Nyår och födelsedag

Idag vill jag säga grattis till världens bästa sambo <3 Lite kalas hann vi med innan hjärtat åkte för att fira resten av dagen och natten på jobbet. Så här hemma kör jag och grabbarna mys för oss själva. Rätt skönt att bara vara hemma faktiskt, får se om jag är uppe till tolvslaget.

Så ett Gott nytt år till er alla!

Dagens lunch bestod av lax, bulgur, sparris, morötter och romsås:


Inspiration

Idag gick jag och Elias en promenad bort till presentshoppen och som vanligt ser jag massa fina saker men jag köpte inget. Istället började planerna ta form i huvudet. Ännu roligare blev det när jag hittade H&M och Ellos katalogen i brevlådan. Först på önskelista till hemmet är nya gardiner till kök, vardagsrum och matsal. Brukar inte byta gardiner alltför ofta men snart är det dags för lite nytt och vårfrächt!

Idag gjorde Elias ett fint armband till pappsen:


Leos lekland

Idag har vi tillbringat dagen i Borås på Leos lekland tillsammans med familjen Jansson. Ett väldigt bra ställe som jag varmt kan rekommendera. Barnen hade riktigt roligt och jag tror vi vuxna hade minst lika kul!


Tidigt nyårslöfte

Sen ett tag tillbaka hade jag bestämt mig för att dagen efter annandagen är det slut på alla onyttigheter och ursäkter. Dags att en gång för alla bevisa att självdisciplinen finns där och det är bara jag som kan göra något för att nå mitt mål i detta fall.

Jag kommer använda mig av Herbalifes produkter, utesluta allt godis, glass och fika, ris, pasta och vetemjöl.

Mitt lagade mål kommer bestå av protein i form av lax, kyckling eller kött. Grönsaker och kolhydrater i form av sötpotatis, vanlig potatis och bulgur.

Till mellanmål kommer jag b.la. äta ägg, frukt eller kvarg.

Det jag kommer dricka är vatten och the.

Träna kommer jag försöka göra 4-5 dagar i veckan. Powerwalks ute och på löpbandet, intervaller på löpbandet, använda mig av träningsdvd:s och träna efter ett ihopsatt träningspass från träningsbloggar och en träningsapp.

1 maj är datumet jag satt och hoppas komma så nära mitt mål som möjligt fram tills dess.

Det här känns så bra och jag har aldrig varit så motiverad som jag är nu, före-bilderna är tagna, måtten tagna och kroppen scannad - nu kör vi!!!

Gårdagens lunch:


När det är som bäst

I eftermiddags hämtade jag upp Marie och sen styrde vi kosan mot Skövde för lite shopping. Klänning, kjol, blusar och halsband blev mina fynd och jag är riktigt nöjd! Sen satte vi oss och fikade (smoothie) och pratade bort en stund. En super härlig eftermiddag när de två mammorna får lite egentid.

Hemma väntade mina hjärtan:


Vilken jul

Igår firade vi jul med Toms släkt. Massa god mat och julgodis och barnen fick så många fina julklappar.

Idag att T jobbat långdag så förmiddagen ägnade jag åt massa fix medan barnen lekte med sina nya leksaker. På eftermiddagen kom mamma, Dante och syster med familj då det var dags för mumsig ris à la malta. Snart hoppas jag att Leo somnar så jag kan slå ner rumpan i soffan och bara vara lite.

Godingarna i deras onepeaces:


Första julafton

Idag har vi firat jul med mamma, Dante och syster med familj. Massa god julmat som Dante har lagat åt vi här hemma hos oss på den fina julservisen. Sen åkte vi hem till syster där alla julklappar låg och väntade under granen. Massa fint låg i paketen och barnen kommer ha fullt upp en lång tid framöver. En underbar jul med massa kärlek och mys!

Nu har de precis somnat, även fast Elias inte alls förstod varför han skulle gå och lägga sig och inte få fortsätta leka. Jag och hjärtat ska sätta oss i soffan och njuta av lugnet och Peter Jöbacks underbara stämma!

