Tuffa dagar

Idag har det äntligen börjat vända med Leos koppor. Men vad han har haft ont. Igår var det extremt och jag har aldrig sett honom ha så ont förut. Leo är killen som biter ihop, reser sig och kör vidare, men inte igår. 

Jag vågar inte gissa på hur många koppor han har, det går inte att räkna. I hårbotten, i öronen, i rumpan, på ögonens vattenlinjer, de är överallt. Igår satt han i mitt knä från morgon till kväll, ville bli buren överallt samtidigt som det gjorde så ont så fort jag rörde honom. Vätskefyllda flåsor överallt gjorde att han bara skrek aj aj vad jag än gjorde. Lilla hjärtat. Över 39 grader i temp och i denna värmen. 

Han grät, jag grät, gud vad ont det gör i hjärtat att se sitt barn ha så ont!

Idag har de flesta kopporna spruckit och han har orkat leka och börjar bli sitt vanliga jag igen trots att han fortfarande har ont. Nu har dom haft det i alla fall...

Jag gör allt för dig <3






Koppor och loppis

Igår fick även Leo vattkoppor. Skönt att båda två har haft det sen. Det märks än så länge inte på honom så hoppas det inte blir värre, speciellt nu när det är så varmt också.

I förmiddags var jag iväg på loppis här i Kinnarp och fyndade massa fina saker! Nu ska jag allt se till att komma iväg på loppis oftare. 

Sen hem till mormor och morfar där vi grillade, solade och bara hade det helt underbart hela dagen.

När vi kom hem fick barnen köpa en stor glass och sen blev det en cykeltur med stopp på lekplatsen.

Fick ett kort av Toms mamma igår. Alla säger att Leo är en kopia av Tom. Och visst är han det :)




Precis som sommar

Dagen började med ett pass på gymmet sen har heeela dagen spenderats utomhus. Barnen har nästan varit ute i 8 timmar och vi älskar det. Det har målats källarfönster, pergolan och utemöblerna har städats, tvätten har hängts ut, lekplatsen har besökts och självklart passade vi på att grilla till lunch.

Mer såna här dagar tack!

Mys i soffan innan läggdags <3




3 år

Idag för tre år sen kom du till oss vår älskade Leo. En stor kille på över fyra kilo fick våra hjärtan att smälta första sekunden. Du är en glädjespridare och du gör saker varje dag som får oss att lysa av stolthet. Mycket bus hittar du självklart på också men det hör ju till. 

Du är omtänksam och bryr dig mycket om vad andra tycker. Du är oftast orädd och testar gärna nya saker och tar gärna kontakt med nya människor. Du är den mysigaste lilla människa jag känner och du sitter gärna och myser i knät och kramas. Det bästa du vet i hela världen är att leka med din storebror som är din största idol.

I eftermiddags hade vi kalas och det var en nöjd kille som somnade ikväll med alla sina fina presenter runt omkring sig.

Tack för att du är du <3






Koppor

Inom loppet av tre veckor har Elias haft maginfluensa, feber, öroninflammation och igår fick han vattkoppor. De säger att barn får bättre immunförsvar när de blivit några år. Och exakt när börjar det kan man undra?

När jag var hemma på mina "timmar" från jobbet igår upptäckte jag en röd prick på Elias nyckelben. Innan jag åkte tillbaka till jobbet räknade jag till 35 koppor. I eftermiddags slutade jag räkna vid 90, och då hade jag bara räknat på hans mage..

Yvonne med familj kom hit direkt efter jobbet. Elias visade inga tecken på att må dåligt men när de åkt förstod vi att han hållt igång så som han gjorde för att inte känna efter. För så fort de åkt började han gallskrika och fick nästan panik för att det kliade så.

Vi har laddat upp med potatismjöl, alvedon, Clarityn och kylbalsam. Nu hoppas vi att godingen får sova lite i natt...

Detta blev vår helg

Eftersom både jag och Tom jobbar i helgen så har vi kört hela vårt helgmys idag har det känts som! En lugn förmiddag som gick fort som alltid. Efter lunch gick vi ut till solen som kommit fram efter regnet.

Vi flyttade alla gamla plattor och uppgrävda rör då vi snart ska få bortflyttat dem och vår stora jordhög. Vem behövde gå till gymmet idag? Sen målade vi även husgrunden. Måste ju göras nu innan markstenen ska komma på plats. 

Våra barn lekte, cyklade, åkte på deras leksaksfyrhjulingar, grävde i jorden och fikade. Efter nästan 4 timmar gick vi in för dusch och middag, härligt.

Trevlig helg önskar jag er!

Finns det något bättre än mjuka gosiga fossingar?




Besök på Gula huset

En lugn förmiddag hade vi här hemma. Gick länge och myste runt i pyjamasarna och njöt av att se regnet utanför. Till lunch hjälpte barnen mig att göra hamburgare och till det åt vi klyftpotatis.

Eftermiddagen har vi spenderat hemma hos syster med prat, lek, mellis och latte.

På vägen hem stannade vi till vid Gula huset och köpte lite pyssel. Hem och byta om till träningskläder och in till gymmet medan Tom hjälpte pysselsugna barn, Elias ville göra minimellodockor!




Äntligen lite motion

Idag har grejandet fortsatt här hemma. Regnigt och mörkt har det varit ute så det passade bra att gå igenom källaren ordentligt. Blev konstigt nog en sväng till tippen idag också, jag är ingen person som gillar att spara och hamstra så bort med allt onödigt.

Elias har varit feberfri idag men innan läggdags fick han lite feber igen så det blir att vara hemma från jobbet imorgon och mysa istället.

Kvällen avslutades med strålande solsken och en långpromenad med Marie inne i stan. Var ett tag sen nu så vi hade mycket att prata ikapp om. Lagom start då jag fortfarande dras med förkylning och hosta. Gör vi snart om igen!

Bus börjar få riktigt långt hår nu:




Helg med stort H

Vi har haft en riktig långledighet här hemma och oj vad mycket vi hunnit med! Rensat i hela källaren och kört tre fulla släp till tippen, lämnat in kläder till bytesmarknaden, gjort rent husgrunden, börjat putsa fönster, handlat, träffat våra familjer.

I eftermiddags kom Yvonne med familj hit på en snabbfika och i dörren möttes de av nästa familj som kom hit för fika och massa lek, full rulle med 5 barn.

Sådana här helger älskar jag! När man får mycket gjort men ändå hinner med familj och vänner <3

Tyvärr så har Elias fått både feber och öroninflammation ikväll. Så typiskt att de aldrig får vara friska. Tydligen gör man inte så mycket åt öroninflammation på vårdcentralen så blir det inte värre så får vi vänta på att det läker ut av sig självt.

Fina tulpaner fick vi idag!




Shopping, hotell och massa skratt

Igår åkte jag och kära vännen Yvonne mot Ullared! Shopping hela dagen innan vi checkade in på hotellet. Efter att vi matat in alla kassar gick vi till Harrys för en supergod middag! 

Idag startade vi dagen med hotellfrukost och sen väntade dag två med massa shopping! Är väldigt nöjd med mina inköp.

Trots förkylning, hosta och en kraxande hals (stackars dig Yvonne som har fått stå ut med min hesa tjatande röst) så har det varit så himla kul. Tack för dessa dagar, traditionen är startad :)




RSS 2.0