Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Äpple
Lunch: Pastasallad
Mellanmål: Fika
Kvällsmat: Weetabix med lingonsylt och mjölk

Vatten: 12 glas

Promenad: -

Frissan=egentid

Idag har jag äntligen varit och klippt mig. Var nog ungefär 8 månader sen sist =) Blir så när man har långt hår, då har man ju ingen frisyr att underhålla. Skönt med lite egentid i ca en timme också.

Innan jag åkte lämnade Tom in våran ena bil på service. De passade samtidigt på att kolla ac:n. Som tur var hittade de inget läckage för då hade det blivit dyrt. Så nu fungerar det som det ska igen, skönt!

När Tom åkte och jobbade fick jag sällskap av våra grannar Elin, Vidar och lilla Stina. Vi hade blåst upp Elias pool som han fick i födelsedagspresent så vi bjöd över dom på lite bad och fika! Så trevligt!

Storakillen sover så nu ska jag gå och mysa med Leogodingen som just nu sitter bredvid mig i babysittern och smaskar på sin hand =)


Skönt med fräscha toppar och uppklippt




Denna byggde Elias alldeles själv ikväll


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Banan
Lunch: Pastasallad
Mellanmål: Fryst yoghurt
Middag: Grillad hamburgare

Vatten: 12 glas

Promenad: -

Vikt: 70,5 (varken upp eller ner, så går det när det både är sjukdom, midsommar och dop, skärpning Sandra)

Det blev en dag på stranden...

Imorse packade vi kylväskan och begav oss mot Lidköping. Vi hittade en jätte mysig plats som heter Villabadet. Fanns både gräs, sand, skugga under träden, liten lekplats och relativt fräscha toaletter. Tyvärr ingen kiosk men det gjorde inget. Elias var lite skeptisk till vattnet först men när han väl kommit i med fötterna så älskade han det. Ville inte sitta på filten bredvid oss utan gick för det mesta runt på egen hand =) Var många dagisklasser där så det tyckte han va kul! 

Leo har varit vaken nästan hela dagen. Tycker han borde bli trött av värmen men inte då =) Framåt eftermiddagen packade vi ihop och åkte hemåt. Tyvärr blev hemfärden inte lika rolig. Vi var nära att krocka med en lastbil som körde ut precis framför oss så Tom var tvungen att tvärnita. Hjärtat hann stanna både en och två gånger kan jag säga. Typiskt lastbilschafförer som tänker störst först. Sen hade vår ac slutat fungera när vi skulle åka hem så det var hur varmt som helst i bilen. Vi vevade ner rutorna lite på min och Toms sida men det hjälpte inte så mycket. När vi närmade oss Falköping såg vi att Leo var helt röd i ansiktet och svettig i pannan. När vi kom hem var han så varm att jag hade kunnat vrida ur hans body. Min stackars kille. Det vara bara att ta av body och blöja och tvätta och badda med kallt vatten. Det är ju jobbigast för de små när det är såhär varmt. Men tur att han har ätit varannan timme under hela dagen så han får i sig vätska. Bara jag som borde tänka mig för lite och dricka desto mera.

Efter att vi packat upp tände vi grillen. Det blev hamburgare till kvällsmat. Halv 7 somnade Elias, hur trött som helst efter att varit ute precis hela dagen. Vad kan man säga. Har varit en väldigt varm men en helt underbar dag!

Leo trivdes i skuggan




En rolig gunggrej










Elias på upptäcktsfärd



Hittade en späckhuggare som han fick låna =)





Grattis Leo

Grattis vår älskade Leo på din namnsdag <3



Hälsodagbok!

Frukost: Yoghurt+müsli
Mellanmål: Äpple
Lunch: Ost och skinkpaj
Mellanmål: -
Kvällsmat: En shake

Vatten: 9 glas

Promenad: 2x15 min

04.50 - nej tack!

