Grattis min älskling

Idag fyller min underbara älskling 27 år! Är varje dag så tacksam att jag träffade just dig! Du är min själsfrände med stort S. Du finns alltid nära och stöttar mig i mina mål och drömmar. Du får mig varje dag att känna mig älskad och betydelsefull. Du tröstar mig när jag är ledsen och skrattar med mig när jag är glad. Du är världens bästa pojkvän och sambo. Du är världens bästa pappa. Du är bäst min älskade tulle <3


Lekkamrat

Idag åkte jag och barnen för att hälsa på Jennina och Tim. Vi säger alltid att vi ska träffas oftare men tiden går ju så fort. Det är alltid lika mysigt och massa gott fika blev vi bjudna på. Nu får det inte dröja lika länge till nästa gång vi ses Nina :)

Nu ska jag och älsklingen ha fredagsmys och troligtvis öppnar vi vinflaskan som är tänkt till morgondagen redan ikväll och smuttar lite!


Second tooth

I förmiddags var vännerna Marie och Robban här med deras söte Wille. Vi bjöd på cheesecake som är en personlig favorit. Elias gick sen runt hela eftermiddagen och sa: Dii, Boppan och Bille :)

Ikväll upptäckte jag Leos andra tand, bredvid den första i underkäken. Och precis som med första så har han väldigt svårt att komma till ro när han ska sova för natten. Två hostande barn, en extra vällingflaska, den ene börjar gråta medan jag försöker söva den andre, och Tom jobbar, ja ibland önskar man att man att man kunde dela på sig. Men skönt att det alltid löser sig ändå!

Tom, Leo och Wille (tyvärr suddig bild)


Våta fossingar - nej tack

För ett tag sen köpte vi två par vinterskor till Elias men vi är väldigt besvikna då båda stövlarna läcker in vatten. Så idag åkte jag och Elias bort till Skoshoppen i Kinnarp och köpte två nya stövlar som jag är supernöjd med. Ett par Goretex-stövlar och ett par allvädersstövlar. Har länge velat köpa de förstnämnda till honom men då de ju är rätt dyra har vi väntat men nu är det slut på billiga skor som inte håller måttet. Varma, torra fossingar ska det va =)

Idag åkte vi faktiskt in till Mc Donald´s hela familjen och åt. Mysigt och barnen satt och mumsade och tittade på alla människor. (ja, Leo åt ju rån och majskrokar). Blev även en handling också köpte vi färg till barnens rum så nu det bara att sätta igång! Vi satsar på att båda rummen ska vara klara i januari.

Kvällen har ägnats åt att bära in 3 ton pellets som levererades till oss imorse. Farmor var inne och lekte med Leo medan jag, Tom, Elias och farfar bar säckar. Fast Elias bar ju självklart inte men han hejade på oss men sin skönsjungande sång!

Elias liksom mig älskar att gå i affärer


Shopping

Idag åkte jag till Elins esplanad i Skövde för att se om mellandagsrean hade något och erbjuda och jag säger bara: oooja! Tom var hemma med barnen så jag hade alltså lyxen att få gå själv i lugn och ro och titta och prova (okej lite tidspress eftersom Tom skulle åka och jobba) men ändå, helt underbart! Massa fina saker inhandlades både till mig och barnen så jag är väldigt nöjd. Även mamma, Ida och Nova var där så en snabbfika hanns även med.

Den här underbara hårinpackningen fick jag i julklapp! Har bara använt den en gång än så länge men känner redan skillnad på håret! Så ni som funderar på att köpa hårinpackning, köp den här!


Febrig goding

Igår fungerade inte nätet då det blåste storm här hemma, och det verkar inte bättre än att blåsten kommer fortsätta i natt. Gårdagens eftermiddag spenderades hos min syster. Leo fick feber och gissade på antingen en till tand eller en liten infektion i kroppen då febern inte var så hög. I natt försvann den som skönt var men han blev istället väldigt förkyld vår goding.

Idag har vi varit hos min pappa på lunch och barnen har fått sina sista julklappar. Nu väntar vi bara på snön så vi kan ut och åka både snowracer och pulka!

Om du tar kort på mig tänker jag ta kort på dig :)


Julafton

Nu har vi kommit hem från flera timmars mysigt julfirande med Tom släkt! Mera god mat och massa fina julklappar. Elias har lekt massor med Toms kusin Daniel. Det Daniel gjorde, det gjorde Elias, så go. Och Leo har varit så nöjd och mest krupit runt och pratat. Elias tyckte att tomten var väldigt spännade och han vågade till och med ta i hand. När tomten hade gått ville han att han skulle komma tillbaka =) Detta har utan tvekan varit den bästa julen någonsin. Min familj betyder allt för mig och att få såna här mysiga dagar då vi har valt att ta det lugnt och slippa all stress är guld värda.

