Kärringagillet

Vilken mysig arbetskväll jag har haft! För ett tag sen blev jag och Ida inbjudna att vara med på Kärringagillet, en slags marknad kan man säga. Utomhus stod knallarna och inomhus stod vi hemförsäljare. Några kände vi igen sen mässan i våras så det va riktigt kul. Och det är så kul att träffa nytt folk, få frågor och visat intresse. Imorgon kör jag sista arbetsdagen för denna veckan och sen kan jag lova att det blir fredagsmys <3


Mys innan jobb

Idag har vi fixat här hemma och tagit en promenad till affären. Underbart ute med den friska luften! Nu ligger Leo och vilar efter lunchen och jag och Elias ligger och myser. Om en timma är det dags för dagis och jobba ikväll för min del.


Första dagen

Denna dagen har gått så himla fort! Över åtta timmars arbete sa bara poff, kul! Medan jag jobbade tog Tom med barnen till Borås. Ett tråkigt men nödvändigt inköp till hemmet blev det samt en present till Elias som fick både hans och pappsens ögon att lysa: ett par skridskor!


Dagen innan

Imorgon är det dags för mig att börja jobba. Efter att varit hemma i 1 1/2 år med mina älsklingar känns det väldigt konstigt men samtidigt känner jag mig redo. Barnen får leka på dagis, får mer egentid med pappsen samtidigt som jag vet att jag kommer utvecklas och det närmsta halvåret kommer bli spännande och roligt!

Denna dagen har vi spenderat tillsammans! I eftermiddags kom även lite vänner hit då jag var värdinna för ett Blingo-party. Både mormor, morfar, farmor och farfar gav barnen så fina kläder. Tusen tack!


Vilket kap!

Idag var det ju då alltså dags för ett besök hos frissan. Och visst var det lite fjärilar i magen när jag satte mig i frisörstolen. Klipp, klipp, klipp sa det och sen låg det en stor hästsvans på golvet. 3 1/2 timme senare var jag färdig och jag blev så nöjd. Nu känns håret så lätt, smidigt och äntligen har jag en frisyr igen. En lång page med permanent blev det!
 
Bilderna till höger är innan och bilden till vänster visar hur det blev!
 

Soft

En väldigt lugn och skön dag har vi haft i det mysiga, regniga vädret. Förutom ett möte hos revisorn på förmiddagen har vi bara myst, lagat god mat, bakat och vilat. Jag älskar såna här dagar när man bara kan tillåta sig själv att släppa alla måsten.

Igår var jag iväg till en tjej här ute som syr mössor och oj vad mycket fint det fanns! Dessa underbara mössor blev det till barnen:


Ska strax kila

Idag är det andra dagen dom Leo är själv på dagis, Elias också självklart men han är ju lite mer van. Gårdagen hade gått så bra! Då jag har lämnat honom har jag knappt hunnit säga hej då innan han sprungit in och börjat leka, precis som det ska vara!

Nu ska jag strax gå och hämta mina godingar och sen kommer faster hit!


Teamträff och meandi

I förmiddags samlade jag ihop gänget, i alla fall de som kunde, och hade en liten teamträff hemma. Kul att träffas och kunna bolla lite ideer samt planera lite inför hösten!
 
I eftermiddags kom farmor och farfar hit för att leka med barnen medan jag åkte iväg på meandi-party. Som vanligt finns det massor av fint men denna gången beställde jag dessa mössor till barnen, perfekt när det blir kallare då den är lite tjockare än en vanlig mössa.
 
Till Leo
 
 
Till Elias
 

Förändring

Jag är en person som tycker om förändring när det kommer till mitt eget utseende. Just nu är jag fruktansvärt less på mitt hår, ja för frisyr kan man inte kalla det. Det är för långt, jag har det alltid uppsatt för annars är det bara i vägen. Så på torsdag har jag bokat en tid hos frissan och då kommer det bli en förändring, en STOR förändring kan jag lova :) lovar att lägga ut en bild på torsdag!


Fredagsmys med stort F

Idag är det inte bara fredag utan även Toms sista semesterdag. Så idag har vi verkligen kört på temat mys! Imorse bakade vi frallor så det blev en liten lyxare frukost här hemma. Efter frukost överraskade vi barnen med varsin liten fredagspresent, en målarbok till Leo och Pippis pysselbok till Elias. Så efter en stunds målande gick vi ut en sväng innan vi åt god lunch: pasta med mumsig pastasås och vitlöksbaugetter. Efter lunch passade jag och barnen på att vila i några timmar medan pappsen åkte in till stan för att klippa sig. Sen blev det en promenad till affären för att köpa lite fredagsgodis och självklart passade vi på att ta en glass i solen. Kvällen avslutades med thaimat och popcornmys innan barnen skulle sova. Elias underbara mening innan han somnade var: det här har varit en mysig dag <3
 
Imorgon kör Tom en långdag på 13 timmar så jag hoppas vi alla är lite piggare imorgon. Jag har varit sjuk sen i söndags så tack gode gud att det finns alvedon och ipren! I natt blev Leo dunderförkyld och idag hade BÅDA pojkarna lite feber....Jag hoppas febern försvunnit i alla fall och att det är lite svalare väder imorgon då det underlättar för förkylningen.
 
