunds prat i lugn och ro med Tom då barnen byggde koja på övervåningen.

Många timmar har vi spenderat utomhus idag, lekt på lekplatsen, gjort iordning ett leksaksskjul till barnen, gjort fint i det enda landet vi nu har kvar och emellanåt har en utav oss suttit i trappan och slipat.

När barnen somnat var mitt huvud helt slut men konstigt nog inte kroppen så det fick bli ett hårt pass på gymmet. Nu blir det en dusch innan vi kryper ner i sängen och kikar på en film (gissar att jag somnar på två minuter).

Ni är det finaste jag vet <3




Ändrade planer för kvällen

I förmiddags åkte familjen in till stan där vi storhandlade mat, köpte spadar till trädgården och lite annat. Efter lunch tog Tom med barnen ut och lastade sten medan jag slipade här inne.

Eftermiddagen och kvällens planer ändrades lite då Tom fick en tid på vårdcentralen. Skadade sig på hockeyn igår och då det inte slutat blöda i eftermiddags åkte han in och kollade det (efter lite tjat). Slutade med några stygn och en resa till KSS för röntgen, som inte visade något. Jag följde med som chaufför medan farfar kom en och passade barnen, tack Michael! 

Vad gör lite regn :)






Sooool

I helgen jobbar jag lite extra men slutade redan kl. 13 idag. När jag kom hem gick vi ut och satte oss på altanen och bara njöt av den underbara solen en lång stund. Efter lite mellis gick vi ut i trädgården.

Tyvärr har vi ju inte mycket till trädgård nu efter dräneringen och som det ser ut nu kommer det dröja innan markstenen är på plats och allt blir klart. Men nu fick vi verkligen lust att börja fixa i ordning det vi kan och göra det bästa möjliga av situationen. Tänk vad mycket lite sol kan göra!

Ikväll har mormor och morfar varit här och myst! Barnen har precis somnat och jag tänkte se på Mello-finalen.

Altanhäng:




Shoes

Igår hade vi tänkt åka till Skövde hela familjen men då Leo fick feber fick han stanna hemma med pappsen. 

Jag slutade redan 11.30 så efter lite lunch i magen åkte jag och Elias iväg för en mysig eftermiddag. Skoshopping stod på schemat och jag och Elias är ett  perfekt shoppingpar! 11 par skor hittade vi och efter en god fika åkte vi nöjda hemåt.




RSS 2.0