Advent på hög nivå

Idag har Tom kört några vändor till tippen, jag har hunnit med en snabbsväng på stan, lite handling, vi har satt upp nya gardiner, adventspyntat och bakat fudge. 

Imorgon väntar adventsfrukost med tomtegröt här hemma. Sen blir det även jobb på kvällen då de ringde från psykiatrin och det var lite kris.

Nu väntar vi på att barnen ska somna så vi kan ha lite myskväll med film och glögg.

Den här kille sover nog snart då han startade dagen 04.30 imorses:



Denna veckan

I tisdags var jag på julbord med landstinget. Underbart god mat och väldigt trevligt var det. I onsdags var jag och barnen iväg i några timmar för att handla lite ljusnät, dörrkrans och lite annat smått och gott. Sen har det städats och putsats fönster så det ska vara fint inför advent. 

I torsdag var Elias på dagis i några timmar då de hade uppträdande med sina minimello-dockor de gjort. Elias har gjort Bamse och hade då valt Bamse-låten till uppträdandet. Det är vid såna här tillfällen man känner att han verkligen börjar bli stor.

Ikväll har jag jobbat men jag är ledig i helgen. Imorgon blir det några vändor till tippen sen ska vi äntligen sätta upp julgardinerna och ställa fram alla adventssaker. Lyssna på julmusik, dricka glögg och bara mysa!

Leo bara myste runt här hemma när han fick lite egentid med mamsen i torsdag:




helgen. Imorgon blir defram alla adventssaker. Dricka glögg, lyssna på ju

Mina älskade

Dagen startade redan kl. 04.30 idag då Elias vaknade och var täppt i näsan. När han inte kunde somna om gick vi upp och drack te och tände massa ljus. En stund senare kom även lillebror och kröp under filten.

Mina älskade underbara barn. Ni ger mig så mycket kärlek. Alla kramar, pussar leenden gör mig till världens lyckligaste mamma. 

På förmiddagen gick vi till lekplatsen. Strålande solsken, gungande skrattande barn, sämre kan man ha det.

Efter lunch la vi oss och vilade några timmar. Sen var det dags för kvällsjobb och när jag kom hem välkomnades jag av kramar och pussar av Elias. Nu har han precis somnat bredvid mig i soffan och jag kan inte sluta titta på detta sovande underverk!




Väntar en stund till

Imorse åkt Tom och Elias in till skridskoskolan men jag och Leo stannade hemma idag. Han är rätt förkyld så vi hade lite egentid tillsammans istället, gud så mysigt. Vi bakade kakor, lagade lunch och bara myste runt.

I eftermiddags kom mormor, morfar, Nova och Kevin hit på mellis och fika. Senare kom även syster och Robin.

Det verkar vara väldigt många som redan adventspyntat och tagit fram tomtarna. Men jag vill nog gärna vänta till helgen. I veckan får det blir förberedelser i form av putsa fönster, städning, och inköp av ljusnät och ljuskrans.

Min duktiga hjälpreda <3




Träffat tomten och dekorerat pepparkaka

I förmiddags var det dags för kalas hos svägerskan Louice som fyller 25! Vi gav även en inflyttningspresent då de flyttat till hus. Massa godsaker blev vi bjudna på. 

Sen åkte vi direkt till Sandhem och Sägnernas hus där det var julmarknad. Barnen fick dekorera sina egna pepparkakor, köpa lite godis och självklart det bästa av allt, träffa tomten som bjöd på pepparkakor! Vi träffade även Ida med familj där så vi bjöd hem dom på lite lek under eftermiddagen.

Nu har Elias precis somnat bredvid mig i soffan så nu väntar jag bara in sambon som står i garaget och städar bilen. 

Fortsatt trevlig helg!




Blocketfynd!

Igår åkte Tom för att hämta två fynd jag gjort på blocket. Först en Didriksson overall till Leo som fanns i Skara. Superfint skick, knappt använd! Sen har vi äntligen hittat ett ordentligt kylskåp (i Lidköping). Vi har hela tiden haft hälften kyl/hälften frys. Så det har varit rätt trångt i kylen när man storhandlar osv om jag säger så. Även kylskåpet var i superfint skick och det blev så bra. Vi tackar mamma och Dante då det blev en för tidig julklapp.