Mitt hjärta


Julfirande

Vilken underbart mysig dag vi hade igår! Massa god mat, julgodis, glögg, tända ljus, julklappar, tomtebloss och massa mys. Barnen fick så många fina julklappar. Efter att familjen åkt hem hade jag och älsklingen filmkväll och självklart blev det lite mer julmat. Vi fick en liten extra julklapp igår då jag kände Leos första tand som ploppat upp.

För ett tag sen hängde vi upp Elias och Leos julstrumpa och hade förberett Elias att på julafton kommer det ligga en julklapp där i från tomten. Så imorse gick vi och tittade i julstrumpan men tomten hade lagt julklapparna på golvet nedanför då de inte fick plats i strumpan. Behöver jag berätta vad de lekt med hela morgonen =)

I eftermiddag ska vi åka till Toms mormor och morfar och fira med hans släkt!

Min älskade familj




Jullov

Sista dagen idag för Elias på dagis för nu tar vi jullov! Ja alla utom pappsen :) Imorgon börjar vi fira vår jul! Mamma, Dante, Ida, Robin och Nova kommer hit. Massa god mat, julgodis och för att inte tala om alla julklappar som kommer ligga under granen.

Idag har det inte blivit mycket sittande så nu tänkte jag ta en skön dusch och sen har jag blivit lovad massage :)

Denna fina julgrupp har vår älskling gjort på dagis <3


Storkok

Nu tyckte jag det var dags att Leo fick lite nya maträtter att mumsa på så idag gjorde jag en liten gryta med kyckling, krossade tomater, röda linser mm, vilket var väldigt populärt, och en fiskgratäng. Imorgon ska massa olika grönsaker lagas. Matlagning är något som jag tycker är väldigt roligt och nya recept provas ofta här hemma! Och roligare blir det ju när man har tre grabbar här hemma som uppskattar det man gör :)


BVC x2

Idag har jag i princip varit hemifrån från tidig förmiddag till sen eftermiddag. På förmiddagen åkte jag och Leo in till stan för att träffa Ida och Nova. Vi gick runt i affärer och myste och fika hann vi med två gånger. Ja det blir så när godingarna ska äta lunch på olika tider. Hann även med en handling innan det var dags att hämta Elias på dagis. Sen var det dags att åka till stan igen för båda godingarna hade idag tid på Bvc. Tom slutade tidigare så han också kunde följa med. Besöket gick jättebra! Elias var 94 cm och vägde 15,4 kg. Leo var 73,5 cm och vägde 9255 g. Efter det åkte vi hem och bara lekte och myste tills barnen skulle sova.

Barnen leker i väntrummet:


Brio race

Vi har haft en Cresent kombivagn som vi köpte innan Elias föddes och den har använts flitigt. Det är ju en hel djungel att köpa barnvagn men just den fastnade vi för. Nu i efterhand hade jag köpt en helt annan. Vi var väldigt nöjda i början men nu i efterhand är det mycket vi är missnöjda med. Så nu tyckte vi verkligen det var dags att köpa en ny vagn då Leo för längesen har vuxit ur liggdelen. Så igår när vi var på babyproffsen köpte vi en Brio race och Elias invigde den till dagis imorse. Vi köpte även till ett regnskydd samt ett regnskydd till syskonvagnen då vi haft ett som inte passat alls bra. Vi är så nöjda!





4:e advent

Imorse fick jag ligga kvar i sängen och sova medan älsklingen gick upp med barnen. Visst hörde jag dom och ibland kom Elias in och kröp ner under täcket bredvid mig, men så skönt att bara få sova lite längre!

På eftermiddagen åkte vi in till Falköping till Babyproffsen för att träffa Bamse. Elias vågade inte riktigt gå fram men han tyckte det var väldigt spännande. Leo tittade mest storögt när Bamse klappade honom. Elias ritade även en teckning och svarade på några Bamsefrågor (jag kanske hjälpte till lite) så har man chansen att vinna fina priser.


Tomtar och glitter

Ja i natt har det inte blivit många timmars sömn men det har inte hindrat oss idag. Storstädat huset och plockat fram alla tomtar och klätt granen. Behöver jag säga att Elias har varit väldigt nöjd och förväntansfull idag! Nu ska vi bara se hur länge julgranskulorna får vara ifred för Leo.

