Inför advent

Vilken fredag vi har haft! Startade dagen men att börja adventspynta (gardinerna hängdes upp igår kväll). Sen kom mamma, Dante och Ida med familj hit för att äta tacos. Jag och Tom fick istället en lunch på stan och flera timmars julklappsletande. I lugn och ro kunde vi strosa runt i affärerna. Även flera nya adventsljusstakar inhandlades.
Räknade att vi nu sammanlagt har tio ljusstakar och stjärnor :)

När vi kom hem firade vi världens bästa momi som fyller år idag. Tack för att du alltid ställer upp, lyssnar och stöttar <3 Hoppas du tycker det var mysigt att spendera dagen med de personerna som älskar dig allra mest <3


Föräldramöte

Ikväll var det föräldramöte för Leo. Mitt allra första då Tom gick på Elias förra året, det är vuxenpoäng det! De visade massa bilder och förklarade hur en dag på avdelningen kunde se ut. Så underbart att se Leo med ett leende på varje kort.

När jag kom hem värmde jag och hjärtat lite glögg och tog fram pepparkakor och ädelost. En stund i soffan och i lugn och ro kunna sitta och planera julklappsinköp och börja skriva på vår Ullaredslista.


Lång dag

Denna dagen blev inte alls som jag tänkt mig. Ett telefonsamtal till 1177 sen blev det direkt en resa till akutmottagningen i Skövde. Prover och olika undersökningar sen kunde jag åka hem. Hann vara hemma en kvart innan det var dags för hälsokväll i stan och scanning av kunder. Nu väntar jag på hjärtat som också varit iväg hela dagen.

Tack till mamma som var med mig idag och till Anneli och Michael som hämtade barnen på dagis och hade hand om dom hela kvällen.

Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig men huvudsaken är att man försöker göra det bästa av situationen.


Glöggmys

I eftermiddags var det dags för vårt glöggmys här hemma! Herbalifes produkter, pepparkakor, glögg, julmusik, tända ljus, vänner, mammor, pappor och barn. Allt i en salig blandning gjorde dessa timmar väldigt mysiga! Tack alla som kom och ville ha det lite mysigt en vanlig söndag.


Forever

Jag säger bara Twilight! Igår såg jag, mamma och syster den på bio och den var grymt bra. Älskar filmerna och tycker alla håller samma klass. Efteråt åkte vi hem till mamma och Dante där det dukades upp ost, kex, fudge och vin. En supermysig kväll som jag gärna gör om snart igen! Tack momi <3

Nu är det dags att gå upp, ligger bredvid en sovande Elias som skönt var somnade om imorse och ligger och lyssnar på Leo och Tom som leker i vardagsrummet <3


Kalas

För en stund sen var vi iväg på kalas hos svägerskan, goda kakor och supergod tårta blev vi bjudna på.

Leo somnade gott i bilen på väg hem så väl hemma hade jag och Elias lite mystid och lagade sen lunch. Nu sitter vi i soffan och myser och väntar på att lillebror ska vakna.

När Tom kommer hem ska jag iväg för en helkväll med mor och syster, ska bli riktigt härligt!


God pizza

Ikväll blev fredagens middag hos oss pizza från Santa Maria. Lite tjockare än ett vanligt tortillabröd, man kan självklart ha vad man vill på piazzan men detta hade jag: ketchup, lök, ananas, vitlökssalami, riven ost, mozzarella, tacosås och vitlöksdressing, mumma säger jag bara! Och de ska bara stå inne i 5-8 minuter i ugnen.


Valmöjlighet

Idag ringde de från dagis för att berätta att maginfluensan härjar hej vilt och både många pedagoger och barn hade insjuknat och frågade om vi ville lämna barnen ändå. Vi bestämde rätt snabbt att de fick vara hemma både i eftermiddags och imorgon.

