MVG

Den här dagen får ett stort MVG av hela familjen. Imorse efter frukost packade vi in oss i bilen och när vi hade börjat åka berättade vi för barnen att vi skulle till Borås djurpark!

Den här gången tittade vi inte på så mycket djuren. Istället såg vi när sälarna fick mat, vi åkte det lilla tåget och guidades runt i parken, barnen fick rida, köra eltraktor, gräva grävmaskin och leka på lekplatserna.

När vi kom hem fixade vi tacos och åt på altanen. Då båda barnen sov i bilen på vägen hem fick de vara vakna länge ikväll. Leo somnade för en stund sen så nu ska jag krypa ner bredvid Elias i soffan så får vi se vem som somnar först :)


Första dagen

Idag vaknade jag upp och kände ingen huvudvärk för första gången på två veckor, härligt! Dagen har bjudit på ett 11,5 timmars jobbpass så nu är mina 7 arbetspass avklarade denna vecka!

Det ska bli så skönt att vara ledig imorgon, ska gå i pyjamas hela förmiddagen :)

Igår kom mormor och morfar hit och myste lite på kvällen <3


Lite egentid var för sig

Vi får lämna Elias 15/v men inte Leo eftersom han inte är tre år än. Även om barnen går väldigt lite på dagis så har vi inte gjort detta då vi trott att båda skulle blivit ledsna om den ena skulle vara kvar och den andra få följa med hem.

Nu i veckan kände vi att vi ville prova då de annars skulle gått endast 2 timmar på hela veckan. Så två dagar har Elias fått gå "15 timmars". Imorse cyklade vi iväg till dagis och Leo blev inte ens ledsen när vi åkte. När jag kom hem var Tom och Leo klara och vi åkte en sväng till Skövde! Vi köpte lite kläder till barnen och tog en fika på Gräddhyllan.

Elias fick leka med kompisarna på dagis och hade jättekul och Leo fick mammas och pappas fulla uppmärksamhet. Tror det här är riktigt nyttigt för båda två.


Bvc, labb och vårdcentralen

Igår var det dags för Elias 4-års kontroll. Han fick svara på en fråga för varje bild i ett album, pärla ett armband, räkna och gissa färger, placera dinosaurier, gå balansgång och väga och mäta sig. Han var så duktigt och jag blev så stolt!

Efter besöket gick vi till labb och tog ett allergiprov för hund. Nu håller vi tummarna och väntar svar om en vecka. Måste ge Leo en eloge också som var med hela tiden och trots mycket väntan så var han så redig.

Idag efter jobbet fick jag en tid hos vårdcentralen. Har haft konstant huvudvärk i över en vecka nu och kände att det var dags att kolla upp det då jag även börjar känna mig väldigt trött nu. Allt såg bra ut men får reda på blodproverna imorgon. Får försöka ta det lite lugnt nu så ingen träning för min del ikväll.

Elias ville så gärna följa med mig och hålla mig sällskap och kom fram till mig och pussade mig och frågade om det gjorde ont <3


En otrolig present

Förmiddagen innebar träning för både mig och Tom, sen tog vi det lugnt i några timmar innan det var dags för Tom att åka till jobbet och jag skulle iväg på Meandi-party. Alltid lika kul att se säsongens nya kläder och denna gång blev det ett inköp till mig och Elias.

Under tiden var barnen hos farmor och farfar och det var två glada killar jag mötte när jag kom dit! De hade nämligen fått ett helt otrolig present, en alldeles egen fyrhjuling!


Provsvar

Idag har vi ringt massa nödvändiga samtal, såna där tråkiga men som man ändå måste göra ibland. Bland annat ett samtal till läkaren Elias träffade för en vecka sen. Det var som vi trodde, han är kraftigt allergisk mot katt. Nu ska vi dit nästa vecka för att ta prov och se hur han reagerar på hund.

Då vi trodde det skulle bli regn idag gick vi ut efter frukosten och började i trädgården. 6 timmar senare hade det fortfarande inte kommit en droppe men vi hade fått mycket gjort!

Busen somnade redan kl. 18 här hemma men Elias har inte kommit till ro än pga den dumma hostan. Men snart somnar han nog och då blir det nog en film för oss vuxna.

Våra hjälpredor <3


Helt olika dagar

Igår var det en tuff dag här hemma och barnen var verkligen inte på sitt bästa humör. Idag har de varit som änglar!

Imorse tog vi en promenad bort till hästarna sen tog vi med Ida och Nova till lekplatsen där vi stannade tills regnet kom. Hem och gjorde play-do lera och lagade mat. Sen la vi oss i sängen och stensomnade alla tre i hela 3 timmar, så skönt.

Kvällen har fortsatt i lugn tempo (med undantag från min kvälls PW) och ikväll var det riktigt mysigt att barnen var uppe länge med oss.


Allergi

Det vi först trodde var sjukdom visade sig vara allergi. Allergi mot katt. Elias har mått riktigt dåligt veckan, hostat massor med hostattacker som varat i upp till två timmar, rinnande och kliande ögon, nysningar, kliande hals och kliande utslag i hårbotten.
 
I går var vi på vårdcentralen och träffade en läkare. En slarvig undersökning gjordes men han fick utskrivet stark hostmedicin och fick göra ett allergi test som vi nu väntar svar på om en vecka. I förmiddags var han väldigt röd i gommen samt hade fått kliande utslag över hela kroppen. Så jag ringde 1177 som fixade en tid på jouren en timme senare. Där fick han kortison och fick utskrivet allergi medicin.
 
När vi kom hem fick barnen säga hejdå till Bella. Sen körde Tom bort barnen till farmor och farfar och sen vidare till hans mormor och morfar där Bella nu får vara en vecka. Jag körde igång med städningen, damma, dammsuga, torka golv, tvätta gardiner, filtar, sängkläder, duschdraperi osv. Vi fick låna systers superdammsugare och vi dammsög alla sängar, mattor och soffan.
 
Ingen är 100 % säker på att det är kattallergi men alla symtom tyder på det. Vi tycker det är jättetråkigt att inte kunna ha kvar Bella men huvudsaken är att Elias blir bättre <3
 

Sjukling

Idag har vi kört en lugn dag här hemma då Elias blivit sjuk. Hoppas han piggar på sig snabbt så vi kan hitta på massa skoj i veckan!

Tanken var att jag och barnen skulle gå över till Emma på förmiddagen men Elias fick stanna hemma med pappsen så gick jag och Leo dit istället. Inte så ofta jag bara har med mig Leo så lite konstigt kändes det allt, men väldigt mysigt och det märktes att Leo trivdes.


Bella <3

Barnen hade haft det så bra hos mormor och morfar. Grillat, varit vid hornborgasjön, kört grävmaskin hos min morbror, badat och lekt massor så klart.

När jag slutade jobbet mötte jag upp Tom hemma och vi åkte för att hämta godingarna. Tänk att man kan sakna dom så! Barnen var förväntansfulla eftersom vi skulle åka och hämta en liten Bella, vår nya familjemedlem.

Sötare får man leta efter och det känns så kul att kunna ge barnen en katt <3


I made it

11,5 timmes jobb idag. Varmt, varmt, varmt! Hem i några timmar på dagen för att käka lite och pussa barnen hejdå som sover hos mormor och morfar i natt . Imorgon är det upp och hoppa för jobb igen och sen ska vi hämta hem en liten gosig sak som vi välkomnar till vår familj !


RSS 2.0