Nu ska jag och älsklingen sätta oss i soffan och bara mysa och prata!
 
 

Andra dagen

Inskolning andra dagen! Elias har lekt ute hela dagen och var överlycklig att han fått klippa med en liten sax på dagis. Leo har också lekt och busat massor. Idag var tanken även han skulle vila efter lunch men se det ville inte godingen. En efter en somnade alla barn men Leo gick runt och tittade på alla, pekade på bilder på väggen, skrattade och sjöng. Efter 40 minuter och säkert 30 gångers försök att lägga honom ner igen gav jag upp. Istället gick jag hem, bar upp honom till sin säng och där stensomnade han direkt :)

Efter jag hämtat Elias blev det en liten cykelstund med Vidar innan våra grannar mittemot kom över på en fika. Full fart hela dagen alltså :)

Ikväll blev det kycklingpaj till middag:


Lycka

Idag är det dagen med stort D för våra barn! inskolning på dagis! Leos första dag någonsin och Elias första dag efter sommarlovet! Både vi och fröknarna tyckte det var bra att Elias gick samma tider som Leo nu under inskolningen då han varit hemma från dagis hela sommaren och även börjar på en ny avdelning. Så först lämnade vi Elias och sen gick vi vidare till Leos avdelning. Som väntat har det gått superbra och Leo trivdes som fisken i vattnet. Imorgon utäkas tiden med två timmar då han även ska vila där. Känns skönt att vi startat igång nu!
 
Glada barn innan vi ska gå till dagis imorse
 
 

Utbildning i Göteborg

I söndags var jag och syster på en utbildning i Göteborg - Herbalifes såklart! Som vanligt lär man sig massor och det var väldigt intressant. Snart är det dags för mig att dra igång på allvar och börja jobba heltid efter denna underbara tid som jag kunnat vara hemma. Jag är så tacksam att jag haft möjlighet att vara hemma med barnen såhär länge och nu känner jag mig verkligen redo att börja jobba. Jag är så glad att jag kommer arbeta med det jag vill mest och jag vet att jag kommer fortsätta träffa underbara människor. För fortsätta hjälpa människor kommer jag göra, bara på ett annat sätt. Ett stort plus är ju självkart att det här kommer bli så bra för oss som familj!
 
En bild som jag tycker säger väldigt mycket - det gäller bara att våga!
 
 
 

Uppfräschning av land

Vi har ett land intill vår trappa som vi aldrig riktigt orkat ta tag i. Då vi flyttade in satt en stor ful buske där som Tom snabbt grävde bort och efter det har landet bara fått vara då vi inte riktigt vetat hur vi vill ha det. Men efter vi skrapat bort färgen på trappan kände vi verkligen att nu var det dags att hitta på något och vi blev så nöjda!
 
Innan
 
 
Efter
 

Detox

Nu är jag tillbaka efter några dagars uppehåll. Har målat till 23 de sista dagarna så har inte funnits tid till något bloggande!
 
För exakt en vecka sen bestämde jag för att köra den nyttiga linjen nu efter alla godsaker som sommaren ju faktiskt medför. Min plan var att ta två Herbalifeshakes/dag, mellanmål i form att frukt samt en lagad måltid varje dag. Den måltiden tänkte jag begränsa till endast protein och grönsaker. Alltså utesluta potatis, pasta och ris. Nej även till all form av bröd. Sen har jag självklart även uteslutat allt vad socker heter i form av glass, fika och godis. Ville köra stenhårt direkt för att dels få resultat men även för att få bort allt sötsug. Tanken var även att träna varje dag. Så...hur lyckades jag??
 
Jag har tränat 5/7 dagar, tar självklar mina shakes, jag har inte ätit kolhydrater och inte ens ett litet popcorn! Så på en vecka har jag gått ner 2,6 kg, minskat 1,4% i fett och ökat 0.8 i vatten%. Jag är nöjd!
 
 
 
 
 
 

Skövde

Idag åkte vi en sväng till Skövde för att köpa gummistövlar till barnen. Elias fick även ett par höstskor, alltid bra att ha ett par extra att byta med. Hittade även några baströjor på H&M. Tog fram Elias gamla adidas skor igår och de passar Leo perfekt så nu känner vi att barnen har de skor de behöver inför hösten! När vi kom hem gick vi till familjen Jansson då vi blivit ditbjudna på fika. Jätte mysigt då det var ett tag sen vi sågs :) Elias åker polisbil på Visingsö:


Lilla spa

Idag tyckte jag faktiskt det var skönt när det började regna, får man säga så? Att bara kunna vara inne i några timmar och få greja med allt man skjuter upp då det är fint väder och man istället är utomhus.
 