Julgodis:


Förberedelser

Idag har vi ägnat dagen åt förberedelser inför imorgon då vi kommer fira jul tillsammans med mamma, Dante och syster med familj. Det blev sammanlagt fyra sorters julgodis bakat och sen har vi röjt rejält på barnens rum. Alla för små kläder är nu nedpackade i lådor, alla trasiga leksaker är slängda, alla lådor uttorkade och leksakerna sorterade. En liten fågel har nämligen viskat i mitt öra att barnen kommer få väääldigt mycket julklappar i år!

Syskonkärlek <3


Jullov

Igår gick barnen sin sista eftermiddag på dagis innan deras efterlängtade jullov. Och idag jobbade jag min sista eftermiddag innan, även för mig, ett efterlängtat jullov! Nu ska vi bara njuta och göra sånt vi inte brukar hinna i vanliga fall.

Idag var Nova här några timmar då syster var på Mvc. Måla tillsammans med Elias var kul:


Årets julkort

Man både läser och hör alla som stressar sig igenom denna tiden innan jul med allt som ska göras. Jag har insett att jag är helt tvärtom. Ju närmare jul vi kommer desto lugnare blir jag. Allt känns under kontroll och det är så skönt att slippa känna sig stressad. Kanske den känslan finns just för att allt helt plötsligt börjat falla på plats :)

I år har vi inte skickat några julkort men idag tog vi ändå kort så vi kunde lägga ut på facebook och även skicka till våra familjer och närmaste vänner. Så här underbara blev våra hjärtan på bild:


En ovanlig dag

Denna dag har vi inte gjort många knop. Imorse skiftade vi så vi båda fick sovmorgon, så skönt! Efter lunch blev vi bjudna till syster på latte och lussebulle, vem tackar nej till det? Efter en så lugn dag fick vi ett ryck och städade ikväll, man kan ju inte lata sig från morgon till kväll :)

Nu ska jag sätta mig en stund och knåpa lite på barnens dagisschema...

Vår fina julgran:


Ett glädjande besked!

I fredags fick jag ett glädjande besked. Och idag blev allt klart så nu har jag både sagt upp mig OCH fått en ny tjänst. Jag lovade mig själv en sak för snart två år sen och ett tag såg det lite mörkt ut men nu kan jag med glädje pusta ut och detta känns så bra, SÅ bra!

En bild från gårdagens soffmys - ni vet att vi gör allt för att det ska bli så bra som möjligt för er <3


3:e advent

Denna tredje advent har varit precis som den ska vara. Vi har bl.a. klätt julgranen. Elias hjälpte till med allt och den blev så fin. På eftermiddagen kom mormor och morfar hit och efter det åkte vi och hälsade på farmor och farfar. Besöket avslutades med snöbollskrig!

Nu har jag slagit in barnens sista julklappar så nu är det hög tid att ta en dusch och sen lägga sig för imorgon är det jobb som gäller.


Snöplogen

Sitter och lyssnar på snöplogen utanför. Idag har det varit ett riktigt ruskväder. Tyvärr var jag tvungen att ge mig ut på vägarna då jag skulle dela ut hälsopåsar på Hemtex på Esplanaden. Men det var bara att köra lugnt så gick det bra.

Nu ska jag ta på mig träningskläderna och hoppa på gåbandet. En PW och en varm dusch får det bli innan jag och hjärtat myser ner oss i soffan framför Så mycket bättre. Hoppas ni också har en mysig lördagkväll!


Jobb och fredagsmys

Idag har jag varit i Skövde och jobbat, haft en genomgång med mina distributörer och som vanligt fått positiv energi. Tiden sprang iväg och sen var det dags att åka hemåt för att hämta godingarna på dagis. Väl hemma blev det fredagsmys ändå fram till läggdags. T är på julbord ikväll så vi har fått mysa ensamma.