Så när pappsen åkte till jobbet tog vi en promenad och sen ville barnen självklart till lekplatsen och gunga, roligt tycker jag då ingen av dem tyckt särskilt mycket om att gunga för ett tag sen, Elias vägrade gunga under väldigt lång tid men nu älskar han det :)


1 1/2-års kontroll

Idag var det dags för ett besök på BVC med Leo. Han byggde torn med klossar, gosade med alla nallar och dockor han såg, fick sprutan, tog av sig byxorna flera gånger för att kolla det konstiga plåstret, öppnade dörren ett antal gånger och sprang skrattande därifrån, stökade ner och städade efter sig.

Alltid lika roligt att få se hur mycket barnen vuxit, speciellt då det var ett halvår sedan vi va där. Nu är han 87 cm lång och väger 12,2 kg.

Dessa nallar blev riktiga favoriter:


Omhändertagen

Idag är gårdagens sjuklingar återigen pigga så så var det min tur att bli hängig. Jag har inte fått riktigt maginfluensa men imorse sa kroppen stopp. Inte kunnat äta, illamående, matt och värk i kroppen. Så mina bästa vänner har idag varit soffan och sängen. Tom har fixat allt och avslutade kvällen med att ge mig massage, du är bäst! Känner mig mycket bättre men tänkte ändå sova nu då ju det ska vara det bästa!


Otur

3 1/2 timmas sömn i natt, Leo vaknade 03.30, lämna tidigt på dagis då jag blivit bokad på jobb i vården. Efter dagishämtning blir Elias jätte ledsen och klagar på ont i magen. Pang, han får maginfluensa. Tio minuter senare är det Toms tur... Mitt i allt har Leo så svårt att sova och vaknar en gång i kvarten och är ledsen. En riktigt tuff förnatt men sen har vi fått sova. Jag visste att det var för bra för att vara sant att slippa det här!

En utslagen Elias redan kl. 18 igår;


Innedag

Dagens har spenderats inomhus då Leo fortfarande är förkyld och lite hostig. Han har varit på riktigt myshumör hela dagen samtidigt som tröttheten sitter i sen flera dagar tillbaka. Skönt att kunna ta det lugnt inför kommande jobb och dagis vecka.

I eftermiddags fick vi besök av syster med familj. Självklart blev det fika och barnen fick leka av sig.

Nu inväntar jag hjärtat som varit på jobbet sen tidigt imorse, mys!

Tandborstning innan läggdags:


Nya nappar

Storhandling på förmiddagen, tacos till lunch, bullbak och besök av Louice och Ken i eftermiddag och strax blir det en varm dusch innan det blir filmtajm! Det var vår fredag denna vecka.

Dessa underbart söta nappar hittade jag i affären idag:


Tv-kväll

Nu sover barnen gott i sina sängar, i alla fall några timmar tills Leo vill komma ner och dela kudde med mig.

T jobbar men ikväll har jag sällskap av tv:n. Arga snickaren och Greys! Dags att göra en kopp te och krypa ner under filten.

Idag blev det Vårkumla-rundan:


To do

Idag har vi kunnat bocka av en sak på to do-listan, nämligen putsa fönstren. Visserligen är altanfönstren kvar men skönt att man kan se ut igen.

Ikväll har jag haft en hälsokväll tillsammans med mina distributörer i Skövde, härlig energikick som vanligt! Och när jag kom hem var Elias fortfarande vaken så nu är det lite mys i soffan innan läggdags.


Trotsa tröttheten

Efter en natt med endast två timmar sömn för mig var jag inställd på en tuff dag då Tom inte skulle sluta förrän sent ikväll och det inte fanns någon chans till vila.

Men poff sa det bara och efter en PW och lunch så hade det redan blivit eftermiddag. Då kom världens bästa mamma och Dante för att leka en stund med barnen så jag kunde på vila. Men barnen var inte så leksugna då Leo körde en 3-timmars vila och Elias somnade bredvid mig i sängen!

När vi vaknade hade syster med familj kommit och Dante stod och gräddade våfflor, underbara familj!

Barnen dansar loss till "Jag är en gummibjörn":


Tuff dag

Idag började dagen väldigt bra och fortsatte så under några timmar. Sen har det varit både en tuff eftermiddag och kväll. Det är mycket som snurrar i huvudet nu. Mycket nytt som påverkar både mig och barnen, speciellt Elias. Det är så viktigt att vardagen fungerar och att barnen känner sig trygga men vi tar en dag i taget och pratar mycket så ska nog allt lösa sig till det bästa.