Ja det var den tiden som Elias slog upp sina blå imorses. Leo vaknade 04.30 för att äta sen blev det inget mer sova för mamma. Förstår inte varför Elias vaknar så tidigt? Han somnade i och för sig 18.30 igår, men ändå! Tvekade lite på om jag skulle gå med honom till dagis, om han verkligen skull orka hålla sig vaken till 11.30 men jag bestämde mig för att göra ett försök. Sa till fröknarna att de fick ringa om han blev trött och att jag skulle hämta honom lite tidigare. När jag och Leo kom dit möttes vi av en pigg goding som ropade mamma =)

Eftermiddagen har vi spenderat hos min syster! Har ju varit så himla varmt och skönt idag så Leo och Nova låg på en filt under parasollet medan jag och Elias sparkade boll och byggde sandslott och gjorde kakor i sandlådan. Moster höll sig i skuggan med de små.

En liten stund efter att Tom kommit hem från jobbet kom min morbrors fru och kusinen på lite fikabesök. De hade mig sig en present till Leo och självklart fick storebror också en =) Leo fick jättefina kläder och Elias fick ett strandkit med spade, kratta, sandformar och såpbubblor.








Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: 1/2 äpple
Lunch: Lax med potatis och stenbitsromsås
Mellanmål: Fruktsallad
Kvällsmat: Yoghurt och müsli

Vatten: 9 glas

Promenad: 30 min

Novas dop

Igår döptes min systers dotter och jag och Tom är numera hennes faddrar =) Det var ett jättefint dop och allt gick jättebra. Det var dock nära att gå lite snett då jag kom på när vi parkerade utanför kyrkan att jag hade glömt dikten som jag skulle läsa hemma! Jag hade glömt det som var i princip viktigast att ta med sig och dopet skulle börja om 10 minuter, PANIK! Tur att det finns Iphone som man snabbt kunde hitta dikten på och skriva ner på ett papper. Efteråt bjöds det på god mat och god tårta.

Snart är det även dags för oss att börja planera dopet för Leo. Det är lite blandade känslor. Självklart ska det bli kul men samtidigt är det väldigt mycket som ska planeras och göras innan. Det första på listan är att boka kyrkan och prästen!

Vad skönt det har varit med sol idag. Kan faktiskt erkänna att det varit rätt skönt med lite sämre väder nu när vi varit sjuka men nu är pojkarna friska och jag är väl förhoppningsvis på bättringsvägen så nu får det gärna bli fint väder. Tänker inte sitta inne bara för att jag fortfarande är lite sjuk. Här ska passas på att sola =) Skönt att jag precis fått hem min nya bikini som jag beställt!

Eftermiddagen har jag, Elias och Leo spenderat med våra vänner Anna, Lisa och Mira. Alltid lika kul att träffas =) När vi sen kom hem fick Elias duscha och äta. Därefter en sagostund för att sedan stensomna kl 18.30. Trött kille efter att vakna kl 06.00 och bara sova en halvtimme på dagen.

Nu blir det till att plocka upp här hemma och sen lite te framför tv:n.

Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Lövbiff med färskost, champinjoner och ris
Mellanmål: 2 dl fryst yoghurt
Kvällsmat: Knäckebröd med philadelphiaost och avokado

Vatten: 7 glas

Promenad: -

Dagen efter

Igår firade vi en mysig midsommarafton! På eftermiddagen var vi hemma hos mina föräldrar och åt god mat och sen på kvällen kom Toms föräldrar och syster med pojkvän hit för att äta ostbricka. Igår unnande jag mig av allt gott, det är ju ändå bara midsommar en gång om året =) Men idag är det nya tag igen!

Dagen har gått i lugnets tecken. Skönt med dagar då man bara kan vara och gå hemma och greja lite.

Barnen fick midsommarpresenter från farmor och farfar!

En jättefin tröja till Elias




En body till Leo




Leo fick även en sparbössa




Elias hjälper pappa tvätta bilen idag






Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Pasta Carbonara
Mellanmål: Ett glas yoghurt
Middag: Fläskfilé med rosmarinkryddad klyftpotatis

Vatten: 8 glas

Promenad: -

Små grodorna

Ja vad säger man? Idag har jag mått sämre än någon dag innan. Men det jobbigaste är att Leo blev förkyld inatt. Han har alltså varit förkyld 2 gånger sedan han föddes, ca 2 1/2 månad sen. Men det märks inte på honom förutom att han är lite snorig, han är lika glad och ler lika mycket som han alltid brukar göra :) Känns som att vi bara smittar runt varandra i familjen. Tyvärr finns det ju inte så mycket att göra, dagis innebär massa baciller men det är ingen anledning till att Elias skulle vara hemma istället. Han älskar dagis och sina kompisar där och fröknarna. Men svårt att veta hur man ska göra för att inte smitta varandra. Vår vardag består ju av massor med pussar och kramar hela tiden! Den enda som inte verkar bli sjuk är Tom, måste ha ett väldigt bra immunförsvar.

