Vår jul

Dagen före julafton åkte vi till Toms föräldrar för att fira jul. Även hans syster och Ken var där. God mat och massa julklappar. Tomten var verkligen en favorit och barnen delade ut slängkyssar för varje julklapp de fick. Barnen var överlyckliga och fick vara uppe extra länge såklart.

På julafton firade vi hemma hos oss. Mamma, Dante och syster med familj kom hit. Massa god mat och julgodis. Även denna dag kom jultomten med massa paket.

Barnen fick allt de önskade sig: brandbil, grävmaskin, traktor med släp, Emilkläder, cd-skivor, rundbalspress, höbalar, kassaapparat, halsband, fiskespel, kundvagn, lera, mikrofon, memory, tröja, Jake och piraterna skepp, film och varsin surfplatta. (Jag har säkert glömt något).

Juldagen spenderades hemma i lugnets vrå med undantag från en liten utflykt till skogen.

I eftermiddag intog jag och Marie mellandagsrean i Skövde och jag är så nöjd över alla fynd :)

En helt perfekt jul har vi haft och snart återgår vi till vardagen igen. Barnen har lov hela nästa vecka också så då ska vi nog passa på att hitta på lite roliga saker emellan jobben!

En ursöt Elias i min onepiece:




4:e advent

Barnen var lyckliga över att vi äntligen kunde tända det fjärde ljuset idag. Lite godisbak har det blivit under dagen och barnen ville dansa runt julgranen. Leo ville inte vila så vi gick en stund till lekplatsen istället.

På eftermiddagen kom mormor och morfar hit på adventsfika och barnen fick mysa lite!

Kvällen avslutades på bästa sätt med Emma!

God Jul <3




Jullov

Barnen har haft lite feber men nu är de helt friska igen. Egentligen skulle de gått sista dagen på dagis igår men de fick vara hemma och pigga på sig lite extra. Så egentligen startade deras jullov redan förra veckan men vi firade det igår.

Först åkte vi en sväng till stan där vi fyllde på Elias garderob med lite tröjor, stl 122, herregud vad han växer. Sen åkte vi till Falbygdens ost där vi fikade och barnen fick skriva en önskelista till tomten! En mysig eftermiddag och barnen tycker de ska bli så mysigt att få vara hemma i ytterligare 3 veckor.

Idag har vi bara tagit det lugnt, en promenad till affären på förmiddagen och på eftermiddagen kom syster och barnen hit. Imorgon jobbar jag min sista dag innan mitt lilla jullov, härligt!

Dagens goda lunch:




Luciafirande för Leo

Imorse var det luciafirande för Leo på hans avdelning. Inget luciatåg utan barnen satt i föräldrarnas knä också sjöng vi gemensamt, mysigt!

Allra bäst tyckte Leo det var när det blev dags för fika. Sen följde syster, barnen och mormor ned hem där vi fortsatte luciamyset.

I eftermiddags åkte jag och Elias och hämtade upp mormor och åkte till Skövde. Där blev det lite julklappshandling och Elias fick fredagsgodis. Under tiden myste Tom och Leo här hemma, och självklart hade de tagit en promenad till affären så Leo också fick lite godis.

Nu har jag precis slagit in lite julklappar och druckit glögg, mums! Nu väntar sängen för imorgon blir det extrajobb.




Luciafirande för Elias

In kommer världens finaste Elias iklädd sin pepparkaksdräkt och sjunger luciasången. Sjunger lite försiktigt med i varenda låt och vinkar glatt när han får syn på oss. 

Speciellt vid såna här tillfällen känner man en sån enorm stolthet. Detta hade han verkligen sett fram emot och övat på sångerna varje dag. Väldigt duktiga barn gjorde att det blev ett mysigt luciafirande. Imorgonbitti är det lillebrors tur!

<3




En vanlig tisdag som blev speciell

Började dagen med en sovmorgon till 6.50. Efter en gröt och äggfrukost åkte jag och barnen in till Gula villan. Vi har nog inte varit där på närmare ett år men Elias har länge pratat om att han vill dit. Fika, dega, måla, leka, sångstund, behöver jag skriva att barnen var nöjda?

På eftermiddagen gick vi ut och gjorde årets första snögubbe och ljuslykta. Sen gjorde vi Rocky roads som vi ska försöka spara till julafton :) De blev så goda!

När Tom lagt barnen skickade jag in honom till tv:n och serverade en öl. Sen lagade jag en överraskningsmiddag: pasta med bacon och ädelostsås med vitlöksbaugett, mums! Ibland behöver man lyxa till det i vardagen och få ägna lite tid bara till varandra. 

Klipper marschmallows till godiset: 




Njuter

Ikväll var det riktigt skönt att gå hem från jobbet efter 13 timmar. Andas frisk luft, snö under stövlarna, titta på alla fina adventsljusstakar i fönstren. Få komma hem och mötas av Elias som fortfarande var vaken.

Nu är det Paradise som gäller sen ska det bli skönt att sova!




Tacksam

Igår var barnen hos farmor och farfar hela dagen pga av att våra jobb krockade denna helgen. Där fick de bada och göra marsipangrisar!

Emellan mina arbetspass igår hann jag hem till familjen och för att träffa syster med familj och mamma och Dante som varit utomlands en vecka. De bjöd på jultårta och vi fick även lite presenter från resan.

Idag hade jag tagit semester men fick ändå jobba då det är mycket sjukt på jobbet just nu. När jag slutat ringde Tom och sa att han och barnen var på väg att möta mig med snowracern. Ett litet stopp på lekplatsen blev det och när jag kom hem fick jag en överraskning, de hade klätt granen och den var så fin!

Nu är även alla tomtarna uppe så de kommande två veckorna fram till jul får väl ägnas lite åt bakning.

Kärlek <3




Min familj betyder allt för mig och 

Julbord

Precis hemkommen från ett underbart gott julbord på Rantens hotell. Det bästa julbordet jag varit på med massor av mumsig mat och dessert. Underbara arbetskompisar med skratt så man fick ont i magen. Det är vad jag kallar en väldigt lyckad kväll!




Bang, bang

Somnade med migrän och vaknade med det. Hoppas att det försvunnit tills imorgon bitti. Bokföring har stått på schemat idag och sen var det dags att hämta hem barnen.

Nu sover de, ljusen är tända och jag har sjunkit ner under en filt i soffan. Ikväll har jag lovat mig själv att somna innan kl. 22.

Mys efter dagis:




RSS 2.0