Världens bästa sambo har i alla fall fixat så vi får lite gott hemkört av svärfar så när T slutar jobbet blir det mys i soffan framför den senaste Johan Falk filmen! Tack för att du piggar upp mig <3

Världens bästa familj:


Ögonkontroll och egentid

I förmiddags var det dags för ögonkontroll för Elias. Vi har pratat om det i några dagar för att förbereda honom men han har inte alls velat åka dit. Men när vi väl var där gick det så bra och han var så redig! Med sig hem fick han en suddgummi (jag vill ta en till Leo var det första han sa) och två ögonlappar med piratskepp.

Sen var det bara hem och vända för jag hade bestämt dejt med Marie på Falbygdens ost. Finns det något bättre än att sitta i lugn och ro och prata med sin bästa vän samtidigt som man äter underbart god ostbuffe?! Sen fortsatte vi vidare upp till stan där det shoppades lite till papporna inför söndag :) Tack för en riktigt mysig eftermiddag!

Självklart får man välja vad man vill till fika när man varit så duktig:


Glömde visst bilden :)


En present

I förmiddags kom farmor och farfar hit med en present till barnen, en alldeles egen iphone! Så nu kan de kolla på youtube så mycket de vill utan att vi behöver oroa oss för att bilder raderas, att någon blir uppringd osv. Behöver jag säga att barnen är lyckliga?

Nu slappar vi i soffan medan Leo sover, härligt att bara vara. Sen blir det en familjepromenad och röj i garaget så vi kan börja ställa in båda bilarna.


En efterlängtad lördag

Då jag och Tom inte får så mycket tid tillsammans just nu så uppskattas de lediga dagarna ihop extra mycket, som idag. Trots att vi fått så mycket gjort under dagen har vi inte behövt stressa utan bara gjort sakerna i lugn och ro med mycket mys emellan. På eftermiddagen kom mormor och morfar hit med mat medan vi stod för efterrätten. Sen passade vi på att fixa ute i trädgården tills det blev så mörkt att vi inte såg något längre. Men barnen hade nog gärna varit ute några timmar till :)

Nu har godingarna somnat och vi har intagit soffan. Film står på menyn, troligtvis blir det The lucky one.


Intro

Igår kväll och idag har jag gått introduktion på ett nytt jobb och det känns väldigt roligt. Herbalife är fortfarande mitt jobb men lite vid sidan av är aldrig fel. Lite otur hade jag då Leo var vaken en stund innan tolv och sen vaknade Elias halv fyra, och nej, han somnade inte om!

Så en Sandra som tänkt vara utvilad och med huvudet i full fokus som verkligen krävs när man ska lära sig en ny arbetsplats försökte hela dagen vara på alerten och kväva gäspningarna.

Nu ligger jag bredvid Elias i soffan och nu kommer vi nog strax att somna gott båda två :)

Vår pumpa som vi gjorde för en vecka sen:


Stolt mamma

Igår var det en stor dag här hemma, Elias slutade med nappen! Vi har pratat om det länge nu, diskuterat och planerat med Elias för att det skulle bli så bra som möjligt. Hans önskan var att få ge napparna till kaninerna på Mössebergs djurpark, han ville inte ge dom till tomten. Så igår var dagen vi hade bestämt och jag och pojkarna åkte till djurparken, där tittade vi på kaninerna, hängde upp napparna på anslagstavlan och innan vi gick vinkade Elias hejda till napparna.

Vi har bävat för denna dagen då han verkligen älskar sin tutte och snutte. Snutten har han kvar så han har något att mysa med :)

Då jag jobbade igår kväll hade Tom hand om läggningen och det hade gått så bra! Han hade somnat utan minsta gnäll. Vi som hade väntat oss en vecka av frågan efter tutten och mycket gråt känner oss så stolta över vår stora kille!

Nu ska vi bara skriva ett brev till tomten och berätta hur redig Elias har varit så han får en stor julklapp av tomten på julafton :)


RSS 2.0