Idag hade de dansat runt midsommarstången på dagis och Elias hade tyckt det var jätte kul! Senare på kvällen då vi satt och sjöng ur en bok kom sången "små grodorna" och Elias började direkt göra rörelsena till den. Min älskade söta unge! Förstod att de säkert hade sjungt den sången idag på dagis. Han har inte varit så intresserad av böcker tidigare eller så är det för att vi inte har läst så mycket för honom. Men nu läser vi säkert 10 gånger för honom varje dag, (även om det ibland är samma bok). Just nu är det Busiga bebben, Nu gräver vi och Långben och mjölnaren som gäller!

Nu sover båda barnen gott och jag ska strax ta en varm dusch. Sen blir det temys i soffan med älsklingen framför Criminal minds.


Stolt storebror


Puss på dig Leo






Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Spaghetti och baconröra
Mellanmål: 2 dl fryst yoghurt
Kvällsmat: Weetabix med lingonsylt och mjölk

Vatten: 8 glas

Promenad: -

Vikt: 70,5 kg  (har nu gått en vecka och jag har gått ner 1,5 kg och känner mig väldigt nöjd)

Kureringsdags

Idag har jag inte varit utanför dörren! Vet inte när det hände sist. Har bara varit inne, tagit det lugnt och kurerat mig. Tror faktiskt redan att hostan börjar släppa lite och att halsen äntligen börjar bli bättre. Hoppas det inte bara är önsketänkande. Dock gör förkylningen att det känns som man är i en enda stor bubbla. Gud vad mycket tröttare man blir när man har en infektion i kroppen. Men det har varit skönt att Tom har varit ledig idag så jag har kunnat pusta ut lite =)

Elias hade det nog extra roligt på dagis idag då de var 5 fröknar (inklusive vikarier) och fyra barn. Är det inte så det alltid borde vara egentligen? Eller i alla fall max 2 barn/fröken. Det är ju då de verkligen kan engagera sig i barnen och ge dem den tid de behöver. Fick med en lapp hem där de stod att det kommer bli många barn även till hösten men att de har ökat grundbemaningen och även satt in någon extra vikarie. Skönt att de kan göra det med tanke på alla indragningar.

Idag lagade vi en smidig och god lunch:

Spaghetti med baconröra:

2 paket bacon
2 paprikor
1 burk svamp
2 tomater
1 burk creme fraiche
3 msk tomatpure
1 msk soya
svartpeppar

Serveras med spaghetti och sallad.

Man kan givetvis ha i lite vad man vill men detta var det vi hade i kylskåpet idag =)






Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: Fullkorns fusilli med stekt falukorv och stekt ägg
Mellanmål: Proteinbar
Kvällsmat: Weetabix med lingonsylt och mjölk

Vatten: 10 glas

Promenad: -

Host, host

Inatt sov Elias 13 timmar, hade säkert kunnat sova lite till om jag inte hade väckt honom för att det var dags för dagis =) Han hostade inte en enda gång under natten så jag tror att hostan redan börjar ge sig, skönt! Efter att jag och Leo lämnat honom på dagis blev det baddags för Leo då det hänt en liten olycka =) Sen la vi oss i soffan och vilade i 1 1/2 timme. Kände att jag behövde det då hostan och förkylningen även har kommit och hälsat på mig nu. Hoppas att jag blir frisk till helgen då det ju både är midsommar och dop. Jag som ska läsa en dikt vill ju inte stå där och få värsta hostattacken.

När Tom kom hem från jobbet åkte han och Elias in till stan och handlade och när de kom hem bakade de chokladbollar. Vet inte vem som tyckte det va godast =) Tyvärr fick jag ju nöja mig med att se på.