Ibland ska man helt enkelt ha lite tur :)

Passade perfekt!




Måndag igen

Jobb hela dagen, hämtat barnen på dagis, bakat chokladbollar, myst, läst saga, haft sångstund och nu har de precis somnat! Strax kommer Emma över för lite prat och en PW väntar så fort Tom kommer hem.

I helgen passade barnen på att bada hos farmor och farfar:




Novemberfesten

Igår var det dags för det årliga novemberfesten hos familjen Jansson! Vi startade kl. 15 med en fördrink hos familjen Gustavsson innan vi gick vidare till Kinnarpshallen. Där spelade vi innebandy i två timmar (känns både i rygg och benen idag kan jag lova). Sen var det dags att göra sig iordning, årets tema var Halloween.

God tacos smakade bra efter allt slit på planen. Sen gick vi vidare hem till Jansson där resten av kvällen fortsatte. Grabbarna spelade poker ute i köket och vi flickor ägde vardagsrummet! Dans hela kvällen/natten och vi hade det bara så roligt! En mycket lyckad kväll.

Jag var utklädd till fladdermus:






Hemma med barnen

Elias började hosta för några dagar sen och igår blev han förkyld. Idag kom febern krypande. Ikväll ringde Tom till jobbet och berättade att båda barnen hade feber så imorgon blir det inget jobb utan en dag hemma med barnen. På onsdag är Tom hemma med dom. 

På kvällen ska jag på pysselkväll på jobbet! Byta julklappar, äta pizza och dricka lite vin, det ska bli väldigt mysigt! 

Mitt hjärta smälter när jag tittar på dig <3






Tummen upp

Vilken rolig kväll jag hade igår. Förfesten var super, timmarna flög förbi och jag vet inte när jag skrattade så mycket sist.   Väl nere på parken kunde väl kvittat men överlag en väldigt lyckad kväll.

"Dagen efter" har inneburit konstant huvudvärk men mysigt har vi haft ändå. Tom tog med Elias in till stan och åkte skridskor medan jag och Leo kröp ner i sängen och vilade några timmar. Ikväll bakade vi och gjorde en god middag med kotletter, sås och potatis.

Igår ville barnen också göra sig fina i håret <3




Njuter av ledighet

Mitt uppe i en fyra-dagars ledighet och jag njuter för fullt! Idag har jag och barnen mest myst runt här hemma och när Tom kom hem från jobbet åkte vi in till stan för att handla.

Imorgon är det kommunfest och det är första gången jag går på det. Det är vi "yngre" på jobbet som ska dit och det ska bli riktigt roligt. Även min käre sambo ska dit så barnen ska ha fredagsmys hos farmor och farfar.

Vinet ligger på kylning och naglarna håller på att lackas, förberedelserna har börjat :)

Såhär kan ett kort se ut när Leo är i farten:




Skridskoskolan

Idag började barnen i skridskoskolan! Leo var med i ungefär 15 minuter men han tyckte det var roligt och jag är imponerad att han vågade sig ut på isen.

Elias var med hela tiden och var så duktig. Kämpade sig framåt och gav inte upp. Det ska blir så kul att se deras utveckling de kommande månaderna.  

Eftermiddagen tillbringade vi tillsammans med syster och hennes familj, mys på hög nivå!

Så stolt över er <3




You and me

I förmiddags lämnade vi barnen hos mormor och morfar. Sen åkte vi mot Skövde för en heldag med god mat, shopping och bara kunna strosa omkring i affärer. Vi är båda väldigt nöjda med dagens inköp och det var underbart att få lite tid tillsammans <3




Geggamoja

I förmiddags kom Yvonne och tre utav fyra barn hit och hälsade på. Fika, lek och massa prat, super mysigt!

Resten av dagen har vi varit ute och tittat på när den sista biten av dräneringen gjorts klart. Tom och Bengt har slitit idag i leran. Ja för som vanligt när vi gör något projekt så är inte vädret med oss. Byta altantak=monsunregn, byta hustak=snö, måla huset=regn hela sommaren och så även nu. Så trädgården ser ut som en gyttjefält men nu är det i alla fall klart. Återstår att städa upp lite bara.

Barnen sover nu gott så jag och mannen ska sätta oss framför idol och plocka fram lite fredagsplock! 

Vår lille trulls som vägrar klippa sig <3




RSS 2.0