Nu ska jag och älsklingen bara njuta av lördagskvällen och mysa <3


Hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt

Idag var det alltså premiär för Elias att åka buss. Han och många fler barn åkte till kyrkan och efter det gick de till församlingshemmet där de fikade och fick en liten julklapp. Elias var glad hela morgonen för att han skulle få åka buss och när han kom hem satte vi oss och han berättade om det. Gud vad stor han har blivit! Han är så redig, klok och förstående. När Leo ställer sig upp är Elias där och håller honom så han inte ramlar. När Leo gråter är Elias där och tröstar. När lillebror är gnällig hämtar han leksaker till honom.Han är världens bästa storebror!


En bild från i somras


Ledsen gosse

Ja ikväll hade Leo svårt att komma till ro när han skulle sova. Vi brukar alltid få springa in och ge nappen några gånger men ikväll hjälpte inte det, han var bara så ledsen! Slutade med att vi gav honom alvedon och tillslut kunde han somna. Det är så jobbigt när de inte kan förklara vad som är fel eller vart de har ont. Dagen har varit lugn här hemma. Vi har bara varit inne och grejat då båda barnen är lite förkylda. Sen när Tom kom hem från jobbet var det dags för mig att bege mig till min distributör för att hjälpa henne lite och det var så skönt att få komma ut i friska luften lite! Får se vad morgondagen har att erbjuda. Vet i alla fall att Elias ser fram emot att gå till dagis då de ska få åka buss vilket han aldrig tidigare gjort!

Kusingos

Idag var det tänkt att jag och Leo skulle åka till vännen Marie och lille Wille men det blev tyvärr inställt. Istället åkte vi och uträttade lite ärenden och sen kom syster och Nova hit och lekte.

Idag har Leo ramlat många gånger och slagit i sitt lilla huvud, inte så konstigt med tanke på hur många gånger han har ställt sig upp, men det gör fortfarande lika ont i en när han blir ledsen.

Det är kul att leka med moster och kusinen!


Pepparkaksgubbe

Idag har vi varit och sett på världens gulligaste luciatåg. Inte så konstigt eftersom Elias var världens finaste pepparkaksgubbe (delad plats med Leo) jo för även han var pepparkaksgubbe idag. Efteråt fikade vi och Elias fick springa av sig lite med de andra barnen :) Leo somnade gott i mormors famn till luciasångerna! Vad mer kan jag säga, jag är världens stoltaste mamma!


Playtime for both

I förmiddags åkte vi in till Gula villan. Det var mycket uppskattat av både Elias och Leo. Fika, sångstund och massa lek! Dit får vi åka snart igen.

Ikväll ska jag hämta vår spakorg så den kan skickas vidare till nästa person! Sen står även handling på schemat och ikväll ska jag handla i lugn och ro, alltså lite egentid.

Här hemma är det full fart, Leo sitter inte still en sekund och badrummet är en favorit. Det blev lite väl tyst förut och mycket riktigt hittade jag honom i duschen:


Julgodis

I eftermiddag kom underbara mamma hit för lite julstök. Vi fikade med lite lussekatter och sen bakade vi chokladfudge och knäck, mumma!

Innan hon kom hit gick jag och barnen en liten promenad och Elias somnade efter 5 min, fick sova ute i vagnen en timme sen väckte jag honom eftersom klockan var halv fyra. När vi kom in satte jag honom i knät med en filt så han skulle få vakna till lite men det resulterade i han han somnade i mitt knä i ytterligare 45 minuter, så mysigt! Så en nyvaken kille mumsade glatt i sig av det goda och fick även vara uppe lite längre ikväll.

Nu sitter jag och väntar på älsklingen som snart kommer hem efter att ha jobbat sen imorse.

Fick denna fina julblomma av mamma, tusen tack!


Hjo

Idag har vi varit i Hjo för uppföljning och kroppsscanning. Vi åkte hela familjen och godingarna somnade i bilen både dit och hem, trötta killar! Tom blev helt frälst i staden och skulle kunna tänka sig en sommarstuga där. Och visst är det fint när det finns vatten i närheten, det kan man sakna här hemma ibland.

Tom jobbar ikväll så jag och barnen ska bara vara hemma och mysa. Vem vill gå ut i det här vädret om man inte måste. Och senare blir det ju självklart att se idolfinalen!


Revisor

Idag har jag och Ida varit hos vår revisor en sväng och pratat lite! Bokföring är ju något som ingår i vårt Herbalife arbete. Annars har vi haft en väldigt lugn och skön dag här hemma. Ikväll ska vi också ta det lugnt, bara mysa i soffan framför tv:n, underbart!