En nybadad kille




Först rulla...




Sen äta!


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: 2 dl fryst yoghurt
Lunch: Lasagne
Mellanmål: Proteinbar
Kvällsmat: Yoghurt och müsli+2 ägg

Vatten: 10 glas

Promenad: -


Stressigt besök i stan

Inatt vaknade inte Leo förrän 05.20, så länge har han aldrig sovit förut =) Hade dock varit ännu skönare om inte Elias hade vaknat samma tid...förstår inte hur han kan vara pigg vid den tiden? Medan Tom tog Leo och gick upp för att sova lite till satt jag och Elias och myste här nere i soffan. Sen började jag må illa och frysa så jag gick upp och bytte med Tom. Hur mysigt var det inte att krypa ner i en varm säng bredvid en sovande Leo =)

Sen var det dax att åka in till stan. Fortsatte mitt sökande efter en klänning till dopet och jag hittade en! Köpte även lite presenter och efter det var det dags att åka till vårdcentralen för att kolla halsen. Har haft ont i 2 1/2 vecka så börjar jag ledsna. Hade fått tid kl. 11 och fick inte komma in förrän kl. 11.35, sen vänta på provsvaret i yttligare 20 min. Ska det behöva ta en timme för att skrapa lite med en topz på mandlarna? Visade sig i alla fall att det inte var halsfluss så det va skönt. Nu är det bara att stå ut tills det släpper, tyvärr har även hostan kommit tillbaka nu också. Har därför inte promenerat idag då jag känt mig lite hängig. Kanske dags att börja lyssna på kroppen snart?

Efter att Tom åkte till jobbet har vi i princip bara suttit och myst i soffan. Elias fick hålla Leo i knät (givetvis med mammas hjälp) och jag kan säga att det var en stolt storebror som satt där =) Nu blir det lite tv-tittande och sen troligtvis tidigt i säng ikväll.


Blommig klänning



Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Äpple
Lunch: Stekt potatis och sill
Mellanmål: 2 dl fryst yoghurt
Kvällsmat: Yoghurt och müsli + 2 ägg

Vatten: 8 glas

Promenad: 1 h

Mysig dag

Idag har vi bara haft en lugn och mysig dag här hemma. Elias är förkyld och hostig så vi har bara tagit det lugnt och gejat lite. Efter lunch somnade båda barnen så även mamma och pappa i huset passade på att vila ögonen, finns det något mysigare än att ligga uppkrupen i soffan under en filt en söndag och höra regnet utanför?

Men lite nyttig kände jag att jag var tvungen att vara så efter att väntat hela dagen på att det skulle sluta regna gav jag upp. Nej, jag struntade inte i den dagliga promenaden (kände ju lite dåligt samvete att jag inte hann promenera igår) så jag och Tom tog på oss regnkläder, klädde in syskonvagnen med regnskydd och gick ut i regnet. Det var jätte skönt och när vi väl var hemma efter en timme hade det nästan slutat regna. Jag och Tom kom fram till att då vi är ute och går är i princip enda gången vi kan prata utan att bli avbrutna av något. Leo sover alltid gott i vagnen och Elias stortrivs att sitta och titta på gräsklippare, kärror osv. Vi får mycket sagt och man kan planera och disskutera i lugn och ro.

Vi hade en trevlig dag och kväll igår förresten och vännerna åkte hem vid 00.30. Måste säga att jag känner mig väldigt stolt då jag inte ens smakade på tårtan eller chipsen med den otroligt goda dippen (som jag vet sen innan) =)


Marängtårta som Elias dekorerade så fint =)





Elias godingen




Leo sover nästan innan vi börjat gå =)




En slarvig fläta


Hälsodagbok!

Skriver den nu eftersom jag vet redan nu vad jag ska äta under resten av dagen, alltså ingen tårta, chips osv...suck!

Frukost: En shake
Mellanmål: Ett glas yoghurt
Lunch: Potatis, sill, gräddfil
Mellanmål: Banan
Middag: Potatissallad, kött, sallad

Vatten: ?

Promenad: Hinns inte med idag så det får bli extra långt imorgon!