Förutom massa småfix så åkte jag och Elias till skoshoppen och hittade ett par perfekta skor nu inför hösten och dagisstarten. Hade egentligen tänkt köpa exakt likadana som har vuxit ur men då de ej är vattentäta var det inte så mycket att tveka på. Sen hittade vi även en fin tröja till honom och sen fick han en glass innan vi åkte hem. Det får man så klart när man är världens redigaste i affären!
 
I eftermiddags åkte jag in till stan för att få massage. Tyvärr ska Fia på Lilla spa stänga så jag passade på att utnyttja mitt presenkort.Jag älskar massage och tycker det är riktigt synd att hon ska sluta. Så mysig miljö med lugn musik, tända ljus, dofter från alla oljor och extra mysigt var det idag då man hörde regnet utanför.
 
 
                

Strax sova

Efter denna dagen är jag riktigt trött. Vi har målat sen nio i morse och fått riktigt mycket gjort idag. Vi tänkte att vi passar på då vädret inte ser så lovande ut de kommande dagarna. Imorgon tror jag vi tar en lugn dag med massa mys! Jag och Leo åker runt på Visingsö:


Större fossingar

Igår blev det lite skoshopping till Leo! Hade tänkt köpa ett par tenniskor så vi åkte bort till skoshoppen i Kinnarp för att kika lite. Tog även med Leos gummistövlar så vi kunde passa på att mäta dom. Fick ett liten chock när det visade sig bara vara några få mm tillgodo i både gummistövlarna och tygskorna. Vilket även innebar att sandalerna med tå var för små. Så tre par skor fick vi ställa undan idag och istället blev det två par nya till ett superpris!
 
Idag lånade jag en mätsticka av mamma och mätte Elias fötter och skor också. Och ja, tennisskorna är redan för små så imorgon är det hans tur att följa med till skoaffären =)
 
 
 
 
 

Gränna och Visingsö

Igår var vi på veckans andra utflykt. Då Tom fortfarande inte mådde bra blev det jag och barnen som åkte tillsammans med mormor, morfar och Ida med familj. Först åkte vi till Gränna där vi gick på kullerstens trottoarerna och kikade i små mysiga butiker. Självklart såg vi hur de gör polkagrisar och köpte några i olika smaker.
 
Sen tog vi båten över till Visingsö, barnens första båttur och den som var mest faschinerad var självklart Elias. Där åt vi en god lunch, klappade hästar, mumsade glass och tillbringade några timmar på ett lekland utomhus. Där åkte barnen karusell, elbilar och rutchbana. Och medan de små somnade i vagnarna passade Elias på att leka ännu mer =)
 
 
 
 

Borås djurpark

Idag var planerna att vi hela familjen skulle åka till Borås djurpark tillsammans med farmor och farfar. Och så blev det nästan. Alla utom Tom följde med som åkt på någon slags matförgiftning, stackars älsklingen. Så medan han var hemma för att vila och kurera sig åkte vi mot djuren!
 
Vi har haft en helt underbar dag!!! Perfekt väder, inte för mycket sol och inte en droppe regn. Barnen har varit hur nöjda som helst. Leo har sprungit runt lite emellanåt men mest varit nöjd med att sitta i vagnen. Elias har gått mycket själv men även suttit på farmors och farfars axlar. Världens redigaste barn! Detta har varit den mysigaste dagen på länge. Synd att inte hjärtat kunde följa med men jag är ändå glad att vi åkte.
 
Mysigt att klappa getterna
 
 
Lite krångligt att ladda upp bilder nu så fler kommer senare
 
 

Vänner på besök

I förmiddags åkte Tom och Elias några vändor till tippen, så skönt att få slängt massor som bara tar plats och ligger i vägen. Jag och Leo lekte under tiden med Ida och Nova.
 
I eftermiddags fick vi besök av våra vänner Marie, Robban, Wille och Rasmus. Det är så kul att se de fyra små killarna tillsammans. Rasmus som självklart mest låg och myste i famnen, Wille som går hur bra som helst och lekte runt, Leo som är överallt och gärna vill kramas och Elias som gärna vill klappa på de minsta, speciellt Rasmus. Han tycker verkligen om småttingar och vill gärna ta hand om dom, klappa på huvudet, ge dom nappen, buffa på rumpan. Antar att han känner att han är äldre och vill gärna ta hand om de yngre, en väldigt mysig egenskap tycker vi!
 

RSS 2.0