Igår kröp Leo en liten sträcka och idag ställde han sig upp mot soffan helt själv, nu går det fort :)


Mys i knät

Passar på att blogga lite då Leo som aldrig brukar somna hos oss helt plötsligt somnade i mitt knä. Jag kunde ju lagt ner honom men passar på att mysa för fullt då det som sagt aldrig händer annars. Tyvärr kommer han nog snart vakna då det är dags att hämta Elias på dagis.

Ikväll ska jag på julbord på Kurorten och det ska bli supermysigt! Självklart ska jag ta några Lipobond innan så jag kan äta allt med gott samvete :)

En nyvaken Leobus som äter banan:


Tisdag

Precis hemkomna att ha hämtat storahjärtat på dagis, även en promenad hann vi med. Känns skönt att ha syskonvagnen att hålla sig i nu när det är så halt. När Tom kommer hem ska vi åka in till stan för att köpa en lite varmare mössa till Leo, hoppas vi hittar någon. Senare ikväll ska vi ha webinar och jag och Ida ska vara speakers, pirrigt och kul!


First time

Imorse lyfte jag upp Elias så han fick titta ut i fönstret och hela ansiktet spricker upp i ett leende och han säger: SNÖ! Detta har han längtat efter länge. Efter lite morgonbad för båda godingarna bakade vi lussekatter och sen gick vi ut för att känna på snön. Leo som aldrig sett snö förut va väldigt fascinerad.

Eftersom Elias vaknade tidigt imorse visste jag nästan att han skulle behöva vila idag och mycket riktigt, han satt och såg på Bananer i pyjamas och nästa sekund när jag tittade på honom hade han lagt sig ner i soffan och somnat och vaknade inte förrän kl. 17. Så ikväll fick han vara uppe länge :)

Min älskade familj


Gårdagens kväll

Vilken super rolig kväll vi hade igår! Innebandy, fotboll, tacos, gott vin och massa underbart trevliga människor. En väldigt lyckad kväll, ett stort tack till Jenny och Jonas.

Idag har vi mest tagit det lugnt och grejat hemma. Då natten absolut inte blev som vi tänkt har vi varit lite trötta idag.

I eftermiddags kröp Leo tre steg, våran goding! Han tycker det är väldigt roligt att vara med när vi plockar ur diskmaskinen:


Dålig natt

Ikväll ska jag och Tom på fest! Ett par här i Kinnarp brukar varje år anordna en fest och i år är även vi bjudna. Kl. 16 träffas vi i kinnarpshallen för att spela innebandy och sen blir det middag och fest. Temat för i år är glasögon och prickigt, ska försöka ta en bild på min outfit sen.

Natten har inte varit den bästa då Leo varit vaken några timmar, hur pigg som helst och innan han hunnit somna om vaknade även Elias och var vaken i flera timmar även han. Skönt var att jag och Elias fick sovmorgon till kvart i tio!

Så här fin va Leo imorse när pappa fått välja kläder:


Stand up

Idag var det redan slut på de få dagar jag kunnat lämna Leo nöjd i ett rum och han kunnat följa efter mig om han velat, jo för idag ställde han sig upp helt själv för första gången! Jag gick in i köket och där stod han helt själv och höll sig i handtagen till kökslådorna. Hann precis fram och fångade honom innan han slog i golvet, puh!

Även Elias har fått mitt hjärta att stanna idag! Han och Leo lekte i hallen, Elias stod i trappan och Leo på golvet i sin gåstol och skrattade massor när Elias busade med honom. Helt plötsligt slänger sig Elias på grinden, voltar över och landar på rygg på golvet med ett pang! Som tur va fick han inte ont! Så det ser ut som att jag inte kommer kunna lämna dessa godingar själva på ett tag framöver :)


Då trivs han som bäst

Elias tycker om när jag grejar, fixar och städar här hemma. Han är alltid med och hjälper till hela tiden. I eftermiddag hjälpte han mig att damma, dammsuga, torka golv och fixa iordning. Han gick med dammsugaren konstant i en halvtimme, plockade upp alla leksaker som låg i vägen och la i lådan. När man grejar, ja det är då Elias trivs som bäst. Om han fick bestämma skulle vi nog städa från morgon till kväll =) Min älskade pedantiska unge (undra vem han fått dom generna ifrån).

När jag var på övervåningen hörde jag Elias säga: Leo, nej! När jag kom ner visade Elias att Leo som vanligt hade försökt öppna lådorna i köket och då hade Elias hämtat en stekspade och satt i lådorna som lås. Goooding!

Nu ska jag strax göra en beställning till alla som fastnat för våra underbara yttre näringsprodukter från vår spakorg! Sen blir det ett samtal med vår sponsor.

RSS 2.0