Tidigt midsommarfirande

Om ca 2 timmar kommer våra vänner från Varfofta hit, för idag ska vi fira midsommar =) Då de inte kunde nästa helg så bestämde vi oss för att fira en helg tidigare. Först blir det god lunch med jordgubbstårta efter sen massa lek utomhus (hoppas att vädret håller i sig tills barnen somnar ikväll). Senare blir det grillning och kvällen kommer att tillbringas på altanen med mat, dricka, spel och förhoppningsvis mycket skratt! Då jag ammar kommer jag varken äta färska potatisar (äter vanliga istället) eller jordgubbar, dock lika bra det eftersom jag ändå ska hålla mig ifrån sötsaker.

Glömde skriva igår att när Leo vaknade på morgonen och jag skulle ta upp honom ur sängen hade han vänt sig så han låg med huvudet nere vid fotändan, godingen =)


Våran Leo-bus

Våran Leo-bus


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Banan
Lunch: Pastasallad (vegetarisk)
Mellanmål: Tomat och mozzarella
Middag: Kroketter, snitzel och bearnaisesås

Vatten: 9 glas

Promenad: 45 min

Städning på schemat!

Ja det är i princip vad vi har gjort idag. Dagis va stäng idag så Elias har varit hemma. Passar ju perfekt eftersom han gärna hjälper mamma med städningen =) Allt från att damma och dammsuga till att skura toalettstolen =) Skönt att det inte har varit så varmt idag heller men det räcker ändå till för jag ska erkänna att det är lite svettigt att städa hela huset med två barn. Men såå skönt när det är klart!




Tyckte jag var värd ett lite matigare mellanmål idag

Tyckte jag var värd ett lite matigare mellanmål idag

 


Hälsodagbok!

Frukost: En shake
Mellanmål: Banan
Lunch: Två smörgåsar med två skivade ägg + ett glas mjölk
Mellanmål: Banan
Kvällsmat: Pastasallad med kyckling

Vatten: 8 glas

Promenad: 50 min

En lugn dag!

Då Tom jobbade jour inatt så var det jag och Leo som skulle följa Elias till dagis idag =) Det är mycket som ska "klaffa" på morgonen. Men jag säger bara att herregud vad effektiv man blir som tvåbarnsmamma! Elias har sovit hela natten och vaknade kl. 07.20, en halvtimme senare vaknade Leo. Så efter frukost, amning, blöjbyten och påklädning begav vi oss mot dagis!

Efter lunch gick vi en promenad, hade dock skjutit på det om jag vetat hur varmt det va! Men men, man ska ju svettas =)

Goding på väg till dagis

Goding på väg till dagis


Hälsodagbok!

Den 18:e april föddes Leo, vår andra son. Så nu kämpar jag för fullt att gå ner mammakilona =) För att underlätta för mig själv samt få lite press kommer jag varje dag skriva vad jag äter, hur mycket vatten jag dricker samt hur mycket jag motionerar. Ca. 1g/v kommer jag även skriva min vikt.

Då jag var höggravid vägde jag som mest 87 kg, jag gick upp sammanlagt 20 kg under graviditeten.

Startade med "hälsodagboken" igår och då såg det ut såhär:

Frukost: En shake
Mellanmål: -
Lunch: En bit kycklingpizza
Mellanmål: Banan
Kvällsmat: Yoghurt+müsli

Vatten: 10 glas

Promenad: 15 min x 2
                  1 h

Vikt: 72,0 kg

Bloggstart!

Nu har då även jag skaffat mig en blogg =) Känns kul att få skriva av sig lite om vad som händer och sker vilket är rätt mycket just nu känns det som. Igår va jag och Leo i Skövde en sväng för att köpa dopkläder som vi kan ha när deras kusin Nova döps. Letade efter en blommig klänning till mig, men förgäves. Jaja, huvudsaken är att jag hittade lite kläder till pojkarna. Köpte bl.a. en vit skjorta och en blåvit randig väst till Elias. Fanns väldigt lite kläder till Leo tyvärr men han fick en blåvitrandig body i alla fall (för att matcha storebror).

Elias kommer bli så fin i denna

 

Elias kommer bli så fin i denna


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0