Nu väntar jag bara på att Leo ska somna sen ska jag röja undan lite innan det nog blir soffan och en film!

Vår fina dörrkrans:


Pepparkaksgubbe och tomtenisse

I dag har vi varit på luciafirande på dagis och våra godingar var så fina! Leo satt i frökens knä halva tiden tills han fick syn på mig, då blev han ledsen och sprang och satte sig i mitt knä istället :) Elias sjöng med i sångerna och gjorde rörelser. Efter blev det lussefika och sen fick barnen springa av sig då firandet var i Kinnarpshallen.


Allt löser sig

Ikväll är vi barnvakt åt Nova några timmar. Tanken var att Ida och Robin skulle hämta henne kl. 19 och sen skulle barnen sova. Men de blev lite försenade så med tanken att allt löser sig gick jag upp och la Elias och Leo, ikväll är första kvällen vi ska börja med en ny läggningsrutin för Leo också. Leo var som väntat ledsen en bra stund men samtidigt stensomnade Elias i sin säng och Nova bredvid Tom nere i soffan. Nu sover även Leo gott!


Lussekatter

I förmiddags åkte jag och Elias in till stan för att handla. B.la. köpte vi ingredienser till lussekatter. Så efter lunchen hann vi baka ett helt gäng så nu är fikat inför barnens luciafirande på torsdag klart.

Elias hjälpte mig med degen, sen snurrade jag ihop dom medan han tryckte dit russin. Älskar att ha denna egentiden med honom i köket!


Några dagar

Bloggen har strulat lite så har inte skrivit på några dagar nu. I lördags var vi bjudna på en fest som brukar hållas varje år. Först spelade vi innebandy och fotboll i några timmar, sen var det dags att göra sig i ordning, årets tema var "sportfåne"  och jag var amerikansk fotbollsspelare! God mat och sen hem till värdparet där festen fortsatte. En supertrevlig kväll hade vi och jag hade ont i käkarna efter alla skratt. Dagen efter mådde jag prima förutom träningsvärken, aj aj aj säger jag bara.
 
Idag har jag grejat från morgon till kväll, äntligen tagit tag i allt det där som jag tänkt på i flera veckor, så skönt när det är klart. Barnen har självklart hjälpt till hela tiden. Trodde det skulle bli en dag inne då det snöade massor under dagen men i eftermiddags slutade det och jag och barnen tog en svettig promenad med syskonvagnen på snöiga gator och avlutade med skottning. Det sägs ju att man ska träna bort träningsvärken =)

Äntligen frisk

Igår blev Leo äntligen feberfri efter en vecka. Så i eftermiddags blev det dagis för grabbarna och vi tog självklart snowracern dit. Perfekt när båda kan åka med och jag får ju träning på köpet!

Ikväll har jag varit på julbord med jobbet som jag är tjänstledig ifrån. Kul att träffa arbetskompisarna igen och äta god mat.


Natt

En mysig dag har jag och pojkarna haft som redan började kl. 03.30. Efter några timmar somnade de som tur va om igen och vi sov till 8.30, skönt!

Nu ska jag strax ha ett telefonmöte och sen hade jag även tänkt hinna vila en stund för inatt ska jag gå intro inom vården. Kommer nog gå jättebra eftersom jag är van att vara vaken på nätterna om man säger så :)

Leo ville inte vila idag men tillslut somnade han i mitt knä framför Barnen i Bullerbyn:


Underbara snö

I förmiddags kom syster med familj hit och jag fick äntligen ta på barnen overallerna. Tog fram snowracern och drog barnen runt, runt och runt. Dom älskade det så det kommer nog bli många promenader med den framöver. Så kul när Leo är så stor nu så båda kan sitta på den.

Denna dagen har jag bara varit med barnen utan att göra massa vardagssysslor. Utelek, lekparkshäng och massa mys. Leo tyckte nog om det extra mycket då han inte alls ville vila idag så kl. 18 var det ett trött kille som somnade i sin säng :)

Mina hjärtan:


RSS 2.0